Polityka
- CzeczenCZN
- Juventino

Nie mogłem się powstrzymać! :rotfl: Jaki minister, tacy doradcy! Widać jakiego "poważnego człowieka" wybraliśmy. Ten jego Edek Janniger (Bardzo Polskie nazwisko jak na doradca w PiS.) pewnie jest mistrzem - Counter-Strike - a jak to mawiał "Bolec" Na początek wystarczy"
Żałuje że nie ma Korwina-Mikke w Sejmie i Palikota, Braun z Kowalskim też by się przydali - to już byłby taki cyrk, że wszystkie kabarety by zbankrutowały. Ja podchodzę do tej polityki na wesoło!
- Alex96
- Juventino

@ForzaItanimulli3vujcm
Nie pamiętam zeby sie oburzał jak w rzadzie PO młodzi obejmowali stanowiska doradców...
http://www.zelaznalogika.net/zloty-meda ... a-mlodych/
No ale płaskie pudło w rozdzielczości ful ha de wyprało mózgi sporej części narodu...
Nie pamiętam zeby sie oburzał jak w rzadzie PO młodzi obejmowali stanowiska doradców...
http://www.zelaznalogika.net/zloty-meda ... a-mlodych/
No ale płaskie pudło w rozdzielczości ful ha de wyprało mózgi sporej części narodu...
- Karowiew
- Juventino

Nie martw się, nasze poczucie humoru się nie zmieniło. Jednak wolimy pośmiać się z kogoś, kogo znamy lepiej - z pewnego forumowego analfabety. Nie ma najmniejszego sensu nabijać się z jakiegoś "doradzy", gdy pod ręką jest prawdziwe pośmiewisko tego forum. :lol:Makiavel pisze: Btw. Co się stało z Waszym poczuciem humoru? Czemu nikt nie wyśmiewa nowego doradzę w MON?
"(…) mówmy o przykrych rzeczach, ale… eee… musi… przejście na emeryturę musi być na tyle późne, że oczekiwany przeciętny oczywiście, oczekiwana przeciętna długość życia nie była bardzo długa" - Jacek Rostowski
- zbysioJuve
- Juventino

Makiavel a tak w ogóle to sam nie jesteś zbytnio starszy od niego a uważasz się za takiego co to wszystko wie i obeznanego we wszystkim. Także wiadomo kim jest ten młody i jaką może mieć wiedzę? Ale widzę, ze nadal cwaniactwo jest jak zawsze na porządku dziennym.Makiavel pisze:Btw. Co się stało z Waszym poczuciem humoru? Czemu nikt nie wyśmiewa nowego doradzę w MON?
- gregor_g4
- Juventino

Dziwi mnie, że na forum śmiejecie się z Janningera jako nowego doradcy. O ile memy są dobre, to nie wiem jak można wierzyć w to że on ma Macierewiczowi doradzać.
Przecież to jawny przejaw nepotyzmu, lub próby wykreowania swojego człowieka na nadchodzące lata. Nie widzę innej opcji. Jasną sprawą jest też, że on nie będzie doradzać Antkowi, mimo że jego "stanowisko" to doradca MON. Jego zadanie to obserwacja, nauka i przytakiwanie, a za pare lat może dostanie jakieś stanowisko.
Przecież to jawny przejaw nepotyzmu, lub próby wykreowania swojego człowieka na nadchodzące lata. Nie widzę innej opcji. Jasną sprawą jest też, że on nie będzie doradzać Antkowi, mimo że jego "stanowisko" to doradca MON. Jego zadanie to obserwacja, nauka i przytakiwanie, a za pare lat może dostanie jakieś stanowisko.
- Wiking
- Juventino

