Mercato (Lato 2016)

Wszystko o transferach Juventusu, wasze przewidywania, opinie, najnowsze informacje.
Zablokowany
fazzi

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 1 raz

Nieprzeczytany post 27 listopada 2015, 20:01

Cabrini_idol pisze:Przecież jakby miał te super penetrujące podania, duża ruchliwość, krótkie trzymanie piłki przy nodze no i JESZCZE do tego dobra,bardzo dobra wg Ciebie gra w defensywie to byłby wiodącą postacią w Madrycie, dlaczego tak nie jest ?
Bo to real. Mało to było świetnych piłkarzy, którzy tam nie byli wiodącymi postaciami i odchodzili błyszczeć do innego klubu?

Pavel Nedved pisze:"Juve ponownie jest nieprzyjemne? Mam nadzieję, nie interesuje mnie bycie miłym, tylko zwycięskim"
Cabrini_idol

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 27 listopada 2015, 20:04

fazzi pisze:
Cabrini_idol pisze:Przecież jakby miał te super penetrujące podania, duża ruchliwość, krótkie trzymanie piłki przy nodze no i JESZCZE do tego dobra,bardzo dobra wg Ciebie gra w defensywie to byłby wiodącą postacią w Madrycie, dlaczego tak nie jest ?
Bo to real. Mało to było świetnych piłkarzy, którzy tam nie byli wiodącymi postaciami i odchodzili błyszczeć do innego klubu?
Którzy ? no może oprócz Robbena, choć i tu bym się kłócił.

Obrazek
PrzemasJuve

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 27 listopada 2015, 20:08

fazzi pisze:Gundogan to marzenie, nie wierzę, że jest chociaż cień szansy na pozyskanie go w zimie. Banega ? Ciekawa opcja, ale zbyt niepewna.
Gundogan? czy ja wiem, dla mnie marzeniem ehh byłby Calhanoglu co pisałem już nie raz (może z 2 razy ;) )
sebatiaen pisze:Agent Alexa Texeiry dzisiaj powiedział że ma oferty gry z Psg, Chelsea i Juve.
Juve jest zawsze zainteresowany 80% zawodników dostępnych na rynku, kto przychodzi widzieliśmy ostatnio
pumex pisze:Isco to kawał zawodnika z realnym potencjałem na jeszcze coś więcej. Genialne podania penetrujące obronę przeciwnika, duża ruchliwość, umiejętność trzymania piłki krótko, co ułatwia mu odnalezienie się w tłoku, wbrew pozorom w defensywie gra lepiej niż przyzwoicie, dlatego poza trequartistą może z powodzeniem pełnić rolę środkowego pomocnika w typie Di Marii z czasów Ancelottiego.
tak, tak dlatego gra tyle ile gra dla Realu hehe

Magica Juve resiste il mio cuore lontano da te soltanto se penso alla figa!!
jackop

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 21 razy
Otrzymał podziękowanie: 71 razy

Nieprzeczytany post 27 listopada 2015, 20:14

Cabrini_idol pisze:A co jest takiego <brzydkie słowo ( ͡° ͜ʖ ͡°)> w Isco, pytam serio....
Pytasz, bo palnąłeś głupotę i próbujesz się odgryźć z marnym skutkiem. Porównywanie Chorwata do Hiszpana... przemilczę.

Isco pokazał, że ma ogromny talent za sprawą gry dla Sociedad. Jest to piłkarz o wybitnej technice użytkowej, posiadający inklinację do gry kombinacyjnej, na małej przestrzeni. Jak napisał pumex, duża ruchliwość, pozwalająca wyrobić sobie pozycję między formacjami rywali. W sam raz na rozbijanie autobusów, z którymi znów zaczynamy mieć problemy.

