Serie A 15/16 (15): Lazio 0-2 JUVENTUS
- Pluto
- Juventino
- Podziekował: 1 raz
- Otrzymał podziękowanie: 11 razy
Kimi ale spaliłes.
Widziałem raptem trzy mecze Lazio w sezonie, dwa eliminacje LM oraz ligowy i za kazdym razem to był najgorszy futbol jaki uswiadczylem w tym sezonie. Byloby szkoda gdyby akurat w meczu z nami doznali przebudzenia. A ze sie kiedys obudza i skoncza sezon przed Milanem mozna smialo zakladac.

Widziałem raptem trzy mecze Lazio w sezonie, dwa eliminacje LM oraz ligowy i za kazdym razem to był najgorszy futbol jaki uswiadczylem w tym sezonie. Byloby szkoda gdyby akurat w meczu z nami doznali przebudzenia. A ze sie kiedys obudza i skoncza sezon przed Milanem mozna smialo zakladac.
- CzeczenCZN
- Juventino
Trochę mnie martwi nieobecność Pogby - nie oszukujmy się! Mózgu tej drużyny, zwłaszcza w ofensywie! Pewnie Alex Sandro zagra, Mandzukic też, niestety brak kreatora. Jeśli zagra Padoin ( bo jest taka opcja) wraz ze Sturaro, obydwaj powinni skupić się tylko na tyłach, zaś "Pirlo dla Ubogich" - Marchisio wziąć się za kreowanie akcji. Na prawe skrzydło nie mam zdania kto, czy Lichtsteiner czy Cuadrado.
- Mehehehe
- Juventino
- Podziekował: 2 razy
- Otrzymał podziękowanie: 18 razy
Jeśli Waluta miałby grać, to tylk ona regiście - Markiz ustawiony zostałby na b2b. Ale przewiduję powrót Khediry/Pereyry (wolałbym tego 2. w pierwszej jedenastce na miejsuc Pogby).
Składzior taki jak z City, tylko Tucumano na miejscu Polpo.
:juve:
Składzior taki jak z City, tylko Tucumano na miejscu Polpo.
:juve:
- Axel
- Juventino
Lazio to żaden wyznacznik. Grają taką kaszanę, że te 19 pkt. to cud jakiś.Sorek21 pisze:Jak wygramy to można stwierdzić że wracamy do walki o scudetto.
Bez wątpienia mamy najsilniejszą pierwszą 11' ale czy ławkę rezerwowych? Tak, jeśli pokonamy epidemię kontuzji i/lub podziałamy w zimowym okienku.Sorek21 pisze:Podobnie jak Święcicki uważam że i tak skończymy na 1 miejscu.Mamy najsilniejszą kadrę a wiosną cała czołówka przyjedzie na JS.
Tak czy owak i ja uważam, że damy radę. W najgorszym wypadku wylądujemy na drugim miejscu.
"Grazie o Signore per avermi la Juventus"
- Poprostu
- Juventino
- Podziekował: 38 razy
- Otrzymał podziękowanie: 41 razy
Lazio w jakiej by nie było formie to i tak nie jest łatwy przeciwnik ale dla nas liczą się obecnie tylko 3 pkt nie zależnie od rywala więc liczę na wygraną.
Skład personalny bez znaczenia.
Skład personalny bez znaczenia.
- mrozzi
- Juventino
- Podziekował: 4 razy
- Otrzymał podziękowanie: 10 razy
Skoro już się tak rozpędziliśmy, to powinniśmy przedłużyć tę serię zwycięstw. Lazio jest w rozsypce i nie interesuje mnie, że ten zespół ma w teorii potencjał, by z nami powalczyć. Fakty są takie, że także i my bardzo potrzebujemy kompletu i dla nas okres zadowalania się remisami na trudnych terenach minął z końcem ubiegłego sezonu. Tylko właśnie... Czy niebieską część Rzymu możemy zaliczyć do trudnych wyjazdów? Bywały mecze, w których faktycznie mieliśmy problemy ze strzelaniem bramek, ale ostatnio łoimy ich jak leci. Tym bardziej uważam, że obowiązkowo musimy wygrać z obecnym, pozbawionym formy Lazio. Czuję, że to jest nasz czas, sukcesywnie odrabiamy do czołówki i na chwilę obecną wygląda to tak, że w tym sezonie jesteśmy jeszcze w stanie dokonać rzeczy wielkich, co jeszcze miesiąc temu wydawało się nierealne. Wówczas nie mieliśmy żadnych powodów do radości, zespół nie miał jaj. Dziś sytuacja wygląda o wiele, wiele lepiej.
