Serie A 15/16 (10): Sassuolo 1-0 JUVENTUS
- Wojtek
- Juventino
Mandzukić jest jeszcze słaby niż Zaza :o
Mecz TRA GE DIA. Lemine też zmienić bo też zaraz wyleci...
Mieliśmy się zbliżać do czołówki a tu nam nawet Sassuolo odjeżdża
Sansone
Morata za Mandzu, Khedira za Leminę.
Mecz TRA GE DIA. Lemine też zmienić bo też zaraz wyleci...
Mieliśmy się zbliżać do czołówki a tu nam nawet Sassuolo odjeżdża

Sansone

Morata za Mandzu, Khedira za Leminę.
- koki90
- Juventino
Lemina w defensywie nie jest taki zły, ale w rozgrywaniu brakuje mu jakieś 2 poziomy do Marchisio. Trochę za dużo zmian jak na jeden mecz, szczególnie w środku pola. Jeden z dwójki Marchisio/Khedira powinien dziś grać od początku.
Nie winię sędziego za wynik i czerwoną kartkę, ale za totalny brak kontroli nad spotkaniem i wprowadzenie chaosu. Dla mnie dramatyczny niemal tak samo jak nasza dzisiejsza postawa, która mimo wszystko do straconej bramki nie wyglądała tragicznie.
Nie winię sędziego za wynik i czerwoną kartkę, ale za totalny brak kontroli nad spotkaniem i wprowadzenie chaosu. Dla mnie dramatyczny niemal tak samo jak nasza dzisiejsza postawa, która mimo wszystko do straconej bramki nie wyglądała tragicznie.
- AdiJuve
- Juventino
- Podziekował: 9 razy
- Otrzymał podziękowanie: 20 razy
To już czasy Del Neriego poszły w niepamięć? Bo jeszcze jednak brakuje sporo do tamtych czasów.Cabrini_idol pisze:Takiego syfu nie widziałem odkąd.. mhmmm nie nigdy nie widziałem takiego syfu w wykonaniu Juve.
Poza Dybała, która walczy, reszta dla mnie może nie wychodzić na 2 połowę.
A sędzie mnie takk wpienia, tak zwalnia grę .....ehhh
Wychodzi niestety słabe mercato i chyba tyle można napisać.
- MRN
- Juventino
- Podziekował: 13 razy
- Otrzymał podziękowanie: 205 razy
Gorzej już być nie może...jeszcze zatęsknimy za sezonem w którym zdobyliśmy na koniec 7 miejsce...mam nadzieję, że już nikt nie będzie się po tym meczu łudził co do scudetto i LM w przyszłym sezonie...

- kosciu88
- Juventino
Chiellini za taka gre powinien odpoczac kilka spotkan. Lemina tez chyba chce koniecznie czerwona zobaczec. Ogolnie dramat i to dzieki Alegriemu i jego ulubionemu 3 5 2 

"Juve to wiara, którą noszę w sobie. Współczuję tym, którzy kibicują innym barwom, ponieważ wybrali cierpienie." - Giampiero Boniperti
- Gandalf8
- Juventino
No to już żeśmy naodrabiali tych punktów do czołówki :rotfl: . Inter grając w 10 potrafił pokonać Bolognę na wyjeździe, Roma prowadzi 2:0 z Udinese (z którym przegraliśmy) a Napoli i Fiorentina też prowadzą po 1:0
.
Chiellini głupio złapał obie kartki, Lemina też powinien wylecieć już wcześniej za odkopnięcie piłki po gwizdku, ale że miał żółtą to go sędzia oszczędził.
Jak mamy strzelać bramki skoro nasi napastnicy w trakcie, gdy atakujemy znajdują się bliżej środka boiska niż pola karnego rywali? Jak Mandzu ma wygrać walkę o piłkę skoro ma obok siebie 3 rywali? Jak Dybala ma coś zrobić skoro bierze piłkę w środku boiska a przed nim 5 graczy rywali i ani jednego naszego naszego? No jak żyć :co?: Znaczy się jak grać... :co?:

