Serie A 15/16 (11): JUVENTUS 2-1 Torino

Przedmeczowe przewidywania, gorące pomeczowe dyskusje, wasze oceny gry Juve i poszczególnych zawodników.
Zablokowany
mrozzi

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 4 razy
Otrzymał podziękowanie: 10 razy

Nieprzeczytany post 31 października 2015, 14:22

old faithful pisze:...
Gdybys czytal to forum uwaznie, a nie opieral sie byc moze na raptem kilku postach, dostrzeglbys, ze ci wezwani przez Ciebie do tablicy kibice postrzegaja sprawe w jedyny wlasciwy sposob. Prawda jest, ze Allegri zle przygotowal zespol do sezonu (brak schematow, a zespol przejety w zeszlym roku byl jeszcze w sporej mierze niezmienionym samograjem, dlatego gralo sie duzo lepiej), ilosc kontuzji tez nie jest przypadkiem, bo notuja je takze ci, ktorzy wczesniej na nie nie narzekali (nieodpowiednie treningi, problem znany wczesniej Milanowi). Najwazniejsza kwestia, ktora powinnia przesadzac o losach Allegriego jest jednak fakt, ze nie ma on charakteru, stoi jak sierota przy linii bocznej (w obliczu rychlej porazki), nie potrafi motywowac. Dokonuje tez niewlasciwych decyzji personalnych; pozne i nieodpowiednie zmiany takze go chara:kteryzuja. Upiera sie przy swoich wyborach, mimo ze te mialy juz okazje sie sprawdzic, a okazaly sie niewypalem. Nie mozna polemizowac z zadnym z powyzszych argumentow, bo one sa po prostu faktami. Albo Allegri zdobedzie 6 pkt. w 2 kolejnych meczach, albo go pogonia.

Mam nadzieje, ze dzisiaj w koncu pokaze cos Cuadrado...Ciezko mi z kolei liczyc na Mandzukicia.

Alexinhio-10

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 20 razy
Otrzymał podziękowanie: 12 razy

Nieprzeczytany post 31 października 2015, 14:43

pumex, annihilator1988 Dokladnie tak. Jezeli Max chce zachowac posade, a my uratowac ten sezon, nic innego nie wchodzi w gre jak pare zwyciestw z rzedu.

Hed

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 80 razy
Otrzymał podziękowanie: 3 razy

Nieprzeczytany post 31 października 2015, 14:48

To powinni mu juz dzisiaj nasi tifosi pomachać z trybun na do widzenia, nie wierze w serie naszych zwycięstw, a raczej przeplatanke jak do tej pory,raz 3 pkt, raz 1 a raz...szkoda gadać i tak w kolko.

stf

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 31 października 2015, 14:53

Pomachac chusteczkami powinnismy Marottcie, bo to on jest sprawca calego zamieszania. Niech wraca do Sampdorii.

MRN

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 13 razy
Otrzymał podziękowanie: 205 razy

Nieprzeczytany post 31 października 2015, 15:06

pumex pisze:Żadne pojedyncze zwycięstwo już mnie nie ucieszy, póki nie uzbiera się ich kilka pod rząd. .
Po prostu niech to będą nawet dwa przekonujące zwycięstwa pod rząd bo dwa razy z rzędu w tym sezonie nie wygraliśmy o dla takiego klubu jest kompromitacją...

Obrazek
Bukol87

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 31 października 2015, 15:06

annihilator1988 pisze:To co powiem może być odebrane źle, ale prawda jest taka, że lepiej byłoby dla Juventusu, aby pod wodzą Maxa zanotował jeszcze 2 wpadki w lidze. Po pierwszej rozpoczęliby sondaż z trenerami, po drugiej Maxa #### na taczkach z Turynu. Zasługuje na to.
Czy wy wszyscy upadliście na głowę?

albertcamus

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 31 października 2015, 15:28

A ja życzę naszemu trenerowi i nam samych wygranych do konca sezonu... ale może ja dziwny jakiś jestem.

Shadow Marshall

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 31 października 2015, 15:35

Allegri to nie trener na drużyny które przechodzą przebudowę lub są w trakcie budowy. W Milanie było wiele rzeczy już ułożonych po Carlo i trochę po Leonardo. Dostał jeszcze Cygana więc nie ma co gadać. Trener co najwyżej średni. Nie zdziwię się jak Conte wróci.

MRN

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 13 razy
Otrzymał podziękowanie: 205 razy

Nieprzeczytany post 31 października 2015, 16:00

albertcamus pisze:A ja życzę naszemu trenerowi i nam samych wygranych do konca sezonu... ale może ja dziwny jakiś jestem.
Nie tylko Ty...ja lubię Maxa i mam szacunek do niego...

Obrazek
Mehehehe

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 2 razy
Otrzymał podziękowanie: 18 razy

Nieprzeczytany post 31 października 2015, 16:30

Tuttojuve przewiduje 4312 :) środek Polpo, Markiz, Sami. Z przodu Dybala i Alvaro, a za ich plecami Hernanes :koszulka:

Poprostu

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 38 razy
Otrzymał podziękowanie: 41 razy

Nieprzeczytany post 31 października 2015, 16:35

Mehehehe pisze:Tuttojuve przewiduje 4312 :) środek Polpo, Markiz, Sami. Z przodu Dybala i Alvaro, a za ich plecami Hernanes :koszulka:
Własnie o tym miałem pisać. No no byłoby miło coś takiego zobaczyć.

