LM 15/16 (gr. D) [1]: Manchester City 1-2 JUVENTUS
- bendzamin
- Redaktor
Nie wiem co to jest ten FotMob, ale możesz mu przekazać, że Simone Padoin nie znajduje się na liście zawodników Juventusu uprawnionych do gry w fazie grupowej Ligi Mistrzów w sezonie 2015/2016.MCL pisze:Jak mi FotMob wysłał newsa o 3-5-2 z BBC z tyłu, Lichym, Sandro na bokach i pomocy, uwaga, Padoin, Pogba, Pereyra to aż mnie skręciło... Przeciw komu? Gdyby jeszcze Pogba był w formie... ale on nigdy nie ciągnął drużyny. Był zawsze dodatkiem do solidnej pomocy. Teraz będzie kulą u nogi Padoina :roll
Mecz na przełamanie, zobaczycie :snackgy:
- Wojtek
- Juventino
Jeśli teraz nie ma obrony to w zeszłym sezonie też jej nie mieliśmy, bo przecież obrona praktycznie nic się nie zmieniła w mercato. Rugani w takim meczu narobi w gacie, choć kto wie. Stawiam, że zadebiutuje w 5. kolejce przeciwko Frosinonealessandro1977 pisze:teraz nie ma obrony, nie ma pomocy ani ataku...tak się zastanawiam - po co ściągaliśmy tego Ruganiego skoro i tak gra szrot w obronie nie potrafiący wyciągać wniosków...gorzej już być nie może, co pokazały pierwsze trzy mecze więc czas na Ruganiego...nawet jutro !

- Mehehehe
- Juventino
- Podziekował: 2 razy
- Otrzymał podziękowanie: 18 razy
Wiadomo w jakich strojach zagramy? Wiem, że to żaden trop - w nagraniu z treningu nasi mają czarno-złote stroje, więc może i jutro zadebiutujemy w tych kozackich zestawach?
Wierzę w chłopaków, zwłaszcza liczęna Dybalę i Cuadrado - ta choinka wygląda bardzo ciekawie, ale na 90% w środku pomocy zobaczymy Hernanesa.
Wierzę w chłopaków, zwłaszcza liczęna Dybalę i Cuadrado - ta choinka wygląda bardzo ciekawie, ale na 90% w środku pomocy zobaczymy Hernanesa.
- MRN
- Juventino
- Podziekował: 13 razy
- Otrzymał podziękowanie: 205 razy
W zeszłym sezonie chłopaki trzymali poziom a teraz co strzał na nasza bramkę to pachnie golem...a dlaczego sądzisz, że Rugani narobiłby w gacie ? Myślę, że wcale nie zagrałby gorzej od Kielona, który ponownie zaliczył tendencję spadkową...Wojtek pisze:......
No i do zbysia...gdzie tutaj narzekanie ? Stwierdzam fakt bo nie ulega wątpliwości, że po pierwszych meczach sezonu powodów do radości nie ma...

- Eric6666
- Juventino
Pewnie w domowych skoro nie będą się mocno gryzły z tymi co założą City. Czarne są chyba trzecim strojem, więc chyba prędzej założymy różowe. Czarne pewnie zostaną użyte z 3-4 razy w meczach Serie A/Pucharze Włoch, a szkoda, bo moim zdaniem są GENIALNE.Mehehehe pisze:Wiadomo w jakich strojach zagramy? Wiem, że to żaden trop - w nagraniu z treningu nasi mają czarno-złote stroje, więc może i jutro zadebiutujemy w tych kozackich zestawach?
Liczę na Mandża w ataku. Ograny w LM i nie zdziwiłbym się jakby tam grał zdecydowanie lepiej.
Liczę też na piękną bramkę Hernanesa, bo dla jego kopyta można wystawiać ołtarze. Jak można tak strzelać? :shock:
Z tego co czytałem obrona City ma być mocno osłabiona (szczególnie boki), więc Cuardado jutro może przyklepać swoją pozycję i na dłużej zostać w pierwszym składzie.
Jutro może być mecz, który odmienia nasz zespół. Może w końcu złapią trochę pewności siebie. Z drugiej strony City może nas dobić.
Forza :juve:
- Wojtek
- Juventino
Rok temu naszym trzecim strojem były te zielone, i zagraliśmy w nich dwa mecze fazy grupowej, przeciwko Atletico i Malmo na wyjazdach więc myślę, że zagramy też 2-3-4 mecze w LM w tych czarnychEric6666 pisze: Pewnie w domowych skoro nie będą się mocno gryzły z tymi co założą City. Czarne są chyba trzecim strojem, więc chyba prędzej założymy różowe. Czarne pewnie zostaną użyte z 3-4 razy w meczach Serie A/Pucharze Włoch, a szkoda, bo moim zdaniem są GENIALNE.