Równie dobrze mógłbyś zapytać mnie o zasadność sprowadzenia Griezmanna, byłego piłkarza Sociedad, do Atletico.
Cabrini_idol pisze:To tak jak Benega ;)....
Nawet nie umiesz napisać poprawnie jego nazwiska. Przestań się kompromitować.
Cabrini_idol pisze:Isco gra w Realu przeszło 2,5 roku ale statystyki słabe no i nie odgrywa ważnej roli w Madrycie. Dlaczego media piszczą co chwila, że Isco nie może odnaleźć się w Madrycie itd ?. Przecież jakby miał te super penetrujące podania, duża ruchliwość, krótkie trzymanie piłki przy nodze no i JESZCZE do tego dobra,bardzo dobra wg Ciebie gra w defensywie to byłby wiodącą postacią w Madrycie, dlaczego tak nie jest ?
Nie jest tak ponieważ Florentino Perez (prezes Realu gdybyś nie wiedział) usilnie próbuje kontynuować erę Galaticos co okienko sprowadzając nowe gwiazdy, które muszą grać, przez co kariera Isco została mocno przyhamowana.

Pytanie w stylu, a czemu Pogba jest gwiazdą Juventusu a nie United.

Obrazek
O Vesuvio Lavali Col Fuoco! Lavali! Lavali! Lavali Col Fuoco!
jakku1

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 27 listopada 2015, 20:14

rydwadydwa pisze: Banega zapowiadał się świetnie, ale tak się składa że od wielu lat oglądam Valencię (z której odszedł bodajże półtora roku temu) i nie życzę go w składzie nawet Interowi. Na boisku potrafi błysnąć czymś genialnym w 1 meczu a w następnych 10 drepcze po murawie. Zawsze był fatalny w odbiorze, jednocześnie nie jest na tyle kreatywny żeby być ustawionym wyżej; w Valencii próbowano go na mediapunta, co jest hiszpańskim odpowiednikiem trequartisty, i...nic. Masakra, zero pożytku z gościa. Gra teraz w niezłym europejskim klubie jakim jest Sevilla tylko dlatego, że jest "synem" trenera Emerego, znajomego właśnie z Valencii. Jeszcze ważniejszą kwestią jest jego zachowanie pozaboiskowe: szanujmy się, proszę, w Juventusie powinni grać tylko profesjonaliści - nie półgłówki. Przy nim Vidal to aniołek, mógłbym się rozpisywać o jego przypałach i podzielić się ciekawymi linkami na jego temat ale może zrobię to dopiero gdy - odpukać - taki grajek by do nas zawitał. Wolę już Hernanesa.
To znaczy, wlasnie jedyna, bardzo powazna moja obawa co do Banegi są jego wybryki pozaboiskowe i profesjonalizm - o czym pisalem. Cassano w Juventusie raczej nie chciałem, natomiast o Banedze w Sevilli slyszalem bardzo wiele dobrych rzeczy. Fakt, byc moze jest to tylko i wylacznie zasluga Emery'ego, ktory ma swietny kontakt z Argentynczykiem.

Jesli to mialoby byc tak, jak bylo przed transferem do Sevilli, czyli znow mialyby z Argentynczykiem byc problemy natury pozaboiskowej, to jest to transfer zwyczajnie zbyt ryzykowany i nieoplacalny. Od tego uzaleznialbym swoj stosunek do tego posuniecia. Od pytania do kibiców Sevilli, czy Benega się ogarnął i poważnie zacząl traktować swoj zawod, czy dalej jest półgłowkiem prowadzącym auto po pijanemu i bijącym się z kolegą w szatni.

Niestety, nie wiem dokladnie jak wyglada ta sprawa obecnie, chociaz slyszalem pozytywne rzeczy. O umiejetnosci techniczne, tak jak juz pisalem, jestem spokojny. W przypadku Banegi duzo wazniejszy jest jego stan "umyslu", bo w odpowiednim klimacie jest on w stanie zagrać naprawdę fajny futbol.