- Podziekował: 14 razy
@gregor_g4
Dość dobry artykuł z wyborczej:
http://wiadomosci.gazeta.pl/wiadomosci/ ... munda.html
I z czego tu się śmiać?
Jeżeli będzie pracował w dziale prasowym, to może to być bardzo dobry pomysł ze strony PiS'u.
Działacz studencki, obeznany z mediami społecznościowymi, który spędził większość swojego życia w stanach może pomóc PiS'owi. Nie jest to pomysł tak głupi, jak mi się w pierwszym momencie wydawało.
Dość dobry artykuł z wyborczej:
http://wiadomosci.gazeta.pl/wiadomosci/ ... munda.html
I z czego tu się śmiać?
Jeżeli będzie pracował w dziale prasowym, to może to być bardzo dobry pomysł ze strony PiS'u.
Działacz studencki, obeznany z mediami społecznościowymi, który spędził większość swojego życia w stanach może pomóc PiS'owi. Nie jest to pomysł tak głupi, jak mi się w pierwszym momencie wydawało.
- Ouh_yeah
- Qualità Juventino

http://www.tvn24.pl/kropka-nad-i,3,m/kr ... 97660.html
Gorąco polecam, ubaw po pachy. Mój najlepszy moment jest kiedy Morawiecki mówi, że nie podobało mu się majstrowanie przy TK już w czerwcu, a Stokrotka z rozbrajającą szczerością "No to skoro wcześniej było źle, to po co teraz jeszcze pogarszać?" :rotfl: i to w programie, który zaczął się od stwierdzenia Morawieckiego, że Platforma stosuje logikę Kalego.
Gorąco polecam, ubaw po pachy. Mój najlepszy moment jest kiedy Morawiecki mówi, że nie podobało mu się majstrowanie przy TK już w czerwcu, a Stokrotka z rozbrajającą szczerością "No to skoro wcześniej było źle, to po co teraz jeszcze pogarszać?" :rotfl: i to w programie, który zaczął się od stwierdzenia Morawieckiego, że Platforma stosuje logikę Kalego.
- Makiavel
- Juventino

