LM 15/16 (gr. D) [1]: Manchester City 1-2 JUVENTUS

Przedmeczowe przewidywania, gorące pomeczowe dyskusje, wasze oceny gry Juve i poszczególnych zawodników.
Zablokowany
Gandalf8

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 15 września 2015, 22:48

Eric6666 pisze:4. typ z c+ powiedział, że zamiast City powinien być Lech wtedy byłby równy poziom. HA!!
Serio? :shock: Całe szczęście, że oglądałem z komentarzem po rusku :D

Jeden, by wszystkimi rządzić, Jeden, by wszystkie odnaleźć,
Jeden, by wszystkie zgromadzić i w ciemności związać
W Krainie Mordor, gdzie zaległy cienie.
Hypeman

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 15 września 2015, 22:48

OPD pisze:Kompany pokazał boiskowy bandytyzm, bezczelnie sfaulował Chielliniego a później cieszył się jak głupi do sera, kiedy Giorgio wpakował piłke do naszej bramki. Liniowy, bramkowy i główny zachowali się w tej sytuacji jak amatorzy.
Kielon pod koniec pierwszej połowy znęcał się za to na Bonym po każdym nieudanym zagraniu :P

zahor

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 15 września 2015, 22:49

Ciężko mi w jednoznaczny sposób zabrać głos po tym meczu. Z jednej strony chyba nie muszę wymieniać braków i niedociągnięć. Z drugiej natomiast po raz pierwszy od nie wiem kiedy to nie ja, tylko kibice drużyny przeciwnej mogą sobie wyrywać włosy z głowy, pocieszać się że nie zasłużyli na porażkę, zastanawiać się co by było gdyby ich piłkarze poszli za ciosem w momencie, kiedy w pełni kontrolowali przebieg gry, cisnąć po swoich piłkarzach że nie potrafili dobić rywala kiedy mieli do tego okazję i zgłaszać pretensje do bramkarza przeciwnika że akurat miał "dzień konia". Fajne, naprawdę fajne uczucie być po drugiej stronie barykady ;)

Makiavel

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 15 września 2015, 22:50

Przed meczem nie wierzyłem. Po pierwszej połowie miałem cień nadziei... Genialne podanie Pogby i ten instynkt SuperMario. To co zrobił Morata to nie tylko instynkt ale też technika strzału, którą pokazał u nas kolejny raz. Mam nadzieję, że ten mecz to będzie przełamanie całej drużyny, jak Pogby z Moratą, którzy, z różnych przyczyn (przy czym nie znam ich u Pogby) nie weszli dobrze w ten sezon.

GENIALNY Buffon, świetny Kielon (samobój dla mnie po faulu na nim), chwilami ocierający się o geniusz Cuadrado. Mało widoczny Hernanes, który jednak, jako nisko grający środkowy pomocnik traci atuty. Sturaro w destrukcji b.dobry, niestety za dużo strat i kiksów. Bonucci miał parę błędów ale też świetnych zagrań. Zastanawiałem się i zastanawiam dalej czemu trener nie wykonał 3 zmiany, choćby dla ukradnięcia paru sekund.

Hypeman

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 15 września 2015, 22:52

Jedna istotna kwestia - Pogba jest słaby. Facet za dużo sobie myśli o sobie, marzeniami już jest na czołówkach gazet jako transfer za 100 milionów a tymczasem traci piłkę w najprostszych pojedynkach. Aż żal patrzeć...

SKAr7

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 15 września 2015, 22:53

Nasi muszą mieć wbite latarnią do głowy, żeby nie machać łapami po kontaktach, tylko grać. City zrobiło sobie 4 patelnie, z czego dwie po właśnie takich zachowaniach, że stajemy bo "był faul i czeba do sędziego z pyskiem". Giorgio też mógł spokojnie zagrać z kontaktem i wybić to na rożny, zamiast sprzedawać swoje pokrzywdzenie.
yanquez pisze:Świetna druga połowa Sturaro.
:ok: Niech on tylko mocniej podpakuje nogi, bo gdyby nie był przestawiany jak ta trzcina myśląca, mógłby być najlepszy na boisku. Szczególnie, że to nie były "bezpieczne" straty.
Ostatnio zmieniony 15 września 2015, 22:57 przez SKAr7, łącznie zmieniany 1 raz.

Olek1987

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 15 września 2015, 22:53

po 3 meczach w Serie A mamy .... 1 punkt. Po meczu na wyjezdzie z teoretycznie najsilniejszym przeciwnikiem wygraliśmy i mamy 3 punkty. Więc jesli ktoś jeszcze śmie narzekać to jest po prostu <brzydkie słowo ( ͡° ͜ʖ ͡°)>...

Brawo dla Allegriego, ja bym zmienił Moratę po 45 minutach :prochno:

Ta drużyna ma potencjał, w Serie A nas widzę w pierwszej "3", ale w LM zajdziemy do top 4.

