Serie A 15/16 (6): Napoli 2-1 JUVENTUS

Przedmeczowe przewidywania, gorące pomeczowe dyskusje, wasze oceny gry Juve i poszczególnych zawodników.
Zablokowany
rufi8

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 26 września 2015, 22:47

Panie Allegri, panie Marotta, panom już dziękujemy. Wisienka na torcie- zdjęcie Dybali i pozostawienie na placu Zazy :angry: Ten sezon ligowy mamy już z głowy. mam już dość półśrodków serwowanych przez Marottę

Pessos

Juventino
Juventino
Podziekował: 3 razy

Nieprzeczytany post 26 września 2015, 22:48

To co robi Pogba w tym sezonie przechodzi ludzkie pojecie, szkoda klawiatury...
Hernanes ofiarował napoli darmową brameczkę :dance:
Allegri sciaga Dybale a zostaje mistrz Zaza :co?:
Brak mi słów.

Shadow Marshall

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Paweljuve2006 pisze:Nie ma co gdybać- wszystko wina trenera!!!!! Jak można zdjąć asystującego napastnika niż żałosnego zaze.. :facepalm:
True. Allegri widzę jak Conte próbuje błysnąć ściągając tego lepszego. Nie żby Dybala grał jakoś bardzo dobrze, ale chłopina się starał czego nie można powiedzieć o Zazie. Wystawianie go czy trzymanie na boisku ma tyle sensu co podtarcie dupska, a potem walenie sraki. To jest bez sensu.
Alex Sandro na ławie. Cuadrado też. To się musiało tak skończyć. W dodatku jak Pogba utrzyma tę formę przez cały sezon to już można żałować, że nie udało się go opchnąć teraz. Koleś jest totalnie żałosny. Hernanes powinien gnić na ławie przynajmniej przez miesiąc. Do dziś pamiętam jakiego długiego bana dostał Appiah od Capello. Bodaj 2-3 miesiące chłopa na boisku nie było.

zabekmj23

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

mniej punktów niz meczy po 6 kolejkach...
naprawdę Max powinien zostać zwolniony,jego drużyny zawsze maja falstarty ale cos takiego to skandal....
Hernanes przychodzi na 3/4 a gra registre gdzie chlop nie gra od x lat na tej pozycji....
Pogby szkoda komentować błyszczał przy Topach a tak naprawdę TOPEM to on nigdy nie był i może skończyć jak Mario B.
Jest kilku fajnych trenerów na rynku(więcej niż po odejściu Antka) nie ma na co czekac bo tak naprawdę pozostaje walka o LM.
Brak slow po prostu cofniecie do czasów przed Conte... w jedno mercato..

albertcamus

Juventino
Juventino

rufi8 pisze:Panie Allegri, panie Marotta, panom już dziękujemy. Wisienka na torcie- zdjęcie Dybali i pozostawienie na placu Zazy :angry: Ten sezon ligowy mamy już z głowy. mam już dość półśrodków serwowanych przez Marottę
Przecież Dybala był najgorszy na boisku. Po jego jednej z wielu strat Igła strzelił na 2:0.
Ostatnio zmieniony 26 września 2015, 22:52 przez albertcamus, łącznie zmieniany 1 raz.

PlanetJuve

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 26 września 2015, 22:49

Cuadrado powinien wejśćduzo wczesniej na beznadziejnego hernanesa i wynik bylby inny.. Nie chce allegrego dluzej w Turynie.

rad

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Zaza, zazą, ale po Dybali to ja się spodziewałem więcej. Gość nie ogarnia chyba że gra dla Juve.

annihilator1988

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Sandro w 88 minucie :dance: W środę po meczu niech Max ogłosi swoje odejście, a latem jeszcze lepszy prezent - sprzedaż Pogby. Byle znaleźć się na koniec w grupie gwarantującej prawo gry o LM

ktośtam na forum p$g pisze:Odnoszę wrażenie, że Ibra nie jest związany z PSG
wojczech7

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

albertcamus pisze:To niesamowite, że ktokolwiek by nie zagrał, to gra niesamowitą kaszanę. Nie ma zawodnika, który byłby w tym momencie w formie.
Lemina.

Generalnie Gabończyk to jedyny ogarnięty środkowy pomocnik na ten moment.

W ogóle Napoli momentami grało sobie jak z jakąś drużyną z drugiej części tabeli, a nie z Juventusem. Oh, wait... :facepalm2:

@albertcamus Higuain strzelił po stracie Hernanesa.
Ostatnio zmieniony 26 września 2015, 22:51 przez wojczech7, łącznie zmieniany 1 raz.

