LM 15/16 (gr. D) [1]: Manchester City 1-2 JUVENTUS
- mazi12
- Juventino
Dlaczego? Bramka dla City wydrukowana a Giorgio kilka razy zażegnał duże niebezpieczeństwo pod naszą bramką a i w wyprowadzeniu nie było źle.mateelv pisze:Chiellini naprawdę powinien siedzieć na ławce...
Akurat dzisiaj do Kielona nie ma się co czepiać.
Zresztą, nie ma co narzekać.
Zespół z dolnych rejonów Serie A pokonuje lidera BPL na ich stadionie :C
E: chyba, że to jakaś ironia, nie wiem :spiteful:
- Pessos
- Juventino
- Podziekował: 3 razy
Wiedziałem że mogą to zrobić. Na temat gry niewiele mogę powiedzieć bo nie mogłem znaleść dobrego streama. Rzuciły mi się w oczy jedynie spalone na panewce akcje przez Morate. Na szczęście zrehabilitował swoją niezbyt dobrą gre w pierwszej połowie. Brawo :juve:
Z tej części którą widziałem to Cuadrado pokazał się całkiem fajnie, brakowało kogoś takiego.
Z tej części którą widziałem to Cuadrado pokazał się całkiem fajnie, brakowało kogoś takiego.
Ostatnio zmieniony 15 września 2015, 23:43 przez Pessos, łącznie zmieniany 1 raz.
- zbysioJuve
- Juventino
Naprawdę? Bo ja tam widziałem jak po stracie piłki w którejś akcji wracał za przeciwnikiem jak sprinter biegnący na setkę, w defensywie tez kilka razy popracował wybijając parę razy piłkę przeciwnikom także nie trzeba pisać, że jest taki tragiczny. A na pewno o wiele lepiej się prezentował niż Pirlo w tamtym sezonie. Będą z niego ludzieRobaku pisze:Cuadrado nie wie co to znaczy defensywna, odbiór, obrona, pomagaj przy ataku przeciwnika.

Dzisiaj ważne zwycięstwo a w dodatku odniesione nad zespołem angielskim, z którym to Serie A rywalizuje o dodatkowe czwarte miejsce w eliminacjach LM. Oby tak dalej a może już w tym sezonie uda się ich przegonić.
Ostatnio zmieniony 15 września 2015, 23:42 przez zbysioJuve, łącznie zmieniany 1 raz.
- mateo369
- Juventino
Dlaczego nasi grali w spodenkach nie z tego kompletu :doh: Śmiesznie białe paski adidasa "komponowały" się ze złotymi na koszulkach.
Uznanie gola na 1-0 dla City to DUŻY błąd sędziego. Wyraźnie widać jak Kielon w końcowej fazie próbował się wybić ale Kompany skutecznie mu to uniemożliwił. Zdziwiłem się, że w czasie meczu komentatorzy przyznali rację sędziemu ale w studio wszyscy stwierdzili, że faul był.
Uznanie gola na 1-0 dla City to DUŻY błąd sędziego. Wyraźnie widać jak Kielon w końcowej fazie próbował się wybić ale Kompany skutecznie mu to uniemożliwił. Zdziwiłem się, że w czasie meczu komentatorzy przyznali rację sędziemu ale w studio wszyscy stwierdzili, że faul był.
"Freddy believes if a fridge falls in front of you, it's your job to get out of its way. I believe it's the fridge's job to get out of mine." - Frank Underwood
- wagner
- Juventino
Świetny rezultat, gra gorsza jednak z pewnymi przebłyskami świetnej gry. Zespół bardzo dobrze przygotowany taktycznie. W obronie graliśmy 4-5-1, w ataku rzeczywiście Morata był bliżej lewej strony boiska. Każdy może być rozliczany indywidualnie, ale przede wszystkim mamy pierwsze zwycięstwo i 3 ptk. Na pewno teraz nie możemy spocząć na laurach. Na pewno odpowiadała nam rola nie faworyta tego meczu, co nie przeszkodziło zagrać odważnie Allegriemu i za to wielkie brawa.
Bardzo inteligentnie zagrał Cuadrado. Bardzo podoba mi się poruszanie się z piłką Dybali, on jest stworzony do gry kombinacyjnej, nie boi się jej, na prawdę zagrał 20 minut (?), ale każde jego podanie miało wartość dodaną.
Na końcu osobną laurkę należy wystawić Buffonowi.
Prawdziwy kapitan. Wspaniały mecz w jego wykonaniu, po raz kolejny ratuje nam tyłek, Pogba kosztuje 80 milionów funtów, Buffon zaś jest bezcenny. Do tego te obrazki po zakończeniu meczu, gdy woła kolegów i ważne słowa na jego fb. Brawo.
PS: Ten sędzia to pomyłka, chciał być sprytniejszy od Włochów :roll:

Na końcu osobną laurkę należy wystawić Buffonowi.