Obawiam się braku Pogby, ale liczę jednocześnie, że ktoś go godnie zastąpi. Allegri liczy na powrót do kadry Khediry i Leminy, o Pereyrze póki co nic się nie wspomina. Jeśli Niemiec będzie w stanie wystąpić, powinno być bardzo dobrze. Stan obu można można określić jako dobry, widać poprawę, nawet jeśli obaj nie są jeszcze w 100%-owej kondycji fizycznej - Sky. Raz kolejny oczekuję pewnej gry w obronie. Z przodu chciałbym tym razem oglądać zestawienie Dybala-Morata, bo jednak Hiszpan musi się w końcu odblokować, a Allegri będzie chciał zapewne dać odpocząć Mandżukiciowi (z dużą dozą prawdopodobieństwa to właśnie Chorwat wystąpi w spotkaniu LM - jego walka o piłkę, powroty mogą być wówczas nieocenione). Jeśli w piątek zobaczymy na murawie parę Sandro-Lichtsteiner (co także jest możliwe, jako że obaj odpoczywali w trakcie spotkania z Palermo), to już w ogóle będę dobrej myśli.
Sytuacje powinniśmy sobie tworzyć, bo nie wierzę, że będące w tak kiepskim położeniu Lazio nie zaatakuje i nie zaryzykuje. A wiemy doskonale, że Juventusowi gra się najlepiej przeciwko drużynom prezentującym otwarty futbol, co było widać choćby w dwumeczu z City. Musimy natomiast poprawić skuteczność, bo i mecz z gorszą częścią Manchesteru powinien był się skończyć dużo wyższym prowadzeniem Starej Damy.
Do świąt może dojść do kilku przetasowań w czubie tabeli i jest całkiem prawdopodobne, że, o ile oczywiście sami będziemy regularnie wygrywać, wyprzedzimy Romę. Straty pozostałych rywali też nie są wykluczone. Zrobić do lutego w najgorszym wypadku 3/4 punkty do lidera i będzie super, bo akurat na wiosnę zazwyczaj wrzucamy wyższy bieg, podczas gdy inni tracą siły.
Obawiam się braku Pogby, ale liczę jednocześnie, że ktoś go godnie zastąpi. Allegri liczy na powrót do kadry Khediry i Leminy, o Pereyrze póki co nic się nie wspomina. Jeśli Niemiec będzie w stanie wystąpić, powinno być bardzo dobrze. Stan obu można można określić jako dobry, widać poprawę, nawet jeśli obaj nie są jeszcze w 100%-owej kondycji fizycznej - Sky. Raz kolejny oczekuję pewnej gry w obronie. Z przodu chciałbym tym razem oglądać zestawienie Dybala-Morata, bo jednak Hiszpan musi się w końcu odblokować, a Allegri będzie chciał zapewne dać odpocząć Mandżukiciowi (z dużą dozą prawdopodobieństwa to właśnie Chorwat wystąpi w spotkaniu LM - jego walka o piłkę, powroty mogą być wówczas nieocenione). Jeśli w piątek zobaczymy na murawie parę Sandro-Lichtsteiner (co także jest możliwe, jako że obaj odpoczywali w trakcie spotkania z Palermo), to już w ogóle będę dobrej myśli.
Sytuacje powinniśmy sobie tworzyć, bo nie wierzę, że będące w tak kiepskim położeniu Lazio nie zaatakuje i nie zaryzykuje. A wiemy doskonale, że Juventusowi gra się najlepiej przeciwko drużynom prezentującym otwarty futbol, co było widać choćby w dwumeczu z City. Musimy natomiast poprawić skuteczność, bo i mecz z gorszą częścią Manchesteru powinien był się skończyć dużo wyższym prowadzeniem Starej Damy.
Do świąt może dojść do kilku przetasowań w czubie tabeli i jest całkiem prawdopodobne, że, o ile oczywiście sami będziemy regularnie wygrywać, wyprzedzimy Romę. Straty pozostałych rywali też nie są wykluczone. Zrobić do lutego w najgorszym wypadku 3/4 punkty do lidera i będzie super, bo akurat na wiosnę zazwyczaj wrzucamy wyższy bieg, podczas gdy inni tracą siły.
- Vanquish
- Qualità Juventino
- Podziekował: 7 razy
- Otrzymał podziękowanie: 6 razy
Dzięki za zwrócenie uwagi, o ile pomyłkę dnia mogę usprawiedliwić, to nie wiem skąd mi się 14 wziął.Vimes pisze:Mecz jest 4 grudnia, w piątek.Kimi pisze:14.12.2015 (sobota), godzina 20:45
To tylko dowodzi, że pumex jest niezastąpiony w tworzeniu takich tematów :cwaniak:
- Adi666666
- Juventino
@Kimi
edytuj post i dodaj informację że mecz będzie transmitowany na polskiej stacji Eleven.
