Mercato (Lato 2016)

Wszystko o transferach Juventusu, wasze przewidywania, opinie, najnowsze informacje.
Zablokowany
MRN

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 13 razy
Otrzymał podziękowanie: 205 razy

Nieprzeczytany post 11 listopada 2015, 20:37

RICTOR pisze:Agresti dziś na VS napisał, że spróbujemy w zimie pozyskać Gundogana.
Najbardziej poprawny optymista nie uwierzy w realność tego transferu...

Obrazek
zahor

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 11 listopada 2015, 21:27

wagner pisze:
PS: Kupowanie w zimie - Zyskaliśmy jakiegokolwiek zawodnika w zimowym okienku, który potrafił utrzymał się w zespole ? Same Osvaldy, Anelki ? Ostatnim z którego był jakikolwiek pożytek - Sissoko? Jakies 8 lat temu ?
BARZAGLI
:dance: :bravo: :juve: :juve: :eusa: :facepalm2: :facepalm2: :facepalm: :facepalm: :cooler: :cooler: :cooler: :ahsisi: :ahsisi: :hellyes: :hellyes: :C :C :roll: :roll: :roll: :roll: :) :) :dance: :redface: :redface: :whistle: :whistle: :whistle: :koszulka: :czytaj: :snackgy: :koszulka: :koszulka: :juve: :juve: :juve: :juve: :placze: :placze: :dance2: :dance2: :roll: :lol: :lol: :doh: :doh: :papa: :papa: :papa: :ahsisi: :koszulka: :snackgy: :snackgy: :snackgy: :snackgy: :? :afraid: :afraid: :afraid: :afraid: :happy: :happy: :placze: :placze: :spiteful: :spiteful: :stop: :stop: :hellyes: :hellyes: :hellyes:

Robaku

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 11 listopada 2015, 21:45

no i jeszcze Padoin!

sebastian10

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 11 listopada 2015, 23:03

Dybala---Morata- jeszcze nie zagrali razem dobrego meczu a zaraz zima to nie wiem czy to atak przyszłosci juve A tak czuć po za ty ze max woli stawiac na madzukicza .
Dla mnie braki sa w pomocy po odejściu vidal bo jak nie było pirlo to sobie radzilismy nawet padoin go zastopował a vidala nie ma kto .
Apacz tez był nie do zastapienia dawał jakosc i walke

Łukasz

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 11 listopada 2015, 23:09

wagner pisze:Wydaje mi się że kwestia, którą nogą kompie jest drugorzędna. Temat już poruszałem w temacie meczowym. Argentyńczyk jest dużo słabszy motorycznie / fizycznie od Moraty.
To może mieć też pewien związek, ale wydaje mi się, że jednak kwestia "nożności" jest kluczowa. Dybala ustawiony na lewej zostałby pozbawiony możliwości strzału...
szczypek pisze: Po co nam Lavezzi skoro mógł być Berardi? Nie wiem i się nie domyślam.
Berrardi na lewej stronie nie zagra (niestety, bo Lavezzi to trochę grzebanie w śmieciach, z całym szacunkiem dla jego waleczności). Wrzucanie go na trequartistę to też kijowy pomysł. Na prawą z kolei są Dybala i Cuadrado... No coś nie po drodze młodemu Włochowi z Juve.

Ale, Alex, Alessandro. DEL PIERO!

http://wsamookno.bloog.pl
BlackJacky

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 1 raz
Otrzymał podziękowanie: 2 razy

Nieprzeczytany post 11 listopada 2015, 23:32

Niektorzy pisza, ze Dybała powinien grac na prawej stronie ataku, niektorzy ze na lewej, a niektorzy ze na "9", tak jak mialo to miejsce w Palermo. Prawde mowiac, ja uwazam ze na zadnej z tych pozycji nie jest on w stanie (jak na razie) zaprezentowac nic wybitnego. 40 baniek :spiteful: Lubie syneczka, strzela nam te bramy, wiec jakis instynkt killera ma, dlatego meczylbym go na tejze "9", a jako konkurenta zostawil mu tylko Morate.

Sam jestem zwolennikiem ustawienia 4-3-3, ale przeciez 'nowozytne' Juve najwieksze sukcesy odniosilo w 4-3-1-2, w ktorym to na trequ gral Vidal, co automatycznie powodowalo dominacje i zageszczenie srodka pola - moze to jest klucz? Ponownie ulepic dominujaca wszystkich pomoc i niekoniecznie w 4-3-3?

Wybierz, komu chcesz pomóc: https://www.siepomaga.pl

"Lepszy [Arturo Vidal] prosto z baru Semafor niż ta cała reszta"
zoff

Qualità Juventino
Qualità Juventino
Awatar użytkownika
Otrzymał podziękowanie: 2 razy

Nieprzeczytany post 12 listopada 2015, 02:21

Jacky pisze: Sam jestem zwolennikiem ustawienia 4-3-3, ale przeciez 'nowozytne' Juve najwieksze sukcesy odniosilo w 4-3-1-2, w ktorym to na trequ gral Vidal, co automatycznie powodowalo dominacje i zageszczenie srodka pola - moze to jest klucz? Ponownie ulepic dominujaca wszystkich pomoc i niekoniecznie w 4-3-3?
Jasne, że tak. Ba, w takim zestawieniu uważam, że warto spróbować Cuadrado na prawej stronie obronie. I wtedy przestajemy mieć problem z obsadą dublerów dla Lichego i Cuadrado. Idealne zestawienie do granie z kontry. Czyli coś wreszcie po Moratę.