"Błogosławiony, kto nie mając nic do powiedzenia, nie obleka tego faktu w słowa."
cooler

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 26 września 2015, 22:50

Krótki komentarz na temat meczu. Zacznę od postawy naszych piłkarzy. Przykro się robi patrząc na grę w obecnym sezonie. Zaza rażąco dużo spalonych nie radził sobie zupełnie, musimy pozbyć się go jak najszybciej, to nie jest piłkarz na miarę takiego klubu, Dybala coś tam grał, nie denerwował mnie tak, daję mu kredyt zaufania. Pereyra dzisiaj słaby dzień, Pogba zdecydowanie nie radzi sobie z wzięciem gry na swoje barki - masa błędów i głupich strat, tak być nie może. Hernanes, poza kilkoma podaniami nie istniał, Lemina wybronił się bramką i pozostawi u mnie dobre wrażenie. Bonucci beznadziejnie zachował się przy pierwszej bramce, Chiellini zagrał trochę lepiej, Evra zbiera kartkę za kartką, Padoin poza zapchaniem dzizury nic nie wniósł. Cuadrado też za wiele dziś nie dał, reszta zmian też bez echa. Buffon cóż, wiele do powiedzenia nie miał.
A teraz sprawa sędziego - dawno nie widziałem tak gwiżdżącego pod rywala Juventusu. Tyle było nieczystych zagrań ze strony Napoli, a nie zostało to odgwizdane.. Ręka na koniec dla nas, no ale na początku była też u nas więc niby jest równo... Ech co tu dużo mówić, życzę Wam cierpliwości Juventini, forza Juve!

squinter

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

W naszej grze panuje taki chaos, że po zmianach nie miałem kompletnie pojęcia jakim mu gramy ustawieniem. Chyba sam Allegri też tego nie wiedział.

ReinerJuve

Juventino
Juventino
Podziekował: 1 raz

Bukol87 pisze:
naros pisze:Miałem się nie wypowiadać ale jak słyszę o zwolnieniu Allegriego to ręce mi opadają...
Propsy! Nie widzę żadnych błędów trenera w tym sezonie. Może oprócz tego, że dzisiaj nie dał Hernanesowi wędki jeszcze w I połowie.
Przykre ale jakże prawdziwe... Jak długo zamierzacie sie oszukiwać, że nasze granie to kwestia czasu? Nie chce mi się rozbijać na czynniki pierwsze tego dlaczego Allegri powinien odejść, bo argumentów jest za dużo, a szkoda mi czasu. Każdy sam powinien to widzieć..

Kiss

Juventino
Juventino

Bledem trenera jest przede wszystkim to, ze co mecz gramy innym ustawieniem i co mecz innym skladem (nie licząc kontuzjowanych)
Na boisku widze jeden wielki chaos. O składzie i zmianach decyduje chyba maszyna losujaca.

cziro

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 26 września 2015, 22:51

albertcamus pisze:
rufi8 pisze:Panie Allegri, panie Marotta, panom już dziękujemy. Wisienka na torcie- zdjęcie Dybali i pozostawienie na placu Zazy :angry: Ten sezon ligowy mamy już z głowy. mam już dość półśrodków serwowanych przez Marottę
Przecież Dybala był najgorszy na boisku. Po jego jeden z wielu strat Igła strzelił na 2:0.
Dokładnie. Nie wiem z jakiej okazji niby miałby dograć ten mecz do końca.

kacek_

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Otrzymał podziękowanie: 2 razy

Nieprzeczytany post 26 września 2015, 22:51

Jesteśmy najgorszym mistrzem w europejskich ligach nie licząc żenującego Lecha Poznań. Z naszym dorobkiem lepszy jest nawet węgierski Videoton.

Chętnie posłucham tych spokojnych, wyważonych opinii, że jest jeszcze czas a malkontenci morda cicho. Jak można siedzieć cicho kiedy sezon jest już skreślony a jako kibic finalisty LM muszę się modlić o to, żeby moja drużyna zagrała w przyszłym roku w Lidze Europy.

Co do samego meczu, na plus chyba tylko Lemina i Buffon (chociaż uważam, że przy bramkach mógł zachować się nieco lepiej).
Na minus nasz trenejro i jego wisienka na torcie - parodysta Zaza i jego pressing w stylu "jak zarobić żeby się nie narobić".

PS. Czy jest i nas jakaś hierarchia wykonywania rzutów wolnych? Czy nie powinien tego robić Dybala albo Hernanes zamiast naszej genialnej 10?
Ostatnio zmieniony 26 września 2015, 22:52 przez kacek_, łącznie zmieniany 1 raz.

Zablokowany