@Pumi
Pumi, ale zdajesz sobie sprawę, że piłkarze także dojrzewają psychicznie do wystepów w wielkich meczach, wielkich turniejach?:prochno:

Nie twierdze, ze tak jest w przypadku Banegi, bo zwyczajnie tego nie wiem, a od samego początku stawiam w tej sprawie znak zapytania. Historia futbolu jest jedna pełna zawodników, którzy wraz z rozwojem kariery dojrzeli także do gry w wielkich klubach. Daleko szukać nie trzeba, wystarczy popatrzeć na Juventus i graczy wystepujacych przed Calciopoli - vide Vieira, który zachowywal sie jak polglowek i idiota, czy Davids. Nie każdy jest Giovinco czy Balotellim.

Poza tym, dalej nie odpowiedziales na pytanie. Co z Caceresem? Oddajemy go za darmo do Sevilli a potem wszczynamy lament, ze Marotta nie potrafi sprzedawac czy jednak kombinujemy, zeby cos jeszcze tutaj ugrac? Interesuja mnie praktyczne odpowiedzi, a nie takie jak te, ktore serwowales kiedy Tevez odleciał do Argentyny ("powinnismy kupic jakiegos topa").
Ostatnio zmieniony 27 listopada 2015, 20:22 przez jakku1, łącznie zmieniany 3 razy.

Zapraszam tez na moje konto na twitterze => https://twitter.com/jakku113 ;)
Cabrini_idol

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 27 listopada 2015, 20:18

jackop
Aleś agresywna dzisiaj bestia :prochno:

Nie, Isco nie jest super mega piłkarzem, to piłkarz z potencjałem, fakt, który nie potrafi jednak pokazać tego potencjału od 2 lat. Banega również w jego wieku był młodym supertalentem z ogromnym potencjałem. I czy wart jest 50 -60 mln ? Może tak, bo taki mamy rynek, dlatego Gundogan jest warty +35 mln a nie tak jak napisałeś, 20 mln.

jackop pisze:
Cabrini_idol pisze:To tak jak Benega ;)....
Nawet nie umiesz napisać poprawnie jego nazwiska. Przestań się kompromitować.
Straszne :lol:

Obrazek
eastsider

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 27 listopada 2015, 20:24

Cabrini_idol pisze:
fazzi pisze:
Snejider, Huntelaar, Van Der Vaart, Higuain to tak na szybko.

pumex

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 27 listopada 2015, 20:24

Cabrini_idol pisze:
pumex pisze:Isco to kawał zawodnika z realnym potencjałem na jeszcze coś więcej. Genialne podania penetrujące obronę przeciwnika, duża ruchliwość, umiejętność trzymania piłki krótko, co ułatwia mu odnalezienie się w tłoku, wbrew pozorom w defensywie gra lepiej niż przyzwoicie, dlatego poza trequartistą może z powodzeniem pełnić rolę środkowego pomocnika w typie Di Marii z czasów Ancelottiego.
To tak jak Benega ;)....
Rozumiem żart, ale jeszcze jeden taki i uznam, że się kompromitujesz :)
Cabrini_idol pisze:Isco gra w Realu przeszło 2,5 roku ale statystyki słabe no i nie odgrywa ważnej roli w Madrycie. Dlaczego media piszczą co chwila, że Isco nie może odnaleźć się w Madrycie itd ?. Przecież jakby miał te super penetrujące podania, duża ruchliwość, krótkie trzymanie piłki przy nodze no i JESZCZE do tego dobra,bardzo dobra wg Ciebie gra w defensywie to byłby wiodącą postacią w Madrycie, dlaczego tak nie jest ?
Może dlatego, że rywalizuje o miejsce w składzie z takimi zawodnikami jak Modrić, Kroos, J. Rodriguezem, czasem nawet z Balem, wcześniej z Di Marią czyli z piłkarzami dużo bardziej medialnymi, zarabiającymi ciężkie pieniądze (a przypomnę, że Isco łyka raptem niecałe 2 miliony rocznie) a wiadomo jak to jest u Królewskich. Poza tym daj Boże Pereyrze takie 'słabe' statystyki, często przekraczające 15-tkę w kanadyjce.
jakku1 pisze:@Pumi
Pumi, ale zdajesz sobie sprawę, że piłkarze także dojrzewają psychicznie do wystepów w wielkich meczach, wielkich turniejach?:prochno:
Dojrzewanie psychiczne &#8800; skok o dwa poziomy do góry, na którym nigdy się nie było.
jakku1 pisze:Poza tym, dalej nie odpowiedziales na pytanie. Co z Caceresem? Oddajemy go za darmo do Sevilli a potem wszczynamy lament, ze Marotta nie potrafi sprzedawac czy jednak kombinujemy, zeby cos jeszcze tutaj ugrac?
Co tu ugrać? Pakowanie się w długoterminowy kontrakt z Banegą nazywasz 'ugraniem'?
Ostatnio zmieniony 27 listopada 2015, 20:29 przez pumex, łącznie zmieniany 1 raz.

