Serie A 15/16 (15): Lazio 0-2 JUVENTUS
- Vincitore
- Juventino
Pioli gra dzisiaj o życie, ciekawe czy piłkarze będą chcieli zagrać dla niego. Mnie się to bez Pogby średnio widzi, może dużo psuje, ale to jeden z niewielu graczy w naszej drugiej linii, który potrafi stworzyć coś nieszablonowego. Fajnie, że wraca Asamoah (obstawiam, że zejdzie koło 60 minuty i nie zobaczymy go już do końca roku :dance2: ), ale zawsze wolałem go bardziej na wahadle, w środku pola gra raczej na alibi.
Królestwo za trzy punkty, ale spodziewam się potężnej kupy. :afraid2:
Królestwo za trzy punkty, ale spodziewam się potężnej kupy. :afraid2:
- pumex
- Juventino
Jeśli w ogóle myślimy dziś o zwycięstwie., to Marchisio będzie musiał zagrać na poziomie, na którym nie zagrał już od dawien dawna. Bez funkcjonującego środka pola niewiele działamy - Sturaro chęci odmówić nie można, ale umiejętności nadal mu brakuje, Asamoah dopiero co wrócił zza światów i nie wiadomo na jak długo. Il Principino musi to wszystko jakoś scalić, musi wziąć na siebie olbrzymi ciężar. Podobnie jak Vincitore spodziewam się ostrej kupy i sam nie wiem czy jest sens niszczyć sobie nerwy na początek weekendu i zarazem koniec bardzo ciężkiego tygodnia. No ale kto powiedział, że bycie kibicem ma być łatwe i przyjemne...
Aha, ponoć Mandzukić ma obecnie większe szanse niż Morata.
Aha, ponoć Mandzukić ma obecnie większe szanse niż Morata.

- albertcamus
- Juventino
Zuliani podał skład na fb:
Buffon - Barzagli, Bonucci, Chiellini - Lichtsteiner, Sturaro, Marchisio, Asamoah, Alex Sandro - Dybala, Mandzukic
Buffon - Barzagli, Bonucci, Chiellini - Lichtsteiner, Sturaro, Marchisio, Asamoah, Alex Sandro - Dybala, Mandzukic
- PrzemasJuve
- Juventino
Mandzukic...i dobrze! mimo, że jakoś typa nie przyswajam, to czuje, że może być więcej z niego pożytku niż z Moraty od początku, Hiszpan niech wejdzie jak z Palermo i zrobi swoje
Magica Juve resiste il mio cuore lontano da te soltanto se penso alla figa!!
- vitoo
- Juventino
- Podziekował: 14 razy
- Otrzymał podziękowanie: 24 razy
Optymalne ustawienie wg mnie. Żadnego Padoina (bez urazy) nie chcę oglądać dzisiaj w środku pola, już wolę Sandro i Evrę obok siebie.albertcamus pisze:Zuliani podał skład na fb:
Mandzukic i Dybala

- TURBOPAWEL
- Juventino
- Otrzymał podziękowanie: 2 razy
wyczuwam, że dzisiaj Asa zrobi robotę :dance2:
- CzeczenCZN
- Juventino
No i Skład Bardzo dobry, jak wspomniałem fajnie że Asamoah wrócił. Strasznie mnie ciekawi współpraca, nowego wahadłowego - A.Sandro- ze Starym Asamoahem - który teraz zagra w środku. Nie wiem, ale mam strasznie dobre przeczucia co do "Urodzonego w Poniedziałek". Najważniejsze Asamoah na swojej nominalnej pozycji. W ogóle to super że Brazylijczyk gra, trener zapewne liczy na dośrodkowania i walkę w powietrzu Mandzukica. Tak jak mówiłem Alex Sandro odpoczął tydzień temu, by Evra był w gazie, a z Lazio wyjdzie na bank ! I tak się stało! amen
- Gandalf8
- Juventino
3-5-2 z tą lepszą parą skrzydłowych i stabilizacja w ataku, bo ponownie Dybala i Mandzukić od początku. No i wreszcie jest Asamoah, ciekawe czy wróci na dłużej czy znowu na jeden mecz
?
Lazio jest bez formy, trzeba to wykorzystać i zdobyć 3 punkty :juve: .

Lazio jest bez formy, trzeba to wykorzystać i zdobyć 3 punkty :juve: .
Jeden, by wszystkimi rządzić, Jeden, by wszystkie odnaleźć,
Jeden, by wszystkie zgromadzić i w ciemności związać
W Krainie Mordor, gdzie zaległy cienie.
Jeden, by wszystkie zgromadzić i w ciemności związać
W Krainie Mordor, gdzie zaległy cienie.
- Sila Spokoju
- Juventino
- Podziekował: 25 razy
- Otrzymał podziękowanie: 51 razy
Chciałbym powiedzieć, że liczę na Kwadwo, ale chłop wraca dosłownie ze zmarłych, więc mam nadzieję, że się po prostu nie połamie i zacznie wracać do swojej dawnej dyspozycji. Wiele od niego dzisiaj nie oczekuję, ale jego powrót do zdrowia to bez wątpienia będzie duże wzmocnienie dla nas.
Pomoc Asamoah-Pogba-Marchisio nie wygląda wcale źle, więc trzymam kciuki niech nasz dorodny Murzynek wraca do formy
P.s. skład chyba najbardziej optymalny. W drugiej połowie szybkie wejście Moraty i Cuadrado jeśli będzie to konieczne.
Pomoc Asamoah-Pogba-Marchisio nie wygląda wcale źle, więc trzymam kciuki niech nasz dorodny Murzynek wraca do formy

P.s. skład chyba najbardziej optymalny. W drugiej połowie szybkie wejście Moraty i Cuadrado jeśli będzie to konieczne.

