Serie A 15/16 (10): Sassuolo 1-0 JUVENTUS
- Principino
- Juventino
Rodgers jest wolny przecież 

- vitoo
- Juventino
- Podziekował: 14 razy
- Otrzymał podziękowanie: 24 razy
Proponuję podejście jakie sam praktykuję. Jak widzę przed meczem, że trener sobie robi jaja, to i ja się przestaję zbytnio wydarzeniami boiskowymi. Szkoda nerwów i zdrowia właśnie.Gandalf8 pisze:No niestety odbijają się na tym co mam pod ręką i na tym kto akurat jest w pobliżu, ale i na własnym zdrowiu - jak będę miał zawał to w trakcie albo tuż po meczu Juve...Vincitore pisze:Jeżeli u was tak jak u mnie wyniki Juventusu odbijają się na życiu codziennym: w pracy, w relacjach z dziewczyną/żoną/rodziną to polecam jakoś się przestać tym przejmować, bo to niestety jeszcze nie koniec takich meczów w tym sezonie.
Rzucam kamieniem jako drugi. Wszyscy widzieli, że Pirlo był coraz słabszy, ale jednak do perfekcji opanowane miał rozgrywanie i regulowanie tempa gry. To, czego nam właśnie teraz brakuje. Leminy nie skreślam, ale on akurat nie ma nic do rzeczy bo to inny piłkarz. Niby Marchisio może zastępować Andreę, ale wolę Claudio jednak w jego pierwotnej roli. Nie twierdzę, że Pirlo mógłby jeszcze grać co trzy dni, ale posiadanie go w obwodzie byłoby zbawienne.Dobry Mudżyn pisze:<łapie kamień>AdiJuve pisze:Rzucam kamieniem, nie chciałem powiewu świeżości w postaci biegającego Leminy czy Hernanesa i pewnie jeszcze znajdzie się kilka osób myślących podobnie. Przy dzisiejszej ilości stałych fragm. gry z Pirlo w 11 byłaby wygrana.Dobry Mudżyn pisze:Po 1: Kto NIE chciał wywalić Pirlo na zbity pysk (no offence) za ostatnie 2 sezony, zwłaszcza ostatni 1 i nie chciał powiewu świeżości który przynajmniej będzie biegał w środku pola i nie zwalniał gry niech pierwszy rzuci kamieniem.
Myślę, że uważających podobnie będzie niewielu, Lemina zagrał pierwszy słabszy mecz, a wcześniej był uznawany za niezły zakup, a w jednym meczu był chyba najbardziej chwalony na Juvepoland.
- probeert
- Juventino
Dołączam do grona osób, które zgodnie twierdzą, by zwolnić Allegriego. Gdzie była motywacja? Została w szatni?
Spodziewałem się, że po solidnym poprzednim sezonie oczekiwania Nas - kibiców będą wygórowane, ale po tym, co dzisiaj zobaczyłem, nie wypada robić nic innego niż modlić się chociażby o remis z Torino. Sytuacja nie do przyjęcia.

