LM 15/16 (gr. D) [4]: Borussia M'Gladbach 1-1 JUVENTUS

Przedmeczowe przewidywania, gorące pomeczowe dyskusje, wasze oceny gry Juve i poszczególnych zawodników.
Zablokowany
Poprostu

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 38 razy
Otrzymał podziękowanie: 41 razy

Nieprzeczytany post 02 listopada 2015, 15:12

Jutro najprawdopodobniej znowu zobaczymy 433 z Hernanesem zamiast Khediry i ofensywą Cuadrado, Mandzu, Morata. Wraca Kielon więc Barza pewnie zagra na prawej. Mimo dobrej gry Niemców i delikatnie mówiąc nie najlepszej naszej liczę na 3pkt.

Forza Juve :juve:

Lichtsteiner powołany do 21 osobowej kadry na mecz.

dimebag11

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 79 razy
Otrzymał podziękowanie: 23 razy

Nieprzeczytany post 02 listopada 2015, 15:42

@Beben
Nie dopisałeś, że po trudnym meczu ligowym z Lazio znów spotkanie w LM, które może być decydujące o awansie:
2015-12-08 20:45 Sevilla FC - Juventus FC
Remis Sevilli z City wcale taki korzystny nie będzie nawet jeśli wygramy z Borussią. Już chyba lepiej żeby Manchester wygrał, to przy naszych 3 pkt mielibyśmy pewny awans i wtedy można się skupiać na Serie A. Przy remisie City z Sevillą następny mecz gralibyśmy z Manchesterem, który miałby nóż na gardle. Wtedy przy naszej przegranej mielibyśmy ostatnie spotkanie w grupie o awans z Sevillą, a to już zbyt duże ryzyko. Jednak to najczarniejszy scenariusz i miejmy nadzieję, iż będzie dobrze.

Juve jest miłością całego mojego życia. Jest powodem do radości i dumy, ale i przyczyną frustracji i rozczarowań. Jest źródłem niesamowitych emocji, tworzącym prawdziwą i niekończącą się opowieść o miłości. - Gianni Agnelli
zoff

Qualità Juventino
Qualità Juventino
Awatar użytkownika
Otrzymał podziękowanie: 2 razy

Nieprzeczytany post 02 listopada 2015, 16:05

Skoro wyjdzie Hernanes w pierwszym składzie to liczę, że będzie tworzyć jakiekolwiek zagrożenie po stałych fragmentach gry. W tym elemencie jesteśmy kompletnie beznadziejni. Nawet w czasach kiedy lądowaliśmy na siódmym miejscu w Serie A pod tym względem prezentowaliśmy się lepiej. Zawsze ktoś dokopał do tego pola karnego z rożnego. Czy to Alex, czy Diego, ktokolwiek. Strasznie to razi dzisiaj.

Obrazek
Adrian27th

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Otrzymał podziękowanie: 4 razy

Nieprzeczytany post 02 listopada 2015, 17:07

zoff pisze:Skoro wyjdzie Hernanes w pierwszym składzie to liczę, że będzie tworzyć jakiekolwiek zagrożenie po stałych fragmentach gry. W tym elemencie jesteśmy kompletnie beznadziejni. Nawet w czasach kiedy lądowaliśmy na siódmym miejscu w Serie A pod tym względem prezentowaliśmy się lepiej. Zawsze ktoś dokopał do tego pola karnego z rożnego. Czy to Alex, czy Diego, ktokolwiek. Strasznie to razi dzisiaj.
Ale akurat tutaj to nie jest zle bo Dybala naprawde daje fajne pilki. Gorzej jest z zachowaniem zawodnikow w Polu karnym.

Borussia w formie jak City przed meczem z nami takze licze na powtórke :)

"It seems today, that all You see, it's violence in movies and sex on Tv..."
"per noi altri terza stella, per voi altri terzo dito!"
Pumex pisze:Francuz (Pogba) nie ma najmniejszych szans na realną walkę o pierwszy skład.
Wojtek

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 02 listopada 2015, 17:52

Gladbach w świetnej formie, a my w trochę polepszonych moralach. Nie wiem jak wy, ale dla mnie bardziej liczy się zwycięstwo z Empoli w niedzielę. Oczywiście najlepiej byłoby wygrać oba mecze i mieć świetne nastroje podczas przerwy na repy.

Co do meczu to myślę, że będzie więcej okazji niż z Toro bo Gladbach się otworzy i będzie atakowało, a my zapewne nie jedną kontrę wyprowadzimy, a do tego scenariusza najlepsze byłoby trio Dybala-Morata-Cudarado. Wciąż się dziwie, że Max nie chce spróbować na lewej Dybali w 4-3-3, a uparcie stawia tam Moratę przez co marnuje jego potencjał. No i ten Mandzu na ataku, on może się przydać tylko na rywali którzy się murują!!

AdiJuve

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 9 razy
Otrzymał podziękowanie: 20 razy

Nieprzeczytany post 02 listopada 2015, 17:54

Adrian27th pisze:
zoff pisze:Skoro wyjdzie Hernanes w pierwszym składzie to liczę, że będzie tworzyć jakiekolwiek zagrożenie po stałych fragmentach gry. W tym elemencie jesteśmy kompletnie beznadziejni. Nawet w czasach kiedy lądowaliśmy na siódmym miejscu w Serie A pod tym względem prezentowaliśmy się lepiej. Zawsze ktoś dokopał do tego pola karnego z rożnego. Czy to Alex, czy Diego, ktokolwiek. Strasznie to razi dzisiaj.
Ale akurat tutaj to nie jest zle bo Dybala naprawde daje fajne pilki. Gorzej jest z zachowaniem zawodnikow w Polu karnym.

