Polityka

Wszystko co nie związane z Juventusem i sportem. Aktualne wydarzenia ze świata polityki, muzyki i kina.
ODPOWIEDZ
Makiavel

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 23 października 2015, 12:06

Ty też dopisujesz się do długiej listy polskich polityków, którzy nie rozumieją pojęcia "zrównoważony rozwój"? Zachęcam do sprawdzenia tego pojęcia polskiej lub zagranicznej literaturze (szukaj pod "Sustainable Development").

LordJuve

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 23 października 2015, 12:19

Makiavel pisze:Ty też dopisujesz się do długiej listy polskich polityków, którzy nie rozumieją pojęcia "zrównoważony rozwój"? Zachęcam do sprawdzenia tego pojęcia polskiej lub zagranicznej literaturze (szukaj pod "Sustainable Development").
Mhm, bo zrównoważony rozwój niby nie może być realizowany w skali regionalnej? Błagam Cię.

Ja Tobie polecam wycieczkę po ścianie wschodniej.

Odwołujesz się do niewiele wartej teorii, a ja piszę o realiach życia sporej części polskiego społeczeństwa. Jesteś typowy - przykro mi.

Makiavel

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 23 października 2015, 12:35

Po prostu źle używasz terminu o bardzo określonym znaczeniu. Masz na myśli "równomierny rozwój" a piszesz "zrównoważony rozwój". Karygodne braki w edukacji.

Zapamiętaj więc: zrównoważony rozwój to taki rozwój, który łączy ze sobą troskę o rozwój gospodarczy z troską o środowisko. Tak w bardzo dużym skrócie. Gdy używasz tego terminu nie możesz być zrozumiany inaczej niż w ten sposób.

LordJuve

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 23 października 2015, 12:39

Makiavel pisze:Po prostu źle używasz terminu o bardzo określonym znaczeniu. Masz na myśli "równomierny rozwój" a piszesz "zrównoważony rozwój". Karygodne braki w edukacji.

Zapamiętaj więc: zrównoważony rozwój to taki rozwój, który łączy ze sobą troskę o rozwój gospodarczy z troską o środowisko. Tak w bardzo dużym skrócie. Gdy używasz tego terminu nie możesz być zrozumiany inaczej niż w ten sposób.
Natomiast ty nazywasz konkretną grupę ludzi per "ciemny lud", nie mając pojęcia o realiach życia tych ludzi.

Nie wiem co jest gorsze: pomylenie terminów, czy wykorzystywanie pejoratywnych i poniżających określeń w stosunku do innych ludzi?

Zapewne moja edukacja nie jest bez wad, ale to ty jesteś parę latek "do przodu", a widać, że ciągle masz poważne problemy z właściwym określaniem pewnych zjawisk. :ahsisi:

Vimes

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 23 października 2015, 14:48

Typujemy?

PiS 40,1%
PO 22,5%
Kukiz 8,5%
ZLew 7,9%
PSL 6,2%
Nowoczesna 5,2%
KORWiN 4,7%
Razem 2,1%
Reszta głosy nieważne.

Obrazek
pan Zambrotta

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 23 października 2015, 14:54

szczypek pisze:
Vimes pisze:Doktor Zoidberg okazał się być neokomunistą.
Kompletnie nie rozumiem tego fenomenu, który od wczoraj zapanował. Przecież jeśli się go słuchało, to był dramat. Polecam fragment, w którym mówi o tym jak walczyłby z długiem. O uchodźcach nawet nie wspominam. Wygląda na to, że wystarczy pewne rzeczy ubrać w piękne słowa i nie spanikować i już jest się zwycięzcą.
reżimowe media i system doszedł do wniosku, że straszenie pisem może nie przynieść efektów, a poparcia platformersów nie da się tak łatwo propagandowo nabić, skapnął się też na czym polega metoda d'hondta i przemyślał sprawę - zakładając, że na pis zagłosuje określona liczba wyborców, żeby nie mieli większości parlamentarnej trzeba jak najwięcej partii wprowadzić do sejmu. Tak więc ruszyła kolejna maszynka propagandowa - promowanie zlewu, ryszarda swetru, oraz partii zrazem.
tutaj jeden z serii agorowych artykułów na potwierdzenie mojej tezy.