Co zauważyłem. Od naszego powrotu do europejskich pucharów w 2012 roku.
12/13 1/4 LM
13/14 1/2 LE
14/15 FINAŁ LM
15/16 if you know what i mean

- Push3k
- Juventino
- Otrzymał podziękowanie: 7 razy
Patrząc na obecną formę to jest prawdopodobne. Inna sprawa, że patrząc na te 3 mecze, to przy każdym jest wzrost poziomu. Mecz z City może być jedynym słabszym meczem w LM, a potem wrócą do formy i wyjdą spokojnie z grupy.
Loud
Louder!
MOTÖRHEAD
1945-2015 RIP Lemmy
Louder!
MOTÖRHEAD
1945-2015 RIP Lemmy
- Ein
- Juventino
Bardzo chciałbym abyśmy ten mecz wygrali. Pozostaję jednak sceptycznym realistą, jednak już wiele razy gdy skazywano nas na porażkę, to potrafiliśmy pozytywnie zaskoczyć więc w tym upatruję naszej nadziei.
Mamy też w tym szansę, że City cierpi na kontuzje, które powinny ich trochę osłabić, minus polega na tym, że my nigdy z angielskimi drużynami grać nie potrafiliśmy
Remis brałbym w ciemno, porażkę przyjmę ze spokojem, ze zwycięstwa będę zachwycony
Mamy też w tym szansę, że City cierpi na kontuzje, które powinny ich trochę osłabić, minus polega na tym, że my nigdy z angielskimi drużynami grać nie potrafiliśmy

Remis brałbym w ciemno, porażkę przyjmę ze spokojem, ze zwycięstwa będę zachwycony

