Taktyka
- Sorek21
- Juventino
Wiadomo że ustawienie nie gra tylko piłkarze.Obecnie skład Juve jest jak puzle a Allegri musi pozbierać wszystko w całość,tylko problem w tym że co mecz zmienia wykonawców i taktyke.Powinien zdecydować się na jeden wariant.
4-3-1-2 brak miejsca dla Cuadrado
4-3-3 według Maxa brak miejsca dla Dybali,brak prawdziwego lewoskrzydłowego ( mógł to być Coman)
*musi być 3 środkowych pomocników
*prawdziwe skrzydła Cuadrado i Alex Sandro z dobrym dośrodkowaniem
*9 aby wykańczać,co dorzucą skrzydła
*Dybala czyli kreatywność w ataku
*brak formy Lichtsteinera i Caceresa
*BBC czyli lepiej w obronie
po dodaniu tego wszysykiego wychodzi nam 3-5-2,na dziś w takim zestawieniu
Buffon
Barzagli Bonucci Chiellini
Cuadrado Pereyra Hernanes Pogba Alex Sandro
Dybala Morata
4-3-3 według Maxa brak miejsca dla Dybali,brak prawdziwego lewoskrzydłowego ( mógł to być Coman)
Buffon
Dybala Morata
- Ouh_yeah
- Qualità Juventino
Pereyra-Hernanes-Pogba to zbyt ofensywnie usposobiony środek. Żaden z nich nie jest orłem w odbiorze, Pereyra to według Allegriego zawodnik na skrzydło, albo do gry za napastnikami. Musi grać jakiś Sturaro/Lemina/Khedira, zwłaszcza jeśli Cuadrado miałby pomykać na boku.
- bajbek17
- Juventino
Zgodzę się, ale i się nie zgodzę i już tłumaczę. Jeśli o mnie chodzi brakuje typowego przecinaka dlatego się zgadzam, ale nie znaczy to, że coś takiego się nie uda. W meczu z City zamiast Pereyry był Sturaro, którego wszyscy ganili za grę (prócz mnie bo dla mnie świetnie grał właśnie w odbiorze, ale przyjmijmy, że ja się myliłem i grał słabo) i sprawdziło się. Cuadrado nie jest taki słaby w obronie, a już imponuje mi jak szybko z ataku nagle pokazuję się do podania w obronie.Ouh_yeah pisze:Pereyra-Hernanes-Pogba to zbyt ofensywnie usposobiony środek. Żaden z nich nie jest orłem w odbiorze, Pereyra to według Allegriego zawodnik na skrzydło, albo do gry za napastnikami. Musi grać jakiś Sturaro/Lemina/Khedira, zwłaszcza jeśli Cuadrado miałby pomykać na boku.
- Arbuzini
- Juventino
Dokładnie. Na ligę takie ustawienie wygląda bardzo dobrze. Najlepiej żeby Khedira wszedł szybko do składu, bo oprócz dobrych odbiorów potrzebujemy też umiejętności uporządkowania gry w tej formacji. Hernanes dostatecznie mocno się poci żeby nie wypaść ze swojej roli więc musiałby to robić ktoś inny, a pasuje jedynie Niemiec.Ouh_yeah pisze:Pereyra-Hernanes-Pogba to zbyt ofensywnie usposobiony środek. Żaden z nich nie jest orłem w odbiorze, Pereyra to według Allegriego zawodnik na skrzydło, albo do gry za napastnikami. Musi grać jakiś Sturaro/Lemina/Khedira, zwłaszcza jeśli Cuadrado miałby pomykać na boku.
W Lidze Mistrzów można pomyśleć o asymetrycznym 433 z Dybalą schodzącym do środka i Sandro oraz Pogbą robiącymi grę na skrzydle.
- Vimes
- Juventino
Napoli za czasów Mazzarriego z całkiem dobrym rezultatem uskuteczniało ustawienie 3-4-1-2, więc skoro maksiowe 4-3-coś tam nie działa to dlaczego nie spróbować mazzarri style:Sorek21 pisze:Wiadomo że ustawienie nie gra tylko piłkarze.Obecnie skład Juve jest jak puzle a Allegri musi pozbierać wszystko w całość,tylko problem w tym że co mecz zmienia wykonawców i taktyke.Powinien zdecydować się na jeden wariant.
