Wszystko o Interze

Serie A, Premier League, La Liga, Bundesliga, Liga Mistrzów, a nawet Ekstraklasa!
ODPOWIEDZ
bajbek17

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 06 grudnia 2015, 11:34

Il Fenomeno pisze: Nowym prezydentem Interu od pewnego czasu jest Erick Thohir. Pokaż mi jego wypowiedź w której nie odnosiłby się z szacunkiem do innego klubu. No właśnie. Wychodzi na to, że Inter to nie jest drużyna piłkarska, Inter to styl życia.
Haha niczym TVN wyciąć zdanie z kontekstu i odnieść się tylko to jednego zdania.

old faithful

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 06 grudnia 2015, 11:36

Panowie, zaszło tutaj duże nieporozumienie i chyba nie do końca doczytaliście lub zrozumieliście co napisałem (bez urazy - naprawdę) ...
Push3k pisze:
old faithful pisze: Jestem kibicem Juve, ale szanuję Milan, Inter czy Napol
A my nie i jakbyś poczytał sobie ich serwisy m.in. fcinter to byś zrozumiał, że oni najchętniej by nas wszystkich zagazowali.
Pozwolę sobie odwołać się do Twojego avatara, bo jak mogę z niego wnioskować nienawidzisz komunizmu, podobnie jak ja ...

Dlatego też nie stosuję kolektywnego myślenia jaki ten komunizm zakładał i stosuję INDYWIDUALNĄ ocenę. Nienawidzę pisania "oni" czy "wszyscy", a Tobie niestety się udzieliło.

Ci co piszą takie posty lub plują ślepą nienawiścią ... to świadczy tylko o nich. Nie będę przez to nienawidził samego klubu. Znam (może i wy też) fanów Interu, Milanu czy Romy, którzy wcale nie plują na nasz klub, a wręcz odwrotnie go szanują i co ? Mam zakładać tak samo odwrotnie, że "oni" nas kochają? To błędne rozumowanie.
ewerthon pisze:
old faithful pisze: Dowaliłeś teraz do pieca. Juventus na każdym kroku jest obrażany przez kibiców czy nawet działaczy tych klubów. Jeśli chodzi o Inter to daleko szukać nie trzeba, zobacz sobie oprawę przed ostatnimi derbami Włoch. Jeszcze bardziej zakompleksieni są kibice Napoli o których wyczynach w ostatnich latach nie muszę tutaj pisać.
I o czym to świadczy ? Wyłącznie o tych konkretnych kibicach czy ludziach. O niczym więcej.

ewerthon pisze: Kiedy mówisz, że szanujesz te kluby, to zachowujesz się jakby ci pluli w twarz, a Ty udajesz, że deszcz pada. Nie oznacza to absolutnie, że masz obrażać te kluby i dorównywać poziomu im kibicom. Chodzi po prostu o to, żebyś nie przyjmował frajerskiej postawy. A przyjmujesz ją, jeśli traktujesz z szacunkiem ludzi, którzy obrażają to, co kochasz. Jeśli nie wierzysz, to wejdź sobie na fcinter.pl czy asroma.pl. Nie raz przeczytałem tam bluzgi ze strony kibiców tych klubów, z którymi kompletnie nic nie robili moderatorzy, więc powiedziałbym, że popierali taką postawę. O "obiektywnych" artykułach nie wspomnę. Ja piszę tutaj teksty od 2,5 roku, a nigdy żaden kibic jakiejś drużyny przeciwnej nie wygarnął mi, że jestem stronniczy.
Bardzo duża nadinterpretacja ... gdzie ja napisałem, że szanuję ludzi, którzy obrażają Juve ? Kompletnie nic takiego nie napisałem. I odwołując się do mojego postu wcześniejszego i tego co napisałem powyżej ... to kwestia indywidualnych osób, nie jakiejś odpowiedzialności zbiorowej, nawet jeśli ktoś by udowodnił, że większość kibiców Interu czy Romy taka jest. Sam piszesz, żeby tak samo nie odpowiadać i ... tu się zgadzamy i tego nie robię. A zdania takie o których piszesz wypowiadane przez takich ludzi świadczą tylko o nich. Nic więcej.

A co do moderatorów, to sytuacja jest identyczna ... to tylko kibic z większymi możliwościami i jeśli popiera takie akcje, to świadczy też tylko o nim i wystawia świadectwo stronie, którą się zajmuje.

Wybaczcie ale z powodu, nawet dużej ilości złych komentarzy pod naszym adresem, wyrażanych z powodu kilku czy kilkunastu idiotów (bo inaczej tego nazwać nie można) nie będę w sobie siał nienawiści do pewnych spraw ważniejszych jak chociażby barwy klubowe czy jego długa historia, bo dla normalnych ludzi coś one znaczą.

