Serie A 15/16 (5): JUVENTUS 1-1 Frosinone

Przedmeczowe przewidywania, gorące pomeczowe dyskusje, wasze oceny gry Juve i poszczególnych zawodników.
Zablokowany
rad

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 23 września 2015, 22:52

Ja już nie wiem. Nie zdziwię się jak z Napoli wygrają (casus ManCiity), po to by udupić z jakimś Capri... Gdzie tu sens, gdzie logika ?

Push3k

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Otrzymał podziękowanie: 7 razy

Nieprzeczytany post 23 września 2015, 22:52

Widziałem dzisiaj ekipę, która sobie leci w kulki. Zlekceważyli rywala. Widziałem jak sobie rozgrywali w ostatnich 30 minutach. Tu powinno się wygrać 5:1. Liczę na ostrą reakcję trenera i gonitwę do upadłego w następnych meczach.

Loud
Louder!
MOTÖRHEAD
1945-2015 RIP Lemmy
wojczech7

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 23 września 2015, 22:53

Cabrini_idol pisze:Jak zobaczyłem skład to mówię ,,odpuszczam'' . Zaza , Lemina Sturaro ? Serio na Frosinone tak wyjść.
Od Leminy to Ty się kolego odczep, bo chłopak wywiązywał się dzisiaj ze swoich zadań fenomenalnie. Po meczu miałem pisać, że to cichy bohater, no ale nie napiszę, bo trudno o bohatera w zremisowanym u siebie meczu z Frosinone...

"Błogosławiony, kto nie mając nic do powiedzenia, nie obleka tego faktu w słowa."
Eric6666

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Wszyscy piszą o frajerstwie roku. Czy już tego miana kiedyś nam nie przypisywali? Juve w DNA wygrywania ma także umiejętność od czasu do czasu przegrania wygranego meczu w samej końcówce.

Za dużo nowych zawodników i każdy musi sobie pobiegać. Niech ustawi w końcu jakiś kręgosłup tego zespołu. Hernanesa chwalili i łatwa... Lamina krytykowany i grał.
Oglądałem tylko 1 połowę, ale prócz tego słupka to wszystko toczyło się na ich polu karnym. BRAK POMYSŁU. Wrzutki na siłę, strzały Pogby ( :prochno: ) i zwody Cuardado (udane, ale wiele nie wnosiły).

Nie ma zespołu. Allegri zacznij w końcu ich zgrywać... Paradoksem jest, że zawodnik, który przyszedł na sam koniec (Cuardado) jest naszym najważniejszym ogniwem. Nic dziwnego, że zespół nie funkcjonuje jak powinien..

Siewier

Administrator
Administrator
Awatar użytkownika
Podziekował: 3 razy
Otrzymał podziękowanie: 1 raz

Kto by się spodziewał, że po 5 kolejkach będziemy mieli 10pkt straty do lidera i zaczynali powoli się godzić z przegranym scudetto :shock: :facepalm:

Wojtek

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

squinter pisze:Boję się sobotniego meczu.
Pewnie go wygramy, tak to już z nami w tym sezonie jest...
vitoo pisze:Panie Allegri, dlaczego??? :confused:
For money :prochno:

Nadziej

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 23 września 2015, 22:54

Jak mozna pisac, ze to nie wina pilkarzy? No jak? Dzisiaj, poza Cuadrado i Bonuccim, nikt nie zagral meczu na chociazby przyzwoitym poziomie. Zazy ten gol w zadnym wypadku nie ratuje, kupa szczescia, duzo wiecej zrobil przy poprzeczce chwile wczesniej. Sandro jak na razie zdecydowanie slabszy od Evry, Pogba przetragiczny, Dybala zupelnie nie przekonuje.

Dodajac do tego miernego Mandzukicia, polamanego Khedire i lawkowicza Ruganiego mamy obraz naszego mercato - chcecie oceniac nabytki dopiero po sezonie? Bardzo mozliwe, ze dla nas on sie niedlugo skonczy (przynajmniej w kontekscie walki o najwyzsze cele w Serie A).