Lavezzi będzie gwoździem do trumny tego Juventusu. Panowie, to już jest zawodnik po drugiej stronie rzeki.

Obrazek
koki90

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 12 listopada 2015, 02:47

I między innymi dlatego bardzo szkoda, że nie udało nam się ściągnąć Allana, bo jako zastępstwo za Vidala nie było w te mercato lepszego kandydata w tak dobrej cenie. Zdaję sobie jednak sprawę, że prawdopodobnie Napoli sprzątnęło z rynku Allana nim sami zdecydowaliśmy się na sprzedanie Vidala.

Pozostaje wierzyć, że Asamoah lub Pereyra się wykurują i będą mogli pociągnąć nieco ten wózek (jako ci mocni do rotacji i walkę o pierwszy skład), bo jak tfu tfu nie daj Boże taki Pogba wyleci na dłużej (nawet będący w nie najwyższej formie) to może być z nami coraz gorzej.

Arbuzini

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 12 listopada 2015, 02:58

Łukasz pisze:Berrardi na lewej stronie nie zagra (niestety, bo Lavezzi to trochę grzebanie w śmieciach, z całym szacunkiem dla jego waleczności). Wrzucanie go na trequartistę to też kijowy pomysł. Na prawą z kolei są Dybala i Cuadrado... No coś nie po drodze młodemu Włochowi z Juve.
Ściągać Berardiego tylko po to żeby grał jako 3/4 nie ma sensu, ale jeśli byłby już w drużynie to czemu nie? W Realach, Barcelonach i Bayernach bardziej tęgie manewry stosują i wychodzi im to na plus. Poza tym jeśli jednym z powodów nie przyjścia Domenico ma być Cuadrado to sami strzelamy sobie w kolano. I to przez łokieć.

Poprostu

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 39 razy
Otrzymał podziękowanie: 41 razy

Nieprzeczytany post 12 listopada 2015, 17:47

Morata przyznał, że pracuje nad odnowieniem kontraktu z Juve, więc raczej z nami zostanie.

pumex

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 12 listopada 2015, 18:13

Poprostu pisze:Morata przyznał, że pracuje nad odnowieniem kontraktu z Juve, więc raczej z nami zostanie.
Szkoda. 35 milionów euro piechotą nie chodzi. Przy takiej kwocie (mądrze zainwestowanej rzecz jasna) każdy szybko zapomniałby o co 5-tym dobrym występie Hiszpana.

Obrazek
Alexinhio-10

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 20 razy
Otrzymał podziękowanie: 12 razy

Nieprzeczytany post 12 listopada 2015, 18:31

pumex pisze:
Poprostu pisze:Morata przyznał, że pracuje nad odnowieniem kontraktu z Juve, więc raczej z nami zostanie.
Szkoda. 35 milionów euro piechotą nie chodzi. Przy takiej kwocie (mądrze zainwestowanej rzecz jasna) każdy szybko zapomniałby o co 5-tym dobrym występie Hiszpana.
Dokładnie. Wszyscy się boją, że wróci do Realu, a facet prócz ważnych bramek w LM (nic nie ujmując) nie gra nic...

Piotrekmmz

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 12 listopada 2015, 18:46

No ale przecież za kilka lat, para Dybala-Morata ma być jedną z najlepszych na świecie :smile:
Wolałbym, żeby Marotta zainteresował się konkretnym treqaurtistą, niż skrzydłowym.

RICTOR

Juventino
Juventino
Otrzymał podziękowanie: 1 raz

Nieprzeczytany post 12 listopada 2015, 18:47

Nie wiem. Jak dla mnie to Morata gra tak jakby był obrażony na coś (chociaż i tak jest mniej denerwujący od Pogby). Tyle, że ja mogę być uprzedzony.

Agresti dalej utrzymuje, że przygotowaliśmy pokaźną sumę na styczeń i spróbujemy pozyskać Gundogana, ale oczywiście nie twierdzi, że na pewno go sprowadzimy. O tymże samym pisał dziś w LGdS Laudisa.

vitoo

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 14 razy
Otrzymał podziękowanie: 24 razy

Nieprzeczytany post 12 listopada 2015, 18:48

pumex pisze:
Przecież przedłużenie kontraktu przez Alvaro nie ma żadnego związku z 35 milionami ugadanymi z Realem. Poprawcie mnie jeśli się mylę, ale zdaje się, że jest tak, że nawet jeśli Morata podpisze nowy kontrakt z Juventusem to w momencie, gdy Real rzuca tę umówioną kwotę, długość kontraktu z Juve i tak nie ma znaczenia i Alvaro może sobie negocjować z Królewskimi. Przedłużenie umowy z Moratą niczego na gorsze nie zmieni, ewentualnie w przyszłości może być dla nas tylko korzystniejsze.
Zresztą, przy takiej dyspozycji Moraty Florentino nawet na niego nie zerknie. On teraz myśli o Lewandowskim, nie o Hiszpanie, więc temat Realu obecnie w ogóle nie powinien mieć miejsca.

Osobiście nie wiem, co myśleć o Moracie. Talent ma, to oczywiste, ale mam coraz większe wątpliwości co do tego, czy faktycznie będzie takim kozakiem jak byśmy chcieli. Mimo wszystko ucieszyłbym się, gdyby miał z nami zostać dłużej, ale z drugiej strony, gdyby Real nieoczekiwanie wyskoczył z ofertą wykupu - podobnie jak pumex - nie płakałbym po nim.

Zablokowany