No i po co się przejmować <brzydkie słowo ( ͡° ͜ʖ ͡°)>, kolego ? Wystarczy ich olać, a nie dawać satysfakcję, że wywołali burzę w szklance wody ;)
bajbek17 pisze:Podobają mi się również wypowiedzi naszych zarządców, którzy nawiązując do tradycji wypowiadają się z szacunkiem dla reszty i nigdy nie wplątują się w dyskusję poniżej poziomu klasy. To właśnie świadczy o tym, że Juve to nie drużyna piłkarska, Juve to styl życia.
No i właśnie chociażby dlatego nie ma sensu się rzucać na pojedynczych baranów, a już na pewno zachowywać tak samo, bo jak widać mamy lepsze wzorce ;)

ewerthon

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 06 grudnia 2015, 11:37

Il Fenomeno pisze:Co w ogóle trzeba mieć w głowie, żeby wchodzić na strony innych klubów w celu wyłapywania obraźliwych treści na temat Juventusu?

Tak, masz rację. Właśnie taki jest nasz cel wchodzenia na te strony! Wchodzę na asroma.pl tylko po to by wyłapać jakiś hejt i chwalić się na innych stronach. Po wejściu na stronę wybieram "CTRL + F", wpisuje "Juve Merda" i karmie się takimi wypowiedziami.

Wyrażenie typu "Jestem kibicem Juve i szanuje Inter" można potraktować jak oksymoron.

old faithful pisze: gdzie ja napisałem, że szanuję ludzi, którzy obrażają Juve ? Kompletnie nic takiego nie napisałem.
Ale zrozum to, że ci ludzie tworzą ten klub. Inni, którzy biernie się temu przyglądają nie krytykują jednocześnie takiego zachowania. Oznacza to, że akceptują i dają na nie przyzwolenie. Widziałeś, żeby ktoś ze środowiska Interu skrytykował ten transparent kibiców po ostatnich derbach? Widziałeś, żeby którykolwiek kibic Interu wypowiedział się, że to było nie na miejscu? Nie. Bo oni mają dokładnie takie samo zdanie, tylko nie mówią tego głośno. Właśnie dlatego nie da się być jednocześnie kibicem Juve i szanować Interu. Takie przykłady można by mnożyć w nieskończoność. Każdy, kto się orientuje trochę w sprawach klubu wie doskonale o czym mówię.
Ostatnio zmieniony 06 grudnia 2015, 12:02 przez ewerthon, łącznie zmieniany 2 razy.

annihilator1988

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 06 grudnia 2015, 11:49

ewerthon pisze:Wyrażenie typu "Jestem kibicem Juve i szanuje Inter" można potraktować jak oksymoron.
Przez zwolenników miłości i tolerancji, nie będę pokazywał palcami, zostałbyś spalony na stosie. Kto wie, może już ido z widłami i pochodniami :think: ? inter ma 6 pkt przewagi. To nie jest dużo, zwłaszcza jeśli pomyślimy o rewanżu na JS czy takich drużynach jak Napoli czy Fiorentina.

ktośtam na forum p$g pisze:Odnoszę wrażenie, że Ibra nie jest związany z PSG
old faithful

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 06 grudnia 2015, 12:49

Nie jestem żadnym zwolennikiem tolerancji, lecz zdrowego rozsądku, a to różnica.

ewerthon pisze: Ale zrozum to, że ci ludzie tworzą ten klub.
Nie. Otoczenie wokół niego. I to nie tylko oni je tworzą, ale wszyscy kibice Interu. Pytanie która grupa jest dominująca i w przewadze, a na ten temat nie ma danych czy statystyk. Masz tylko internet, gdzie większość hejtuje wszystko, czy to piłka nożna, polityka czy gry komputerowe itd.

ewerthon pisze: Inni, którzy biernie się temu przyglądają nie krytykują jednocześnie takiego zachowania. Oznacza to, że akceptują i dają na nie przyzwolenie. Widziałeś, żeby ktoś ze środowiska Interu skrytykował ten transparent kibiców po ostatnich derbach? Widziałeś, żeby którykolwiek kibic Interu wypowiedział się, że to było nie na miejscu? Nie. Bo oni mają dokładnie takie samo zdanie, tylko nie mówią tego głośno. Właśnie dlatego nie da się być jednocześnie kibicem Juve i szanować Interu. Takie przykłady można by mnożyć w nieskończoność. Każdy, kto się orientuje trochę w sprawach klubu wie doskonale o czym mówię .
Jakie mają zdanie, nie wiem bo nie siedzę im w głowach, a nawet jeśli mają tylko go nie wyrażają, to ... nie jest to żadna zbrodnia. Przynajmniej o ile mi wiadomo jeszcze myśli się nie ściga, bo do tego trzeba by je znać, a proces chęci wnikania w czyjeś myśli, to już mi zalatuje Jerzym Orwellem ;)

I ponownie używasz argumentu typu "każdy wie", co samo w sobie nie jest ŻADNYM argumentem, a do tego obok stawiasz tezę, że tylko te osoby orientują się w sprawach klubu, co także jest nieprawdą, bo ja chociażby się orientuję, a tak nie twierdzę.

