Mercato (Lato 2016)

Wszystko o transferach Juventusu, wasze przewidywania, opinie, najnowsze informacje.
Zablokowany
Sorek21

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 04 listopada 2015, 15:42

Pierwszy cel na zimowe mercato to sprzedać jednego z dwójki Zaza/Mandzukić a w wolne miejsce pozyskać kogoś kreatywnego,kto pociągnie naszą grę. Może to być cofnięty naoastnik albo ofensywny pomocnik.

Następni do odstrzału
Asamoah - zbędny do środka pola,ciągle kontuzjowany a do tego gra tylko jedną nogą.

Hernanes - niewypał,sprzedać jak będzie chętny kupiec.

Caceres/Padoin - Pierwszy ciągle kontuzjowany,niepewny i bez formy.Drugi za słaby,czas na koniec bajki.

Nasz zarząd przespał latem dwóch graczy.
Jovetić
Allan

Strasznie kłuje w oczy że obaj tańsi niż Zaza i Mandzukić.

Vincitore

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 04 listopada 2015, 15:54

Po dwumeczu z Gladbach zauroczyłem się Granitem Xhaką. Ciekawe ile by kosztował, jeżeli wczoraj podobno obserwowaliśmy Dahouda, to kolega ze środka pola nakrył go czapką.

BlackJacky

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 1 raz
Otrzymał podziękowanie: 2 razy

Nieprzeczytany post 04 listopada 2015, 20:42

pumex pisze:22 miliony - ładna, konkretna sumka. Aż włosy mi się jeżą gdy pomyślę, że może być wydana na przeciętnego Cuadrado :doh:

Co zaś się tyczy pomysłu z Lavezzim w roli głównej...
Obrazek
Bodaj wczoraj byl news, ze Chelsea godzi sie na niecale 16mln funciakow, wiec niech Marotta pokaze swoj kunszt negocjacyjny (oh, sorry, on w ogole takowy posiada?) i zbije troche cene ponizej 20mln. E. za Kolumbijczyka.
Co zas sie tyczy pokazujacego dupe i piszacego sex-smsy Lavezziego, to na rezerwiste dla Pereyry i za darmo moze przyjsc. Ja nie widze problemow.
Sorek21 pisze:Pierwszy cel na zimowe mercato to sprzedać jednego z dwójki Zaza/Mandzukić a w wolne miejsce pozyskać kogoś kreatywnego,kto pociągnie naszą grę.
Jesli juz, to Wlocha, bo za niego od Angoli mozna jeszcze wyciagnac jakis rozsadny grosz. Za Jugola bez formy nikt nie da ani centa.
Tylko Zlatan <3 jesli Tevez nie chce nas wspomoc powrotem ;)

Co do darmowych Van der Wiela czy Widmera, to procz nich wielu innym, calkiem rozsadnym pilkarzom koncza sie kontrakty, wiec warto zarzucic sieci.

Wybierz, komu chcesz pomóc: https://www.siepomaga.pl

"Lepszy [Arturo Vidal] prosto z baru Semafor niż ta cała reszta"
zahor

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 04 listopada 2015, 21:22

pumex pisze: Co zaś się tyczy pomysłu z Lavezzim w roli głównej...
Sprowadzenie Argentyńczyka na dobrych warunkach nie byłoby złe, gdyby było to częścią jakiegoś większego planu, który trzyma się kupy. Na przykład przebudowanie ataku tak, żeby siła ognia szła ze skrzydeł: odpalić przy pierwszej możliwej okazji Zazę i Mandzukicia, zostawić Dybale i Moratę żeby rywalizowali o miejsce na szpicy (żaden z nich póki co nie jest w takiej formie, żeby miejsce w pierwszym składzie dostać z urzędu), sprowadzić jak najszybciej Berardiego i dokupić jeszcze jednego czy dwóch skrzydłowych, żeby dograć jakoś ten sezon. Do takiej chociażby układanki jako opcja tymczasowa Lavezzi nie byłby najgorszym rozwiązaniem. Niestety w moim przypadku nad entuzjazmem górę bierze lęk przed tym, że to kolejny zakup na pałę, bez szerszej wizji.

