Mercato (Lato 2016)

Wszystko o transferach Juventusu, wasze przewidywania, opinie, najnowsze informacje.
Zablokowany
CzeczenCZN

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 21 listopada 2015, 13:48

sebatiaen pisze:
sebatiaen pisze:On przyjdzie do nas, nasi to cały czas powtarzali że on jest naszą przyszłością.
Zawsze znajdą się media które będą pisały coś sprzecznego, po to one są a gazety czy portale muszą się sprzedawać i być w kręgu uwagi czytelnika.
Sprawa Berardiego kiedy była komentowana przez naszych to zawsze wypowiadali się bardzo dobrze o nim, nigdy nie było tego ale...

Juve postawi na niego, w sezonie kluby grające w LM, lidze, Pucharze krajowym mają do rozegrania jakieś 55/65 meczy a do tego sparingi i kadry.
W tych czasach potrzebna jest mocna ławka a jeszcze bardziej rywalizacja.
Berardi będzie wchodził do Juve w tej samej formie jak teraz Dybala czyli z cierpliwością.
Jak my mamy ścigać taki bayern stawiany przez naszych za wzór jeżeli nie sprowadzamy takiego gracza? jeżeli nie stwarzamy takiej konkurencji?
Zobaczcie jaką siłę rażenia ma Bayern, to że mu weźmiemy Domenico i wykupimy Cuadrado to i tak nie jest tak wiele....
Gdybyśmy mieli Gundogana to nasza gra wyglądała by ładniej i płynniej, więcej zaskoczenia, Marchisio jest za bardzo przewidywalny, nie ma takiej fantazji jak gość z Borussii, to byłby strzał w dziesiątkę.

Także na lato panowie Berardi i Gundogan i bajka;)
Berardi - Słuchaj ja jestem fanem jego talentu od 2013 roku, jeszcze nie wiedziałem kto to Dybala, ledwo co kojarzyłem takie słowo jak Morata.
Jednak w sumie hmm, w Barcelonie swego czasu był Messi, Pedro i Sanchez a to zawodnicy prawostronni, no tyle że oni mogą mieć szerszą kadrę niż my. U nas może to być 23 zawodników - bo deficyt wychowanków (Pedro i Messi - wychowankowie Barcelony) Więc wiesz u nas skoro jest już 2 - to prosta matematyka - ograniczenia, chyba że, chyba ze Dybala na środek, albo hmm 4411 :think: no nie wiem, nie wiem - oczywiście chciałbym Berardiego w Juve - tylko pytanie jak to w praktyce będzie wyglądało.? Lavezzi i tak jest potrzebny bo lewoskrzydłowy też musi być.

Co do Gundogana masz pełne moje poparcie, też jestem za tym transferem, bo sądzę że tam, w środku pomocy jest nasz problem nr.1
Po za tym Gundogan to kapitalny zawodnik i sądzę że czas na lepszy klub dla niego! :D

https://youtu.be/ld3Ag-BCwlc

#cznandj #ripgangsquad :hi:
AdiJuve

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 9 razy
Otrzymał podziękowanie: 20 razy

Nieprzeczytany post 21 listopada 2015, 14:17

Nie stwarzajcie sztucznego problemu,że jak przyjdzie Berardi to będzie tłok na prawej stronie, bo tam na tą chwilę jest tylko Cuardado,który tylko przypomnę jest wypożyczony. Czy go kupią nie ma 100% pewności. Dybala i skrzydło to dla mnie zupełna abstrakcja z jego wrzutkami, przyspieszeniem i ilością strat to byłaby czysta głupota, już Morata ma więcej predyspozycji na grę z boku niż Dybala,który na dobrą sprawę na skrzydle nigdy nie zagrał kilku spotkań z rzędu. Jak grał w Palermo to nigdy nie trafił na mecz gdzie był na skrzydle zawsze grał na 9 a za nim Vazquez.

MRN

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 13 razy
Otrzymał podziękowanie: 205 razy

Nieprzeczytany post 21 listopada 2015, 14:46

Ale Panowie..dajcie na luz i nie nastawiajcie się na Gundogana...do nas albo dzieci mogą przejść albo zawodnicy z przeszłością u schyłku kariery...

Obrazek
Cabrini_idol

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 21 listopada 2015, 15:45

Co Wy tu ćpiecie ? :prochno:

Gundogan, Isco, Oscar....