Buffon
Dybala Morata
Buffon
Cuadrado Sturaro Pogba Alex Sandro
Hernanes
Dybala Morata
Jest miejsce dla Dybali i Cuadrado, a Hernanes gra na swojej ulubionej pozycji.
- Sorek21
- Juventino
@up
3-4-1-2 praktycznie można nazwać 3-5-2.Mamy tylko różnicę w ustawieniu środkowego trójkąta.
Ogólnie obecna sytuacja wygląda jak w erze 2x7. Problemem jest linia pomocy.Za mało kreatywna z przodu,nieszczelna z tyłu.Nie ma równowagi między obroną a atakiem.Pomoc to serce zespołu a my jesteśmy w trakcie jej budowy.Vidal był tym sercem,dzięki jego pracy i zaangażowaniu mogli błyszczeć Pirlo i Pogba.Francuz ,który był dodatkiem,jednym z elementów teraz został postawiony jako główny motor napędowy i to go przerasta.
Teraz gdybym miał wybierać sprzedać przereklamowanego Francuza za 70mln czy niezbędnego Vidala to nawet bym się nie zastanawiał. Po czasie widzimy że sprzedaż Arturo była po to aby pokryć transfer Dybali. Trzeba było zostawić przynajmniej Pirlo.Może był już stary i wolny ale prowadził tą naszą grę,układał ją.Z nim w składzie mielibyśmy teraz więcej punktów.
Pirlo -stałe fragmenty,ostatnie podanie,drybling,uderzenie z dystansu,regulacja tempa gry. Jeden piłkarz,pięć zalet.Teraz by trzeba kilku piłkarzy aby to obdzielić.
Odnośnie lini pomocy męczy mnie jeszcze jeden zły (narazie )wybór naszego guru transferowego.
Allan
+ wiek
+zarobki
+sprawdzony w Serie A
-trzeba było zapłacić
-nie grał w LM
Khedira
+ transfer za darmo
+doświadczenie międzynarodowe
-zarobki
-po kontuzji
-syarszy od Allana
Narazie ten pojedynek zdecydowanie wygrywa ten pierwszy.Zobaczymy po sezonie czy Beppe miał rację.
3-4-1-2 praktycznie można nazwać 3-5-2.Mamy tylko różnicę w ustawieniu środkowego trójkąta.
Ogólnie obecna sytuacja wygląda jak w erze 2x7. Problemem jest linia pomocy.Za mało kreatywna z przodu,nieszczelna z tyłu.Nie ma równowagi między obroną a atakiem.Pomoc to serce zespołu a my jesteśmy w trakcie jej budowy.Vidal był tym sercem,dzięki jego pracy i zaangażowaniu mogli błyszczeć Pirlo i Pogba.Francuz ,który był dodatkiem,jednym z elementów teraz został postawiony jako główny motor napędowy i to go przerasta.
Teraz gdybym miał wybierać sprzedać przereklamowanego Francuza za 70mln czy niezbędnego Vidala to nawet bym się nie zastanawiał. Po czasie widzimy że sprzedaż Arturo była po to aby pokryć transfer Dybali. Trzeba było zostawić przynajmniej Pirlo.Może był już stary i wolny ale prowadził tą naszą grę,układał ją.Z nim w składzie mielibyśmy teraz więcej punktów.
Pirlo -stałe fragmenty,ostatnie podanie,drybling,uderzenie z dystansu,regulacja tempa gry. Jeden piłkarz,pięć zalet.Teraz by trzeba kilku piłkarzy aby to obdzielić.
Odnośnie lini pomocy męczy mnie jeszcze jeden zły (narazie )wybór naszego guru transferowego.
Allan
+ wiek
+zarobki
+sprawdzony w Serie A
-trzeba było zapłacić
-nie grał w LM
Khedira
+ transfer za darmo
+doświadczenie międzynarodowe
-zarobki
-po kontuzji
-syarszy od Allana
Narazie ten pojedynek zdecydowanie wygrywa ten pierwszy.Zobaczymy po sezonie czy Beppe miał rację.