Pod nieobecność Pogby liczę na to że nasze skrzydła + Claudio zajmą się kreacją akcji i Mario ponownie coś ustrzeli
można wyjść 4 4 2 jak to kolega wcześniej zaprezentował , lub zaryzykować z Khedira który w czwartek wraca do treningów ... jeśli wygramy w piątek i później z Fiora u siebie to będę już spokojny
Jak wiadomo lider Napoli, o dziwo na tym etapie sezonu na pudle stali w 89' wtedy gdy wygrali ostatni raz Scudetto , ale spokojnie wszystkie najgorsze mecze czy to z Nami czy z Interem czy z Romą czy to z Fiorentiną grali u siebie a w rundzie rewanżowej wiadomo same wyjazdy :dance2: ... na odwrót jak to my mamy, więc głowa do góry i FORZA JUVE musimy wygrać !:juve:
edytuj post i dodaj informację że mecz będzie transmitowany na polskiej stacji Eleven.
Pod nieobecność Pogby liczę na to że nasze skrzydła + Claudio zajmą się kreacją akcji i Mario ponownie coś ustrzeli

Jak wiadomo lider Napoli, o dziwo na tym etapie sezonu na pudle stali w 89' wtedy gdy wygrali ostatni raz Scudetto , ale spokojnie wszystkie najgorsze mecze czy to z Nami czy z Interem czy z Romą czy to z Fiorentiną grali u siebie a w rundzie rewanżowej wiadomo same wyjazdy :dance2: ... na odwrót jak to my mamy, więc głowa do góry i FORZA JUVE musimy wygrać !:juve:
Gdybym miał dwa życia oba oddałbym Tobie ... FORZA JUVE PER SEMPRE !!
- KondzioJuveFans
- Juventino
Dobra opcja tylko Buffon za Neto i można grać.bajbek17 pisze:Chyba trzeba zagrać 4-4-2 pod nieobecność Pogby.
--------Dybala-----Mandzu-----
Sandro-----March---Sturaro---Cudrado
Evra-----Chiellini-----Barza-----Licht
---------------Neto----------
Fino Alla Fine Forza Juventus!
- MRN
- Juventino
- Podziekował: 13 razy
- Otrzymał podziękowanie: 205 razy
Tak naprawdę dopiero ten mecz da nam odpowiedź na pytanie czy wróciliśmy z dalekiej podróży...nie istotne, z Pogbą czy bez Pogby bo naszym zafajdanym obowiązkiem jest wygrać. Fakt - Lazio w rozsypce ale nie spodziewam się łatwego meczu, jeżeli jednak jako pierwsi ukłujemy do sieci to pójdzie z górki. Jeżeli wygramy to oficjalnie można będzie stwierdzić, że wróciliśmy do walki o najwyższe cele i rywale będą trząść porami przed nami...wiadomo, że kadrowo jesteśmy najmocniejsi i mamy najbardziej wartościowa ławkę co będzie procentowało na dalszych etapach sezonu...
Już nikt nie zwalnia Maxia...to miłe :hellyes:
Ja podtrzymam swoje zdanie - właściwy człowiek na właściwym miejscu.
Już nikt nie zwalnia Maxia...to miłe :hellyes:
Ja podtrzymam swoje zdanie - właściwy człowiek na właściwym miejscu.

- Hed
- Juventino
- Podziekował: 80 razy
- Otrzymał podziękowanie: 3 razy
Te 4-4-2 to jest ciekawe rozwiązanie, bynajmniej na te mecz, jednak mysle ze zagramy 3-5-2, ciekaw jestem czy zagra Padoin czy zdarzy wrócić Khedira, notabene Pereyra kiedy wraca do treningów? Liczę ze zagra Sandro w podstawie. Zgadzam sie również z wami ze to ważny mecz,reasumujacy nasza passe zwyciestw, pokaze gdzie jestesmy i na co możemy liczyć w tym sezonie.
- bajbek17
- Juventino
Hehe, celowo wpisałem Neto czy ktoś zjarzy :CKondzioJuveFans pisze: Dobra opcja tylko Buffon za Neto i można grać.
Ustawienie spoko, ale Max na pewno postawi na 3-5-2. Problem pojawi się jednak wtedy gdy będzie musiał zejść jeden ze śrd, a wszystkich dostępnych będziemy mieć już na murawie

alessandro1977 sam jestem przeciwnikiem Allegriego, ale cieszy mnie, że coś drgnęło, bo wiadomo dobro klubu ponad wszystko. Kwestia tylko czy to zasługa naszego trenera czy powrotu do formy Il Polpo i ustawienia 3-5-2. Przynajmniej poprawił się znacznie w kwestii wyboru pierwszej 11.