Jeśli ktoś spodziewa się, że w kolejne okno (normalne okno letnie, bo w zimę sprowadzimy co najwyżej kogoś na ławkę za 2-3 mln i nie nie będzie to Lavezzi, która zarabia w PSG 5 mln ) wydamy na kogoś gruby hajs to może zapomnieć, chyba, że sprzedamy Pogbe, ale na to się nie zanosi. My już mamy nasz skład na kolejne 2-3 lata zbudowany w to okienko przed sezonem.

Obrazek
MRN

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 21 listopada 2015, 16:08

Otóż to...no i pamiętajcie jeszcze o naszej wisience na torcie - Hernanesie,który w końcu się odbuduje i będzie grał jak z nut... :smile:

Obrazek
CzeczenCZN

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 21 listopada 2015, 16:36

AdiJuve pisze:Nie stwarzajcie sztucznego problemu,że jak przyjdzie Berardi to będzie tłok na prawej stronie, bo tam na tą chwilę jest tylko Cuardado,który tylko przypomnę jest wypożyczony. Czy go kupią nie ma 100% pewności. Dybala i skrzydło to dla mnie zupełna abstrakcja z jego wrzutkami, przyspieszeniem i ilością strat to byłaby czysta głupota, już Morata ma więcej predyspozycji na grę z boku niż Dybala,który na dobrą sprawę na skrzydle nigdy nie zagrał kilku spotkań z rzędu. Jak grał w Palermo to nigdy nie trafił na mecz gdzie był na skrzydle zawsze grał na 9 a za nim Vazquez.
Berardi, pytanie czy zechce u nas grać - zadaje sobie to pytanie od dawna. Dobra pomijając to - chociaż chciałbym usłyszeć jego osobisty, jawny komunikat w tej sprawie! No ok to po kolei! :think: Ty zdaje się jesteś fanem ustawienia 4231 - tak mówiłeś kiedyś, kojarzę. No to, w tym ustawieniu niezbędny jest też Lewoskrzydłowy ( Co myślisz o Lavezzim? ) No i pytanie gdzie Dybala w nim? Cuadrado raczej bankowo zostanie wykupiony, to tak pewne jak w zeszłym sezonie wykup Pereyry, który był formalnością, taką samą jak to jest również wykup Leminy

4231 - coś takiego:

----------------Morata---------------
--Cuadrado-- Dybala - Berardi----
----------Pogba-----Marchisio-------

No bo jak inaczej pogodzić Skrzydłowych oraz Second Strikera -Skoro już trzymamy się cyferek w szablonie

Zastanawiam się po prostu, jakby można było ten tercet razem na boisku ustawić Morata, Dybala i Berardi by każdy czuł się komfortowo?

Barcelona Style ? Jak mówiłem nieraz - Messi to też Second Striker (Dobra Dybala póki co to jeszcze nie on i jeszcze mu daleko, ale chodzi mi jedynie o pozycje.)
Jednak w Barcelonie gra z przodu z Lewoskrzydłowym Neymarem oraz Dziewiątką Suarezem - więc cyferki, cyferkami, a rzeczywistość boiskowa jest nadrzędna

No tyle że tutaj Dybala i Berardi to właśnie gracze lewonożni, którzy lepiej się czują z prawej strony boiska. Nieważne czy są typowymi skrzydłowymi czy nie - z prawej strony lepiej się czują i więcej dają

Berardi zawsze! Jestem na tak! Tylko po prostu zastanawia mnie to - wygląd naszego przodu no i czy w takim wypadku - wydajemy kupę kasy (no dobra szukamy taniej.) na topowego Trequartiste?
Czy gramy takim kombinatem Morata, Dybala i Berardi - plus na ławce Lavezzi Cuadrado Mandzukic + Pereyra
Wtedy jak najbardziej taki Gundogan! do środka jako Regista !

Jeżeli Berardi przyjdzie - odetchnę z ulgą - tydzień mi zajmie by uwierzyć w to co widzę. No i widział bym do tego wspomnianego Gundogana, w sumie Trequartiste też ale - Berardi i Gundogan + Van Der Wiel (czas na Prawą Obronę.) No i nikt nie odejdzie (O rezerwowych nie mówię) Będę szczęśliwy!
Lavezziego widzę już zimą! :D

Zastanawiam się po prostu nas tym :)
Cabrini_idol pisze:Co Wy tu ćpiecie ? :prochno:
Paulo Dybala, Alex Sandro...

