Sezon 2015/2016
- Il Fenomeno
- Juventino
Taka ciekawostka. Jorginho pobił w ostatnim meczu z Chievo rekord ostatniego dziesięciolecia - miał 218 kontaktów z piłką. Chłopak jest w tym sezonie cichym liderem Napoli, znajduje się w bardzo dobrej formie. Nie rozumiem jak Conte mógł go ominąć, skoro następne mecze reprezentacyjne będą za kilka miesięcy. W dodatku pod nieobecność Verrattiego i Pirlo.

- dimebag11
- Juventino
- Podziekował: 79 razy
- Otrzymał podziękowanie: 23 razy
Il Fenomeno
Na mnie w meczach z udziałem Napoli, które oglądałem w tym sezonie największe wrażenie robił Allan. Swoją zadziornością, umiejętnościami odbioru piłki i pociągnięcia akcji do przodu przypomina mi Vidala. Szkoda, że nasi działacze nie ściągnęli go do Juve, bo kosztował ponoć niezbyt dużo, a zapowiada się na "mega kozaka" i po rozpadzie naszego środka pola mógł nam pomóc załatać te dziury, a szczególnie tą po Arturo.
Na mnie w meczach z udziałem Napoli, które oglądałem w tym sezonie największe wrażenie robił Allan. Swoją zadziornością, umiejętnościami odbioru piłki i pociągnięcia akcji do przodu przypomina mi Vidala. Szkoda, że nasi działacze nie ściągnęli go do Juve, bo kosztował ponoć niezbyt dużo, a zapowiada się na "mega kozaka" i po rozpadzie naszego środka pola mógł nam pomóc załatać te dziury, a szczególnie tą po Arturo.
Juve jest miłością całego mojego życia. Jest powodem do radości i dumy, ale i przyczyną frustracji i rozczarowań. Jest źródłem niesamowitych emocji, tworzącym prawdziwą i niekończącą się opowieść o miłości. - Gianni Agnelli
- Crunny
- Juventino
- Otrzymał podziękowanie: 14 razy
Buffon - Barzagli, Bonucci, Chiellini - Lichtsteiner, Sturaro, Marchisio, Pogba, A.Sandro - Dybala, Morata/Mandżukić
Z ławki: Cuadrado, Evra, Pereyra, Morata/Mandżukić
Grają, jak muszą: Neto, Lemina, Padoin, Hernanes, Zaza
Nie grają, nawet jak mogą: Rugani
Przed TV: Rubinho, Caceres, Asamoah, Khedira
Wreszcie można powiedzieć, że mamy wykrystalizowany najsilniejszy skład. Paradoksalnie na tę chwilę triumfuje 3-5-2. Dzięki powrotowi do taktyki Conte przestaliśmy tracić bramki i wychodzimy z kryzysu.
Z naszych rywali tylko Milan ma prosty terminarz. Mamy dużą szansę na przeskoczenie Romy, która teraz gra 2 bardzo trudne wyjazdy.
Carpi - Milan 2
Milan - Verona 1
Frosinone - Milan 2
Lazio - Juve 2
Juve - Fiorentina 1
Carpi - Juve 2
Torino - Roma X
Napoli - Roma X
Roma - Genoa 1
Napoli - Inter 1
Bologna - Napoli 2
Napoli - Roma X
Atalanta - Napoli X
Sassuolo - Fiorentina X
Fiorentina - Udinese 1
Juve - Fiorentina 1
Fiorentina - Chievo 1
Napoli - Inter 1
Inter - Genoa 1
Udinese - Inter X
Inter - Lazio 1
I mamy na nowy rok:
1. Inter 37 pkt.
2. Napoli 36 pkt.
3. Fiorentina 35 pkt.
4. Juventus 33 pkt.
5. Milan 32 pkt.
6. Roma 29 pkt.
Z ławki: Cuadrado, Evra, Pereyra, Morata/Mandżukić
Grają, jak muszą: Neto, Lemina, Padoin, Hernanes, Zaza
Nie grają, nawet jak mogą: Rugani
Przed TV: Rubinho, Caceres, Asamoah, Khedira
Wreszcie można powiedzieć, że mamy wykrystalizowany najsilniejszy skład. Paradoksalnie na tę chwilę triumfuje 3-5-2. Dzięki powrotowi do taktyki Conte przestaliśmy tracić bramki i wychodzimy z kryzysu.
Z naszych rywali tylko Milan ma prosty terminarz. Mamy dużą szansę na przeskoczenie Romy, która teraz gra 2 bardzo trudne wyjazdy.
Carpi - Milan 2
Milan - Verona 1
Frosinone - Milan 2
Lazio - Juve 2
Juve - Fiorentina 1
Carpi - Juve 2
Torino - Roma X
Napoli - Roma X
Roma - Genoa 1
Napoli - Inter 1
Bologna - Napoli 2
Napoli - Roma X
Atalanta - Napoli X
Sassuolo - Fiorentina X
Fiorentina - Udinese 1
Juve - Fiorentina 1
Fiorentina - Chievo 1
Napoli - Inter 1
Inter - Genoa 1
Udinese - Inter X
Inter - Lazio 1
I mamy na nowy rok:
1. Inter 37 pkt.
2. Napoli 36 pkt.
3. Fiorentina 35 pkt.
4. Juventus 33 pkt.
5. Milan 32 pkt.
6. Roma 29 pkt.
- Sila Spokoju
- Juventino
- Podziekował: 25 razy
- Otrzymał podziękowanie: 51 razy
Jakie prognozy na dzisiejszy mecz Napoli ?
Wlazłem przed chwilą na forum Interu poczytać sobie komentarze. Myślałem, że kibice gorszej części Mediolanu będą ostrożni, ale oni tam przewidują totalną wygraną Interu, zachwalając wielkiego taktyka Manciniego i twierdząc, że Napoli to słabiutki klub.
Nie powiem, komentarze lepsze niż kabaret, ale ich sytuacja w tabeli chyba im totalnie w głowach poprzewracała. Ja po lekturze pękam z rozpuku i liczę, że Napoli ich dzisiaj dosłownie zgwałci
Wlazłem przed chwilą na forum Interu poczytać sobie komentarze. Myślałem, że kibice gorszej części Mediolanu będą ostrożni, ale oni tam przewidują totalną wygraną Interu, zachwalając wielkiego taktyka Manciniego i twierdząc, że Napoli to słabiutki klub.
Nie powiem, komentarze lepsze niż kabaret, ale ich sytuacja w tabeli chyba im totalnie w głowach poprzewracała. Ja po lekturze pękam z rozpuku i liczę, że Napoli ich dzisiaj dosłownie zgwałci