rozwala mnie plakat charłampowicza rozwieszany na ul. skłodowskiej-curie we Wrocławiu z dopiskiem "gwarancja schetyny" :prochno: :prochno:

Głosuję na Kornela Morawieckiego, a tym samym na komitet wyborczy kukiza. głos tak bardzo faszystowski ! :mad2:

moje typy:

pis:40%
po:26%
kukiz:10%
zlew:7,5%
petru:5%
psl:5%
korwin:4,5%
razem:1,5%
pozostałe:0,5%

ten, którego wyniki będą najdokładniejsze (suma wszystkich odchyleń będzie najmniejsza) otrzyma statuetkę złotego makiavela.

prezes3c pisze: 12 sierpnia 2020, 22:06
Sorek21 pisze: 12 sierpnia 2020, 21:45Neymar mógł trzy gole wsadzić do przerwy.
A Juventus mógł 2 razy wygrać LM między 2015 a 2017
Smok-u

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Otrzymał podziękowanie: 1 raz

Nieprzeczytany post 23 października 2015, 15:16

ten, którego wyniki będą najdokładniejsze (suma wszystkich odchyleń będzie najmniejsza) otrzyma statuetkę złotego makiavela.
W takim razie muszę wziąć udział:
PiS 37 %
PO 24 %
Kukiz 9 %
Zlew 7,5 %
Petru 7,0 %
Korwin 6,5 %
PSL 5 %
Razem 2 %
2% reszta, źle oddane głosy itp.

AdiJuve

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 12 razy
Otrzymał podziękowanie: 30 razy

Nieprzeczytany post 23 października 2015, 15:48

Też podam swoje typy:
PiS 38,3%
PO 22,1%
Korwin 8,9%
Kukiz 8,3%
Zlew 7,7%
PSL 5,3%
Nowoczesna 4,7%
Razem 2,2%
Reszta i nieważne 2,5%

Ouh_yeah

Qualità Juventino
Qualità Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 23 października 2015, 15:59

Wszyscy dają powyżej 20% PO? Mi się wydaje od dłuższego czasu, że sondaże są trochę podkręcone na ich korzyść i wyjdzie im coś bardziej pomiędzy 15-20. Te procenty przejdą głównie do Kukiza, który na finiszu jakby wrócił do łask.

pan Zambrotta

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 23 października 2015, 16:16

możesz coś dla mnie zrobić, gogusiu? zamiast zgrywać eksperta, stań w szranki i wytypuj, masz cojones ? :cooler:

prezes3c pisze: 12 sierpnia 2020, 22:06
Sorek21 pisze: 12 sierpnia 2020, 21:45Neymar mógł trzy gole wsadzić do przerwy.
A Juventus mógł 2 razy wygrać LM między 2015 a 2017
Makiavel

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 23 października 2015, 16:18

LordJuve pisze:
Makiavel pisze:Po prostu źle używasz terminu o bardzo określonym znaczeniu. Masz na myśli "równomierny rozwój" a piszesz "zrównoważony rozwój". Karygodne braki w edukacji.

Natomiast ty nazywasz konkretną grupę ludzi per "ciemny lud", nie mając pojęcia o realiach życia tych ludzi.

Nie wiem co jest gorsze: pomylenie terminów, czy wykorzystywanie pejoratywnych i poniżających określeń w stosunku do innych ludzi?