- Hed
- Juventino
- Podziekował: 80 razy
- Otrzymał podziękowanie: 3 razy
Jestem tego samego zdania, niech powoli wraca do żywych i nic nie zepsuje, liczę na jakies podanie Markiza albo Sandro.Sila Spokoju pisze:Chciałbym powiedzieć, że liczę na Kwadwo, ale chłop wraca dosłownie ze zmarłych, więc mam nadzieję, że się po prostu nie połamie i zacznie wracać do swojej dawnej dyspozycji. Wiele od niego dzisiaj nie oczekuję, ale jego powrót do zdrowia to bez wątpienia będzie duże wzmocnienie dla nas.
Edit: Ogląda ktos jeszcze przez Player.pl? Tez komuś tak zacina eleven?
Ostatnio zmieniony 04 grudnia 2015, 20:42 przez Hed, łącznie zmieniany 1 raz.
- annihilator1988
- Juventino
Na papierze Juve bije Lazio w każdej formacji. Mandzukić w końcu zaczyna strzelać, Sandro w formie, podobnie jak Dybala i Marchisio. Może uda się Starej Damie ustrzelić coś w ciągu pierwszych 45 minut
ktośtam na forum p$g pisze:Odnoszę wrażenie, że Ibra nie jest związany z PSG
- Poprostu
- Juventino
- Podziekował: 38 razy
- Otrzymał podziękowanie: 41 razy
Wynik dużo lepszy od gry ale czy kogoś to obchodzi? Liczą się tylko 3 pkt i na to się zanosi jednak nie można odpuścić. Rugani za krwawiącego Kielona. Kwado ma fajne odejście ale wydać, że jeszcze na drewnianych nogach.
- jackop
- Juventino
- Podziekował: 20 razy
- Otrzymał podziękowanie: 70 razy
Jak słyszę Alexa Sandro, od razu mam mokre gacie - prawdziwy diament
Zrobił akcję bramkową z niczego. Farfocel, wiadomo, ale wreszcie to my mamy trochę szczęścia.
Podoba mi się również Dybala. Wreszcie bierze na siebie ciężar gry. Dobrze pod presją, można na nim polegać. Fajne dynamiczne wejścia z piłką przy lewej nodze. No i ten kosmiczny gol.
Asamoah dobrze wygląda pod względem fizycznym co cieszy.
Powoli przyzwyczajam się do pozycji Marchisio. Ewidentnie widać, że wyłącznie on jest przyspawany do linii środkowej. Na pewno jego liczby nie będą już tak efektowne. Gdyby Khedira był dostępny... a tak w ofensywie więcej daje Sturaro.
Mandzukic nieźle popracował, zaliczył asystę, ale do kontry się nie nadaje. Na początku drugiej połowy powinien wejść Morata.
Giorgio wyraźnie poluje na babola miesiąca
Sama gra przypomina mi tą z City po zdobytym golu. Niby oddajemy pole gry, ale wszystko jest w miarę pod kontrolą. Półtora akcji i wszystko w sieci - wrócił nasz instynkt killera.
Juventus w końcu zaczyna dojrzewać :juve:

Podoba mi się również Dybala. Wreszcie bierze na siebie ciężar gry. Dobrze pod presją, można na nim polegać. Fajne dynamiczne wejścia z piłką przy lewej nodze. No i ten kosmiczny gol.
Asamoah dobrze wygląda pod względem fizycznym co cieszy.
Powoli przyzwyczajam się do pozycji Marchisio. Ewidentnie widać, że wyłącznie on jest przyspawany do linii środkowej. Na pewno jego liczby nie będą już tak efektowne. Gdyby Khedira był dostępny... a tak w ofensywie więcej daje Sturaro.
Mandzukic nieźle popracował, zaliczył asystę, ale do kontry się nie nadaje. Na początku drugiej połowy powinien wejść Morata.
Giorgio wyraźnie poluje na babola miesiąca

Sama gra przypomina mi tą z City po zdobytym golu. Niby oddajemy pole gry, ale wszystko jest w miarę pod kontrolą. Półtora akcji i wszystko w sieci - wrócił nasz instynkt killera.
Juventus w końcu zaczyna dojrzewać :juve:

O Vesuvio Lavali Col Fuoco! Lavali! Lavali! Lavali Col Fuoco!