- Maly
- Juventino
- Podziekował: 8 razy
- Otrzymał podziękowanie: 25 razy
jak dla mnie na takich ogórów jak ostatnio musem jest grać i Pereyra i Hernanesem i Cuadrado natomiast nieporozumieniem jest Sturaro - przy posiadaniu powyżej 60 nie potrzebujemy przecinaka tak samo jak nie potrzebuje go od lat Barcelona, potrzebujemy ludzi którzy sami coś potrafią zrobić z piłką i ta im nie przeszkadza przy nodze (może 4231?)
o ile taki Sturaro powiedzmy, że ma rację bytu w meczach z Realami czy MC o tyle z ogórami tracimy po prostu zawodnika, tak sam gdy gramy trio BBC
irytujące jest też ciągłe granie z zawodnikiem, który w domyśle ma pełnić rolę Pirlo - jakiekolwiek by nie było ustawienie to jakiś następca Pirlo musi być, dla mnie to objaw jakiegoś taktycznego betonu a jeśli dzieje się tak dlatego, że drużyna nie ma opracowanych wariantów na inną grę to jest to wielki problem i Maksio dał d.. że przez rok nie przygotował na to drużyny...
o ile taki Sturaro powiedzmy, że ma rację bytu w meczach z Realami czy MC o tyle z ogórami tracimy po prostu zawodnika, tak sam gdy gramy trio BBC
irytujące jest też ciągłe granie z zawodnikiem, który w domyśle ma pełnić rolę Pirlo - jakiekolwiek by nie było ustawienie to jakiś następca Pirlo musi być, dla mnie to objaw jakiegoś taktycznego betonu a jeśli dzieje się tak dlatego, że drużyna nie ma opracowanych wariantów na inną grę to jest to wielki problem i Maksio dał d.. że przez rok nie przygotował na to drużyny...
Kto ma rację dzień wcześniej od innych, ten przez dobę uchodzi za idiotę.
magica Juve vinci
A nie mówiłem?
magica Juve vinci
A nie mówiłem?
- BlackJacky
- Juventino
- Podziekował: 1 raz
- Otrzymał podziękowanie: 2 razy
Nie wiem czy tak do konca nie dziala, bo wczoraj nasi sytuacji mieli od groma, tylko zaden patalach nie potrafil skierowac pilki w prostokat o powierzchni 17,8608m2.Vimes pisze:skoro maksiowe 4-3-coś tam nie działa
Wezcie tez pod uwage, ze obojetnie w jakim wyjda ustawieniu, to trzeba jeszcze miec w miare kogos na lawce, kto moze na dane pozycje wejsc.
Dlatego maja Maszerano :lol:Maly pisze:nie potrzebujemy przecinaka tak samo jak nie potrzebuje go od lat Barcelona
Prawda jest jedna i bolesna: brakuje kazdego z naszych Trzech Muszkieterow...
Wybierz, komu chcesz pomóc: https://www.siepomaga.pl
"Lepszy [Arturo Vidal] prosto z baru Semafor niż ta cała reszta"
"Lepszy [Arturo Vidal] prosto z baru Semafor niż ta cała reszta"
- Alexinhio-10
- Juventino
- Podziekował: 20 razy
- Otrzymał podziękowanie: 12 razy
maly
Jezeli Hernanes ma graz to w 4231, a nie robic z niego registe. Vuadrafo i Pereyra graja dobrze ale nie sa efektywni i za ktoregos z bich powinien grac Dybala, ktory potrafi asystowac i sam strzelic. Niestety Allegri nie dostal tego co chcial i teraz bladzi po omacko, co nie znaczy ze winny jest tylko Marotta.

