Mercato (Lato 2016)

Wszystko o transferach Juventusu, wasze przewidywania, opinie, najnowsze informacje.
Zablokowany
CzeczenCZN

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 26 listopada 2015, 22:54

RICTOR pisze:Caceres za Banega + Gundogan + Vrsaljko.
Jak taka wymiana Banega za Caceresa - to jak najbardziej na tak - obydwóm się kończą kontrakty w 2016. Można z Everem zaryzykować
:think: Chociaż ja wiem?

Gundogan plisss! Pogba gra super. No ale ogólny stan naszego środka pomocy jest tragiczny! Kontuzje, brak formy itp. Rozczarowałem się strasznie, byłem pewny że tam będzie przepych!

Vrsaljko - Nie wiem co o nim myśleć!Jestem bardziej na nie!

Ciekawe na ile się potwierdzą, zwłaszcza te od Agrestiego
Crunny pisze: Van Der Viel, Banega, Lavezzi
Jak pisałem nieraz - 2 z PSG! najlepiej zimą!

No nie gadaj że tylko darmowe transfery, na pewno na kogoś wydamy, spokojnie! Tym bardziej że już 1/8 CL Jest!
Robaku pisze: Soriano za Ruganiego + Vasquez za Hernanesa

Rugani i tak tylko wypożyczenie, Soriano pewnie z opcją wykupu, hmm ? Czemu nie? Może to kolejny, świetny, niedoceniany Włoski gracz się okaże? Saponara też był hejtowany! No a udowadnia że potrafi grać. Właśnie! Saponarą bym nie pogardził!

Hernanes za Vasqueza to taka sama utopia jak byśmy chcieli wymienić Zaze na Icardiego

https://youtu.be/ld3Ag-BCwlc

#cznandj #ripgangsquad :hi:
jakku1

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 27 listopada 2015, 10:44

RICTOR pisze:Ilu środkowych?
Szukamy srodkowego, bo potrzebujemy tego "4" do tercetu Marchisio, Pogba, Khedira. Wiele wskazuje na to, ze Hernanes szybciej skonczyl niz zaczął. Banega to realne nazwisko. Gundogan... zobaczymy, ale wątpie. Pieniądze są, ale to bedzie cholernie trudny transfer do przeprowadzenia.

Co do Banegi, to jest to piłkarz, który mial w swojej karierze wzloty i upadki, jednak umiejetnosci i talentu mu odmowic nie mozna, bo te ma na najwyzszym poziomie. Ma 28 lat, jeśli jego "głowa" jest juz gotowa na wielki klub, to o nogi się nie martwie.

Zapraszam tez na moje konto na twitterze => https://twitter.com/jakku113 ;)
pumex

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 27 listopada 2015, 11:05

jakku1 pisze:Co do Banegi (...) umiejetnosci i talentu mu odmowic nie mozna, bo te ma na najwyzszym poziomie.
:lol: :lol:

Ja chyba śnię. Koleś ma 28 lat, zwiedził już 5 klubów, w żadnym nie zrobił kariery, nikt poważny do tej pory się nim nie zainteresował, ale wg Ciebie umiejętności i talent ma na najwyższym poziomie. Widocznie żaden z jego dotychczasowych pracodawców się na nim nie poznał. Przy całym szacunku do Ciebie, ja pierdziele, żeby nie napisać dosadniej, czy Ty przeczytałeś to co napisałeś?

Tak, obstawmy nasz środek - najważniejszą formację - Leminami, Banegami, Sturarami i wymagajmy wyników :ok:

Obrazek
jakku1

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 27 listopada 2015, 11:20

Pumi, Ty widziałeś kiedyś Banege w akcji? To jest zawodnik z problemami, chimeryczny, ale jego umiejętności techniczne ma na najwyższym poziomie. Riquelme również nie zrobił kariery, a tylko głupiec mógłby powiedzieć, że brakowało mu talentu.

W przypadku Banegi ma miejsce podobna sytuacja. To nie umiejętności piłkarskie stały na przeszkodzie do wielkiej kariery tylko głowa i problemy pozaboiskowe, alkohol, prowadzenie auta po pijanemu, bójki, inne wybryki.

Pytanie brzmi, czy Banega byłby w stanie poświecić się ciezkiej pracy w Juventusie i czy wszystkie problemy ma juz za soba, czy tez jest to przypadek na miare Antonio Cassano - pilkarza o niesamowitym talencie, ale tez niesamowitym stężeniu głupoty.
Ostatnio zmieniony 27 listopada 2015, 11:33 przez jakku1, łącznie zmieniany 3 razy.

