Polityka

Wszystko co nie związane z Juventusem i sportem. Aktualne wydarzenia ze świata polityki, muzyki i kina.
ODPOWIEDZ
Makiavel

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 13 listopada 2015, 21:22

szczypek pisze:@Makiavel, ale ja się odniosłem do tych Twoich wypocin. Wybór PiSu w wyborach parlamentarnych, wybór dr Dudy w prezydenckich czy zamieszki podczas Marszu w Warszawie nie mają żadnego wpływu na ilość zagranicznych turystów w Polsce. Jeżeli ten prosty fakt do Ciebie nie trafia, nie mamy o czym rozmawiać.
Przytocz mi proszę fragment mojej wypowiedzi, w którym piszę, że wybór Dudy na prezydenta wpływa na ilość turystów przyjeżdżających do Polski. Albo wybór PiSu. Z tego co pamiętam, napisałem, że informacja o nacjonalistycznych zamieszkach z okazji 11 listopada (do których nie doszło) w połączeniu z informacją o mocnym skręcie w prawo w polskiej polityce może wpłynąć na decyzje części ludzi (szczególnie etnicznie różnych od Polaków) dotyczącą przyjazdu do Polski. Zapytam też o posiadane przez Ciebie zdolności profetyczne (przewidywania przyszłości - przypis, żebyście nie musieli wpisywać słowa w internetowe słowniki): wywróżyłeś to z fusów, wnętrzności czy ze szklanej kuli? Pragnę Cie poinformować, że wyniki wyborów ogłoszono niecałe 3 tygodnie temu, więc nie możesz mieć jakichkolwiek informacji na temat związku tego faktu z ruchem turystycznym. Tym bardziej na połączenie tego faktu z Marszem, który odbył się 2 dni temu.
Moje twierdzenie, natomiast, opiera się m.in. na takich informacjach:
Dlatego przed kolejnym 11 listopada kierownictwo IBM, które w swoim wrocławskim biurze zatrudnia 3,5 tys. osób z 63 krajów, rozesłało do nich maile z sugestią, by tego dnia lepiej nie wychodzili z domów, a już na pewno unikali ścisłego centrum miasta.
Myślisz, że potem ci ludzie, którzy dostają takie maile, albo czytają o pobiciach na tle rasowym w Poznaniu będą tutaj zapraszać swoich krewnych?

@gregor g4 Wiem, że Cie boli to, że się ośmieszyłeś w poprzedniej wymianie zdań i teraz próbujesz się odegrać. Twój problem polega na tym, że niezależnie czy piszesz tu o polityce, gospodarce czy o mnie to wychodzi na jedno - piszesz o rzeczach, o których nie masz pojęcia.

@pan Zambrotta Czasem przesadzasz w odgrywaniu swojej roli forumowego błazna-idioty (w to, że naprawdę taki jesteś trudno mi uwierzyć). Otóż Karowiew odwołał się do... dyskursu akademickiego. Przytoczył opinię naukowca, wyrażoną w pozycji naukowej. Moją odpowiedzią było przytoczenie definicji ze słownika, wcześniej odwołanie do strony ministerstwa spraw wewnętrznych, do opinii Mussoliniego. Takie stwierdzenia ("faszyzm powszechnie uznawany jest za skrajną prawicę"), z odnośnikami do naukowych źródeł znajdują się między innymi w polskiej i anglojęzyczne wersji Wikipedii. Podobnie rzecz się ma z nazizmem. Spory w środowisku akademickim, ów "dyskurs akademicki" należy pozostawić dla historyków idei, politologów, etc.. Komunizm uznaje się za skrajną lewicę i przeciwstawia się skrajnej prawicy w postaci faszyzmu. Nie widzę powodu by rezygnować z tego podziału.
Ostatnio zmieniony 13 listopada 2015, 22:11 przez Makiavel, łącznie zmieniany 2 razy.

gregor_g4

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 13 listopada 2015, 21:53

No pojechałeś mi strasznie - odpiszę Ci bardziej szczegółowo jutro, ale mam nadzieję, że pokażesz mi, gdzie tak bardzo się ośmieszyłem w tej poprzedniej wymianie zdań.

Makiavel

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 13 listopada 2015, 22:26

gregor_g4 pisze:
Makiavel pisze: Zdradzę Ci sekret: liczyłem na kolejną, śmieszną "Niepodległą Pytę"

.
Przepraszam, na co liczyłeś?
Makiavel pisze:@gregor g4

.
gregor_g4 pisze:
Makiavel pisze:
A tu jeszcze kwiat polskiej młodzieży :rotfl:

http://imged.pl/<brzydkie słowo ( ͡° ͜ʖ ͡°)>-tvn-thug-life-14129593.html
Nie widzę żadnej różnicy pomiędzy tym, a wspominaną przez Ciebie "pytą" którą nasze "elyty" się ekscytują. To ten sam poziom.
Tutaj masz, dla przypomnienia.

Wszedłem tutaj napisać, że PiS już zaczyna zamach na demokrację. Pisze wniosek o zmianę ustawy o TK, powołując się na konstytucjonalistę, który ten wniosek komentuje tak: http://www.rmf24.pl/fakty/polska/news-p ... Id,1921460

Szefem senackiej komisji finansów pan od przekrętów w SKOKach :dance2: :dance: :prochno: Niech żyje IV RP! :hellyes:

Vimes

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 13 listopada 2015, 22:42

We Francji rozgrywa się kolejny zamach terrorystyczny. Kilka strzelanin i eksplozji. Ostrzelano restaurację z kałacha i prawdopodobnie rzucono granaty w pobliżu stadionu, na którym grają reprezentacje Francji i Niemiec. Prezydenta Hollande'a ewakuowano ze stadionu. W Paryżu operują jednostki RAID i armia w celu schwytania zamachowców. Podbno terroryści wzięli zakładników.