- Crunny
- Juventino
- Otrzymał podziękowanie: 14 razy
Ja też czuję 3:1/4:1 dla Napoli.Sila Spokoju pisze:Jakie prognozy na dzisiejszy mecz Napoli ?
Wczoraj jeszcze myślałem, że to dobrze, ale dziś stwierdziłem, że nie wiem co lepsze:
A. tracić 7 pkt. do Napoli i 6 do Interu
czy
B. tracić 9 pkt. do Interu i 5 do Napoli
Mam wrażenie, że łatwiej będzie nam na niwelować dystans do Interu niż Napoli, które pod wodzą Sarriego jest jakby mniej frajerskie w meczach ze średniakami.
Ostatnio zmieniony 30 listopada 2015, 19:55 przez Crunny, łącznie zmieniany 1 raz.
- CzeczenCZN
- Juventino
Czyżby nam Fiorentinka puchła? 1-1 do przerwy. Ładnie, ładnie..
A co tam! Niech Sassuolo sobie to wygra! To że nas wyprzedzą? Więcej pkt tracimy do Fiorentiny
BTW. Vrsaljko - znów asysta! Tak propos naszego zainteresowania nim
A co tam! Niech Sassuolo sobie to wygra! To że nas wyprzedzą? Więcej pkt tracimy do Fiorentiny

- Sila Spokoju
- Juventino
Raczej nie, grają w miarę OK. Mogli strzelić w pierwszej połowie przynajmniej jedną więcej. Bramkę stracili po rożnym we frajerski sposób (coś a'la Juve z początku sezonu). Myślę, że w II połowie wyjdą na prowadzenie i zakończy się tym 1:2.ForzaItanimulli3vujcm pisze:Czyżby nam Fiorentinka puchła? 1-1 do przerwy. Ładnie, ładnie..