Obrazek
matekkuba

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 27 listopada 2015, 20:26

Sami znawcy hiszpańskiej piłki. Isco pamiętają od małego. Jak jeszcze w Sociedad penetrował obronę rywali swoimi podaniami. Ajjj... on nie grał w Sociedad?

jackop

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 27 listopada 2015, 20:28

ForzaItanimulli3vujcm pisze:
jackop pisze:Danilo

Oszalałeś? Dali za niego latem ponad 30 mln to raz, a dwa po co mieli by go sprzedawać? Nie ma szans. Równie dobrze można chcieć Al. Vidala z Barcelony
Najpierw do tej Barcelony mus dołączyć. Skąd wy bierzecie takie porównania.

Jeśli Benek utrzyma się na stołu, na co wskazują na razie słowa Pereza, to wyczuwam ciekawe przeceny w Madrycie. Zwłaszcza jeśli potwierdzą się informacje Mundo Deportivo i Real jest już pewniakiem do otrzymania zakazu transferowego na 2 okienka.

Danilo, łagodnie rzecz ujmując na razie nie porywa i środowisko jest rozczarowane jego postawą. Do tego prawa flanka jest tam obstawiona w postaci Carvajala, więc nie jest tak, że Brazylijczyk jest nietykalny. Mimo to pamiętam o jego dobrej grze w Porto, z naszym najnowszym ulubieńcem Alexem Sandro.

Z resztą Real to jest cyrk, znajdź sobie informacje o przypadkach Casemiro, Lucasa Silvy.
matekkuba pisze:Sami znawcy hiszpańskiej piłki. Isco pamiętają od małego. Jak jeszcze w Sociedad penetrował obronę rywali swoimi podaniami. Ajjj... on nie grał w Sociedad?
Tak to jest jak się chce odpisać wszystkim na raz, oczywiście Malaga :P
ForzaItanimulli3vujcm pisze:Za tą kasę spokojnie można kupić Gundogana i Vasqueza/Saponare
Powodzenia.
Ostatnio zmieniony 27 listopada 2015, 20:33 przez jackop, łącznie zmieniany 2 razy.

Obrazek
Cabrini_idol

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 27 listopada 2015, 20:30

matekkuba pisze:Sami znawcy hiszpańskiej piłki. Isco pamiętają od małego. Jak jeszcze w Sociedad penetrował obronę rywali swoimi podaniami. Ajjj... on nie grał w Sociedad?
MASZ MNIE :P i nie tylko mnie :prochno:
eastsider pisze:
Cabrini_idol pisze:
fazzi pisze: Bo to real. Mało to było świetnych piłkarzy, którzy tam nie byli wiodącymi postaciami i odchodzili błyszczeć do innego klubu?
Snejider, Huntelaar, Van Der Vaart, Higuain to tak na szybko.
Higuain równie dobrze grał w Realu jak obecnie w Napoli. Tyle, że medialność w Realu musi się zgadzać. Huntelaar praktycznie wcale nie grał w Realu a Schalke to jego poziom. Sneijder nie gra wcale lepiej w Galacie niż w Realu. Van Der Vaart mial 2-3 sezony dobre. 2 w Ajaxie i jeden w HSV przez całą karierę.
Ostatnio zmieniony 27 listopada 2015, 21:06 przez Cabrini_idol, łącznie zmieniany 2 razy.