Borussia w formie jak City przed meczem z nami takze licze na powtórke :)
Fajne piłki? Przecież praktycznie każda kończy się na pierwszym obrońcy albo jest zwyczajnie bita za mocno to jeżeli chodzi o rożne. Co do wrzutek z wolnych to chyba każda kończy się podaniem do bramkarza. Dybala stałych fragm. gry nie bije źle on to robi tragicznie.

Co do meczu to szczerze wątpię by Gladbach się otworzyło, zamurują się jak w Turynie, ich forma od ładnych kilku tygodni jest stała a na dodatek dobra, ale w Turynie nie pokazali w ofensywie nic wartego uwagi. Pewnie skupią się na obronie i kontrach.

Yaro417

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 02 listopada 2015, 18:02

Wojtek pisze:Co do meczu to myślę, że będzie więcej okazji niż z Toro bo Gladbach się otworzy i będzie atakowało, a my zapewne nie jedną kontrę wyprowadzimy, a do tego scenariusza najlepsze byłoby trio Dybala-Morata-Cudarado
A mi się wydaje, że 3:5:2 w tym meczu zda egzamin jak mało jakie ustawienie. To Borussia musi atakować, wiec my możemy się nastawić na grę z kontry....Alex Sandro, Pogba, Marchisio, Lemina, Cuadrado a z przodu Dybala i Morata. Czekamy na to co pokaże Gladbach i jedziemy ich z kontry. Na pewno coś ukłujemy :koszulka:

zoff

Qualità Juventino
Qualità Juventino
Awatar użytkownika
Otrzymał podziękowanie: 2 razy

Nieprzeczytany post 02 listopada 2015, 22:39

Adrian27th pisze:
Nie, nie. Ja muszę się zgodzić z Adim. Dybala bije te rzuty rożne naprawdę kiepsko. Nie mówię, że za rok czy dwa sytuacja będzie taka sama, ale na dzisiaj to ten zawodnik powinien stać na 20 metrze i zbierać te piłki. Do wrzutek widzę Hernanesa i Marchisio.

Obrazek
Poprostu

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 03 listopada 2015, 09:46

Tuttosport przebąkuje coś o 352 dzisiaj w takiej postaci:
Juventus (3-5-2): Buffon; Chiellini, Bonucci, Barzagli; Evra, Pogba, Marchisio, Sturaro, Cuadrado; Dybala, Morata.
Maks na konferencji powiedział, że sam nie wiem jeszcze jak zagramy więc lepiej żeby się to nie sprawdziło.

Mehehehe

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 2 razy
Otrzymał podziękowanie: 18 razy

Nieprzeczytany post 03 listopada 2015, 10:37

Poprostu pisze:Tuttosport przebąkuje coś o 352 dzisiaj w takiej postaci:
Juventus (3-5-2): Buffon; Chiellini, Bonucci, Barzagli; Evra, Pogba, Marchisio, Sturaro, Cuadrado; Dybala, Morata.
Maks na konferencji powiedział, że sam nie wiem jeszcze jak zagramy więc lepiej żeby się to nie sprawdziło.

Czemu nie?

Na 80% zagramy 352, więc pewnie głównym Twoim zarzutem są personalia:

Kogo byś wolał na miejscu Sturaro? Hernanesa :jaw:

Kogo byś wolał na miejscu Dybali? Mandzu czy Zazę?

Ta 11 wygląda bdb :ok:

squinter

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 03 listopada 2015, 10:40

Jeśli chodzi o 3;5;2 to chyba jest to obecnie nasz najmocniejszy możliwy skład.

Yaro417

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 03 listopada 2015, 10:57

squinter pisze:
Jeśli chodzi o 3;5;2 to chyba jest to obecnie nasz najmocniejszy możliwy skład.
Jednak wolałbym Alexa Sandro zamiast Evry i Leminę zamiast Sturaro.....moim zdaniem to ta dwójka jest obecnie w lepszej dyspozycji.

Poprostu

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 03 listopada 2015, 11:03

Ja osobiście wyszedl bym 4312.
Buffon
Barza Bonu Kielon Sandro
Lemina Markiz Pogba
Hernanes
Dybala Morata

Musimy ten mecz wygrać i wypadałoby, żebyśmy w końcu zagrali jak przystało na Juventus. W zeszłym sezonie to ustawienie przyniosło nam ogrom radości, na prawdę nie rozumiem dlaczego w tym Maks unika go jak ognia.

Yaro417

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 03 listopada 2015, 11:10

Pewnie dlatego, że nie ma gdzie znaleźć miejsca dla Cuadrado, choć w tym ustawieniu osobiście wypróbowałbym go na prawej obronie.....z tego co widzieliśmy dotychczas jeśli chodzi o jego grę defensywną, to jestem pewny, że Kolumbijczyk poradziłby sobie na tej pozycji

Poprostu

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 03 listopada 2015, 11:17

Yaro417 pisze:Pewnie dlatego, że nie ma gdzie znaleźć miejsca dla Cuadrado, choć w tym ustawieniu osobiście wypróbowałbym go na prawej obronie.....z tego co widzieliśmy dotychczas jeśli chodzi o jego grę defensywną, to jestem pewny, że Kolumbijczyk poradziłby sobie na tej pozycji
Tylko czy Cuadrado daje, aż tyle drużynie, że musi być pewniakiem do gry w 1 składzie i ustawianiu pod niego taktyki? Ja bym tego taki pewny nie był.

Zablokowany