- Maly
- Juventino
- Podziekował: 8 razy
- Otrzymał podziękowanie: 25 razy
Marszerano gra jako obrońca a nie przecinak
a Dybala to póki co biega tylko w poprzek a i to nie bardzo mu wychodzi, boje się że to będzie zwykła popierdółka bo jakoś brakuje mu dynamiki a bez tego na takim poziomie ani rusz... lubię go ale to co póki co widziałem nie wróży byśmy kiedykolwiek mogli na nim zarobić ;] uważany za mega przepłaconego Martial wygląda na najlepszy transfer MU od czasów Ronaldo i materiał na mega kozaka zaś Dybala na kolejny super transfer prezydenta Palermo
a co do Hernanesa to nie bardzo rozumiem dlaczego nie może grać w 352 jako jeden z dwójki wysuniętych środkowych... ;] wiem natomiast jedno - może i nie podaje za dużo ale jego strzały w meczach z ogórami są złotem a jakby Pogba nauczył się od niego jak na metrze zrobić sobie miejsce na strzał z 20 metrów co drugi mecz mielibyśmy gola z dystansu
a Dybala to póki co biega tylko w poprzek a i to nie bardzo mu wychodzi, boje się że to będzie zwykła popierdółka bo jakoś brakuje mu dynamiki a bez tego na takim poziomie ani rusz... lubię go ale to co póki co widziałem nie wróży byśmy kiedykolwiek mogli na nim zarobić ;] uważany za mega przepłaconego Martial wygląda na najlepszy transfer MU od czasów Ronaldo i materiał na mega kozaka zaś Dybala na kolejny super transfer prezydenta Palermo
a co do Hernanesa to nie bardzo rozumiem dlaczego nie może grać w 352 jako jeden z dwójki wysuniętych środkowych... ;] wiem natomiast jedno - może i nie podaje za dużo ale jego strzały w meczach z ogórami są złotem a jakby Pogba nauczył się od niego jak na metrze zrobić sobie miejsce na strzał z 20 metrów co drugi mecz mielibyśmy gola z dystansu
Kto ma rację dzień wcześniej od innych, ten przez dobę uchodzi za idiotę.
magica Juve vinci
A nie mówiłem?
magica Juve vinci
A nie mówiłem?
- Arbuzini
- Juventino
Młodym Francuzem też się interesowaliśmy. Już w meczach z nami wyglądał całkiem nieźle, a w MU jego talent eksplodował. Pewnie ma trochę łatwiej od Dybali, bo mieć do pomocy Matę i Rooney'a, a Pereyre i Moratę to jest jednak pewna różnica... Tylko, że Dybala jest o dwa lata starszy i od napastnika w tym wieku, za którego płaci się krocie wymaga się jednak zdecydowanie więcej. Tym bardziej, że ligę zna doskonale.Maly pisze:a Dybala to póki co biega tylko w poprzek a i to nie bardzo mu wychodzi, boje się że to będzie zwykła popierdółka bo jakoś brakuje mu dynamiki a bez tego na takim poziomie ani rusz... lubię go ale to co póki co widziałem nie wróży byśmy kiedykolwiek mogli na nim zarobić ;] uważany za mega przepłaconego Martial wygląda na najlepszy transfer MU od czasów Ronaldo i materiał na mega kozaka zaś Dybala na kolejny super transfer prezydenta Palermo
@Sorek21
Zobaczymy jak w po pewnym czasie będzie wyglądało to porównanie Allana i Khediry. Jeśli Niemiec będzie zdrowy to jestem niemal pewien, że się sprawdzi. Tylko, że przy tym szpitalu, który mamy obecnie słabo widzę szanse na jego regularnie występy. Allana bardzo chciałem u nas zobaczyć, ale on sam przestraszył się zbyt silnej konkurencji i się mu nie dziwię, bo przy zdrowych Marchisio, Asamoahu, Pogbie i Samim faktycznie mógłby mieć problem z regularną grą. Takiego pogromu nikt się nie spodziewał.
Marotta chyba znalazł niezły substytut dla Brazylijczyka, czyli Leminę. Obaj specjalizują się w odbiorach i mają dobrą technikę, choć Allan na chwilę obecną jest bezdyskusyjnie lepszym zawodnikiem.
Tak się miotamy z tym skrzydłowym do 433 i w tym kontekście naprawdę zadziwia mnie to jakie podchody robiliśmy pod Berardiego i Zazę oraz ostatecznie rozwiązanie tej kwestii.
- CzeczenCZN
- Juventino
Odświeżam ten temat, bo o tym ostatnio dużo się mówi.
Potencjalne przyjście Lavezziego może wreszcie dać nam jakiś szkielet.