Sorek21

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 27 listopada 2015, 11:22

Tym numerem 4 podobnie jak w poprzednim sezonie powinien być Pereyra.Gdybyśmy grali 4-3-1-2 to powinien być pierwszym wyborem na trequ.Pereyra -Marchisio -Pogba to powinien być nasz podstawowy środek bo Roberto jest lepszy w ofensywie i bardziej mobilny niż Khedira.

pumex

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 27 listopada 2015, 11:49

jakku1 pisze:Pumi, Ty widziałeś kiedyś Banege w akcji? To jest zawodnik z problemami, chimeryczny, ale jego umiejętności techniczne ma na najwyższym poziomie.
Widziałeś kiedyś Giovinco w akcji? To jest zawodnik z problemami, chimeryczny, ale jego umiejętności techniczne są na najwyższym poziomie. I co? I za przeproszeniem jajco! Ruquelme, jak sam słusznie zauważyłeś, kariery nie zrobił. Koniec. KONIEC. Co mnie obchodzi jego talent, który finalnie okazał się talentem niespełnionym.

Ja mam 100 milionów funtów u banku na Kajmanach, ale nie mogę z nich skorzystać i nigdy nie będę mógł. Nie będę mieć z tych pieniędzy żadnego pożytku. Ani ja, ani moi bliscy. Ale mam...
Myślę, że rozumiesz metaforę ;)
jakku1 pisze:W przypadku Banegi ma miejsce podobna sytuacja. To nie umiejętności piłkarskie stały na przeszkodzie do wielkiej kariery tylko głowa i problemy pozaboiskowe, alkohol, prowadzenie auta po pijanemu, bójki, inne wybryki.
Guzik mnie obchodzi, co stanęło Banedze w rozwijaniu swojego wybitnego talentu. Może to być głowa, mogą to być zielone ludziki z marsa albo niekorzystnie wiejący wiatr słoneczny. Jego potencjał w wieku 28 lat może wynosić nawet ∞, ale przebieg jego dotychczasowych poczynań jasno wskazuje, że w drużynie aspirującej do miana topowej będzie on stanowić wartość średniaka. A średniactwo to rzecz ostatnia, jakiej nam teraz potrzeba.

Obrazek
jakku1

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 27 listopada 2015, 11:58

Szkoda gadać... Straszny z Ciebie frustrat. Az odechciewa się się dyskusji.

Napisałem jedynie, ze Banega umiejetności techniczne ma na najwyższym poziomie i to jest zresztą szczera prawda, bo nawet najwięksi przeciwnicy Argentynczyka przyznają, że talent chłopak miał (i chyba wciąż ma) naprawde spory. Kwestie tego, czy jego "głowa" podoła, czy będzie nam użyteczny, czy sprawdzi się w naszych barwach ewentualnie, pozostawiłem otwartą.

I teraz przeczytaj sobie czym mnie poczęstowałeś w swoich ostatnich postach. Dam Ci dobrą radę, jeśli masz robić takie rzeczy, to dyskutuj sam ze sobą.

CzeczenCZN

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 27 listopada 2015, 12:06

@jakku @pumex

Powiedzcie mi, co myślicie o Sofiane Feghoulim - to bardziej ofensywny pomocnik? Czy skrzydłowy? Bo jak pamiętam na Mundialu grał na 10 w Reprezentacji Algierii, po MŚ cześć osób go tu chciała. Ostatnio nawet awansował na 1 miejsce - wygasających umów - więc forma jest chyba :)
Może to byłby dobry trop!

Piotrekmmz

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 27 listopada 2015, 12:15

No tak, mówi się że Marotta chciałby się pozbyć Hernanesa, to w jego miejsce musi sprowadzić "wieczny talent" Banege. Status quo czereśniaków w drużynie musi zostać zachowany :smile:

Cabrini_idol

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 27 listopada 2015, 12:17

Benega umiejętnościami, ostatnim podaniem to czołówka światowa, ale jest leniwy, ma gorącą głowę i nie potrafi grać na równym wysokim poziomie. Mimo to chciałbym go w Juve, bo wielu piłkarzy właśnie tutaj u nas okrzepło.Czy Benega też by do nich należał ? Nie wiem 50 na 50. Nam brakuje dokładnie piłkarza o profilu (umiejętności i pozycja) Argentyńczyka . Zaryzykować warto, tym bardziej, że kwota transferu nie byłaby chyba jakaś kosmiczna, około 20-25 mln.

Obrazek
pumex

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 27 listopada 2015, 12:19

jakku1 pisze:Szkoda gadać... Straszny z Ciebie frustrat. Az odechciewa się się dyskusji.
Tu akurat masz rację, bo bierze mnie frustracja gdy widzę tę niekonsekwencję wśród kibiców, którzy z jednej strony chcą wyników, a z drugiej strony są w stanie zadowolić się zawodnikami o średniej klasie. Dostaję białej gorączki - ileż to było krzyku: Cuadrado ma szybkość, Cuadrado ma drybling. I co z tego? Podobnie z Banegą - ma technikę na poziomie kosmosu? Super, że ją ma, tylko czy jakoś pomogła mu ona w odniesieniu sukcesu? Czy pomogła ona jego kolegom w odniesieniu sukcesu? Przyczyniła się ona do wzrostu jego pozycji w Europie? NIE, więc po co robić z tego koronny argument?
jakku1 pisze:Napisałem jedynie, ze Banega umiejetności techniczne ma na najwyższym poziomie i to jest zresztą szczera prawda, bo nawet najwięksi przeciwnicy Argentynczyka przyznają, że talent chłopak miał (i chyba wciąż ma) naprawde spory.
Tak, ale jak rozumiem wspomniałeś o tych umiejętnościach Argentyńczyka w jakimś kontekście, bo inaczej mówienie o tym byłoby bezcelowe. Jak rozumiem poruszyłeś tę kwestię w odniesieniu do ewentualnego transferu do Juve i to zapoczątkowało dyskusję.
Piotrekmmz pisze:No tak, mówi się że Marotta chciałby się pozbyć Hernanesa, to w jego miejsce musi sprowadzić "wieczny talent" Banege. Status quo czereśniaków w drużynie musi zostać zachowany :smile:
Pozamiatane.
ForzaItanimulli3vujcm pisze:@jakku @pumex

