LM 15/16 (gr. D) [1]: Manchester City 1-2 JUVENTUS

Przedmeczowe przewidywania, gorące pomeczowe dyskusje, wasze oceny gry Juve i poszczególnych zawodników.
Zablokowany
Alexinhio-10

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 20 razy
Otrzymał podziękowanie: 12 razy

Nieprzeczytany post 15 września 2015, 23:06

Olek1987 pisze:po 3 meczach w Serie A mamy .... 1 punkt. Po meczu na wyjezdzie z teoretycznie najsilniejszym przeciwnikiem wygraliśmy i mamy 3 punkty. Więc jesli ktoś jeszcze śmie narzekać to jest po prostu <brzydkie słowo ( ͡° ͜ʖ ͡°)>...

Brawo dla Allegriego, ja bym zmienił Moratę po 45 minutach :prochno:

Ta drużyna ma potencjał, w Serie A nas widzę w pierwszej "3", ale w LM zajdziemy do top 4.

Cuadrado .... to będzie najlepszy transfer Juve w tym okienku.

Ile kosztował ? :roll: :smile:
W nicku nie powinieneś mieć 2007, czyli poprawnej daty urodzenia ?

Obie ekipy nie zagrały jakoś porywająco, aczkolwiek cieszy wreszcie wygrana. Na wielki plus Cuadrado i Buffon. Dziwne że najsłabsi w meczu mieli udział w bramkach (Pogba, Mandzu, Morata). Pogba zaczyna strasznie irytować. Miejmy nadzieję, że to zwycięstwo da wszystkim impuls.

bajbek17

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 15 września 2015, 23:06

pumex po raz kolejny mylisz się co do Sturaro. W pierwszej połowie odbierał sporo piłek i to kluczowych. Jeden z najlepszych graczy w obronie w pierwszej odsłonie gry. Byłby jeszcze lepszy na środku choć w sumie dobrze wspomaga słabych Cuadrado i Lichsteiner`a. Typowy przecinak.
Komentator powiedział, że kibice Juve wiele dobrego dzisiaj powiedzą o Moratcie. Prócz bramki i podania do Sturaro totalne dno...

Vinylside

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 15 września 2015, 23:07

Mecz bardzo ciężki, jak z każdą angielską drużyną. Przełamanie natomiast po prostu mistrzowskie. Podnosząc się z kolan udowodniliśmy, że w poprzednim sezonie nie graliśmy w finale z przypadku, ponieważ wygrać na City (przegrywając 1:0) serio jest sztuką.

Opinie osobiste ? O Buffonie to ja nie wspominam bo to już norma, że w każdym meczu udowadnia, że jest najlepszym bramkarzem na świecie. Mandzukica ratuje tylko bramka, no ale jak mówił mój trener - napastnika rozlicza się ze strzelonych bramek. Sturaro wystraszony w 1 połowie natomiast druga to całkowita rehabilitacja (oczywiście, pojawiły się drobne błędy, ale nie na tyle poważne abyśmy mieli poważne kłopoty pod bramką). Cuadrado kolejny mecz na plus, Hernanes pierwsza połowa dobra, w drugiej taka cicha myszka, która dołożyła cegiełkę do zwycięstwa. Pogba asysta magiczna, aczkolwiek za dużo cudów dziś na boisku, które po prostu nie wychodziły.

Jak wspomniałem; przełamanie piękne i oby był to mecz, który pociągnie za sobą kolejne zwycięstwa ! FORZA JUVENTUS :juve:

Obrazek
Loczeno

Madridista
Madridista
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 15 września 2015, 23:09

Pięknie. Szczerze wam gratuluję takiego wyniku i ubicia tych Angoli. Życzę wam wyjścia z grupy łącznie z Sevillą.
Swoją drogą Buffon poziom TOP. Oglądam powtórkę i widzę gościa, który wygląda fizycznie jakby miał 25-30 lat.

Arbuzini

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 15 września 2015, 23:10

Maly pisze:ps. ten mecz można puszczać jako wzorcowy na wykładach "dlaczego TOPowa drużyna nie może mieć drewna z przodu" ;]
Mówimy oczywiście o Llorente i jego rozbracie z Juventusem?

Samobój Chielliniego wydrukowany. Kompany go tak zaatakował, że Giorgio nie był w stanie w żaden sposób inaczej ułożyć ciała.

Bohaterem spotkania zdecydowanie Buffon. Świetny był też Cuadrado, oby utrzymał ten poziom to pumex będzie musiał odszczekać, że to zawodnik bez głowy. Dziś pokazał, że potrafi myśleć na boisku, a jego powroty była klasa sama w sobie. W drugiej połowie ogarnął się Sturaro. Lepiej bronił, zaczął wychodzić do przodu i znalazł się nawet w sytuacji strzeleckiej, którą niestety zmarnował. Przy próbach ofensywnych zaliczył sporo wpadek, ale on ma raptem 22 lata i to był jego pierwszy pełny mecz w Lidze Mistrzów więc takie wieszanie na nim psów jest zdecydowanie na wyrost :stop: .

Hernanes mocno schowany, ale co jakiś czas można było go zobaczyć. Wyglądał na bardzo skoncentrowanego. Widać, że ta pozycja za bardzo mu nie leży, to nie jest zawodnik od rozdzielania piłek, a dziś starał się to nadrabiać ustawianiem, grą w obronie i szybkim wyprowadzaniem akcji. Tragedii nie było, ale w tej roli Marchisio jest wyraźnie lepszy, a i Khedirze powinna bardziej odpowiadać.

Na szczęście kadra jest na tyle szeroka, że nawet przy kontuzjach dwóch podstawowych pomocników jesteśmy w stanie rozpocząć starcia grupie wyjazdowym zwycięstwem.