- CzeczenCZN
- Juventino
No a jednak 1-1. Już tylko 5 punktów straty do niedawnego lidera! Kolejka bardzo na plus. W sumie remis w tym spotkaniu najlepszy. Bowiem Druga liczba 5 związana z tym meczem, to zostajemy finalnie na 5 miejscu w tabeli po tej kolejce.

Powiedz mi za co lepiej trzymać kciuki, za remis czy wygraną Napoli?CavAllano pisze:ok. 23 kolejne dobre nowiny. :snackgy:
Ostatnio zmieniony 30 listopada 2015, 20:59 przez CzeczenCZN, łącznie zmieniany 1 raz.
- mrozzi
- Juventino
- Podziekował: 4 razy
- Otrzymał podziękowanie: 10 razy
Nie wyobrażam sobie, by Fiorentina trzymała się w czubie także i w drugiej połowie sezonu. Mieli świetny początek, ale wielu zdaje się przecenia jej możliwości. Ten zespół miewał już świetne okresy, ale w dłuższej perspektywie ZAWSZE traci na sile. Właśnie odrobiliśmy 2 punkty.
W stosunku do Romy, Fiorentiny na plus, ok. 23 kolejne dobre nowiny. :snackgy:
W zwycięstwo interu nie wierzę.
W stosunku do Romy, Fiorentiny na plus, ok. 23 kolejne dobre nowiny. :snackgy:
Mam mieszane uczucia. W perspektywie całego sezonu obawiałbym się Napoli, dlatego też strata tego klubu byłaby mile widziana. Z drugiej strony zwycięstwo interu zepsułoby nam nieco humory po tak dobrej kolejce "pod nas", bo jednak do lidera byśmy nie odrobili. Wychodzi na to, że remis. Tak czy owak odrobimy do któregoś z tych zespołów, bądź nawet do obu.ForzaItanimulli3vujcm pisze:Powiedz mi za co lepiej trzymać kciuki, za remis czy wygraną Napoli?CavAllano pisze:ok. 23 kolejne dobre nowiny. :snackgy:
W zwycięstwo interu nie wierzę.
- Sila Spokoju
- Juventino
No i mamy 1:0. Higuain w 1;08 ładuje. Inter zjedzie na harem jak w spotkaniu z Violą.

- jackop
- Juventino
- Podziekował: 20 razy
- Otrzymał podziękowanie: 70 razy
Dlatego wolałbym remis, choć porażka klubu z Mediolanu zawsze cieszy. Dużo pewniej czułbym się gdybyśmy zaczęli odrabiać punkty do Napoli.
Dziwne uczucie, pierwszy raz od 3 lat interesować się spotkaniami "rywali" Juventusu
Dziwne uczucie, pierwszy raz od 3 lat interesować się spotkaniami "rywali" Juventusu

Ostatnio zmieniony 30 listopada 2015, 21:15 przez jackop, łącznie zmieniany 1 raz.

O Vesuvio Lavali Col Fuoco! Lavali! Lavali! Lavali Col Fuoco!
- mrozzi
- Juventino
- Podziekował: 4 razy
- Otrzymał podziękowanie: 10 razy
Nie zapominajcie, że Napoli gra u siebie, a tam zawsze było piekielnie mocne. Neapolitańczycy wykładali się zwykle na wyjazdach, także na maluczkich, bo z tymi wielkimi grać potrafią.
- Cabrini_idol
- Juventino
Oczywiście, że remis w tym meczu jest w pyte nam.
Neapol będzie najgroźniejszy w tym sezonie.
inter jest taki rzadki, takie 1:0, które się powoli kończy.
Neapol będzie najgroźniejszy w tym sezonie.
inter jest taki rzadki, takie 1:0, które się powoli kończy.

- szczypek
- Juventino
- Otrzymał podziękowanie: 24 razy
W pierwszej części tego sezonu tych większych goszczą u siebie, na wiosnę przyjdą wyjazdy do Rzymu, Turynu czy Florencji, to już tak różowo nie będzie.CavAllano pisze:Nie zapominajcie, że Napoli gra u siebie, a tam zawsze było piekielnie mocne. Neapolitańczycy wykładali się zwykle na wyjazdach, także na maluczkich, bo z tymi wielkimi grać potrafią.