CzeczenCZN

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 04 listopada 2015, 21:50

W ostatnich 4 latach zimowe okienko było spokojne, bez szaleństw ;)
Bo sytuacja w Serie A tego nie wymagała. Teraz może być inaczej :think:
No znowuż nie będziemy miotać sumami jak Chelsea, Czy Manchester United. No ale te kilkanaście mln więcej, możliwe że wydamy :think: :think:
Lavezzi? No nie głupia opcja, ale! Pół roku do końca kontraktu. Hmm wiadomo coś będzie trzeba im dać - jeżeli będziemy go bardzo chcieć, by pomógł nam w Serie A - nie jest to nie możliwe. Wszak za jego Rodaka z rocznym kontraktem daliśmy ok 40 mln.

Anderson (Moje marzenie.) zwłaszcza zimą, niestety - no way! Tak wiem że Lotito to tamto !!!! :angry: !!!
No a pomógł by i w Serie A i w UEFA Champions League - pomógł by zarobić hajs na mercato! Hazard może taki (nie eden ani tamten z BM :rotfl: ) warto by zaryzykować ?
Nie ale tak całkiem serio, patrząc realnie - ten Lavezzi zimą to nie głupia
opcja! By była.
No a może warto zainwestować w kogoś i większy hajs! No i wziąć pod uwagę w co celujemy - w CL czy Serie A - jeżeli to drugie - to można kupić i z kogoś kto odpadnie z LM. Nie dopuszczam myśli że my odpadniemy ;)

Na pewno w sezonie jest więcej znaków zapytania niż było wcześniej i warto by było ten sezon w CL i Serie A ratować póki można :)

:juve: :juve: :juve: :juve: :juve: :juve: :juve: :juve: :juve: :juve: :juve: :juve: :juve:

https://youtu.be/ld3Ag-BCwlc

#cznandj #ripgangsquad :hi:
Arbuzini

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 04 listopada 2015, 23:42

Sorek21 pisze:Caceres/Padoin - Pierwszy ciągle kontuzjowany,niepewny i bez formy.Drugi za słaby,czas na koniec bajki.

Padoinowi po sezonie kończy się kontrakt. W lecie odejdzie. W środku pomocy jest zbędny, a na prawą obronę musi przyjść ktoś lepszy. Plus na wahadle może grać Cuadrado.

Caceresa i Asamoaha też bym pożegnał. Marny z nich pożytek, a tylko miejsce w drużynie zajmują. Chociaż Kwadwo mi trochę żal, przez całą grę w Juventusie robił postępy i był nie do zajechania. Naprawdę mógłby się sprawdzić jako następca Vidala, ale po tak długiej przerwie od gry szczerze w to wątpię.
Sorek21 pisze:Nasz zarząd przespał latem dwóch graczy.
Jovetić
Allan
Jojo spoko do pierwszego większego urazu. Na jakich warunkach on poszedł do Interu? Mi tam bardziej Berardiego żal.
A Allan? Świetny zawodnik i aż dziwne, że Marotta król okazji i wielki przyjaciel Udinese pozwolił mu odejść do Napoli. Tak samo nie mogę odżałować Auriera (tanie wypożyczenie + opcja wykupu za 7 mln E), który pod względem przydatności w formacji defensywnej jest takim Caceresem. Tylko, że pod względem klasy piłkarskiej bardziej rozwija się w stronę Thurama niż naszego sympatycznego Urugwajczyka, który nie potrafi jeździć samochodem.
Vincitore pisze:Po dwumeczu z Gladbach zauroczyłem się Granitem Xhaką. Ciekawe ile by kosztował, jeżeli wczoraj podobno obserwowaliśmy Dahouda, to kolega ze środka pola nakrył go czapką.
Racja, to naprawdę bardzo dobry zawodnik i to nie pierwszy dobry sezon w jego wykonaniu. Tylko, że jak na moje oko to kolejny piłkarz Marchisio-Khedira style i chyba powinniśmy celować w kogoś bardziej pasującego na b2b. Nawet jeśli zmieni się trener to podejrzewam, że Claudio dalej pozostanie naszym centralnym punktem pomocy. Chyba tylko przyjście zawodnika o stylu i marce Verrattiego mogłoby to zmienić, a na to się nie zanosi. Hmmm... może Baselli? Już kiedyś go obserwowaliśmy, a teraz nie musiałby się nawet przeprowadzać :prochno:

