Serie A 15/16 (9): JUVENTUS 2-0 Atalanta

Przedmeczowe przewidywania, gorące pomeczowe dyskusje, wasze oceny gry Juve i poszczególnych zawodników.
Zablokowany
Makiavel

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 25 października 2015, 15:55

Axel pisze:Panowie, o co chodzi z tym nieuznanym golem Dybali z ostatniej sekundy? Transmisja mi się zawiesiła :/
Nie było gola, bramkarz wybił nogami piłkę.

Gandalf8

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 25 października 2015, 15:55

Prowadzimy po pierwszej połowie :shock: .

Wrócił świetny Pogba (nie traci piłek, idealnie podaje, np w 6 minucie "zrobił" setkę Mandzukiciowi), bardzo dobrze gra Dybala, kontrolujemy środek boiska :bravo: . Ale, żeby nie było tak różowo to Beznadziejny Mandzukic (zmarnowana setka w 6 minucie a w 38 kwintesencja lenistwa - miał piłkę na 40 metrze, był przed rywalem i zamiast ruszyć w kierunku pola karnego to... się przewrócił :facepalm: ) no i kontuzja mięśniowa Pereyry.

P.S. Zamparini na trenera Juve od zaraz !!! Prezydent Palermo miał rację, że Dybala musi zacząć grać to pokaże na co go stać no i strzelił na 1:0 a i na 2:0 w doliczonym czasie powinien. Maxiu słuchaj się Zampariniego.

Jeden, by wszystkimi rządzić, Jeden, by wszystkie odnaleźć,
Jeden, by wszystkie zgromadzić i w ciemności związać
W Krainie Mordor, gdzie zaległy cienie.
Tengen

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 25 października 2015, 15:56

Mario nawet w polu karnym nie umie się znaleźć/dobrze kopnąć :facepalm: Dybala spoko, choć mógł fajnie zamknąć pierwszą połowę. Pomoc długimi okresami się pląta a nie rusza po boisku. Walnąć jeszcze jedną brame i powinno być OK.

jakku1

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 25 października 2015, 15:57

Mandzukic po raz kolejny nie gra kompletnie nic. Mam wrazenie, ze z Chorwatem w skladzie gramy w 10, szczerze mowiac to wydaje mi sie, ze Zaza jest w lepszej formie. Chorwat marnuje sytuacje na potęge, traci pilki, nie potrafi wygrac pojedynku glowkowego.

Bardzo dobra polowka Pogby. Bardzo duzo kluczowych pilek (dwie, trzy do Evry, jedna do Mandzukicia), jeden niezly strzał, poprawna gra w defensywie no i asysta (jaka by ona nie byla). Brawo. Słabiej Padoin (nie ogarnia momentami tej prawej flanki, o dziwo). Marchisio bardzo poprawnie, Khedira mniej widoczny, ale gra solidnie.

O Dybale nie ma co pisac, bo generalnie musialbym napisac to, co zawsze - Argentynczyk ma przeblyski geniuszu. Szkoda, ze nie wszedł mu ten strzał z 45 minuty.

Kolejna kontuzja mięśniowa na konto naszego trenera.

Zapraszam tez na moje konto na twitterze => https://twitter.com/jakku113 ;)
Dzium

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Pogba w końcu bez zastrzeżeń, za to Mandżukić do sprzedaży w zimę

Kiss

Juventino
Juventino

Niestety oglądam dopiero od ...40minuty
Co z Pereyra?
Komentator niesłusznie spuszczal się nad nasza gra w 1 polowie?

Mehehehe

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 2 razy
Otrzymał podziękowanie: 18 razy

Panowie, niestety myślałem, że zaczynamy o 20.45 i ominąłem 1. połowę.

Jak wygląda dziś Asa? Bo z tego co widzę, Dybala z Ośmiornicą są u nas najlepsi, tak?

pablo1503

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 25 października 2015, 15:58

Świetny początek, potem już trochę gorzej, ale jest dobrze. Misumy szybko strzelić drugą, bo prędzej czy później tamci oddadzą JEDEN strzał i jakimś cudem zamienią to na gola.
Szkoda Peryery, bo bardzo mi się podobał. Zaryzykowałby nawet, że był Naszym najlepszym zawodnikiem. Ale nie ma tego złego, co by na dobre nie wyszło, czyli Asamoah! Niesamowicie mi się micha cieszyła, gdy zobaczyłem, że to on wejdzie na boisko, a nie Cuadrado.
Pogba w końcu zaczyna ogarniać. Chyba ktoś wbił mu do głowy, że piłka nożna =/= dryblingi i można w inny sposób grać. Oby tak dalej.
Ostatnią część zachowam dla Mandżukicia. Ogólnie należę do osób, które przed ostatnim gwizdkiem(tudzież opuszczeniem boiska) nie ocenia zawodników. Teraz zrobię wyjątek. Chorwat jest tragiczny. Nigdy nie był topowym napastnikiem, ale wyróżniał się siła i pracowitością. Biegał za dwóch, wkładał wszędzie głowę, nie odpuszczał przciwników... Ogólnie jego zadziorność mogła się podobać. W Juve nie dość, że obnażają się wszystkiego jego bramki, to w dodatku facet nawet nie walczy. Naprawdę źle to wygląda. Już przyjemniej ogląda się Zazę, bo ten przynajmniej gryzie trawę i nie porusza się, jak mucha w smole.