Penso che sia il primo mattoncino importante, devono seguirne tanti altri, perchè ce li meritiamo e li otterremo! #ForzaJuveWojtek pisze:jakie słowa?
PS: Ten sędzia to pomyłka, chciał być sprytniejszy od Włochów :roll:
Ostatnio zmieniony 15 września 2015, 23:49 przez wagner, łącznie zmieniany 1 raz.
- Cabrini_idol
- Juventino
Bo w LM nie może być żadnych szlaczków itd i dlatego graliśmy w spodenkach z wyjazdowego kompletu. Stroje w Lm musza być jednoznaczne.mateo369 pisze:Dlaczego nasi grali w spodenkach nie z tego kompletu :doh: Śmiesznie białe paski adidasa "komponowały" się ze złotymi na koszulkach.

- Pessos
- Juventino
- Podziekował: 3 razy
Ale paski chociaż mogły być złote jak te z góryCabrini_idol pisze:Bo w LM nie może być żadnych szlaczków itd i dlatego graliśmy w spodenkach z wyjazdowego kompletu. Stroje w Lm musza być jednoznaczne.mateo369 pisze:Dlaczego nasi grali w spodenkach nie z tego kompletu :doh: Śmiesznie białe paski adidasa "komponowały" się ze złotymi na koszulkach.

- Edu91
- Juventino
Zawsze mnie zastanawiał fakt, dlaczego Barcelona mimo przepisu o jednolitym tle na koszulce, gdzie miejsce ma numer może stosować pasiaka. Wie ktoś coś o tym?Cabrini_idol pisze:Bo w LM nie może być żadnych szlaczków itd i dlatego graliśmy w spodenkach z wyjazdowego kompletu. Stroje w Lm musza być jednoznaczne.mateo369 pisze:Dlaczego nasi grali w spodenkach nie z tego kompletu :doh: Śmiesznie białe paski adidasa "komponowały" się ze złotymi na koszulkach.

- Vanquish
- Qualità Juventino
- Podziekował: 7 razy
- Otrzymał podziękowanie: 6 razy
Bo u nich numer jest czytelny na niebiesko czerwonych paskach. U nas na biało czarnych już jest gorzejEdu91 pisze:Zawsze mnie zastanawiał fakt, dlaczego Barcelona mimo przepisu o jednolitym tle na koszulce, gdzie miejsce ma numer może stosować pasiaka. Wie ktoś coś o tym?

- MRN
- Juventino
- Podziekował: 13 razy
- Otrzymał podziękowanie: 205 razy
Jestem przeszczęśliwy bo nasze Juve wygrało nie tylko z rywalem ale i sędziami...bramka Pogby prawidłowa, samobój kielona to żart ( nie mam do niego pretensji bo był bezradny ale sędziowie powinni beknąć za to )...mimo to wygraliśmy i pokazaliśmy wszystkim środkowy palec... 

- Makiavel
- Juventino
@alessandro1977 Bramka Pogby byłaby prawidłowa, gdyby nie Morata, który ewidentnie atakował piłkę a był na 2 metrowym spalonym.
"veritas odium parit obsequium amicos"
https://poema.pl/publikacja/2633-moj-dzionek
http://natemat.pl/210925,platna-prawica ... internetem
https://poema.pl/publikacja/2633-moj-dzionek
http://natemat.pl/210925,platna-prawica ... internetem
- eastsider
- Juventino
czekam na Marottę jutro w mediach z wypowiedzią w stylu: "wszystko kalkulowane, odpuściliśmy SerieA na rzecz Ligi Mistrzów. Jako dyrektor sportowy wiedziałem, że Mario jest prawdziwym mistrzem i będzie strzelał bramki ale najbardziej podoba mi się gra Khediry".
- Kamex22
- Juventino
Myślę, że piłkarze zwłaszcza pokazali środkowy palec Beppe! W końcu próbował zniszczyć drużynę, ale jakoś udało się wygrać peirwszy mecz w LM!alessandro1977 pisze: pokazaliśmy wszystkim środkowy palec...
Dobra teraz przekuć to zwycięstwo w coraz to lepszą grę i punkty w Serie A. Potencjał jest, zgrania trochę brakuje, ale wszystko przed nami!