Zresztą Gundoganowi się kontrakt kończy w 2017 i sam nie chce przedłużyć

koki90

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 23 listopada 2015, 22:50

A ja natomiast uważam, że będziemy w stanie wyciągnąć klasowego gracza w letnie okienko. Warunkiem jest natomiast wyjście z grupy LM w tej edycji i zakwalifikowanie się do kolejnej. Środkowy pomocnik lub treq potrzebny na gwałt. Jeśli sytuacja w szatni Realu się nie zmieni to spokojnie będzie można kogoś wyciągnąć. Marzyłby mi się Modrić lub Isco. W Chelsea po sezonie też może dojść do zmian, dlatego nie zdziwię się jeśli Allegri w końcu dostanie swojego Oscara.

wiem wiem, do końca sezonu długa droga i kupa rzeczy może się jeszcze zmienić. Media rozdmuchują ostatnią przegraną po Gran Derbi, ale warto przyglądać się sytuacji Isco, dla mnie idealny gracz.

http://www.realmadryt.pl/index.php?co=a ... i&id=62726

Mehehehe

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 2 razy
Otrzymał podziękowanie: 18 razy

Nieprzeczytany post 23 listopada 2015, 23:13

Spytał Pan "10 wygranych z rzędu" Cabrini.

Po ostatnim mercato mam dziwne wrażenie, że skład nie potrzebuje znaczących wzmocnień. Nie jest ono wywołane jakąś analizą, ale przeczuciem. Ale prawdą jest, że mamy wielu zawodników perspektywicznych i niewiadomo jaki będzie obraz tej paczki za pół roku. Chciałbym Vrsaljko i na tym ograniczę swoje gadanie. :juve:

CzeczenCZN

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 23 listopada 2015, 23:47

Mehehehe pisze: Po ostatnim mercato mam dziwne wrażenie, że skład nie potrzebuje znaczących wzmocnień. Nie jest ono wywołane jakąś analizą, ale przeczuciem. Ale prawdą jest, że mamy wielu zawodników perspektywicznych i niewiadomo jaki będzie obraz tej paczki za pół roku. Chciałbym Vrsaljko i na tym ograniczę swoje gadanie. :juve:
:think: Szczerze? Kontuzje główna przyczyną ! Gdybyśmy nie mieli aż tyle, obraz naszej gry i sytuacja w tabeli byłaby diametralnie inna. Proste! Nowi i starszy zawodnicy, przewidywani do pierwszej jedenastki, mieli by więcej okazji na meczach i treningach na zgranie, scementowanie się, stworzenie monolitu. Przez ciągłą wzajemną praktykę, wyrabia się porozumienie we współpracy, także z rezerwowymi - Allegri miałby to co ma najlepsze i z tego dobierał! Sytuacja staje się inna, gdy ktoś ciągle wypada i trzeba kombinować od nowa! Inna sprawa, zawodnicy o potencjale, którzy mogli w tym sezonie okazać się starymi-nowymi wzmocnieniami - Asamoah i Pereyra. Pierwszy po kontuzji, wreszcie grałby na swojej nominalnej pozycji, gdzie lepiej się czuje a tu lipa! Znów kontuzja! Drugi świetnie rokował w poprzednim, w tym trochę gorszy start i na domiar złego też kontuzja ! Pierwszy już chyba na dobre! No, a drugi? Pytanie czy jak wróci, będzie dalej się rozwijał, czy jego postęp się zatrzyma? Oby nie! Fakt faktem trzeba się wzmocnić zimą! Tym razem tak! Bo na prawdę sytuacja jest inna niż rok temu!

:juve:

Cabrini_idol

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 24 listopada 2015, 01:08

Mehehehe pisze:
Spytał Pan "10 wygranych z rzędu" Cabrini.