Obrazek
Boogey96

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 25 października 2015, 15:59

Chorwat to "9" sam nic nie zdziała ludzie...
Przecież miał w tym meczu dwie setki i żadnej sytuacji nawet strzałem porządnym nie zakończył.

Ogólnie to wygląda to nieźle poza kilkoma momentami kiedy dajemy Atalancie za dużo swobody. W ofensywie cały czas powinniśmy grać z trójką z czwórki Dybala, Morata, Pereyra i Cuadrado. Zaza i Mandzukić tylko w razie gdy mam spokojną sytuacje i chcemy komuś dać odpocząć.

Teraz tylko strzelić drugą i niech wejdzie Rugani i Sandro albo Lemina.

zbysioJuve

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Mimo, że było parę tych sytuacji to gdyby Dybali nie wyszedł ten strzał to można by powiedzieć, że znowu byłoby 0-0. Jakoś ta gra Juve nie przekonywała w tej pierwszej połowie. A ten strzał z ostatnich sekund pierwszej połowy Dybali to powinna być druga bramka. Mandzukić znowu słabiutko. W drugiej połowie strzelić przynajmniej tą jedną bramkę i w miarę kontrolować ten mecz bo, któraś z kontr Atalanty może zakończyć się sukcesem.

Tengen

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Mehehehe pisze:Panowie, niestety myślałem, że zaczynamy o 20.45 i ominąłem 1. połowę.

Jak wygląda dziś Asa? Bo z tego co widzę, Dybala z Ośmiornicą są u nas najlepsi, tak?
W sumie to średnio, nie miał też jakoś wiele kontaktów z piłką. Druga połowa dopiero pokaże co z nim.

Axel

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 25 października 2015, 16:00

Makiavel pisze:
Axel pisze:Panowie, o co chodzi z tym nieuznanym golem Dybali z ostatniej sekundy? Transmisja mi się zawiesiła :/
Nie było gola, bramkarz wybił nogami piłkę.
Dzięki wielki! Tak mi się zaczęła przycinać transmisja, że ciężko było zarejestrować co się dzieje nie boisku.

Dla szukających transmisji: Channel - 258928, przytnie raz na 30 min ;) Jakość super.

"Grazie o Signore per avermi la Juventus"
BlackJacky

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 1 raz
Otrzymał podziękowanie: 2 razy

Nieprzeczytany post 25 października 2015, 16:00

Gdzie Wy widzicie ta swietna gre Pogby? Ja ogladam w HD i widze jedynie, ze gosciu jak ma podawac, to strzela jakies farfocle do bramkarza gosci, a jak ma strzelac to cuduje z jakimis dziwnymi podaniami. Jasne, wyglada lepiej niz wygladal, ale to jakas 1/4 Paula z poprzedniego sezonu czy tez po prostu brak obok siebie chlopakow od czarnej roboty w postaci V. i P... Do zmiany w przerwie Mandzukic, po chwili drugiej polowy Pogba lub Evra (Sandro!). Bardzo szkoda Pereyry ::/:

Wybierz, komu chcesz pomóc: https://www.siepomaga.pl

"Lepszy [Arturo Vidal] prosto z baru Semafor niż ta cała reszta"
Patrol

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 25 października 2015, 16:01

Mehehehe pisze:Panowie, niestety myślałem, że zaczynamy o 20.45 i ominąłem 1. połowę.

Asa miał tak naprawdę kilka kontaktów z piłką i nie zdążył pokazać zbyt wiele, ale nie wydaje się, żeby był jakiś zardzewiały ;) Dybala zdecydowanie najlepszy na boisku. Pogba powoli zbliża się do poziomu, jaki prezentował w poprzednim sezonie.

mrozzi

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 4 razy
Otrzymał podziękowanie: 10 razy

Nieprzeczytany post 25 października 2015, 16:03

Eldorado związane z darmowym Eleven się skończyło, to i oglądając jakąś kiepskiej jakości transmisję nie byłem w stanie zobaczyć bramki Dybali... Powtórka pokazała jednak, że młody ładnie wsadził.

Mam nadzieję, że ten beton Allegri będzie od tej pory stawiał regularnie na Dybalę, bo ten zazwyczaj albo strzela, albo prezentuje się poprawnie/dobrze. Kilka razy bardzo ładnie wydostał się dziś spod krycia rywali, a i w ostatnich sekundach czasu doliczonego mógł wsadzić swój nr 2 (szkoda, że cudem obronił bramkarz przyjezdnych). Dybala na spory plus, Mandżukić z kolei olbrzymi zawód. Myślałem, że facet nawiąże do dobrych występów z Atletico czy też Bayernu, a on nawet piłki porządnie nie potrafi przyjąć - miał 2 setki, choćby strzelił prosto w bramkarza (zresztą bardzo lekko). Jest kompletnie niewidoczny, ale nawet pewnie nie ma się co spodziewaę zmiany na Moratę, która powinna nastąpić zaraz na początku drugiej połowy - takie rzeczy nie z Maxem.

Piłkarze Atalanty są beznadziejni - swoją grą prezentują się podobnie do Frosinone i to jeden ze zdecydowanie najsłabszych naszych rywali do tej pory. Widać jednak wyraźnie, że nasz atak w dalszym ciągu kuleje, bo spokojnie powinniśmy byli wsadzić z 3/4 bramki, a tak trzeba walczyć o swoje.

Nie ma co, Pereyra się nagrał... :facepalm:

Zablokowany