Jeśli ktoś nie lubi Interu czy innego klubu "bo tak", to niech przynajmniej szczerze to przyzna, a nie dorabia do tego całą filozofię, popartą tak naprawdę żadną argumentacją;) BYłoby to bardziej szczere. Są jednak tacy (nie mówię, że Ty), którzy na zasadzie "bardziej niż kocham Polskę, nienawidzę Rosji" uznają że "bardziej nienawidzą jakiegoś klubu, niż ten któremu kibicują".

I trochę to przykre, że jeśli ktoś po prostu okazuje szacunek samemu klubowi, jego barwom i historii (jak ja) to od razu stawia się przy nim znak równości z miłośnikiem Interu. To znaczy, że kuleje prosty proces rozumienia i wyciągania wniosków.

Dizzee

Interista
Interista
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 06 grudnia 2015, 14:14

Bardzo trafne posty old faithful, podobne zdanie mam o Juventusie i ich kibicach, z wyjątkiem osób o rażąco niskim poziomie inteligencji. Samodzielny lider po 15 kolejkach, w dodatku za tydzień czołówka gra między sobą i będzie szansa na zwiększenie dystansu. Chyba tylko Mancini spodziewał się takiego wyniku przed sezonem.

Javier Pastore, 42 miliony- #przepłacony
Eric Lamela, 30 milionów- 2 tragiczne sezonu w średniaku Premiership #niewypał
Juan Iturbe, 25 milionów-katastrofalny sezon w AS Roma #niewypał
Paolo Dybala, 40 milionów- TBA
Cabrini_idol

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 06 grudnia 2015, 14:42

Tak nie lubię interu i nie dorabiam żadnej filozofii. Życzę im degradacji. Drażnią mnie ich barwy, kibice. Dlaczego, każdy wie dlaczego. Jestem rasista miedzyklubowym jak to orzekł jeden kibic zlodzieji z gorszej części Mediolanu.

Myślę, ze przy obecnej sytuacji, Juve będzie liderem najpóźniej końcem stycznia, tym bardziej że juz od wtorku nie będziemy tracić sił na Ligę Mistrzów, przynajmniej do polowy lutego.

Obrazek
szczypek

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Otrzymał podziękowanie: 24 razy

Nieprzeczytany post 06 grudnia 2015, 14:52

old faithful pisze:Powiedzmy sobie wprost... Mogli, Moratti, czy ktokolwiek odpowiedzialny za oszustwa z Juve czy Interu ... to oni są winni i oni się zhanbili, przez co rykoszetem dostały kluby, które reprezentowali. I nikt za to nie poniósł odpowiedniej kary i sprawy nie są tutaj załatwione o czym doskonale wiemy.
Przepraszam Cię bardzo, ale jeżeli mówisz o oszustwach kogokolwiek z Juve czy Interu, pragnę Ci przypomnieć, że Juventusowi odebrano dwa mistrzostwa, zdegradowano nas także do Serie B (o dalszych konsekwencjach takiego "wyroku" nawet nie wspominając), natomiast Interowi przyznano jedno z tych mistrzostw. Nie wiem o jakich oszustwach Morattiego wiesz i jak Inter cierpiał lub cierpi z tego powodu, ale stawianie tutaj jakiegokolwiek znaku równości jest nie tyle śmieszne, co żałosne.

MRN

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 13 razy
Otrzymał podziękowanie: 205 razy

Nieprzeczytany post 06 grudnia 2015, 15:15

Wpada tutaj fan pseudoklubu, z napakowanym botoksem avatarem i pisze o inteligencji...a gdzie Ty chłopie byłeś jak zaliczaliście ogony ? Zobaczymy czy będziesz taki chętny do wchodzenia tutaj kiedy pseudoklubik w niebieskoczarnych barwach wypadnie poza podium...a to je na szczęście nieuniknione...jedyny prawy się znalazł niczym Hoffamn z PiS-u...
Pisałem Ci - jeżeli zamierzasz pouczać nas i pisać o docenieniu klasy to póki co zajrzyj na fcinter.pl gdzie głupota i prostota razi po oczach...ale mnie to nie dziwi, jaki klub - tacy kibice...

