Juventus-Ancona
- Marcin_FCJ
- Juventino
Przewidywane sklady:
Juventus (4-4-2)
Buffon
Thuram - Ferrara - Iuliano - Zambrotta
Camoranesi - Conte - Tacchinardi - Appiah
Del Piero - Di Vaio
Rezerwa: Chimenti, Pessotto, Birindelli, Legrottaglie, Miccoli, Palladino, Boudianski
Ancona (4-3-3)
Marcon
Helguera - Bolic - D.Baggio - Milanese
Goretti - Andersson - Maini
Pandev - Ganz - Rapaic
Rezerwa: Cerioni, Sogliano, Biliba, Zavagno, Berretta, De Falco, Bucchi
Z powodu kontuzji nie zagraja: Maresca, Trezeguet, Montero, Tudor (Juventus) oraz Lombardi, Hedman, Grabbi, Sartor (Ancona)
Zawieszeni za kartki: Nedved z Juve i nikt z Ancony.
Mój przewidywalny wynik: 3-0
Widac ze trener Ancony nie przyjechal do Turynu sie bronic. Ancona nie ma nic do stracenia i musi atakowac, warto przypomniec ze 2 tygodnie temu Ancona potrafila zremisowac z AS Roma.
Juventus jest druzyna ktorej ostatnio sie nie powodzi. Porazka z Deportivo w srodku tygodnia oraz skromne 1-0 z Bologna i Reggina. Wczesniej porazka z AS Roma 4-0. Jednak Juventus jest to taka druzyna ktora zazwyczaj nie zawodzi w meczach ze slabszymi klubami grajac u siebie. Lippi potraktowal ten mecz powaznie wystawiajac najsilniejszy sklad z dostepnych mu graczy. Byc moze Legrottaglie powinien chwilowo zapomniec o pierwszej 11? Szanse gry na srodku dostaja dwaj weterani Ferrara i Iuliano. Byc moze to okaze sie rozwiazaniem. Widac ze Antonio Conte ostatnio stanowi silny punkt Juventusu chociaz ostatnio nie popisal sie w La Coruni. Pozatym powracajacy Camoranesi oraz solidni Appiah i Conte. W ataku Alex Del Piero wraz z Marco Di Vaio ktorzy powinni zdobyc po conajmniej jednej bramce. Jesli nie beda strzelac w takim meczu to w jakim strzela ? Mecz z pewnoscia rozstrzygnie sie w srodku pola gdzie Juventus ma teoretycznie sporo lepszych pilkarzy. Moim zdaniem Ancona wytrwa gora 20-30 minut, pozniej rozsypie sie worek z bramkami i jesli skutecznosc dopisze to moze uda wyrownac sie osiagniecie Romy. To tyle odemnie. Wiecej napisze po meczu.
FORZA JUVE
Juventus (4-4-2)
Buffon
Thuram - Ferrara - Iuliano - Zambrotta
Camoranesi - Conte - Tacchinardi - Appiah
Del Piero - Di Vaio
Rezerwa: Chimenti, Pessotto, Birindelli, Legrottaglie, Miccoli, Palladino, Boudianski
Ancona (4-3-3)
Marcon
Helguera - Bolic - D.Baggio - Milanese
Goretti - Andersson - Maini
Pandev - Ganz - Rapaic
Rezerwa: Cerioni, Sogliano, Biliba, Zavagno, Berretta, De Falco, Bucchi
Z powodu kontuzji nie zagraja: Maresca, Trezeguet, Montero, Tudor (Juventus) oraz Lombardi, Hedman, Grabbi, Sartor (Ancona)
Zawieszeni za kartki: Nedved z Juve i nikt z Ancony.
Mój przewidywalny wynik: 3-0
Widac ze trener Ancony nie przyjechal do Turynu sie bronic. Ancona nie ma nic do stracenia i musi atakowac, warto przypomniec ze 2 tygodnie temu Ancona potrafila zremisowac z AS Roma.
Juventus jest druzyna ktorej ostatnio sie nie powodzi. Porazka z Deportivo w srodku tygodnia oraz skromne 1-0 z Bologna i Reggina. Wczesniej porazka z AS Roma 4-0. Jednak Juventus jest to taka druzyna ktora zazwyczaj nie zawodzi w meczach ze slabszymi klubami grajac u siebie. Lippi potraktowal ten mecz powaznie wystawiajac najsilniejszy sklad z dostepnych mu graczy. Byc moze Legrottaglie powinien chwilowo zapomniec o pierwszej 11? Szanse gry na srodku dostaja dwaj weterani Ferrara i Iuliano. Byc moze to okaze sie rozwiazaniem. Widac ze Antonio Conte ostatnio stanowi silny punkt Juventusu chociaz ostatnio nie popisal sie w La Coruni. Pozatym powracajacy Camoranesi oraz solidni Appiah i Conte. W ataku Alex Del Piero wraz z Marco Di Vaio ktorzy powinni zdobyc po conajmniej jednej bramce. Jesli nie beda strzelac w takim meczu to w jakim strzela ? Mecz z pewnoscia rozstrzygnie sie w srodku pola gdzie Juventus ma teoretycznie sporo lepszych pilkarzy. Moim zdaniem Ancona wytrwa gora 20-30 minut, pozniej rozsypie sie worek z bramkami i jesli skutecznosc dopisze to moze uda wyrownac sie osiagniecie Romy. To tyle odemnie. Wiecej napisze po meczu.