Byc moze potrzeba im duzo wiecej czasu, problem w tym, ze my juz go zupelnie nie mamy. Walka o scudetto to w chwili obecnej bajka.

Make friends for life or make hardcore enemies!
LordJuve

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 23 września 2015, 22:55

Push3k pisze: Mnie nie interesuje z kim grali, tylko co grali i na podstawie tego twierdzę, że mimo straconych punktów z takim rywalem, na koniec sezonu będą w czołówce, a może i mistrza, ale to bardziej zależy od tego czy i na jak długo zwolni ynter.
Aha.

Sorry, ale ta Twoja teoria się kupy nie trzyma. :ok:

annihilator1988

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 23 września 2015, 22:55

U Conte byłby #### przez kolejne dni, aż do następnego spotkania.

ktośtam na forum p$g pisze:Odnoszę wrażenie, że Ibra nie jest związany z PSG
AdiJuve

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 9 razy
Otrzymał podziękowanie: 20 razy

Nieprzeczytany post 23 września 2015, 22:56

jakku1 pisze:To nie wina pilkarzy, tylko trenera. Po pierwsze, mentalnosc "gry na czas" jest typowa dla druzyn prowadznych przez Allegriego. W naszym przypadku zawsze to konczylo sie tak jak w dniu dzisiejszym. Po drugie, od poczatku tego sezonu na boisku panuje totalny chaos. Nie jestesmy zorganizowani w ofensywie w ogole, pilkarze sie nie rozumieja, wpadaja sie na siebie, dubluja swoje pozycje (dzisiaj bylo to widocznie wielokrotnie, np. przy bramce Zazy prawie pilke zabral mu Dybała).

Ta druzyna potrzebuje czasu, wiadomo, ale mam nieodparte wrazenie, ze trener jej nie pomaga.

Swoja droga, bardzo dobry wystep Leminy.
Tak to trener powinien wejść i strzelać bramkę a piłkarze przez cały mecz grać na pokaz pod publiczkę. Rozumiem,ze to trener ich ustawia ale na litość boską on nie wejdzie na boisko i nie poda do samotnego Dybali na 11m to musi zrobić Pogba, nie dogra na 5m do czekającego na piłkę Pereyry bo to powinien zrobić Lichy, takich sytuacji było od groma.
Problemem jest całe okno transferowe,które dało Allegremu na dobrą sprawę za dużo możliwości wyboru i zdecydowanie za późno. Mamy trochę skład pod 4-3-3 trochę pod 4-3-1-2 i dalej pod 3-5-2 tylko,że wszędzie jest jakieś "ale" tu brak treqa tu brak drugiego skrzydłowego a 3-5-2 jest nieefektywne w LM. Nie wiem czemu teraz takie narzekania właśnie na Allegriego, no chyba,ze dalej panuje moda z okienkiem 10/10.
To piłkarze frajerzą na boisku a nie trener, Allegri może robić wszystko dobrze,ale jak już wcześniej wspomniałem w kluczowej sytuacji to gracze decydują co zrobią i na razie ich wybory są fatalne, może błędem Allegriego jest to,że daje im za dużo swobody w podejmowaniu decyzji bo na razie zwyczajnie sobie nie radzą bez schematów, który za Conte były na porządku dziennym. Albo po prostu brakuje na boisku prawdziwego lidera co wg mnie jest główną przyczyną takiego frajerstwa, odeszli Pirlo,Tevez i Vidal a nie przyszedł nikt na ich poziomie.

Co do Leminy to się zgadzam.