Ciekawe co się stanie z Pogbą w lecie :roll: ...

wagner

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 05 listopada 2015, 09:18

Największym naszym wzmocnieniem w zimie może być brak wzmocnień. Nic dobrego nas w zimie nie spotka. Jedyne ruchy transferowe jakie są racjonalne to formy wypożyczeń. Transfery definitywne graczy sprowadzanych na już, na przymus spowoduje że nie będziemy wiedzieć co z takowymi zrobić latem. Obecna polityka transferowa Marotty powinna skupiać się na weryfikacji graczy, którzy obecnie znajdują się w składzie. A następnie dostosowywania transferów letnich do potrzeb. Liczę, że nie zostanie to przeprowadzone w ten sposób jak latem 2015, hurtowo, liczę na detaliczność.
Arbuzini pisze:Ciekawe co się stanie z Pogbą w lecie :roll: ...
Pytanie nurtujące chyba wszystkich. Ciekawe. Pewnie zależeć będzie to od wielu wielu czynników i wątpię w to, że decyzja ta będzie prosta.
Beben pisze:Panowie to jest jakaś kpina. Przecież ten grajek nic NIC nie wnosi do gry, do tego wolny jak wóz z węglem i jego "podania" na 5 metrów do wolnego kolegi. Ten transfer to mega nie wypał i do tego zarobki 3 mln
Juventus może mieć pretensje tylko do siebie, w jaki sposób formułuje zapisy w umowie i czego one dotyczą. Podpunkty z występami są archaiczne i idiotyczne, niezależnie czy dotyczą Hernanesa, Dybali, Mandzukica czy Cuadrado. Trudno winić o nie samych piłkarzy. :roll: Co się tyczy tych 11 mln za Brazylijczyka, to w obecnych czasach piłkarz wart 20 mln w dół to kwoty bardzo niskie. Tylko u nas każdym milion oglądany jest z dwóch stron trzykrotnie.
Ostatnio zmieniony 05 listopada 2015, 10:44 przez wagner, łącznie zmieniany 3 razy.

Beben

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 05 listopada 2015, 10:28

Nie wiem czy była o tym mowa ale :jaw:
Kwota wykupu Hernanesa z Interu to 11 mln euro płatne w przeciągu trzech lat. Dodatkowo, na konto mediolańskiego klubu mogą wpłynąć jeszcze 2 mln euro, w zależności od spełnionych warunków. Pierwszy z nich spełniony został wczoraj - Brazylijczyk wystąpił w koszulce Juve w 3 spotkaniach Ligi Mistrzów, co przyczyni się do przelania kolejnych 500 tys. euro. Kwota ta może wzrosnąć dwukrotnie, jeżeli Stara Dama wyjdzie z grupy, co jest bardziej niż prawdopodobne.
Panowie to jest jakaś kpina :facepalm2: Przecież ten grajek nic NIC nie wnosi do gry, do tego wolny jak wóz z węglem i jego "podania" na 5 metrów do wolnego kolegi :angry: Ten transfer to mega nie wypał i do tego zarobki 3 mln E :facepalm:

MRN

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 13 razy
Otrzymał podziękowanie: 205 razy

Nieprzeczytany post 05 listopada 2015, 11:56

Kolego...co Ty nie powiesz...ja cały czas piszę o tym super zakupie naszego nieomylnego, uwielbianego tutaj Giuseppe i jestem za to hejtowany...hejterzy nie wiedzą jednak, że ich hejty spływają po mnie...pisałem już, że dobry wujek Giuseppe zrobił przysługę interowi i zdjął z nich balast w postaci Hernanesa, który w takim interze nawet był niewypałem, dał im jeszcze 11 baniek...czyli Beppuś zrobił bez mydła Gallianiego z Matrim a sam nadstawił rowek i dał się wykopcić takiemu interowi... :smile:
Dałem tutaj zły przykład bo postawiłem Matriego w jednym rzędzie z najemnikiem, który jechał po Juve jak po burej suce...Matri to poczciwy chłopak natomiast, który zawsze z szacunkiem wypowiadał się o naszym klubie...
A teraz uważaj...zlecą się moi hejterzy, którzy przyklasnęli transferowi brazola bo przecież nieomylny Beppuś wiedział co robi...chłopaki będą się zapierać i odwracać kota ogonem w ten sposób, że wujo Beppe mnie skrzywdził ale ja ich wpisy mam dla zabawy skopiowane...wystarczy zajrzeć kilkanaście stron wstecz... ;)