FORZA JUVE
- Przemyś(L)ak
- Juventino
Ten mecz bez wątpienia Juventus wygra.Aczkolwiek nie można nikogo lekceważyć.(z Empoli też mieli wygrac.......)
- hania
- Juventino
Juve powinno chciec zrehabilitowac sie swoim kibicom i wypasc znaczenie lepiej niz z Deportivo. Mysle ze zaprezentuje znacznie lepszy i ciekawszy futbol niz w La Corunii i wygra z Ancona.
IL BELLO DEL CALCIO
Macie bowiem wiedzieć, że są dwa sposoby walczenia...
Wygraj wyjazd do Madrytu i potrenuj z Beckhamem. Moze go czegos nauczysz...
Macie bowiem wiedzieć, że są dwa sposoby walczenia...
Wygraj wyjazd do Madrytu i potrenuj z Beckhamem. Moze go czegos nauczysz...
- dawidpln
- Juventino
Napewno nie będzie to łatwy mecz dla Juve, w pierwszym meczu był wynik 3-2 dla Bianconerich ale wtedy byli w lepszej formie niż są obecnie a jeżeli do tego dodac kontuzje kilku podstawowych graczy to można sie spodziewać bardzo ciężkiego spotkania.
Forza Juventus
- Fighterinho
- Juventino
A ja mam złe przeczucia co do tego meczu oczywiście niema innej opcji jak wygrac ale coś mnie tyrka że może się stać cos złego dlatego ja obstawiam 4-2 

Żegnaj Edgar byłeś wielki ale nie buntuj innych piłkarzy przeciwko Juve!!!
---------------------------------------------------
Solo Juve !!!!!!!!!!!!!!!
:D:D:D
--------------------------------------------------
Adio Scudetto,Champions,Coppa
---------------------------------------------------
Solo Juve !!!!!!!!!!!!!!!

--------------------------------------------------
Adio Scudetto,Champions,Coppa
- bblackk
- Juventino
Mam nadzieje że Juve wygra, ale zawsze jak mówie głośno o najbliższym meczu, że Juve wygra to zazwyczaj jest na odwrót np: mecz z Romą gdzie stawiam na przypieczętowanie świetnej formy i świetlana przyszlosc Scudetta, czy mecz z Deportivo gdzie liczylem na latwe zwyciestwo, zeby miec najgorsze za sobą i ćwiecfinal w kieszeni. Wyniki meczy chyba kazdy zna :/ Dlatego jestem sceptyczny co do tego meczu ale i tak po cichu licze na jakieś 4-0 dla Juve ;)
- 19YB19
- Juventino
ja sie troche obawiam ancony, maja przeciez doswiadczonych zaowdnikow w druzynie jak ganz czy rapaic, a przeciez jest tez jardel... ktory jakby powrocil do dawnej formy to ciezko by go bylo zatrzymac, baggio na obronie moze pokierowac reszta i moze byc wypadek przy pracy jakies 0-0, ale licze ze di vaio i reszta pokaza na co stac i ze 2-0 bedzie , pozdro;]
- DeeJay
- Juventino
Obawiam się, że Ci którzy oczekują natychmiastowej reakcji po porażce z Depor i licza na wysoką wygraną mogą po meczu czuć się zawiedzeni. Obecnie Juventus znajduje się w całkiem przeciętnej formie, a ten mecz na pewno jakoś szczególnie do niczego ich nie zmobilizuje. To że wygramy, chyba raczej nie podlega dyskusji, ale myśle że nie więcej jak 2-0. W pierwszym meczu Ancona nas nieco postraszyła i powinno to uświadomić piłkarzy Juve, że nie można jej lekceważyć.
Najbardziej mnie ciekawi czy któryś z zawodników Primavery dostanie szanse wystepu. Mogą być nieco przemęczeni po Torneo Viareggio a już za tydzień grają swój mecz ligowy (derby z Torino). Mam jednak ogromną nadzieje, że przy korzystnym wyniku Lippi da zagrać przede wszystkim Chiumiento! Chociaż ze 20 minut. No i automatycznie taką samą nadzieje mam iż Davide tą szansę wykożysta. Co do jego talentu jestem już przekonany. Ciekawi mnie jednak jak to wszystko wygląda z jego psychicznej strony.
Najbardziej mnie ciekawi czy któryś z zawodników Primavery dostanie szanse wystepu. Mogą być nieco przemęczeni po Torneo Viareggio a już za tydzień grają swój mecz ligowy (derby z Torino). Mam jednak ogromną nadzieje, że przy korzystnym wyniku Lippi da zagrać przede wszystkim Chiumiento! Chociaż ze 20 minut. No i automatycznie taką samą nadzieje mam iż Davide tą szansę wykożysta. Co do jego talentu jestem już przekonany. Ciekawi mnie jednak jak to wszystko wygląda z jego psychicznej strony.