Eric6666

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 15 września 2015, 23:11

annihilator1988 pisze:Bardzo proszę o link, gdzie mógłbym obejrzeć spotkanie. Meczu nie oglądałem, a słyszę, że Cuadrado jest tym, który może zastąpić Teveza
Cuardado gra tak, że ma ochotę się go wycałować :D (Allegri ma odmienne zdanie :prochno: ). Szarpie, walczy, kiwa, strzela, dośrodkowuje (gol Pogby był wynikiem genialnego podania Cuardado ((nieuznany gol))). Fajnie, że zawodnicy mu ufają, bo dostawał masę piłek.

No i zagraliśmy tak jak Chievo. Masa biegania i walki.
Czułem też trochę zgrzytów pomiędzy obroną i Hernanesem. Ten chciał więcej atakować, a obrońcy chcieli go mieć zawsze z tyłu by mu oddać piłkę. Stawianie go na "regiście" jest marnowaniem jego potencjału. Sturaro jak def. byłby tam lepszy, bo w defensywie naprawdę wymiata, zaś akcje ofensywne mu najzwyczajniej nie wychodzą.

Ps. Lider Serie A vs. Juve 1-1 Lider BPL vs. Juve 1-2 = Serie A> BPL :prochno:

Robaku

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 15 września 2015, 23:13

zeby hamowac ten entuzjazm powiedzmy sobie kilka rzeczy, tak jak wspominałem po meczu z Chievo, my gramy dobrze, ale na druzyny, które podchodzą z nami na poważnie tj. które chca z nami grać a nie murować. Nadal w Serie A będzie murarka i nadal bedziemy probowali - z róznym skutkiem przebić glową , raz skutecznie raz bezsilnie. Nie mamy Teveza, który może minąc 3 zawodników i sieknąć bramkę, nie ma takiego playera w Juve, trzeba czekac na rozwój Dybali...
czyli w weekend najbardziej prawdopodobny 1 pkt.

Eric, Cuadrado nie wie co to znaczy defensywna, odbiór, obrona, pomagaj przy ataku przeciwnika. Ja Maxa rozumiem, ale mniemam, ze Beppe nie rozumie, Conte by dzisiaj Kolumbijczyka rozszarpał.

Lord nie da, bo nadal będziemy się kopać po czole z druzynami, ktorych głownym celem w meczu z nami jest zyskać 1 pkt.
Ostatnio zmieniony 15 września 2015, 23:16 przez Robaku, łącznie zmieniany 2 razy.

LordJuve

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 15 września 2015, 23:14

Wreszcie :!:

Mam nadzieję, że to zwycięstwo da naszej drużynie "kopa".

szczypek

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Otrzymał podziękowanie: 24 razy

Nieprzeczytany post 15 września 2015, 23:15

Obiecuję częściej zakładać tematy meczowe :*

Dziwny mecz, ale wynik jest idealny, perfekcyjny i wymarzony jak na te czasy. Forza!

shnatyk

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 15 września 2015, 23:20

Mecz niemrawy patrząc na klasy drużyn. Jesteśmy wciąż na etapie szukania nowej tożsamości ale zrobiliśmy ku temu duży krok. To zwycięstwo może okazać się istotne w kontekście budowania prawdziwej mentalności Juventusu wśród młodych zawodników, mentalności zwycięzców ;)

Brawo Gigi, Brawo Allegri.

Piękny obrazek po bramce Moraty, aż mnie tchnęło żeby szybko zrobić zrzut ekranu:

Obrazek
(Cuadrado, Dybala, Morata, Pogba - średnia wieku 23 lata, eh chłopaki mają ten luz :cwaniak: )

Maly

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 8 razy
Otrzymał podziękowanie: 25 razy

Nieprzeczytany post 15 września 2015, 23:20

Arbuzini pisze:
Maly pisze:ps. ten mecz można puszczać jako wzorcowy na wykładach "dlaczego TOPowa drużyna nie może mieć drewna z przodu" ;]
Mówimy oczywiście o Llorente i jego rozbracie z Juventusem?
o Bonym i Mandzukicu

i niech bramka Mario was nie zmyli - każdy inny potrafiący grać na linii spalonego też by to strzelił a Inzaghi dwa razy - liczy się całokształt i to co wnieśli obaj do gry swoich zespołów

Kto ma rację dzień wcześniej od innych, ten przez dobę uchodzi za idiotę.

magica Juve vinci

A nie mówiłem?
LeVi

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 15 września 2015, 23:23

2 strzały, 2 słupki, dwie brami. To co nie wchodziło w lidze, wróciło dziś. Czy mógłby ktoś wrzucić kilka zdjęć dobrej jakości jak nasi się cieszą po zdobyciu drugiej brami. Ten wślizg Pogby, Moraty, Dybali i Cuadrado moglibyście droga redakcjo umieścić na stronie głównej ;) chłopaki świetnie zapozowali. Krótkim filmem w zwolnionym tempie też bym nie pogardził! Z góry dzięki.

Obrazek
Alexander De Large 655321
Sorek21

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 15 września 2015, 23:26

Mam nagrany skrót z C+.Podajcie stronę to jutro wrzucę.

deszczowy

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 15 września 2015, 23:29

Średni wizualnie mecz z dobrym wynikiem i... piękną bramką Moraty. Cuadrado na plus, tak jak Sturaro. MOTM oczywiście Buffon. Miałem akurat dyżur ale meczyk oglądałem. Dobrze, oby tak dalej :ok:

I believe in Moise(s) Kean

http://www.pmiska.pl/
mateelv

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Otrzymał podziękowanie: 1 raz

Nieprzeczytany post 15 września 2015, 23:31

Chiellini naprawdę powinien siedzieć na ławce...

Zablokowany