Chiellini głupio złapał obie kartki, Lemina też powinien wylecieć już wcześniej za odkopnięcie piłki po gwizdku, ale że miał żółtą to go sędzia oszczędził.
Jak mamy strzelać bramki skoro nasi napastnicy w trakcie, gdy atakujemy znajdują się bliżej środka boiska niż pola karnego rywali? Jak Mandzu ma wygrać walkę o piłkę skoro ma obok siebie 3 rywali? Jak Dybala ma coś zrobić skoro bierze piłkę w środku boiska a przed nim 5 graczy rywali i ani jednego naszego naszego? No jak żyć :co?: Znaczy się jak grać... :co?:
Jeden, by wszystkimi rządzić, Jeden, by wszystkie odnaleźć,
Jeden, by wszystkie zgromadzić i w ciemności związać
W Krainie Mordor, gdzie zaległy cienie.
Jeden, by wszystkie zgromadzić i w ciemności związać
W Krainie Mordor, gdzie zaległy cienie.
- eastsider
- Juventino
Ja tylko do Mario. Wiadomo, że to jest ktoś o charakterystyce Nando- jemu potrzeba wrzutek, prostopadłych podań. Nie rozumiem nagonki na niego bo... Llorente nie pasował niby do koncepcji Allegriego to jakim cudem on ma pasować? Gość potrafi grać w piłkę, co wszyscy wiedzą tylko nie będzie strzelać nie dostając dośrodkowań. U nas cyrkowcy na skrzydłach chcą wejść z piłką do bramki. Taki napastnik nigdy nie zostanie uruchomiony. Dla mnie to jest ewidentna pomyłka zarządu bo powinien zostać Llorente. Do tego kosztowna pomyłka bo zarobimy na nim za sezon połowę wydanej kasy a i gość ma sezon z głowy przez taktykę tego szamana na ławce. Wiem, że to nie polska liga ale trener jest ewidentnie do zmiany, tylko tak jak pisałem wcześniej- nikt poważny tu nie przyjdzie bez jakiegokolwiek wpływu na te wymysły transferowe Marotty. Teraz każdy szanujący się trener niestety zastrzega sobie taki obowiązek.pumex pisze:
Pisanie o nieistnieniu Mandzukicia stało się już rutyną, podobnie jak o naszej niemocy podczas stałych fragmentów gry. Cuadrado nie powierzyłbym nawet roli kierownika tarcia chrzanu, a tymczasem on ma stanowić o kreatywności Juventusu [']. Nasz środek pola równie dobrze mógłby grać w składzie Bertolacci-Brozović-Kucka i na jedno by wyszło - taki mamy silny zespół. Allegriego czym prędzej powinni zwolnić, ponieważ zaorał wszystko co dobre a perspektyw na jakąkolwiek odbudowę nie widać. Sassuolo jest po prostu lepsze, więc prowadzi - żadna mecyja.
- Danielpiero
- Juventino
Równie dobrze moglibyśmy grać w 9, jak dla mnie Lemina powinien wylecieć za niesportowe zachowanie
,,Takich meczów nie wygrywa się piłkarzami jak Tacchinardi, ale takimi jak Zidane. Tacchinardi może pomóc, ale trzeba liczyć na mistrzów "
Zapomnijcie o 3ech punktach w tym meczu... Nie ma jaj i werwy w naszej drużynie. Są potrajani (!) przez graczy Sassuolo. Grają wolniej i mniej dokładnie. Chiellini... Nie chcę mi się pastwić, ale dostał za swoją głupotę. Zbierało mu się już długi czas, a za faul takiej strefie dostać 2gie (!) żółtko , to profesjonaliście nie przystoi
Następny - Bonucci... 90 % podań do przodu to podania niedokładne! Gorzej - są to podania po ziemi, po których są natychmiastowe kontry! Gościu zaliczył znaczny regres w tym sezonie. Już od jakiegoś czasu go obserwuje i wg. mnie jest dramatyczny w wyprowadzaniu piłek do przodu.
Wisienka na torcie - środek pola. Mniam, wyłączenie ich przez Sassuolo, palce lizać! Ataku nie oceniam, bo nie mają piłek... Cuadrado - Krasić, z tym że Krasić strzelał bramki.
PS. Berardi nigdy nie zagra w Juve - potwierdzone info. I nie dlatego, że jest takim kocurem i Manchestery, Londyny czy inne Paryże będą o niego zabiegać, ale dlatego, że sam nie będzie chciał do Turynu.

Wisienka na torcie - środek pola. Mniam, wyłączenie ich przez Sassuolo, palce lizać! Ataku nie oceniam, bo nie mają piłek... Cuadrado - Krasić, z tym że Krasić strzelał bramki.
PS. Berardi nigdy nie zagra w Juve - potwierdzone info. I nie dlatego, że jest takim kocurem i Manchestery, Londyny czy inne Paryże będą o niego zabiegać, ale dlatego, że sam nie będzie chciał do Turynu.
Ostatnio zmieniony 28 października 2015, 21:42 przez Cobra, łącznie zmieniany 1 raz.
#FinoAllaFine
#WeAreOne
#WeAreOne
- Sorek21
- Juventino
Kolejna strata punktów.Genialny Allegri postanowił oszczędzać siły na galaktyczne Torino zamiast myśleć o tym co jest tu i teraz.Potrzebujemy punktów jak powietrza a tu kolejna wpadka.Widoczny brak środka pola.Trzeba było zostawić jednego z duetu 6 albo 8. Zaraz po przerwie Morata za Jugola.
Gdyby Cuadrado był dobry to grałby teraz na Stamford Bridge.Cały czas nie przekłada swojej gry na liczby.Żadnych konkretów.Mourinho miał rację.
Gdyby Cuadrado był dobry to grałby teraz na Stamford Bridge.Cały czas nie przekłada swojej gry na liczby.Żadnych konkretów.Mourinho miał rację.
- lenor
- Juventino
- Podziekował: 7 razy
- Otrzymał podziękowanie: 13 razy
Nasi super snajperzy Vincenzo Iaquinta oraz Amauri byli produktywnieejsi w ataku...nie gramy nic. Czym kieruje się Max dobierając skład?
A Mandżu...właśnie ktoś go widział? Ponoć był awizowany do gry w pierwszym składzie. :facepalm2:
A Mandżu...właśnie ktoś go widział? Ponoć był awizowany do gry w pierwszym składzie. :facepalm2:
- Makiavel
- Juventino
Przyznam się szczerze, że nie mam w zwyczaju źle życzyć ludziom ale mam nadzieję, że Mandzukic sie potłucze i zejdzie z boiska szybciej niż w 60 którejś albo 70 minucie. Wyszliśmy w 10, teraz gramy w 9...
"veritas odium parit obsequium amicos"
https://poema.pl/publikacja/2633-moj-dzionek
http://natemat.pl/210925,platna-prawica ... internetem
https://poema.pl/publikacja/2633-moj-dzionek
http://natemat.pl/210925,platna-prawica ... internetem