Po ostatnim mercato mam dziwne wrażenie, że skład nie potrzebuje znaczących wzmocnień. Nie jest ono wywołane jakąś analizą, ale przeczuciem. Ale prawdą jest, że mamy wielu zawodników perspektywicznych i niewiadomo jaki będzie obraz tej paczki za pół roku. Chciałbym Vrsaljko i na tym ograniczę swoje gadanie. :juve:
Hola Hola, już 3 z rzędu są :prochno:

Obrazek
wojczech7

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 24 listopada 2015, 08:46

pumex pisze:
wojczech7 pisze:(...) No chyba, że nie masz zdania na ten temat, ale w takim razie - po co się wypowiadasz? :think:
Mam zdanie na ten temat, tylko najwyraźniej masz problem z jego wychwyceniem. Powtórzę: Morata gra na miarę swojej wartości rynkowej i oczekiwań w co 4-tym/5-tym meczu. Nie jestem fanem statystyk, ale akurat w przypadku napastników są one nad wyraz istotne i niestety w przypadku Moraty świadczą wybitnie na jego niekorzyść: 60 spotkań, 18 goli. Chcesz nazwisk? Po co Ci one? Ja jakieś podam, Ty znajdziesz argument świadczący przeciw tej kandydaturze (zbyt słaby, zbyt drogi, za stary, za młody, niedoświadczony, ze zbyt sporą gażą - coś sobie wybierzesz), ja znajdę kontrargument przekonujący o realności tego zakupu i tak będziemy się ciągnąć za gumki od majtek. Także niestety tym razem musi Ci wystarczyć teza: z 35 milionami w garści można myśleć o pozyskaniu kogoś gwarantującego jakość, taką naprawdę, a nie w co 5-tym meczu.
Nie rozumiem dwóch rzeczy.

Po pierwsze - dlaczego założyłeś, że nie zgadzam się z tezą, iż za 35 mln można kupić bardzo wartościowego zawodnika?

Po drugie - dlaczego tak uparcie wzbraniasz się przed podaniem jakiejś "kandydatury"? Boisz się, że ktoś zarzuci Ci nadmiar FM'a? Mogę Ci zagwarantować, że z mojej strony Cię to nie spotka. Ot, zastanawiałem się, czy masz jakiegoś swojego kandydata. Nic jednak na siłę. Nie będę tutaj żadnej krucjaty prowadził.

Swoją drogą; Arbuzini swego czasu wskazywał Andre Ayew jako tego, kto mógłby robić różnicę w nowym klubie. Dotychczasowe występy Ghańczyka w Swansea pokazują, że chłop wiedział, co mówi.
pumex pisze:
wojczech7 pisze:Swoją drogą równie dobrze mógłbyś napisać: nie będę płakał, jak sprzedamy Ruganiego do Napoli za 20mln. Rozsądnie dysponując taką kwotą można kupić kogoś, kto da tej drużynie zdecydowanie więcej, niż podgrzewanie ławki rezerwowych. :hellyes: [/size]
Jest jedna różnica, mój drogi. Rugani ma jeszcze przed sobą tę prawdziwą szansę. Talentem wśród obrońców był nie mniejszym niż Morata wśród napastników, z tymże Hiszpan ma już półtoraroczny czas na rozwój za sobą i nie przyniósł on jakiegoś znaczącego progresu, tymczasem z Włochem, jak sam dobrze wiesz, jest 'ciut' inaczej. Poza tym wiesz... 20 mln a 35 to jednak różnica.
A co to ma do rzeczy, że Rugani nie dostał szansy? Daje drużynie obecnie jeszcze mniej, niż daje Morata, a pod takim kątem oceniasz, prawda?

No chyba, że nie i chodzi Ci o to, że Morata nie jest w stanie dawać więcej, niż daje obecnie... :think:

Ja w Hipszanie widzę bowiem b. dobrego napastnika z kiepską formą, a nie młody talent, który może wypali. Może stąd wynika nasz brak zrozumienia?
pumex pisze:
wojczech7 pisze:Swoją drogą bardzo ciekawe zjawisko. Osoba, która uważa, że nasz dyrektor sportowy ma problemy z robieniem mądrych zakupów pisze, że nie szkoda by było Moraty, bo 35 mln za niego otrzymane mogłyby być mądrze zainwestowane... :lol:
Sam już nie wiem.. to było do mnie?
No do Ciebie. Nie chce mi się kopać w czeluściach Twoich wypowiedzi, ale wydaje mi się, że takie - "pi razy drzwi" - jest zdanie Pumexa o Marotcie. Mylę się?
pumex pisze:
wojczech7 pisze:Nie przedłużając napiszę tylko, że z Moraty będzie jeszcze wiele pożytku. Tylko drużyna musi zacząć odpowiednio funkcjonować.
Odpowiednio, tzn jak? (lustrzane odbicie Twojego pytania o konkretne nazwisko).
Odpowiednio, czyli należycie, właściwie, prawidłowo. Dla tego klubu oznacza to ni mniej, ni więcej tyle, że zacznie seriami wygrywać sporo bramek strzelając i mało tracąc. Dając kibicom satysfakcję, a w postronnych widzach wzbudzając podziw. (tutaj skończ czytać, jeśli odpowiedź w "Twoim stylu" Cię satysfakcjonuje)

Moim zdaniem, żeby to osiągnąć, należy spełnić kilka warunków.