Obrazek
Piotrekmmz

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 27 listopada 2015, 20:36

jackop pisze:
ForzaItanimulli3vujcm pisze:
jackop pisze:Danilo

Oszalałeś? Dali za niego latem ponad 30 mln to raz, a dwa po co mieli by go sprzedawać? Nie ma szans. Równie dobrze można chcieć Al. Vidala z Barcelony
Najpierw do tej Barcelony mus dołączyć. Skąd wy bierzecie takie porównania.
O a Aleixie Vidalu słyszałeś może?

@Cabrini_idol a Sneijder w Interze to co?

Cabrini_idol

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 27 listopada 2015, 20:40

ALe Sneijder to typowy przykład równego rozwoju piłkarskiego. Od Ajaxu gdzie potencjał miał ogromny, poprzez Real, gdzie był mimo wszystko jedną z najważniejszych postaci jak grał, kończąc na Interze, gdzie osiągnął najwyższą formę życiowąa do Galaty poszedł dorobić i pograć jeszcze w LM.

Obrazek
jackop

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 27 listopada 2015, 20:41

Cabrini_idol pisze:jackop
Aleś agresywna dzisiaj bestia :prochno:

[...] dlatego Gundogan jest warty +35 mln a nie tak jak napisałeś, 20 mln.
Nie agresywna, tylko uczulona na kit, który próbujesz tutaj wciskać. Chyba wyraźnie dałem do zrozumienia, że jest to kwota, którą jeszcze przełknąłbym jeśli faktycznie doszłoby do transferu. Wszystko powyżej to głupota i przepłacenie, choćby był wyceniany na +100 mln.
Cabrini_idol pisze:Tyle, że medialność w Realu musi się zgadzać.
Proszę bardzo. Sam sobie odpowiedziałeś, dlaczego Isco nie jest najjaśniejszym punktem Realu. Da się? Da się ;)
Piotrekmmz pisze:O a Aleixie Vidalu słyszałeś może?
Z kim ja tu próbuje rozmawiać :facepalm:
Dzisiaj minutę po północy oficjalnie zakończyło się okienko transferowe w Hiszpanii, a razem z nim - zakaz rejestrowania nowych piłkarzy nałożony przez FIFA na Barcelonę. Od następnego okienka Barça będzie mogła uczestniczyć w transferowej zawierusze na normalnych zasadach. Wtedy też zostaną zarejestrowani piłkarze zakupieni tego lata - Aleix Vidal i Arda Turan, którzy ciągle nie mają nawet swoich numerów na koszulkach.
http://blaugrana.pl/18590-OFICJALNIE-Ba ... nsferowego

Czy widzisz już różnicę, między sytuacją Danilo a Vidala?

Obrazek
CzeczenCZN

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 27 listopada 2015, 21:04

jackop pisze:Czy widzisz już różnicę, między sytuacją Danilo a Vidala?
Wiem, wiem że nie mógł być on ani Turek zarejestrowany. No ale ja Ci mogłem wpisać dowolne nazwisko.Bo to mało piłkarzy ma gorszy początek w klubie, by potem szaleć? Depay też póki co nie gra na miarę swoich możliwości, a jestem pewien że to kwestia czasu, kiedy zacznie wymiatać. To tak samo ktoś mógł pisać o Dybali, kiedy mniej grał, a jak grał to zawodził trochę. Po za tym Benitez jest na wylocie, do czego pewnie dojdzie niedługo i tak i tak. Zmieni się trener, to i sytuacja Danilo też się zmieni. Poza tym ile byśmy musieli za niego dać 40 mln? Zarobić też by coś chcieli.Fakt plusem jest to że u nas gra jego ziomek z Porto. No ale szanse na ten transfer, to ja oceniam jak na mniej niż Isco.

https://youtu.be/ld3Ag-BCwlc

#cznandj #ripgangsquad :hi:
Zablokowany