Biorąc pod uwagę jego wiek to jestem "zbytnio starszy" od niego. Zdążyłem już skończyć studia, napisać jakieś artykuły, wziąć udział w konferencjach. Na pracę w roli doradcy ministra w MON, mimo to, raczej bym się nie zgodził, bo nie znam się na sprawach obronności. Ale mniejsza o to. To 20 letni student, który w USA nie studiuje na prestiżowej akademii wojskowej, nie jest ekspertem od spraw obronności tylko synem dwóch znanych (w tym jednego bardzo znanego) dermatologów i chłopcem, który bawi się w studencką aktywność na wydziale ADMINISTRACJI. Mam poważne wątpliwości czy te publikacje, które są mu przypisywane z dermatologii, wraz z ojcem, nie są zwykłą ściemą, która ułatwiła mu dostanie się na studia. Tylko mi wydaje się dziwne, że ktoś kto w wieku 15 lat pisze artykuły z zakresu nauk medycznych parę lat później idzie na studia o ZUPEŁNIE niezwiązanym profilu? Nie znam zasad rekrutacji na ten, skądinąd prestiżowy, uniwersytet, ale pewnie publikacje naukowe podnoszą punktacje. Ale już nawet pomijając, na stronie GW czytamy:zbysioJuve pisze:Makiavel a tak w ogóle to sam nie jesteś zbytnio starszy od niego a uważasz się za takiego co to wszystko wie i obeznanego we wszystkim. Także wiadomo kim jest ten młody i jaką może mieć wiedzę? Ale widzę, ze nadal cwaniactwo jest jak zawsze na porządku dziennym.Makiavel pisze:Btw. Co się stało z Waszym poczuciem humoru? Czemu nikt nie wyśmiewa nowego doradzę w MON?
Tu powstaje pytanie: co ma wspólnego Janniger ze stosunkami międzynarodowymi? Wiemy, że jego działalność na uniwerku ograniczała się do organizowania spotkań z Macierewiczem i innymi politykami. W MON raczej nie potrzeba takich spotkań organizować. Wiemy, że chłopak ma publikacje z medycyny, nie znalazłem na jego profilu, gdzie chwiali się publikacjami, samodzielnych publikacji z zakresu stosunków międzynarodowych. Jednym słowem nie ma żadnych podstaw by uzasadnić, że ten chłopiec powinien być tam, gdzie jest. Co oznaczają "stosunki międzynarodowe na poziomie niższym" i to w Ministerstwie Obrony Narodowej?Janniger będzie się zajmował w MON problematyką stosunków międzynarodowych, "na poziomie niższym"
Teraz ewentualna praca w dziale prasowym. Rozumiem gdyby to był gość, który potrafi staremu Antoniemu zrobić dobry PR w necie. Ale przecież jego działalność na tym polu jest dokładnie odwrotna. Jego internetowa aktywność robi z MON pośmiewisko.
@Wiking Powiedz mi, która część z jego życiorysu każe Ci twierdzić, że jest jakoś wyjątkowo obcykany z mediami społecznościowymi? Próżno szukać w informacjach prasowych wzmianek o tym, że jakoś profesjonalnie się czymś takim zajmował. Przecież mnóstwo jest ludzi, nieco starszych czy w jego wieku, którzy robią to zawodowo, mają na tym polu spore doświadczenie. Wielu jest też Polaków studiujących w USA, W.Brytanii na podobnych i lepszych uniwerkach. Dlaczego on? I dlaczego w tak kluczowym ministerstwie?
@Ouh_yeah Ciebie bawi a mnie przeraża, że człowiek, który tyle lat walczył z systemem, w którym rządzący stali ponad prawem i rościli sobie prawo do decydowania, odgórnie, co jest dobre a co złe, teraz przykłada rękę do tworzenia na powrót takiej władzy i wygłasza z mównicy sejmowej, hasła, które są powrotem do tych czasów. Coraz bardziej się boję, że Kaczyński, którego wszyscy wyśmiewają za jego "aktywność" w stanie wojennym, uzna 13 grudnia, że skoro mu nie wyszło bycie opozycjonistą to zostanie Jaruzelskim. Partia Kukiza, w tym Morawiecki, przykładają do tego rękę. Ci, którzy nabierają się na to, że zamach na TK ma coś wspólnego z tym, co robiła PO są naiwni albo mają krótką pamięć. Przecież w latach 2005-2007 PiS walczył z TK, szukał w IPN (zawsze wiernym PiSowi) haków na jego sędziów, Kaczyński (Jarosław) utożsamiał Trybunał Konstytucyjny z "imposybilizmem prawnym" III RP, który krępuje mu ręce w działaniu a Kaczyński (Lech) strzelał fochy pokazując niezadowolenie z TK gestami typu brak obecności, zwyczajowej, na wydarzeniach związanych z Trybunałem (nie pamiętam już co to była za okazja). Nawet jeśli nie podobało im się to, co zrobiła PO to powinni wybrać dwóch, "grudniowych" sędziów, nie pięciu.
Ostatnio zmieniony 29 listopada 2015, 11:55 przez Makiavel, łącznie zmieniany 1 raz.
"veritas odium parit obsequium amicos"
https://poema.pl/publikacja/2633-moj-dzionek
http://natemat.pl/210925,platna-prawica ... internetem
- Vimes
- Juventino

Jeżeli ktoś szuka dobrej beki to polecam Komitet Obrony Demokracji, czyli organizację powołaną do walki z wrażymi rządami dyktatora Kaczafiego i jego partii. Najlepszy kabaret w internetach, czysty lolcontent. Chodzą słuchy, że Makiavel jest głęboko zakonspirowanym członkiem KOD, bo część jego uczestników w obawie przed siepaczami Macierewicza zeszła do podziemia i posługuje się zaszyfrowaną komunikacją.
- mateo369
- Juventino

ten dalej swoje... :facepalm2:Makiavel pisze:Zdążyłem już skończyć studia, napisać jakieś artykuły, wziąć udział w konferencjach.
Chwała BoguMakiavel pisze:Na pracę w roli doradcy ministra w MON, mimo to, raczej bym się nie zgodził, bo nie znam się na sprawach obronności.
- Makiavel
- Juventino