Zapewne moja edukacja nie jest bez wad, ale to ty jesteś parę latek "do przodu", a widać, że ciągle masz poważne problemy z właściwym określaniem pewnych zjawisk. :ahsisi:
Studiujesz socjologię. Skoro 53% badanych mówi o tym, że żyjemy w kryzysie i zakładamy (jak przy każdym badaniu), że to reprezentatywna grupa to chyba doskonale wiesz, że nawet jeśli wschodnia ściana odstaje i żyje się tam gorzej to i tak odsetek tak myślących jest absurdalnie wysoki. Gdy dołożymy do tego, że ludzie kupują więcej i oczekują, że ich płace będą rosły to znaczy, że mają wyczucie realnej sytuacji gospodarczej ale swój pogląd kształtują na innych podstawach.
Dalej, ankietowani w tym badaniu nie byli pytani (co można wywnioskować z odpowiedzi) o to czy im się żyje dobrze czy źle ale o to, jak, ich zdaniem, wygląda sytuacja gospodarcza Polski. Odpowiedź ponad połowy z nich świadczy, że bezkrytycznie łyknęli przekaz PiSu, prawicowych mediów i całego tego środowiska, zupełnie ignorując fakty. Są więc tym "ciemnym ludem" o którym, swego czasu, mówił Kurski, że kupi wszystko, co im się powie.
Jeszcze tak na koniec, gdyby tzw. Polska B nie rozwijała się to nierówności społeczne w Polsce rosłyby, zamiast maleć, co ma miejsce. Twoje wnioski, oparte o jedną wieś, są mało wiarygodne.

Moje typy:

PiS - 38%
PO - 26%
ZL - 9,5%
.Nowoczesna - 8%
PSL - 5,3%
Kukiz - 4,8%
KORWiN - 4,5%
Razem - 1,5%
Reszta głosy nieważne

Kruczenzo

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 23 października 2015, 16:46

pan Zambrotta pisze:ten, którego wyniki będą najdokładniejsze (suma wszystkich odchyleń będzie najmniejsza) otrzyma statuetkę złotego makiavela.
Będzie grafika jak w fantasy lidze?

PIS - 38%
PO - 22%
Kukiz - 11%
ZLEW - 7,5%
Korwin - 6%
PSL - 6%
Nowoczesna - 5%
RAZEM - 2,5%
Reszta i nieważne - 2%
Ouh_yeah pisze:Wszyscy dają powyżej 20% PO? Mi się wydaje od dłuższego czasu, że sondaże są trochę podkręcone na ich korzyść i wyjdzie im coś bardziej pomiędzy 15-20. Te procenty przejdą głównie do Kukiza, który na finiszu jakby wrócił do łask.
Chyba nie doceniasz prania mózgu robionego przez ostatnich 8 lat, tvny i wyborcze dobrze wykonały swoje zadanie i spora część wierzy dalej w PO i kolejne afery nic tego nie zmienią.

Ale nawet jak zrobią ponad 20%, to w przeciągu roku lub 2 się rozpadną na mniejsze frakcje, bez Donalda nie ma kto rządzić, bo z Ewki to taki lider, jak z koziej upy trąbka.
Ostatnio zmieniony 23 października 2015, 17:42 przez Kruczenzo, łącznie zmieniany 1 raz.

Eric6666

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 23 października 2015, 17:13

PiS - 40%
PO - 23%
Kukiz - 18 %
Zlew - 7%
Korwin - 5 %
Petru - 3%
RAZEM - 2%
Reszta i nieważne - 2%

"The two most important days in your life are the day you are born and the day you find out why."
Mark Twain
Vimes

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 23 października 2015, 17:39

Tak będzie w niedzielę oczami Makiavela (jak ktoś nie widział jeszcze finału 10 sezonu Supernatural niech nie klika): http://www.youtube.com/watch?v=TIsr1QCCYeU :prochno:.

Obrazek
gregor_g4

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 23 października 2015, 17:44

Lekko życzeniowo, co nie znaczy że nie jest to możliwe;)

Pis 39,5%
Po 17,8%
Kukiz 12,3%
Nowoczesna 7,6%
Korwin 6,9%
Reszta poniżej progu + glosy nieważne

ODPOWIEDZ