Powiedzcie mi, co myślicie o Sofiane Feghoulim - to bardziej ofensywny pomocnik? Czy skrzydłowy?
Wypisz, wymaluj skrzydłowy. Imo nie jest to kandydat do stanowienia o sile pierwszego zespołu aspirującego do topu.
Cabrini_idol pisze:bo wielu piłkarzy właśnie tutaj u nas okrzepło.
Okrzepnąć to mógł Tevez. Banedze potrzeba byłoby wskoczenia o dwa poziomy wyżej.

Obrazek
CzeczenCZN

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 27 listopada 2015, 12:25

Cabrini_idol pisze:Banega. Zaryzykować warto, tym bardziej, że kwota transferu nie byłaby chyba jakaś kosmiczna, około 20-25 mln.
Przecież jemu się kontrakt kończy po sezonie!Dlatego głównie jest jego wątek.
Chyba że masz na myśli że pół roku do końca kontraktu powinniśmy dać Sevilli 20-25 mln?

Cabrini_idol

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 27 listopada 2015, 12:33

ForzaItanimulli3vujcm pisze:
Cabrini_idol pisze:Banega. Zaryzykować warto, tym bardziej, że kwota transferu nie byłaby chyba jakaś kosmiczna, około 20-25 mln.
Przecież jemu się kontrakt kończy po sezonie!Dlatego głównie jest jego wątek.
Chyba że masz na myśli że pół roku do końca kontraktu powinniśmy dać Sevilli 20-25 mln?
Nie doczytałem i nie wiedziałem, jeśli rzeczywiście kończy mu się kontrakt to to złoty interes jest ;)

Obrazek
jakku1

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 27 listopada 2015, 12:53

Co do mercato i pomocników, to oprocz Banegi, laczylo sie nas takze z Sensim z Ceseny. Jesli chodzi o Gundogana to sprawa jest bardziej skomplikowana, ale to nie sa zwykle plotki. Po pierwsze, Niemiec jest namawiany do transferu przez Khedire. Po drugie, jestesmy gotowi zlozyc Borussi bardzo powazna oferte. Po trzecie, Ilkay mógłby grac w tym roku w LM, co jest bardzo duzym plusem. Potwierdzaja te informacje mocne zrodla.

Swoja droga, niedawno czytalem tez o tym, ze... byc moze nasza druzyne czeka bardzo niespodziewany powrót ;-).

@ForzaItanimulli3vujcm
Nie mam pojecia, mowiac szczerze. Nie widziałem ostatnimi czasy Feghouliego w akcji, wiec ciezko mi sie wypowiadac jak gra, w jaki sposob i na jakiej dokladnie pozycji ;-).
Alexinhio-10 pisze:
Jak zwykle sie zgadzamy. Malo juz mamy sredniakow w srodku pomocy (Lemina, Sturaro) ? Jesli juz kogos sprowadzac, to kogos o mega jakosci i oczywiscie umiejetnosci rozegrania (Gundogan), a nie Banege, ludzie !
Przypominam, ze o Banedze wszyscy rozmawiaja w kontekscie bezgotowkowej wymiany za Caceresa. Jeśli masz inny pomysł jak wyciągnąć za Urugwajczyka pare groszy to mysle, ze kazda propozycja jest godna rozważenia.
Ostatnio zmieniony 27 listopada 2015, 12:56 przez jakku1, łącznie zmieniany 2 razy.

Alexinhio-10

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 20 razy
Otrzymał podziękowanie: 12 razy

Nieprzeczytany post 27 listopada 2015, 12:53

pumex pisze: Tak, obstawmy nasz środek - najważniejszą formację - Leminami, Banegami, Sturarami i wymagajmy wyników :ok:
Jak zwykle sie zgadzamy. Malo juz mamy sredniakow w srodku pomocy (Lemina, Sturaro) ? Jesli juz kogos sprowadzac, to kogos o mega jakosci i oczywiscie umiejetnosci rozegrania (Gundogan), a nie Banege, ludzie !

Cabrini_idol serio Banega jest wart dla Ciebie 26mln i to jest nie duza kwota ? Wygralismy 4ery Scudetta z rzedu, gralismy w finale LM, a Wy chcecie sprowadzac Banege w miejsce Hernanesa...

Zablokowany