Francja po raz kolejny wzbogacona kulturowo.

Jednak turyści będą bardziej przerażeni notką IBM do pracowników w Polsce.

Obrazek
Makiavel

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 13 listopada 2015, 22:55

Vimesie, jakoś zmiana władzy pozbawiła Cie humoru.

Obrazek

Nie skorzystałeś z takiej okazji by wrzucić obrazek z komentarzem, że wszyscy dobrze wiemy, kogo Minionki poszukują.

Lucas87

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 13 listopada 2015, 23:03

Specjalnie z okazji najnowszego popisu Niesiołowskiego...
Podczas wystąpienia Marka Opioły z PiS, który mówił o zmianach w regulaminie Sejmu, Niesiołowski dogadywał i krzyczał "Kłamiesz!".
http://wpolityce.pl/polityka/271683-nie ... ejmu-wideo

Obrazek

taki oto kreator jego wystąpień ;]

SANCTI PER FIDEM VICERUNT REGNA OPERATI SUNT IUSTITIAM.
Vimes

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 13 listopada 2015, 23:06

Makiavel pisze:Vimesie, jakoś zmiana władzy pozbawiła Cie humoru.
Wybacz, że 26 ofiar śmiertelnych zamachu w Paryżu i wziętych zakładników nie uznałem za stosowną do wrzucenia zabawnego obrazku z Jaro.

#refugeeswelcome

Obrazek
LordJuve

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 13 listopada 2015, 23:10

Vimes pisze: Jednak turyści będą bardziej przerażeni notką IBM do pracowników w Polsce.
Z pewnością. Co tam zamachy terrorystyczne i zabijanie ludzi na ulicach, o czym mówią (i mówić będą) wszystkie media na całym świecie.

Co tam relacje na żywo, sekunda po sekundzie, pełne emocji, dramatyzowania i straszenia.

Ważne, że jakaś gazeta pokaże fotę z racami na ulicach Warszawy i już wiadomo, że nasza reputacja leci na łeb, na szyję.

:ok:

Vimes

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 13 listopada 2015, 23:14

Teraz mówią o 30 ofiarach śmiertelnych i 60 zakładnikach.
'Gunmen shouted Allah Akbar'

Louis, inside the Bataclan, told France Info radio the men opened fire and shouted "Allah Akbar".
He only saw silhouettes. He said:
The men came in and started shooting. Everyone fell to the ground. It was hell.
I took my mum, and we hid. Someone near us said they have gone, so we ran out. I was only thinking of escaping.
We're out now. I think people are still inside.
It's a nightmare - a nightmare.
http://www.telegraph.co.uk/news/worldne ... -live.html

Prawdopodobnie ofiar i zakładników jest więcej.

Obrazek
Push3k

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Otrzymał podziękowanie: 9 razy

Nieprzeczytany post 13 listopada 2015, 23:40

Zakładników na pewno jest więcej. Oni wpadli na jakiś koncert.

Loud
Louder!
MOTÖRHEAD
1945-2015 RIP Lemmy
Smok-u

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Otrzymał podziękowanie: 1 raz

Nieprzeczytany post 13 listopada 2015, 23:44

A zagraniczne media ciągle o Macierewiczu...

zbysioJuve

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 13 listopada 2015, 23:54

Hala ta podobno ma pojemnośc 1500 miejsc i podobno była w całości wypełniona podczas jakiegoś koncertu zespołu z Ameryki PŁn. Na pewno część osób zdołała uciec, no, ale napewno nie wszyscy. Już coś mówią o 60 ofiarach, a jeszcze ta hala, czarno to widzę.

Podobno także było od trzech do sześciu miejsc gdzie były jakieś eksplozje albo strzały.

LordJuve

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 14 listopada 2015, 09:01

Oj zadrwił okrutnie los z naszego Makiavela, który jeszcze kilka godzin temu - z wysokości akademickiej katedry - prawił swoje mądrości.

Dwa dni minęły od 11 listopada, a oczy świata zdążyły już skierować się w inne miejsce.

Nie ma ratunku dla pyszałków, którym się wydaje, że posiadają jakiś szczególny rodzaj wiedzy.

Lucas87

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 14 listopada 2015, 09:15

Ciekawe, co teraz wymyślą zwolennicy ubogacenia kulturowego... Schetyna teraz nagle, że wszyscy są bezbronni i nikt nie jest bezpieczny. Naprawdę?

SANCTI PER FIDEM VICERUNT REGNA OPERATI SUNT IUSTITIAM.
Vimes

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 14 listopada 2015, 09:21

Według ankiety przeprowadzonej przez Arab Center for Research and Policy Studies wśród syryjskich imigrantów przybyłych do Europy 13% z nich popiera Państwo Islamskie, a kolejne 10% ma do niego mieszany, ale nie negatywny stosunek. Oznacza to, że 23% z przybyłych do Europy, czyli praktycznie co czwarty z nich jest podatny na rekrutację przez Państwo Islamskie: http://news.investors.com/ibd-editorial ... z3qinaJtdE. Jednak zidiociali lewacy w telewizji mówią, że imigranci też uciekają przed IS.

Jeżeli nawet jeden z terrorystów, którzy zaatakowali we Francji jest świeżo przybyłym syryjskim imigrantem to brukselskich idiotów z Unii Europejskiej, którzy próbują nas zmusić do ich przyjęcia należałoby zapakować do samolotu i zrzucić na spadochronach na terytoriach kontrolowanych przez IS. Niech tam głoszą swoje postępowe farmazony.

Obrazek
ODPOWIEDZ