Obrazek
Beben

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 05 listopada 2015, 12:11

Aż tak negatywnie bym Giuseppe nie oceniał, ale jeżeli sam przyznał w wywiadzie że Hernanes nie jest jakimś super piłkarzem to nie ma o czym dyskutować, piłkarz zbędny. Co do reszty transferów to się okaże, jestem ciekawy jak będzie się sprawował Sandro jak się zaaklimatyzuje ( i daj boże zmieni się trener :whistle:) wiąże też nadzieje z Leminą. No i cały czas jestem ciekawy co będzie z tym naszym Dybalą, widać że jest bardzo zagubiony, chyba sam do końca nie wie jaką rolę ma pełnić na boisku, Max nie ma na niego pomysłu :eusa: DAwno nie mieliśmy tak dziwnego sezonu, z 1 strony nie najgorsza postawa w LM - patrzą na tabele, z 2 porażka w Lidze i do tego ciągła rotacja składem i brak stylu :prochno:

BlackJacky

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 1 raz
Otrzymał podziękowanie: 2 razy

Nieprzeczytany post 05 listopada 2015, 12:27

Arbuzini pisze:Caceresa i Asamoaha też bym pożegnał.
O ile pierwszy pobyt Urusa w Juve nie byl taki zly (chyba nie mial co chwile kontuzji i na pewno prezentowal wyzszy poziom - ale nasz zarzad dal ciala i wtedy go nie wykupil), o tyle obecny jest gorszy pod kazdym wzgledem. Na PO wybor w pilkarzach jest duzy.
Co do Afrykanczyka, to niech kurna sie wypowie jakis profesor medycyny czy synka da sie jeszcze jeszcze poskladac, czy nie, bo to jest naprawde komizm. Poza tym, jesli dobrze pamietam, to za Conte Asa byl eksploatowany na maxa i nic mu nie bylo, a pod sztabem Allegriego nie umie rozegrac nawet jednej polowy :roll:
Kwota wykupu Hernanesa z Interu to 11 mln euro płatne w przeciągu trzech lat. Dodatkowo, na konto mediolańskiego klubu mogą wpłynąć jeszcze 2 mln euro, w zależności od spełnionych warunków. Pierwszy z nich spełniony został wczoraj - Brazylijczyk wystąpił w koszulce Juve w 3 spotkaniach Ligi Mistrzów, co przyczyni się do przelania kolejnych 500 tys. euro. Kwota ta może wzrosnąć dwukrotnie, jeżeli Stara Dama wyjdzie z grupy, co jest bardziej niż prawdopodobne.
O borze :facepalm: :facepalm: :facepalm:
alessandro1977 pisze:hejterzy nie wiedzą jednak, że ich hejty spływają po mnie...
Dobre rapsy, ziomek :spiteful:

Uwazam, ze nasi zarzadcy powinni zmienic podejscie, czyli nie budowac druzyny wedlug wlasnego widzimisie, tylko wedlug potrzeb zglaszanych przez trenera. Jesli to sie nie zmieni, to nie widze dlaszego sensu mlocenia slomy przez Marotte & Co.

Wybierz, komu chcesz pomóc: https://www.siepomaga.pl

"Lepszy [Arturo Vidal] prosto z baru Semafor niż ta cała reszta"
zahor

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 05 listopada 2015, 12:29

alessandro1977 pisze:ja cały czas piszę o tym super zakupie naszego nieomylnego, uwielbianego tutaj Giuseppe i jestem za to hejtowany..
No i wlasnie w tym problem. Napisalbys raz, drugi, byloby w porzadku. Ale Ty odczuwasz jakas dziwna potrzebe zeby absolutnie kazda osoba w kosmosie znala Twoje zdanie na temat Draxlera, Marotty czy czego tam jeszcze i w zwiazku z tym kazdego dnia nim kogut dwa razy zapieje, Ty trzy razy zdarzysz powtorzyc swoja litania o tym jaki to Zezowaty jest denny. Niedlugo bede sie bal otworzyc lodowke bo wyskoczysz z dziury ementalera i wyrecytujesz swoja tyrade na temat bledow Marotty.