Spodziewałem się, że po solidnym poprzednim sezonie oczekiwania Nas - kibiców będą wygórowane, ale po tym, co dzisiaj zobaczyłem, nie wypada robić nic innego niż modlić się chociażby o remis z Torino. Sytuacja nie do przyjęcia.
In Marotta I trust...
- mrozzi
- Juventino
- Podziekował: 4 razy
- Otrzymał podziękowanie: 10 razy
Na konferencji prasowej Allegri poinformowal, ze po jutrzejszym treningu zespol od razu uda sie na zgrupowanie przedmeczowe, poprzedzajace pojedynek z torino.
Rozwiazanie problemu to zadne, bo przygotowania beda wygladaly najpewniej podobnie co zwykle. Roznica polega jedynie na tym, ze nie bedzie dziewczynek, dobrej zabawy miedzy kolejnymi jednostkami treningowymi itd., tylko pelna koncentracja na sobotnim rywalu.
Tuttojuve informuje, ze po wczorajszym spotkaniu doszlo do dlugiej rozmowy Marotty i Paraticiego z zespolem (jak dla mnie jedyna osoba, ktora moglaby miec posluch w obecnej sytuacji jest Agnelli), potem rozmowy byly kontynuowane na parkingach (Chiellini <-> Paratici).
Tak sobie mysle - co maja zmienic takie dyskusje, skoro do tej pory mielismy juz w tym sezonie kilka bolesnych wpadek i do takowych pogadanek juz dochodzilo, bez zadnego skutku rzecz jasna. Niech spojrza na tabele i ilosc punktow dzielaca nas od kilku zespolow z przodu tabeli. Moze pomoze, bo robi piorunujace wrazenie. Cel Scudetto byl wczesniej, teraz niech sie modla o kw. LM, choc z taka gra sukcesu im nie wroze.
Rozwiazanie problemu to zadne, bo przygotowania beda wygladaly najpewniej podobnie co zwykle. Roznica polega jedynie na tym, ze nie bedzie dziewczynek, dobrej zabawy miedzy kolejnymi jednostkami treningowymi itd., tylko pelna koncentracja na sobotnim rywalu.
Tuttojuve informuje, ze po wczorajszym spotkaniu doszlo do dlugiej rozmowy Marotty i Paraticiego z zespolem (jak dla mnie jedyna osoba, ktora moglaby miec posluch w obecnej sytuacji jest Agnelli), potem rozmowy byly kontynuowane na parkingach (Chiellini <-> Paratici).
Tak sobie mysle - co maja zmienic takie dyskusje, skoro do tej pory mielismy juz w tym sezonie kilka bolesnych wpadek i do takowych pogadanek juz dochodzilo, bez zadnego skutku rzecz jasna. Niech spojrza na tabele i ilosc punktow dzielaca nas od kilku zespolow z przodu tabeli. Moze pomoze, bo robi piorunujace wrazenie. Cel Scudetto byl wczesniej, teraz niech sie modla o kw. LM, choc z taka gra sukcesu im nie wroze.
- MRN
- Juventino
- Podziekował: 13 razy
- Otrzymał podziękowanie: 205 razy
Panowie zauważyli chyba, że lód po którym stąpają jest bardzo kruchy...za roztrwonienie grubych pieniędzy na szrot powinni znaleźć się w kryminale wraz z zakazem do wykonywania zawodu...CavAllano pisze:Tuttojuve informuje, ze po wczorajszym spotkaniu doszlo do dlugiej rozmowy Marotty i Paraticiego z zespolem.
probeert...zmień avatar bo nie mogę patrzeć na tę gębę...

- marcinek
- Juventino
- Otrzymał podziękowanie: 7 razy
1. Dlaczego z wolnych i rożnych nie ma żadnego zagrożenia dla przeciwnika? Czy naprawdę żaden z tych graczy nie ma pojęcia o wolnych? Czy na treningach nie ma ćwiczonych rozwiązań taktycznych?
2. Jak można wychodzić pomocą Sturaro, Lemina, Pogba + nasz pan Cuadrado? Przecież żaden z tych zawodników nie umie kreować, uspokajać gry?
3. Mandżukić zaczyna przypominać Amauriego.
4. Dlaczego co mecz jest inny skład, przecież oni nigdy się nie zgrają, ktoś powinien odpowiedzieć za przygotowanie zdrowotne, kondycyjne graczy do sezonu.
5. Nie chce narzekać na trenera bo teraz to łatwo go krytykować, bo jak wygrywa to albo "wielki" albo "zasługa Conte", a jak przegrywa to "zasługa Allegriego", ale sądziłem że właśnie po ostatnim meczu wrócił Juventus i będzie czesał równo przeciwników, a co się okazało? Że z Allegrim to prawdopodobnie nie awansujemy do LM (nie zajmiemy miejsca 1-3 w Serie A). Trzeba zmiany.
2. Jak można wychodzić pomocą Sturaro, Lemina, Pogba + nasz pan Cuadrado? Przecież żaden z tych zawodników nie umie kreować, uspokajać gry?
3. Mandżukić zaczyna przypominać Amauriego.
4. Dlaczego co mecz jest inny skład, przecież oni nigdy się nie zgrają, ktoś powinien odpowiedzieć za przygotowanie zdrowotne, kondycyjne graczy do sezonu.
5. Nie chce narzekać na trenera bo teraz to łatwo go krytykować, bo jak wygrywa to albo "wielki" albo "zasługa Conte", a jak przegrywa to "zasługa Allegriego", ale sądziłem że właśnie po ostatnim meczu wrócił Juventus i będzie czesał równo przeciwników, a co się okazało? Że z Allegrim to prawdopodobnie nie awansujemy do LM (nie zajmiemy miejsca 1-3 w Serie A). Trzeba zmiany.
Stefano Tacconi o pseudokibicach: "Szkoda, że czyjeś starania, by zrobić coś dla sportu są niszczone przez bandę idiotów..."
- MRN
- Juventino
- Podziekował: 13 razy
- Otrzymał podziękowanie: 205 razy
Na 10 wrzutek nie ma ani jednej poprawnej, na 10 wolnych żaden nie stwarza zagrożenia...wszyscy jarali się Sandro za 26 mln i ja tez przyznaję...facet jednak to taki Krasić - łeb w dół i klapki na oczach co widać po jego dośrodkowaniach...jeszcze nie miał ani jednego porządnego dośrodkowania - wszystko albo lobuje trybuny albo wpada w ręce bramkarza, który nawet nie wysila się aby złapać piłkę...
Ktoś tutaj wspominał o komplecie punktów w najbliższych meczach... :lol:
Z Torino co najwyżej remis niestety a z Borussią porażka bo innej opcji nie widzę...
Ktoś tutaj wspominał o komplecie punktów w najbliższych meczach... :lol:
Z Torino co najwyżej remis niestety a z Borussią porażka bo innej opcji nie widzę...