CzeczenCZN

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 31 października 2015, 16:37

jackop pisze:bla bli blu bla

To jest Twoje zdanie - dla mnie mamy fenomenalnych napastników
Mandzukic
Cuadrado
Dybala
Morata

Higuain, Bacca - proszę Cię:)

Anderson! to nie "9" - jedyny z Serie A którego bym chciał

Którzy jednak są rozbici, nie są zgrani, trener nie umie ich zmotywować. No ale mi nie powiesz, że wziąć dwójkę z nich i dodając nawet Zaze - naszym psim obowiązkiem nie jest wygrać z "potęgami" pokroju Chievo, Sassuolo ?! Ale w obecnej sytuacji wymień sobie dowolnego na kogo chcesz z twoich tuzów - a i tak i tak efekt byłby podobny! Bo piłka nożna to gra zespołowa! Tak czy siak trzeba coś zrobić by ogarnąć całokształt.

Dla mnie Mandzukic to jest Top Player! Tyle że bez formy, nie zgrany! Wole go niż Lewandowskiego! Dobrze słyszałeś! Lewandowskiego.

Morata to będzie najlepsza "9" Świata !

Niech grają razem albo na zmianę

Za nic bym nie wymienił M&M's :P

Najbardziej brakuje nam rozgrywającego! Zgrana ekipa z rozgrywającym - niszczyła by naszym atakiem:P

Wtedy byście inaczej mówili o naszych zabójcach.

Tak jestem Fanboyem Super Mario M!

Co do meczu - Mam nadzieje ze zacznie się zazębiać gra! No ale nie zdziwi mnie jak damy tyłka. Conte by z tej ekipy zrobił niszczycielską machinę :P:P
Ostatnio zmieniony 31 października 2015, 16:52 przez CzeczenCZN, łącznie zmieniany 1 raz.

https://youtu.be/ld3Ag-BCwlc

#cznandj #ripgangsquad :hi:
Swider10

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 31 października 2015, 16:44

ForzaItanimulli3vujcm pisze:
jackop pisze:bla bli blu bla

To jest Twoje zdanie - dla mnie mamy fenomenalnych napastników
Mandzukic
Cuadrado
Dybala
Morata

Higuain, Bacca - proszę Cię:)

Anderson! to nie "9" - jedyny z Serie A którego bym chciał

Którzy jednak są rozbici, nie są zgrani, trener nie umie ich zmotywować. No ale mi nie powiesz, że wziąć dwójkę z nich i dodając nawet Zaze - naszym psim obowiązkiem nie jest wygrać z "potęgami" pokroju Chievo, Sassuolo. Ale w obecnej sytuacji wymień sobie dowolnego na kogo chcesz z twoich tuzów - a i tak i tak efekt byłby podobny! Bo piłka nożna to gra zespołowa! Tak czy siak trzeba coś zrobić by ogarnąć całokształt.

Dla mnie Mandzukic to jest Top Player! Tyle że bez formy, nie zgrany! Wole go niż Lewandowskiego! Dobrze słyszałeś! Lewandowskiego.

Morata to będzie najlepsza "9" Świata !

Niech grają razem albo na zmianę

Za nic bym nie wymienił M&M's :P

Najbardziej brakuje nam rozgrywającego! Zgrana ekipa z rozgrywającym - niszczyła by naszym atakiem

Wtedy byście inaczej mówili o naszych zabójcach.

Tak jestem Fanboyem Super Mario M!

Co do meczu - Mam nadzieje ze zacznie się zazębiać gra! No ale nie zdziwi mnie jak damy tyłka. Conte by z tej ekipy zrobił niszczycielską machinę
Może coś w tym jest, brakuje mózg w drużynie (Pirlo :sad: ) a mielibyśmy więcej piłek i bramek jak tak Mario w meczu z MC.

"Pozytywne rezultaty to coś wspaniałego , ale istnieje coś większego: móc powiedzieć, że jest się kibicem Juventusu i być z tego dumnym."

"Dla tych barw niektórzy stracili swe życie"
mrozzi

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 4 razy
Otrzymał podziękowanie: 10 razy

Nieprzeczytany post 31 października 2015, 16:46

Na pewno takie zestawienie formacji ofensywnej wygląda o niebo lepiej, bo Dybala po prostu musi grać w parze z Moratą. Tak też powinno to wyglądać w kolejnych meczach, można ewentualnie dorzucić Cuadrado, Pereyrę (gdy ten wróci do zdrowia). Na chwilę obecną Zaza i Mandżukić w ogóle nie powinni się podnosić z ławki.

Makiavel

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 31 października 2015, 16:50

W pełni zgadzam się z przedmówcą. Już od dawna powinni się w ataku zgrywać Morata z Dybalą, reszta tylko do rotacji.

Natomiast jeśli faktycznie Hernanes wystąpi na pozycji ofensywnego pomocnika to mnie to cieszy. Niech się sprawdzi na nominalnej, swojej pozycji.

Zablokowany