1. Kontuzjowani muszą wrócić do zdrowia.
2. Allegri musi przestać żonglować wyjściową 11-tką.
3. Zawodnicy muszą złapać "świeżość", której obecnie brakuje.
4. Trzeba wygrać kilka kolejnych spotkań, bez względu na styl. Budowanie serii zwycięstw korzystnie wpłynie na morale, a wiadomo, że głowa jest równie ważna, co nogi.
5. Morata musi grać z Dybalą tak często, jak to możliwe.
6. Sturaro nie może wybiegać w podstawowej jedenastce w meczach, w których mamy prowadzić grę, bo się do tego nie nadaje.
7. Jeśli mamy grać 4-3-1-2 do drużyny musi dołączyć jakiś ogarnięty 3/4. Doraźnie nawet z odzysku, ale ogarnięty (ot, choćby taki Sneijder)

PS Sam jesteś odbicie lustrzane ;)
Ostatnio zmieniony 24 listopada 2015, 10:33 przez wojczech7, łącznie zmieniany 1 raz.

"Błogosławiony, kto nie mając nic do powiedzenia, nie obleka tego faktu w słowa."
MRN

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 24 listopada 2015, 10:21

wojczech7 pisze:Moim zdaniem, żeby to osiągnąć, należy spełnić kilka warunków.
Ciekawa lista obowiązków ale brakuje tam jeszcze zadania dla Twojego ulubieńcy... :smile: ;)

Obrazek
wojczech7

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 24 listopada 2015, 10:30

alessandro1977 pisze:
wojczech7 pisze:Moim zdaniem, żeby to osiągnąć, należy spełnić kilka warunków.
Ciekawa lista obowiązków ale brakuje tam jeszcze zadania dla Twojego ulubieńcy... :smile: ;)
Mówisz o Twoim koszmarze sennym? Patrz punkt 7 :)

Jeśli nie - proszę jaśniej.

"Błogosławiony, kto nie mając nic do powiedzenia, nie obleka tego faktu w słowa."
MRN

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 24 listopada 2015, 11:32

Zdecydowanie to miałem na myśli ale pkt 7 odpada bo przecież jest Hernanes za którego kupa kasy poszła się dymać i nigdy nie będzie zbawieniem Juve...w momencie podjęcia decyzji o sprzedaży tego partacza zaczną się problemy...wszyscy wiedzą, że Marottę można dymać i będą bawić się w nieustanne wypożyczenia za czapkę gruszek...naturalnie nikt go nie wykupi aż Beppuś będzie musiał oddać go gdziekolwiek za drobne, podobnie jak to miało miejsce z Melo...za jakiś czas okaże się, że Hernanes wróci do Włoch za kwotę wyższą niż Marotta go oddał mimo, że będzie już emerytem...

Obrazek
BlackJacky

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 1 raz
Otrzymał podziękowanie: 2 razy

Nieprzeczytany post 24 listopada 2015, 15:53

Prawdopodobnie bedziemy miec na stale Cuadrado, zasadzamy sie na Lavezziego i Berardiego, czyli chyba dobieramy grajkow z mysla o 4-3-3, chociaz od bidy Argentycznyk i Wloch zagrali by ze soba pare napastnikow w 4-3-1-2. Jeszcze 2 tygodnie temu powiedzialbym, ze 4-3-3 to super i najlepsze ustawienie, ale jednak w 4-3-1-2 potrafimy duzo bardziej zdominowac srodek pola odbierajac przeciwnikowi chec do gry.

Wzialbym tego Zlatana, chocby na rok :roll:

Wybierz, komu chcesz pomóc: https://www.siepomaga.pl

"Lepszy [Arturo Vidal] prosto z baru Semafor niż ta cała reszta"
Zablokowany