Wszystko o Milanie
- jackop
- Juventino
- Podziekował: 20 razy
- Otrzymał podziękowanie: 70 razy
Czy któryś z tutejszych Milanistów udziela się na forum ace milan peel? Od czasu do czasu czytam tematy dotyczące transferów konkurencji i rzuciła mi się w oczy jedna kwestia. Mianowicie wydaje mi się, że większość użytkowników zatrzymała się tam w okresie sprzed jakichś 5 lat.
Chodzi mi o permanentną manierę zaniżania cen zawodników:
Chodzi mi o permanentną manierę zaniżania cen zawodników:
Tylko czy da się wyciągnąć dobrą "10" za rozsądną cenę? Gotze - +30, Isco +40, Oscar +30, de Bruyne +40. Jedynymi zawodnikami, którzy byliby do wyciągnięcia za rozsądną cenę (czyli coś ponad 20mln) to Eriksen, Calhanoglu i Fekir.
Jednakże wydaje mi się, że lepiej wydać te załóżmy 38mln na Hummelsa lub Laporte czy Benatie i dać im te 4-6 mln
Patrząc na to jak obecnie wygląda rynek transferowy, czy choćby włoskie podwórko (Bacca, Bertolacci, Kondogbia, Dybala), jestem ciekawy czemu padają tam takie optymistyczne kwoty? Syndrom "darmowego transferu Gallianiego" i za dużo lat posuchy oderwał ich od rzeczywistości?Wydaje mi się, że za Witsela damy 25+bonusy, za Romagnoliego 20+ bonusy

O Vesuvio Lavali Col Fuoco! Lavali! Lavali! Lavali Col Fuoco!
- Prazesutki
- Juventino
Trochę beka. Ceny tych wszystkich ŚPO są niemalże 2krotnie zaniżone, prócz Oscara i Fekira. Hummels za 30+ jest nieopłacalny, lecz i tak to zamknięty temat. Co do Witsela i Alessio to bardzo możliwe jest, iż transfer Belga zostanie zamknięty do 30mln max, a za Włocha już Roma schodzi z wymaganiami do 25mln. Cóż, Zenit z 40 również zszedł do 30mln, więc jeśli Axel będzie zdecydowany przejść do Milanu, to może się uda wynegocjować 25+bonusy (za niego to byłaby to wręcz promocja).
- Cabrini_idol
- Juventino
Bayern 2 garniturem demoluje podstawową 11 Milanu na nowy sezon. Nie wiem czy naliczyłem więcej niz 4 podania przez cały mecz Milanu.
Nie wygląda to dobrze, pomimo, ze Bayern jest te 2 tygodnie dalej w przygotowaniach, ale w zasadzie zaczęli na równo bo większość zawodników Bayernu miała dłuższe wakacje. Milan cienki jak sik pająka
Nie wygląda to dobrze, pomimo, ze Bayern jest te 2 tygodnie dalej w przygotowaniach, ale w zasadzie zaczęli na równo bo większość zawodników Bayernu miała dłuższe wakacje. Milan cienki jak sik pająka

- sebatiaen
- Juventino
Cabrini a Juve lepsze;)?
Póki co to nasi też zawalają sezon przygotowawczy, to tylko sparingi, niech się oba teamy zgrywają cierpliwie.
Czego ty oczekiwałeś po Milanie mającym tyle zmian w składzie i grającym z Bayernem?
Póki co to nasi też zawalają sezon przygotowawczy, to tylko sparingi, niech się oba teamy zgrywają cierpliwie.
Czego ty oczekiwałeś po Milanie mającym tyle zmian w składzie i grającym z Bayernem?
- Cabrini_idol
- Juventino
Proszę Cię
My mamy momenty bardzo dobre w sparingach, potrafimy skleić akcję. Milan nie potrafi wymienić 5 podań. Nie ma w tej drużynie żadnego piłkarza który mógłby nadać tempo, zainicjować akcje, żadnego. Dzisiaj byli ośmieszani.
Że niby sezon przygotowawczy ? A o ile to w przód są piłkarze Bayernu tydzień?dwa ? Milan nic nie ugra jeśli nie kupi porządnego rozgrywającego. Zresztą tam nic im nie pomoże

Że niby sezon przygotowawczy ? A o ile to w przód są piłkarze Bayernu tydzień?dwa ? Milan nic nie ugra jeśli nie kupi porządnego rozgrywającego. Zresztą tam nic im nie pomoże

- sebatiaen
- Juventino
Ale Cabrini to jest Bayern, czy my wiele więcej byśmy zrobili?:)
My graliśmy z OM i Borussią które były w późniejszym okresie przygotowawczym ale podobnie jak Bayern dzisiaj z Milanem:)
Swoją drogą ciekaw jestem bardzo jak w sezonie się spiszą te nabytki Milanu rodem z włoch, ceny kosmiczne jak za takich graczy, ten Romagnoli wart tych 30 mln?
My za taką sumę kupiliśmy 3 graczy 4 lata temu.
My graliśmy z OM i Borussią które były w późniejszym okresie przygotowawczym ale podobnie jak Bayern dzisiaj z Milanem:)
Swoją drogą ciekaw jestem bardzo jak w sezonie się spiszą te nabytki Milanu rodem z włoch, ceny kosmiczne jak za takich graczy, ten Romagnoli wart tych 30 mln?
My za taką sumę kupiliśmy 3 graczy 4 lata temu.
- Cabrini_idol
- Juventino
Ale zobacz jakim składem wyszedł Bayern 

- sebatiaen
- Juventino
Dwie bramki już strzelili w nieco lepszym składzie;)
I tak ta rezerwa jest dobra a przy Milanie wygląda i tak duuużo lepiej.
Ja tam wolę nie przywiązywać uwagi do sparingów, potem się okaże że Milan zacznie kosić ogórków od samego początku, graczy ma dobrych, przepłaconych tak porządnie ale dobrych, zobaczymy kiedy to zatrybi.
I tak ta rezerwa jest dobra a przy Milanie wygląda i tak duuużo lepiej.
Ja tam wolę nie przywiązywać uwagi do sparingów, potem się okaże że Milan zacznie kosić ogórków od samego początku, graczy ma dobrych, przepłaconych tak porządnie ale dobrych, zobaczymy kiedy to zatrybi.
- Cabrini_idol
- Juventino
No i Milan 2 : 0 do tyłu z Tottenhamem, które grało młodzikami 

- cerb
- Juventino
Z tego co kojarze to pierwsze 8 druzyn poprzedniego sezonu startuje pozniej a Milan byl 10 i dlatego od tej rundy graKimi pisze:Do startu sezonu jeszcze trochę, tymczasem Milan prowadzi 1-0 z Peruggią w Pucharze Włoch. Nie spodziewałem się, że będą grać tak wcześnie :shock: