LM 15/16 (gr. D) [3]: JUVENTUS 0-0 Borussia M'Gladbach

Przedmeczowe przewidywania, gorące pomeczowe dyskusje, wasze oceny gry Juve i poszczególnych zawodników.
Zablokowany
Szaq

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 22 października 2015, 06:19

Wojtek pisze:
Szaq pisze:
Wojtek pisze:

Z tym pierwszy to tak serio!? Z drugim pełna zgoda.
Serio. Dybala oczywiście ma papiery na wielkie granie, ale obecnie gra na prawdę słabo. Powiedz mi w jakim konkretnie elemencie gry Paulo jest lepszy od Giovinco?
hmm wszystko? lepsze dośrodkowania, lepszy przegląd pola, mocniejszy strzał, gościu potrafi minąć z taką łatwością zawodników, że szok, piłkę trzyma bardzo blisko nogi, w tym aspekcie przypomina Messiego. Paulo potrzebuje gry a nie siedzenia na ławce.
Nie no błagam, mocniejszy strzał? Akurat jak nie lubię Giovinco tak trzeba mu oddać, że potrafił z lewej i uderzyć i dośrodkować. Nie powiem, że jest w tym aspekcie lepszy od Dybali, ale na pewno nie odstaje. Potrafi minąć, ale nic z tego mijania nie wynika albo wdaje się w bezsensowny drybling albo psuje proste podanie. Oczywiście jego braki wynikają w dużej mierze z braku ogrania w takim zespole jak Juve i siedząc na ławie się nie rozwinie. Pytanie, czy Liga Mistrzów to odpowiednie miejsce na ogrywanie młodych.

zbysioJuve

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 22 października 2015, 07:12

pumex pisze:
kuba2424 pisze:
pumex pisze:PS. Najlepsze mercato ever! 10/10. Albo i 12/10 :lol: Brak Vidala nieodczuwalny, Teveza godnie zastępuje Dybala, a Mandzukić to murowany kandydat do tytułu króla strzelców :hellyes:
Czepiasz się wypowiedzi największych durni na forum, bo tak jest najłatwiej.
Pewnie, że tak jest łatwo, skoro było ich aż tylu ;)
Nie sposób tego nie skomentować w ten sposób tego, że każdy mądry po fakcie i nazwać część osób stąd po prostu durniami bo ośmielili się napisać tylko to, że mijające mercato było pozytywne a przecież na papierze mogło to tak wyglądać. Ciekawe czy jeden z drugim jest taki nieomylny i zawsze dokonuje trafnych wyborów? A nazywając pewne osoby stąd durniami trzeba się liczyć z tym, że do tych durni należy wliczać też naszych najważniejszych ludzi z zarządu z Marottą i Paraticim na czele bo byli głupi i nie wiedzieli kogo maja kupić.

Odnośnie tej naszej wczorajszej gry to naprawdę, ale chyba nawet najwięksi optymiści byli zawiedzeni. No, ale cóż jak można wygrać na stojąco bez większego zaangażowania, nie stosując w ogóle jakiegoś większego pressingu na rywalu w okolicach pola karnego. Dla świętego spokoju należało jednak to wygrać bo niby remis jeszcze w tej chwili tak bardzo nie komplikuje sytuacji to kto wie co będzie za dwa tygodnie w razie niepowodzenia w rewanżu. Jak dla mnie wisienką na torcie z tego spotkania była sytuacja Pogby z drugiej połowy gdzie mając przewagę po kontrze i niepilnowanego Moratę z lewej, nie podał mu w tempo a dał sobie odebrać piłkę. Nie wiem co w ten sposób chciał osiągnąć w tej sytuacji, być może chciał się zrewanżować tym samym co Morata w pierwszej połowie, kiedy to tez mu nie podawał a uderzył bezpośrednio na bramkę z marnym skutkiem. w ogóle tak patrząc na to wczorajsze spotkanie to za całokształt nie wyróżnił bym nikogo w naszej drużynie.

szymken

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 22 października 2015, 07:38

Przyznam, że dość długo w tym sezonie byłem w miarę spokojny, bo spodziewałem się, że ten sezon służy przebudowie zespołu i może początkowo przez brak zgrania itd. nie wyglądać zbyt różowo. Ale teraz zaczynam się niepokoić, gdy widzę poczynania naszej ekipy. Pomysłu na grę nie mamy( poza graniem do Cuadrado i niech coś wycuduje). Najlepszy nasz zawodnik to Barza, który zapiernicza po tej prawej jak szalony. Gramy na dwie dziewiątki i do tego bez jakiegoś ofensywnego za ich plecami. Naprawdę ciężko się to ogląda i ja poprawy nie widzę.

Pogba na ławę. Drażni mnie strasznie. Niech posiedzi trochę, to może nie będzie myślał o tych 100 mln, co to nie wiem, kto za niego teraz by dał.

Dybala grać powinien. Ciężko w 10 minut pokazać nie wiadomo co, choć i tak jak dla mnie nie najgorzej się zaprezentował.

Zazy się czepiać nie będę, choć ja osobiście wolałem żeby Lorek został, ale rozumiem pensja, relacje z Sassuolo itd. Gra na tyle co potrafi i ma umiejętności. Cudów się i tak po nim nie spodziewałem.

Mandżu jak na razie mega zawód, spodziewałem się po nim o wiele więcej.

Ogólnie jakoś nie widzę, żeby w tej ekipie był team spirit. Poodchodzili goście robiący szatnię. Charakter ekipy ucierpiał dość mocno.

Co do Maxa nie sądzę, a nawet jestem pewny, że go nie zwolnią. Ale widać, że nie ogarnia i zaczynam się poważnie obawiać Milanu 2.0. Carlo byłby chyba najlepszym wyjściem, choć do naszej kadry chyba bym wolał Montellę.

MRN

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 13 razy
Otrzymał podziękowanie: 205 razy

Nieprzeczytany post 22 października 2015, 08:23

Jeżeli przez takie bezsensowne podejście do meczu nie wygramy grupy to będzie frajerstwo. Po pierwszych dwóch meczach rywale pogodzili już się chyba z faktem, że pozostaje im walka o drugie miejsce ale frajerstwo Juve zgodnie z tradycją jest porażające...Borussia M. przełamała się akurat w Turynie i osiągnęła historyczny sukces zdobywając punkt w LM...takie hojne to tylko Juve może być...wątpię w to abyśmy wygrali mecz rewanżowy gdyż Niemcy będą gryźli trawę poczuwszy szansę na 3 miejsce w grupie...Juve też może gryźć trawę ale może liczyć tylko na farta, nie na umiejętności...

Obrazek
PrzemasJuve

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 22 października 2015, 08:25

Jeden z komentatorów powiedział wczoraj, że Juve już nigdy nie dostanie takiej kasy za Pogbę jaką mógł zgarnąć w tym mercato..oby się mylił..

Z 2 strony mówił też, że Juve gra systemem 1-4-1-2 ciężko wtedy nawet 1:0 wygrać ;)

Sam mecz? liga europejska.. o ile w tyłach ok (Co ten Barzagli bierze!?) to przód strasznie słaby... narzekania na Pogbę, mimo, że fatalny z przodu to...on stworzył najgroźniejsze sytuacje..

Magica Juve resiste il mio cuore lontano da te soltanto se penso alla figa!!
mibor

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 22 października 2015, 09:04

:rotfl: Przeczytałem 2 strony i już wiem ze jesteśmy żałośni, że Max znów out :rotfl: że Dybala to półbóg, i gdyby grał na pewno byśmy wygrali, ale 3 tyg temu Max był geniuszem, a Dybala zamiast strzelać marnował ... czyli poziom gimbazy nadal na propsie... :lol:

Juve, storia di un grande amore
Molek big fun juve

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 22 października 2015, 09:10

Ja pierdzielę. Objeżdżacie tego Pogbę , obwiniacie go tak naprawdę o to , że gówno gramy od początku sezonu, bo więcej się od niego wymaga itd. Ludzie zrozumcie kilka spraw. Koleś ma 22 lata , a z automatu wymaga się od niego by był liderem pomocy , bo stworzył coś z niczego , by walił bramy w każdym meczu. Dla mnie niezrozumiałym jest , czemu to on ma być liderem? Marchisio , urodzony Juventino, doświadczeniem przebijającym go 2-krotnie , powinien przejąć ten obowiązek. 2 argument: Czemu nie pojedziecie właśnie Claudio czy Khedirę? Pogba jako jedyny z tej dwójki robi jakiś wiatr. Nie zawsze efektywny,ale bierze tą odpowiedzialność na siebie. Problemem jest to , że partnerzy mu nie pomagają: złym ustawieniem , bierną postawą czy dublowaniem pozycji. Najlepszy przykład to spuszczanie się, większości JP, nad grą Cuadrado, który prócz dryblingów (drugą stroną medalu jest to , że nie raz tymi przekładaniami nad piłką i tak nic nie ma) , sprintów , jest tak bezproduktywny , że głowa boli.
A po 3: Największym problemem Paula , jest obecność Maxa na ławce. Czego ma się nauczyć od trenera , który sam nie wie czego chce, zmianiając taktyki ,wykonawców SFG, opierając swoją grę na swobodzie taktycznej dla każdego gracza? Za Conte mieliśmy pewne schematy gry , które w sytuacjach krytycznych jednak przynosiły pożytek: jak długie piły Pirlo/Bonucciego zza plecy obrońców. Boli mnie bardzo , że każdy zespół w LM (nawet Bate czy Astana) potrafią wymienić szybko piłkę , dzięki czemu w ciągu 2 -3 sekund mogą się przemieścić z połowy pod bramkę rywala, a u nas ? podanie do przodu , podanie do tyłu, holowanie, na skrzydło, znów do tyłu i 10 kolejne podanie trafia przed pole karne...
Będę do bólu nudny, ale póki sezon nie jest stracony serio niech zarząd przemyśli sens trzymania Maxa na ławce, bo 2 miesiące już minęły, jego wymówki o braku wszystkich zawodników , już się kupy nie trzymają , bo jednak tych zawodników ma, a gramy taki sam , albo nawet większy piach od tego co było. #SaveJuve

Czy wygrywasz czy nie i tak kocham Cię , Juve w mym sercu na dobre i złe
Obrazek
krystiank

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 22 października 2015, 09:21

Też mnie szlag trafia jak widzę ataki na Pogbę, jeszcze w poprzednim sezonie modliliście się żeby nie odszedł a teraz go wyrzucacie. No jak tu paru podkreśliło wasz poziom jest niski. Bo prawda taka że teraz wychodzą owoce pracy tego trenera i chłopak się pogubił jak i cała reszta. Jedynie obrona na swoim poziomie jeszcze. Może warto tak wasze żale na Allergiego rzucić a nie na Pogbę?!

pumex

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 22 października 2015, 09:30

Bobby X pisze:Pogba sam siebie zabił tą 10 na plecach. Jest na to za młody i głupi.
Dokładnie. I to nie stricte do samego numeru, ale do roli, którą w zamyśle miał pełnić w 'nowym' Juve. Pogba wciąż ma wypisz wymaluj mentalność smarka, co widać podczas każdego meczu, bez wyjątku. To machanie łapami po dobrej interwencji wrogiego bramkarza, te podskoki, wymachy nogami w przypływie złości i mina, jakby za chwilę miałby się rozpłakać i zapaść pod ziemię.
zbysioJuve pisze:
pumex pisze:
kuba2424 pisze:Czepiasz się wypowiedzi największych durni na forum, bo tak jest najłatwiej.
Nie sposób tego nie skomentować w ten sposób tego, że każdy mądry po fakcie i nazwać część osób stąd po prostu durniami bo ośmielili się napisać tylko to, że mijające mercato było pozytywne a przecież na papierze mogło to tak wyglądać. Ciekawe czy jeden z drugim jest taki nieomylny i zawsze dokonuje trafnych wyborów? A nazywając pewne osoby stąd durniami trzeba się liczyć z tym, że do tych durni należy wliczać też naszych najważniejszych ludzi z zarządu z Marottą i Paraticim na czele bo byli głupi i nie wiedzieli kogo maja kupić.
Co na papierze mogło pozytywnie wyglądać? Opieranie ofensywy na chimerycznym, wnoszącym niewiele konkretów Cuadrado, na zielonym 21-latku oraz na typowej, statycznej 9-tce? Marotta i Paratici dali ciała, zaś fakt, że to oni od lat działają w zawodzie a nie oceniający ich kibice nie odbiera tifosim możliwości krytyki, która akurat w tym przypadku jest i byłą uzasadniona już dawno temu, nie dopiero dziś.

Obrazek
MRN

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 22 października 2015, 09:37

Nawiązując tez do krytyki dwóch Panów, którzy decydowali o kształcie tego nowego Juve wypadałoby ponownie nawiązać do sensu uwolnienia interu od balastu w postaci Hernanesa za 11 baniek...
Zwolennikiem tego transferu był między innymi kolega mibor, który jak zwykle wszystkich dookoła ochoczo wyzywa od gimbazy....