syczu

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 05 listopada 2015, 13:51

zahor pisze:
alessandro1977 pisze:ja cały czas piszę o tym super zakupie naszego nieomylnego, uwielbianego tutaj Giuseppe i jestem za to hejtowany..
No i wlasnie w tym problem. Napisalbys raz, drugi, byloby w porzadku. Ale Ty odczuwasz jakas dziwna potrzebe zeby absolutnie kazda osoba w kosmosie znala Twoje zdanie na temat Draxlera, Marotty czy czego tam jeszcze i w zwiazku z tym kazdego dnia nim kogut dwa razy zapieje, Ty trzy razy zdarzysz powtorzyc swoja litania o tym jaki to Zezowaty jest denny. Niedlugo bede sie bal otworzyc lodowke bo wyskoczysz z dziury ementalera i wyrecytujesz swoja tyrade na temat bledow Marotty.
AMEN!
Ile można...
Wiadomo, że nikt nie jest nieomylny, nie myli się tylko ten co nic nie robi, a Marotta jednak swoje zrobił przez te parę lat i nagle jedno, nieudane póki co mercato tego nie zmieni. A tym bardziej takim ciągłym lamentem czasu nie cofniesz, choćbyś tonę hejtu wylał na Hernanesa, Marottę i wszystkich dookoła. Ok, Hernanes jest miałki, każdym kolejnym występem to potwierdza i koniec kropka. Zamiast jak normalny zdrowy kibic liczyć na to, że w końcu mu się odmieni, bo jednak gra dla Twojego ukochanego Juve, racja? To z uporem maniaka jak mantrę powtarzasz swoją śpiewkę, że zwykłemu przeglądaczowi forum jakim jestem, nóż się w kieszeni otwiera, jak tylko widzę, że użytkownik alessandro1977 znów coś skomentował...

Jako kibic Juve od lat widziałeś już wszystko, także powinieneś być przygotowany na wzloty i upadki (do którego siłą rzeczy jeszcze niebywale długa droga - styl jest kiepski, ale jakieś światełko w tunelu się tli na lepsze jeszcze w tym sezonie, bo i jeszcze przegrać nic na dobrą sprawę nie zdążyliśmy).
Keep calm & Forza JUVE, a nie zachowujesz się jak rozkapryszone dziecko chcące być w ciągłym centrum uwagi.

AVE JUVE !!! Do końca życia biało-czarne serce =)
pablo1503

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 05 listopada 2015, 14:15

alessandro1977 pisze:Kolego...co Ty nie powiesz...ja cały czas piszę o tym super zakupie naszego nieomylnego, uwielbianego tutaj Giuseppe i jestem za to hejtowany
Chłopie, Ty jesteś taki monotematyczny, że aż głowa boli od czytania tych wpisów. Od zakończenia mercato, w co 3 poście wspominasz nieudane okienko i mieszasz z błotem Marotte. W dodatku bardzo często podbudowujesz swoje ego(?) po przez typowe teksty 'a nie mówiłem'. Jak to Ty jedyny mądry miałeś rację, a reszta głupich <brzydkie słowo ( ͡° ͜ʖ ͡°)> się myliła.
alessandro1977 pisze:A teraz uważaj...zlecą się moi hejterzy, którzy przyklasnęli transferowi brazola bo przecież nieomylny Beppuś wiedział co robi
Ładne przeinaczanie faktów. Byłbyś dobrym dziennikarzem.
Jak dobrze pamiętam, to nikt nie przyklaskiwał transferu Brazylijczyka. Znaczna większość wpisów była zdecydowanie temu przeciwna. Co prawda było kilka głosów mówiących o tym, że może nawiąże do czasów gry w Lazio(między innymi ja tak pisałem :redface: ), ale nikt (może były jakieśpojedyncze wyjątki) nie podchodził pozytywnie do owego zakupu. Z Twojego wpisu natomiast wynika, że niemalże całe forum otwierało szampany na myśl o Hernanesie, lecz Ty jako jedyny, prawdziwy samiec alfa zachowałeś zimną krew i przewidziałeś przyszłość! :stop:
1977 jest prawdopodobnie rokiem Twojego urodzenia, więc zapewne część forum mogłaby się do Ciebie zwracać per Pan. Ty natomiast, jak na dorosłego facet nie przystało, zachowujesz się, jak gimnazjalna nastolatka, która przeżywa te gorsze dni miesiąca. Hejt goni hejt. To nawet nie jest krytyka, a hejt, jakiego nie powstydziliby się młodociani kibice Realu/Barcelony. Nie będę nawet komentował Twojego awataru sprzed kilku tygodni... :facepalm: Wskaż mi zatem idealnego następce Marotty, albo wskaż dyrektora, które według Ciebie powinien być wzorem do naśladowania.