Pomoże wypracować, to co wielu chce od dawna 433. Max powinien również Cuadrado wystawiać na lewym skrzydle, Dybale na prawe.
Tak czy siak Lavezzi bardzo podniesie (jak dojdzie d transferu) nasz atak.
Przewija się sporo nazwisk - Registów, Trequartistów - czyżbyśmy zdecydowani byli na 4231? - Tyle że, co dalej z tą rzeszą środkowych pomocników?
Ja nie jestem zwolennikiem dobierania piłkarzy pod jedną taktykę, niech będą piłkarze na równym poziomie - do taktyk od 352 do 4231 - a tym kto gra zadecyduje trener
Wielkie Kluby - jak Chelsea, Real M, Manchester city tak mają - też powinniśmy

Cieszy mnie ta różnorodność pozycji, nie ma tego betonu- tyle że właśnie nic nie jest kompletne, jeszcze Marchisio bez formy... Nie wiem, czy nie lepiej było by ograniczyć liczbę ŚP + kupić Gundogana do rotacji z Marchisio - mieć podwójnie obsadzone najważniejsze pozycje ?
Nie wiem ale to 433 wydaje mi się najrozważniejsze - tyle że albo Marchisio wróci do formy i udowodni że jest Registą światowej klasy, albo ława i kupno Gundogana takiego.
Póki nie mamy Trequartisty na poziomie naszym ustawieniem powinno być 433 - Pereyra powinien dostawać jak najwięcej szans na skrzydle.
Dybala, Cuadrado, Lavezzi i Pereyra - Mamy wreszcie skrzydła!
Bomba Latina!
Środek Ataku - Zostawić dwóch Morata + Mandzukic - jest jeszcze Dybala na Środek ataku.
Tak to widzę! :C
:juve:
Potencjalne przyjście Lavezziego może wreszcie dać nam jakiś szkielet.
Pomoże wypracować, to co wielu chce od dawna 433. Max powinien również Cuadrado wystawiać na lewym skrzydle, Dybale na prawe.
Tak czy siak Lavezzi bardzo podniesie (jak dojdzie d transferu) nasz atak.
Przewija się sporo nazwisk - Registów, Trequartistów - czyżbyśmy zdecydowani byli na 4231? - Tyle że, co dalej z tą rzeszą środkowych pomocników?
Ja nie jestem zwolennikiem dobierania piłkarzy pod jedną taktykę, niech będą piłkarze na równym poziomie - do taktyk od 352 do 4231 - a tym kto gra zadecyduje trener
Wielkie Kluby - jak Chelsea, Real M, Manchester city tak mają - też powinniśmy

Cieszy mnie ta różnorodność pozycji, nie ma tego betonu- tyle że właśnie nic nie jest kompletne, jeszcze Marchisio bez formy... Nie wiem, czy nie lepiej było by ograniczyć liczbę ŚP + kupić Gundogana do rotacji z Marchisio - mieć podwójnie obsadzone najważniejsze pozycje ?
Nie wiem ale to 433 wydaje mi się najrozważniejsze - tyle że albo Marchisio wróci do formy i udowodni że jest Registą światowej klasy, albo ława i kupno Gundogana takiego.
Póki nie mamy Trequartisty na poziomie naszym ustawieniem powinno być 433 - Pereyra powinien dostawać jak najwięcej szans na skrzydle.
Dybala, Cuadrado, Lavezzi i Pereyra - Mamy wreszcie skrzydła!
Bomba Latina!
Środek Ataku - Zostawić dwóch Morata + Mandzukic - jest jeszcze Dybala na Środek ataku.
Tak to widzę! :C
:juve:
Ostatnio zmieniony 14 listopada 2015, 16:26 przez CzeczenCZN, łącznie zmieniany 4 razy.
- bajbek17
- Juventino
ForzaItanimulli3vujcm stary za dużo tych ikonek, a co do taktyki to ja widzę to tak. Albo decydujemy się na registę z prawdziwego zdarzenia, a nie wpychamy tam półśrodki, albo rezygnujemy z tej pozycji i ustawiamy tam przecinaka, a piłkarzy bardziej kreatywnych przesuwamy wyżej.