Obrazek
kuba2424

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 22 października 2015, 10:32

zbysioJuve pisze:
pumex pisze:
kuba2424 pisze:Czepiasz się wypowiedzi największych durni na forum, bo tak jest najłatwiej.
Czyli ty śmiało podpisujesz się pod tym, że mercato było genialne (10/10 a nawet i lepiej,bo i takie głosy były). W takim razie jak inaczej nazwać durnia jak nie durniem?
Jasne że każdy ma prawo do błędu, ale taka ocena jest mocno skrajna. Moje stwierdzenie było skierowane do takich osób, a nie do zarządu.

mibor

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 22 października 2015, 10:34

alessandro1977 pisze:Nawiązując tez do krytyki dwóch Panów, którzy decydowali o kształcie tego nowego Juve wypadałoby ponownie nawiązać do sensu uwolnienia interu od balastu w postaci Hernanesa za 11 baniek...
Zwolennikiem tego transferu był między innymi kolega mibor, który jak zwykle wszystkich dookoła ochoczo wyzywa od gimbazy....
hmm zwolennikiem tego transferu był mibor, tylko zastanawiam się gdzie tak napisałem hmm :think: wiem że pisałem, żeby dać chłopakowi czas a nie od razu go przekreślać i psioczyc,a to wydaje mi się ogromna różnica, i owszem bede pisał, że zachowanie gimbazy bo co tydz sa tu inne opinie, a to jest żałosne, po udanym meczu ten super ten wspaniały brawo Maks, po słabszym występie już Max out i zbawiciel Dybala...Zaza drewno, Hernanes Balast, Pogba dno na ławke... Mandzukic do bidonów, Coman wróć... i wiele wiele innych, na tym polega wsparcie druzyny na ciaglym biadoleniu narzekaniu... 13 stron i na każdej praktycznie to samo... Litości to nie gimbaza ?

Mehehehe

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 2 razy
Otrzymał podziękowanie: 18 razy

Nieprzeczytany post 22 października 2015, 10:48

Nie wiem czy ktoś już o tym wspominał, bo nie przeglądałem dokładnie tych stron wypowiedzi użytkowników rodem z PiSu, ale Markiz już się poprawił względem meczu z Interem.

Fajnie, że Max wykorzystuje obu niezłej klasy lewych obrońcó, a nie męczy tylko starego Evry :ok: Nie oznacza to raczej stałego miejsca w 1. składzie dla Sandro, ale na pewno jest zjawiskiem dobrym.

mibor

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 22 października 2015, 10:54

Mehehehe pisze:Nie wiem czy ktoś już o tym wspominał, bo nie przeglądałem dokładnie tych stron wypowiedzi użytkowników rodem z PiSu, ale Markiz już się poprawił względem meczu z Interem.

Fajnie, że Max wykorzystuje obu niezłej klasy lewych obrońcó, a nie męczy tylko starego Evry :ok: Nie oznacza to raczej stałego miejsca w 1. składzie dla Sandro, ale na pewno jest zjawiskiem dobrym.
Markiz moim zdaniem zagrał lepiej, ale bez zadnych fajerwerkow rewelacji, podobnie jak Alex Sandro, który moim zdaniem niepotrzebnie ciągle piłke zagrywal do tyłu miast próbować dośrodkowac lub iśc na drybling, grał jak dla mnie zbyt asekuracyjnie...
Ostatnio zmieniony 22 października 2015, 11:07 przez mibor, łącznie zmieniany 1 raz.

MRN

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 22 października 2015, 10:59

Jeśli chodzi o mnie to staram się być konsekwentny i hejtuję tylko Hernanesa i Marottę...ale krytykę rozumiem - miał być czas na zgranie, miało wszystko zaskoczyć i być lepiej...mieli wrócić kontuzjowani i być jeszcze lepiej ale my stoimy w miejscu bezradni jak dzieci we mgle...z dobrze funkcjonującej drużyny zrobiła się grupa najemników, która obraża się, że kolega nie podał...to ja jemu też nie podam a interes drużyny nie liczy się w tym momencie...tak to wyglądało wczoraj gdzie płuca i serce na boisku zostawił jedynie drugi najstarszy zawodnik, który jednocześnie od kilku meczów jest najlepszym zawodnikiem całego zespołu...w całym meczu przeciwko ogórkom oddaliśmy może trzy celne strzały na bramkę ( a raczej podawaliśmy do bramkarza ) a reszta przelobowała koronę JS...a co do Dybali - nie traktuję go jak półboga ale to jedyny chłopak, który obecnie potrafi na pełnej szybkości minąć dwóch zawodników i podać celnie w gąszczu obrońców...jest szybki, ruchliwy co powoduje, że jest faulowany dodatkowo stwarzając sytuacje ze stałych fragmentów gry...no i wreszcie jako jedyny, potrafi ogarnąć stałe fragmenty gry, których wczoraj było sporo ale jego nie było na boisku....

Obrazek
Zablokowany