- Bobby X
- Juventino
- Podziekował: 17 razy
- Otrzymał podziękowanie: 9 razy
Nie wiem po co się spinacie, dywagujecie itp. Max się skończył bardzo szybko, syndrom AC Milan. Ten sezon już jest stracony i nowy trener może nas jedynie wprowadzić do pierwszej dziesiątki. Im szybciej to zrozumiecie tym lepiej 

- pumex
- Juventino
Podejrzewam, że tak właśnie było. Nie można dojść do innego wniosku przypominając sobie obrazki z przedmeczowej wizyty kamerzysty w tunelu. Zespół jest w kryzysie, na gwałt musi gonić rywali w ligowej tabeli bo stoi przed nim widmo utraty wpływów z LM, musi udowodnić coś kibicom, a tymczasem rozchichotany Allegri biega po całym tunelu ściskając się z piłkarzami drużyny przeciwnej. To samo robi Buffon, Chiellini, Pogba i cała reszta wesołej gromadki. Żarty, śmiechy, obściskiwania - wyglądało to jak jakiś gejowski piknik a nie moment tuż przed pierwszym gwizdkiem, gdzie trzeba walczyć o każdy jeden punkt.probeert pisze:Gdzie była motywacja? Została w szatni?![]()

- marcinek
- Juventino
- Otrzymał podziękowanie: 7 razy
to byłem ja... naprawdę wierzyłem w ten zespół, ale wczoraj chyba czara się przelała... wczorajszy mecz przypomniał mi bezradne Juve z pucharów za trenerki Conte.alessandro1977 pisze: Ktoś tutaj wspominał o komplecie punktów w najbliższych meczach... :lol:
Stefano Tacconi o pseudokibicach: "Szkoda, że czyjeś starania, by zrobić coś dla sportu są niszczone przez bandę idiotów..."
- bajbek17
- Juventino
Wydaje mi się, że Gigi swoją wypowiedzią między wersami delikatnie wskazuje winowajce obecnego sezonu. Pogba ostatnio też coś napomknął, że gra jak mu trener każe. Zaczyna się robić jak w Milanie gdzie doświadczeni liderzy tracą na swoim autorytecie i odchodzą w cień a rządzą młode łebki... Mam nadzieję, że u nas nic takiego jeszcze się nie dzieję, ale brak zawodnika typu Conte, Vidal, Gattuso czy choćby Tevez ewidentnie widoczny.
- vitoo
- Juventino
- Podziekował: 14 razy
- Otrzymał podziękowanie: 24 razy
Powtórzę się z tematu o nowym trenerze, drużyna jest zdezorientowana. Może nie mam racji, ale wydaje mi się, że nawet jak jest motywacja to z tyłu głowy gdzieś może siedzieć pytanie o rolę w drużynie i logikę wyborów trenera, skoro piłkarze pojawiają się ni z gruchy, ni z pietruchy w składzie. Lemina, Sturaro i Sandro nie wyglądali na piłkarzy, którym brakuje motywacji czy chęci, a raczej na takich, którzy 5 minut przed pierwszym gwizdkiem dowiedzieli się od trenera, że zagrają od pierwszej minuty.pumex pisze:Podejrzewam, że tak właśnie było.probeert pisze:Gdzie była motywacja? Została w szatni?![]()
pumex pisze:Żarty, śmiechy, obściskiwania - wyglądało to jak jakiś gejowski piknik a nie moment tuż przed pierwszym gwizdkiem, gdzie trzeba walczyć o każdy jeden punkt.

Tak swoją drogą, Pogba... miałem nadzieję, że ta jego normalna fryzura z poprzednich tygodni była oznaką okazania jakiejś skruchy i pokory po fatalnych meczach. Jak widzę jeden udany mecz wystarczył by nasz Francuz przypomniał sobie, jaką jest gwiazdą.