Pluto pisze:Prezentujemy klasyczną zbieraninę z paroma dobrymi, efektownymi graczami. Klasy, efektywnosci czy jaj na boisku albo na lawce w tej druzynie nie uswiadczysz. Jakby przebrali w nasze koszulki ktoras z druzyn z Mediolanu z ubieglych lat.
Kapitlane centry Sandro, czlowiek zaczyna sie zastanawiac gdzie jest Llorente. A tak, oddany za darmo. Nasze mercato jak te bedace symbolem Interu przez dekady, wielki chaos. Szukamy 3/4, przydalby sie srodkowy oddany za darmo a po paru koljkach okazuje sie, ze na dobra sprawe Berardi do 433. Dom wariatow. Podobnie jak to, ze w druzynie mistrza Wloch, slynacego z defensywy, w ostatniej akcji meczu na dlugim slupu przy rogu zostajemy 2 na 3.
Tutaj trzeba liderow, doswiadczenia a Marotta juz obmysla atak na Saponare.
O tototo, właśnie zgadzam się ze wszystkim. Mercato to jeden wielki chaos, zero precyzji, trener pewnie swoje a zarząd swoje.
Allegri może zostać niestety kozłem ofiarnym polityki Marotty, nowy trener dużo tutaj nie da, jedynie czas może pomóc.
Ostatnio zmieniony 23 września 2015, 23:00 przez AdiJuve, łącznie zmieniany 1 raz.

wojczech7

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 23 września 2015, 22:56

Nadziej pisze:Jak mozna pisac, ze to nie wina pilkarzy? No jak? Dzisiaj, poza Cuadrado i Bonuccim, nikt nie zagral meczu na chociazby przyzwoitym poziomie.
Jeszcze Lemina.

"Błogosławiony, kto nie mając nic do powiedzenia, nie obleka tego faktu w słowa."
pablo1503

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 23 września 2015, 22:57

Cabrini_idol pisze:Zaza , Lemina Sturaro ? Serio na Frosinone tak wyjść.

:stop: Jeden z lepszych na boisku. Oby tak dalej, a częściej będzie gościł w podstawowej jedenastce.
Cabrini_idol pisze:Allegri po prostu już się mota, nie wie jak ustawić drużynę kogo wypuścić w 11.

Ja tam mu się nie dziwię, bo sam nie wiem, jak ustawić drużynę w FIFIE :prochno: Letnia polityka transferowa doprowadziła do tego, że przy każdej formacji brakuje Nam co najmniej jednego piłkarza. Przy 4-3-3 nie mamy lewego skrzydła. 4-2-3-1 to samo. 4-3-1-2 odpada, bo nie ma miejsca dla Cuadrado, którego teraz żal sadzać na ławie. Jedyną neutralną formacją wydaje się być znienawidzona przez prawie wszystkich... 3-5-2.
Nie będę komentował niektórych postów, bo szkoda gadać. Pozostaje optymistą i nadal wierzę, że w końcu zaczniemy grać swoje. Oby tylko nie było za późno.

Obrazek
Pessos

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 23 września 2015, 22:58

Lemina akurat dzisiaj zagrał solidnie.
Najbardziej bolą mnie stałe fragmenty, w każdym meczu mamy ich w <brzydkie słowo ( ͡° ͜ʖ ͡°)> i nic z tego nie wynika. Natomiast przeciwnicy mają w drugiej połowie jeden róg i strzelają gola, czy nie podobnie było z golem Dzeko?

Push3k

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Otrzymał podziękowanie: 7 razy

Nieprzeczytany post 23 września 2015, 22:58

LordJuve pisze: Aha.

Sorry, ale ta Twoja teoria się kupy nie trzyma. :ok:
Według mnie się trzyma i to bardzo. Mogę nawet powiedzieć, że z Napoli wygramy i to solidnie. Ja dzisiaj widziałem drużynę, która się dobrze broni, solidnie atakuje, ale brakuje wykończenia. W poprzednich meczach, też się to pokazywało. Dla mnie to kwestia czasu jak to zacznie wchodzić, tak jak weszło z City.

Loud
Louder!
MOTÖRHEAD
1945-2015 RIP Lemmy
Zdun

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 23 września 2015, 22:59

To co Berardi i Czkanoglu w styczniu i walczymy o LE :dance2:
Inter jak Juve za czasów Capello 1-0.....Mecz ogołnie nie najgorszy, ale jak się nie ma napastników to nie ma wygranych...

Zablokowany