Obrazek
ewerthon

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 06 grudnia 2015, 15:39

old faithful pisze: I ponownie używasz argumentu typu "każdy wie", co samo w sobie nie jest ŻADNYM argumentem, a do tego obok stawiasz tezę, że tylko te osoby orientują się w sprawach klubu, co także jest nieprawdą, bo ja chociażby się orientuję, a tak nie twierdzę.
Skoro tak dobrze orientujesz się w tych sprawach to wyjaśnij mi jakiś jest stosunek ZDECYDOWANEJ WIĘKSZOŚCI środowiska Interu (kibice, byli piłkarze, prezydenci itd.) do Juventusu. Bo ja gołym okiem widzę, że jest on negatywny i wyciągam te wnioski z obserwacji, wypowiedzi, komentarzy. Ty jak widać jesteś lepiej zorientowany, więc słucham.

btw. mało kto pewnie o tym wie, ale "nasz" pomocnik Hernanes po przejściu do Interu powiedział, że jest dumny iż gra w klubie, który nigdy nie był zamieszany w żadne machlojki. Być może chciał się tylko przypodobać kibicom, ale jednak powiedział to publicznie. Oni nami gardzą, a ktoś taki na pewno nie będzie zasługiwać na mój szacunek. Inter to klub z wielką tradycją i sukcesami, ale to, że takie mam o nim zdanie nie oznacza od razu, że mam go szanować.
old faithful pisze: Jeśli ktoś nie lubi Interu czy innego klubu "bo tak", to niech przynajmniej szczerze to przyzna, a nie dorabia do tego całą filozofię, popartą tak naprawdę żadną argumentacją;)
Tego jeszcze nie znałem. Nie znałem sytuacji w której ktoś nie lubi czegoś "bo tak". Jeśli uważasz, że ja jestem taką osobą, to powiedz na jakiej podstawie to stwierdzasz.
old faithful pisze: I trochę to przykre, że jeśli ktoś po prostu okazuje szacunek samemu klubowi, jego barwom i historii (jak ja) to od razu stawia się przy nim znak równości z miłośnikiem Interu. To znaczy, że kuleje prosty proces rozumienia i wyciągania wniosków.
Teraz ty nadinterpretujesz. Pokaż mi gdzie postawiłem znak równości pomiędzy tobą, a miłośnikami Interu.
Ostatnio zmieniony 06 grudnia 2015, 15:44 przez ewerthon, łącznie zmieniany 1 raz.

Slepy_fan

Interista
Interista
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 06 grudnia 2015, 15:44

Alessandro1977 z całym szacunkiem, ale Twój post jest krystalicznie czystym przykładem tendencyjnego, głupiego myślenia i populizmu, bo:

-fani Interu byli gośćmi tego forum od bardzo dawna, nawet przed calciopoli (z resztą, co to za wyznacznik, to normalnie, że głównie siedzimy u siebie)

-liczba obraz na fcinter.pl jest niczym w porównaniu do kopalni nienawiści na tym forum w stronę Interu (co w jakimś stopniu jestem w stanie zrozumieć w kontekście wydarzeń z 2006)

A tekstem "jaki klub tacy kibice" tylko się ośmieszasz, bo tym tokiem myślenia sam Juventus można również ustawić w szeregu stada baranów którymi wypchane jest to forum z Waszej strony (i ci mądrzejsi też muszą to przyznać).

A co do tematu:

- nienawidzę Juventusu;
- Życzę im zawsze porażki, chyba że grają z Milanem
- Doceniam status sportowy i szereg sukcesów
- Podziwiam wybudowaną markę
- Gardzę szeregiem afer
- Śmieję się z idiotycznych kibiców - szczególnie tutaj
- Pozdrawiam prawdziwych fanów
-

MRN

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 06 grudnia 2015, 15:56

No wypieprzaj do siebie i vice versa...życzę interowi tego co najgorsze za przekręty, za to, że ich przekręty zostały wyczyszczone pod stołem i za to, że dorobili się na krzywdzie Juve...

No i nie wiem dlaczego admini tego forum nie wyrzucają śmieci do kosza tylko pozwalają tutaj obrażać nasz klub...

Obrazek
sebatiaen

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 06 grudnia 2015, 16:06

Ty jesteś poprostu ślepy co sam podkreśliłeś w swoim nicku.
Wróć na swoją stronę Interu i daj ludziom spokój w niedziele.

Cabrini_idol

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 06 grudnia 2015, 16:15

Przecież oni nie mają swojego forum. W sumie im się nie dziwię, ze tu siedzą. :prochno:.

Obrazek
MRN

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 06 grudnia 2015, 16:18

Mają swoje forum tylko dostosowane poziomem do klubu i ich kibiców, którzy są skrzywdzeni przez sam fakt, że są sympatykami takiego klubiku...

Wyciąg z ich forum :

"Z tydzień viola jude roma naplety i inter udine jest okazja na zbudowanie przewagi"

Obrazek
ODPOWIEDZ