Cuadrado .... to będzie najlepszy transfer Juve w tym okienku.

Ile kosztował ? :roll: :smile:

Zero szacunku dla Pogby
eastsider

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 15 września 2015, 22:54

SKAr7 pisze:Nasi muszą mieć wbite latarnią do głowy, żeby nie machać łapami po kontaktach, tylko grać. City zrobiło sobie 4 patelnie, z czego dwie po właśnie takich zachowaniach, że stajemy bo "był faul i czeba do sędziego z pyskiem". Giorgio też mógł spokojnie zagrać z kontaktem i wybić to na rożny, zamiast sprzedawać swoje pokrzywdzenie.
w meczu z Chievo się udało. Niestety Włochów ich temperamentu nie oduczysz. Faul był ewidentny tak czy siak.

Olek1987

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 15 września 2015, 22:55

[quote="Hypeman"]Jedna istotna kwestia - Pogba jest słaby. Facet za dużo sobie myśli o sobie, marzeniami już jest na czołówkach gazet jako transfer za 100 milionów a tymczasem traci piłkę w najprostszych pojedynkach. Aż żal patrzeć...[/quote]

I robi w meczu piękną asystę, która daje 1:1 :prochno:

Zero szacunku dla Pogby
Eric6666

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 15 września 2015, 22:57

Pogba dał nam asystę meczu i parę razy ładnie pociągnął piłkę. Jeszcze się rozegra. Patrząc na Cuardado boję się, że Chelsea nam go nie odda (wypożyczenie?). Łezka się w oku zakręciła po golu Moraty i cieszynce naszych! Cuardado i Dybala fajnie się wkomponowali w zespół.

OPD

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 15 września 2015, 22:58

"Vincent Kompany strzelił gola Giorgio Chiellinim" by onet :prochno:

annihilator1988

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 15 września 2015, 22:58

Bardzo proszę o link, gdzie mógłbym obejrzeć spotkanie. Meczu nie oglądałem, a słyszę, że Cuadrado jest tym, który może zastąpić Teveza

ktośtam na forum p$g pisze:Odnoszę wrażenie, że Ibra nie jest związany z PSG
Olek1987

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 15 września 2015, 23:01

[quote="Eric6666"]Pogba dał nam asystę meczu i parę razy ładnie pociągnął piłkę. Jeszcze się rozegra. Patrząc na Cuardado boję się, że Chelsea nam go nie odda (wypożyczenie?). Łezka się w oku zakręciła po golu Moraty i cieszynce naszych! Cuardado i Dybala fajnie się wkomponowali w zespół.[/quote]

Odda i jeszcze cena wykupu będzie niższa, Cuadrado sobie w Chelsea nie poradził i nie zmieni tego dobry kolejny sezon w Serie A.

W Chelsea musi grać medialna gwiazda, ktoś za 50mln+ jak KDB w ManCity, a jakie są tego efekty każdy widzi :prochno: :prochno:

Zero szacunku dla Pogby
Cabrini_idol

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 15 września 2015, 23:05

Przecież my ta grupę wygramy. Zespół Starej Damy ma chemistry na jakimś poziomie 50 %. Jak na początku października dojdzie do 80 % (plus wrócą kontuzjowani) to będziemy każdą drużynę w lidze dewastować. TO WIDAĆ GOŁYM okiem, że potencjał na Serie A nadal mamy największy a i w LM na wiosnę możemy namieszać.
Ostatnio zmieniony 15 września 2015, 23:05 przez Cabrini_idol, łącznie zmieniany 1 raz.

Obrazek
CzeczenCZN

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 15 września 2015, 23:05

Ewidentnie, brak zgrania był naszym problemem :) Tak jak mówiłem! Po meczu z Chievo płacze na forum, jaki to Allegri jest beznadziejny, Marotta jakie beznadziejne transfery. No i co ? Jest moc, jest gra!
Cuadrado u nas się odradza - zawsze tego piłkarza chciałem u nas, byłem naczelnym zwolennikiem jego sprowadzenia i cieszę się że miałem rację, bo wymiata. Mandzukic - już pierwszy gol w Champions League! Morata w swoim stylu - obunożny geniusz. Tak jak po meczu z Olympiakosem w Turynie, w zeszłym roku - narodziło się 4312 (czy 442 w rombie) Tak może tu narodzi się 433? Trzeba będzie odpowiednio ustawić Dybale i Cuadrado na flankach. Pogba chłopak ma kryzys, jest bardzo ambitny, wziął 10 chce być liderem i uda mu się, to nie Balotelli - Paul ma poukładane w głowie! Zobaczycie jeżeli teraz się podniesie - a się podniesie! Będziemy nie do zatrzymania! Zimą pomyślmy o Lavezzim !!!

Forza Juve!!!

Zablokowany