Vimesie, głosowałeś w wyborach prezydenckich na człowieka, ba, gorąco go tu popierałeś, który postawił Trybunałowi Konstytucyjnemu zarzut, że... bronił konstytucji. Naprawdę gdybyś miał trochę wstydu, to byś spasował z żartami z innych. Tym ludziom, z których się śmiejesz, możesz rękę podać.
"veritas odium parit obsequium amicos"
- zbysioJuve
- Juventino

Ja Ci nie umniejszam tych twoich dokonań bo chyba jednak masz tego sporo. Jednak skąd możesz wiedzieć, że akurat ktoś inny może mieć mniejsze osiągnięcia od Ciebie i że dokonał to automatycznie przy czyimś wsparciu. Tak też patrząc analogicznie to może tyczyć się też i twojej osoby? Bo akurat tego wszystkiego dokonałeś za kadencji ludzi, których tak bardzo wspierasz. Jedno chyba jednak musisz przyznać Makiavel i to się tyczy zarówno Ciebie jak i tych wszystkich co tak zawzięcie najeżdżają na ten biedny PiS. A mianowicie mimo swojej, ze tak powiem "dorosłości" zachowujecie się niejednokrotnie sami jak te dzieci w piaskownicy. Bo po prostu nie potraficie pogodzić się z tą porażką jaka się dokonała zarówno w wyborach prezydenckich jak tych parlamentarnych. Ja nie jestem związany akurat z żadna partią i wiem, że zarówno gdyby rządziła PO czy teraz będzie rządził Pis moja sytuacja się zbytnio nie polepszy (bo po prostu nie jestem z tzw. elit)Makiavel pisze:Biorąc pod uwagę jego wiek to jestem "zbytnio starszy" od niego. Zdążyłem już skończyć studia, napisać jakieś artykuły, wziąć udział w konferencjach.zbysioJuve pisze:Makiavel a tak w ogóle to sam nie jesteś zbytnio starszy od niego a uważasz się za takiego co to wszystko wie i obeznanego we wszystkim. Także wiadomo kim jest ten młody i jaką może mieć wiedzę? Ale widzę, ze nadal cwaniactwo jest jak zawsze na porządku dziennym.Makiavel pisze:Btw. Co się stało z Waszym poczuciem humoru? Czemu nikt nie wyśmiewa nowego doradzę w MON?
. Ale trzeba chyba było być ślepym żeby nie wiedzieć co wyprawiało PO przez te 8 lat swoich rządów. I mi się wydaje, że sam często też tutaj odwoływałeś się do woli wyborców gdy w ostatnich latach partia rządząca podejmowała jakieś kontrowersyjne uchwały, także nie wiem akurat czemu w tej chwili sytuacja zmieniła się o 180 stopni. Wg mnie wygrała pewna odmienna opcja polityczna i trzeba też i jej dać szansę, a nie zachowywać się jak małe dzieci (i tu mowa o wszystkich, politykach, mediach, trollach internetowych), które(którzy) niejednokrotnie zachowują się jakby ktoś zabrał im grabki i szpadelek w piaskownicy. Także jeszcze raz podkreślam narzekasz w tej chwili na młodego a jak widzisz sam niejednokrotnie tak się zachowujesz.
- Ouh_yeah
- Qualità Juventino

Mnie też przerażał Niesiołowski, ale na szczęście jest już w opozycji.Makiavel pisze:@Ouh_yeah Ciebie bawi a mnie przeraża, że człowiek, który tyle lat walczył z systemem, w którym rządzący stali ponad prawem i rościli sobie prawo do decydowania, odgórnie, co jest dobre a co złe, teraz przykłada rękę do tworzenia na powrót takiej władzy i wygłasza z mównicy sejmowej, hasła, które są powrotem do tych czasów.
Swoją drogą, jestem ciekaw, czy według Ciebie, sprawa z TK powinna trafić do władz unijnych? Widziałem, że Schetyna zapowiedział poskarżenie się Komisji Europejskiej.

[/url]