Obrazek
Arbuzini

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 05 listopada 2015, 14:51

alessandro1977 pisze:Kolego...co Ty nie powiesz...ja cały czas piszę o tym super zakupie naszego nieomylnego, uwielbianego tutaj Giuseppe i jestem za to hejtowany...hejterzy nie wiedzą jednak, że ich hejty spływają po mnie...
Hmmm... a powiedz Ty mi jedną rzecz? Bez względu na to czy ktoś popiera Marotte, czy nie to nie widzisz tego, że największym hejterem jesteś Ty?
wagner pisze:
Arbuzini pisze:Ciekawe co się stanie z Pogbą w lecie :roll: ...
Pytanie nurtujące chyba wszystkich. Ciekawe. Pewnie zależeć będzie to od wielu wielu czynników i wątpię w to, że decyzja ta będzie prosta.
Otóż to. Abstrahując od tego, że kosmiczną ofertę za Pogbę będzie ciężko odrzucić, a co do jego poziomu gry można mieć sporo zastrzeżeń to właściwie taki ruch będzie oznaczał, że potrzebujemy aż dwóch środkowych pomocników na poziomie pierwszej 11. Marchisio i Khedirę traktuję jako tych uniwersalnych, którzy mogą grać w centralnym punkcie pomocy, jak i na boku, ale trzymanie ich obu na boisku nie prowadzi do dobrego podziału zadań w środku pola, choć Claudio jako b2b jest ihmo lepszy. Zresztą obaj są podatni na urazy więc tak właściwie bardzo dobrze się składa, że mamy ich w składzie obu. Trzeba tylko (a właściwie - aż) wyprowadzić tę łajbę z mielizny.
Jacky pisze:Co do Afrykanczyka, to niech kurna sie wypowie jakis profesor medycyny czy synka da sie jeszcze jeszcze poskladac, czy nie, bo to jest naprawde komizm. Poza tym, jesli dobrze pamietam, to za Conte Asa byl eksploatowany na maxa i nic mu nie bylo, a pod sztabem Allegriego nie umie rozegrac nawet jednej polowy :roll:
Nie wiem, czy sztab Allegriego jest tutaj winny. To samo było z Pepe jeszcze za kadencji Conte. Masz rację, że kiedyś Asamoah był nie do zajechania i grał praktycznie ciągle. Ciężko stwierdzić, co z chłopa jeszcze będzie. Szkoda tylko, że z sezonu na sezon było widać, że czyni postępy, a łażąc przez 1,5 roku od lekarza do lekarza nie nabył raczej umiejętności, które przydadzą mu się na boisku.
Jacky pisze:Uwazam, ze nasi zarzadcy powinni zmienic podejscie, czyli nie budowac druzyny wedlug wlasnego widzimisie, tylko wedlug potrzeb zglaszanych przez trenera. Jesli to sie nie zmieni, to nie widze dlaszego sensu mlocenia slomy przez Marotte & Co.
Coś w tym jest. Marotta ma nosa do niezłych transferów, ale jak ma zrealizować wizję trenera to nagle temat jest niewykonalny. Podejrzewam, że doświadczony i pasujący do wizji Allegriego trequartista wniósłby do formacji ofensywnej choćby cząstkę tego, co dawał Tevez, a i trener jest z tych, których improwizowanie nie jest mocną stroną. W klubie dopuszczono do takiej sytuacji, że obecnie obserwujemy efekt domina.

Zablokowany