Moggi: "People keep asking where Juve got the money to buy Vlahovic but they forget that the club is owned by the Elkanns. 2% of the Elkann assets are enough to buy Inter, this is not a joke, let's be clear, it's real data."
- mrozzi
- Juventino
- Podziekował: 4 razy
- Otrzymał podziękowanie: 10 razy
Jeszcze przed premiera byla mowa o tym, ze ten czarny komplet zostal stworzony z mysla o LM. Zreszta cala kolekcja poswiecona tym rozgrywkom jest utrzymana w kolorach zlotym oraz czarnym, wiec mialoby to sens. W zeszlym sezonie bardzo rzadko gralismy w komplecie zielonym, ale mialo to miejsce chocby w meczu z Atletico w Europie wlasnie.Eric6666 pisze:Pewnie w domowych skoro nie będą się mocno gryzły z tymi co założą City. Czarne są chyba trzecim strojem, więc chyba prędzej założymy różowe. Czarne pewnie zostaną użyte z 3-4 razy w meczach Serie A/Pucharze Włoch, a szkoda, bo moim zdaniem są GENIALNE.
Mecz z City albo podniesie morale i nagle odbijemy sie od dna, bijac kolejnych rywali, albo kompletnie nas dobije. Jestesmy w fatalnej formie, ale paradoksalnie mam przeczucie, ze to moze byc nasz dzien. Biorac pod uwage ostatnie wydarzenia i fakt, ze wyjazd do Manchesteru jest teoretycznie tym najtrudniejszym w grupie, remis by mnie zadowolil. Mysle jednak, ze stac nas i na zwyciestwo, zwlaszcza ze w ekipie jutrzejszych gospodarzy brakuje kilku waznych ogniw. Po naszej stronie nie ma co prawda Marchisio, ale absencja Aguero musi cieszyc. Nasz atak sie gubi, ale przy wielu problemach kadrowych defensywy City byc moze zaskoczy.
Licze na Dybale, Morate, Pogbe i Hernanesa. Ten ostatni pokazal w meczu z Chievo, ze dysponuje swietnym strzalem z obu nog, co moze sie okazac kluczowe. Francuz z kolei powinien sobie przypomniec, jak sie gra w pilke. Dycha zobowiazuje i czas najwyzszy, by nas poprowadzil do sukcesu. Nie zapominajmy o tym, ze fenomenalmy wystep musi zanotowac cala nasza defensywa, z Gigim na czele. Caceres w pojedynku z Chievo byl beznadziejny i powinien sie trzymac w tak waznym pojedynku z dala od murawy. Na wystep z cala pewnoscia zasluzyli Sandro i Cuadrado, choc obecnosc tego drugiego bedzie pewnie zalezna od ustawienia.
Oczywistym jest, ze oczekuje dobrego wyniku, ale najwazniejsza badzie postawa zespolu. Chce zobaczyc swietny wystep naszych, walke o kazda pilke, do upadlego. Woz albo przewoz. Jesli juz mielibysmy stracic punkty, to godnie.
Fino alla fine! :juve:
- Arbuzini
- Juventino
Cieszy brak Aguero, arena będzie do dyspozycji Dybali.
Jutrzejszy mecz będzie moim pierwszym, który obejrzę w tym sezonie. Wcześniej nie miałem okazji oglądać odświeżonego Juventusu. Mam więc jedno pytanie - o co chodzi z Moratą? Podobno zaczyna ostatnio coś chłopaczkowi odbijać, a to nie pierwszy raz kiedy gra z kwaśną miną. Oddali Llorente do Sevilli i tęskni za swoją miłością, czy też chciałby powrócić do Hiszpanii? W każdym razie, bardzo dojrzałe zachowanie...
Jutrzejszy mecz będzie moim pierwszym, który obejrzę w tym sezonie. Wcześniej nie miałem okazji oglądać odświeżonego Juventusu. Mam więc jedno pytanie - o co chodzi z Moratą? Podobno zaczyna ostatnio coś chłopaczkowi odbijać, a to nie pierwszy raz kiedy gra z kwaśną miną. Oddali Llorente do Sevilli i tęskni za swoją miłością, czy też chciałby powrócić do Hiszpanii? W każdym razie, bardzo dojrzałe zachowanie...
- pan Zambrotta
- Juventino
jest to taki Wojtek w wersji elektronicznej - pisze dużo, bez sensu, na dodatek kłamie.bendzamin pisze:Nie wiem co to jest ten FotMob, ale (...)MCL pisze:Jak mi FotMob wysłał newsa o 3-5-2 z BBC z tyłu, Lichym, Sandro na bokach i pomocy, uwaga, Padoin, Pogba, Pereyra to aż mnie skręciło... Przeciw komu? Gdyby jeszcze Pogba był w formie... ale on nigdy nie ciągnął drużyny. Był zawsze dodatkiem do solidnej pomocy. Teraz będzie kulą u nogi Padoina :roll
Liczę na dobry mecz Hernanesa, facet pokazał z Chievo że może pociągnąć ten nasz środek pomocy

Remis będzie niezłym rezultatem. Pragnę zauważyć, że lepszego kalendarza spotkań wyśnic nie mogliśmy. Zaczynamy i kończymy trudnymi wyjazdami, w kolejkach 2-5 zdobywamy komplet punktów, potwierdzone info

- zbysioJuve
- Juventino
To moje stwierdzenie odnośnie Twojej wypowiedzi nie było aż tak dosłowne a po prostu takie z przymrużeniem oka. Bo po prostu widzę, że lubisz tutaj trochę jednak sporo narzekać i często Ci się coś nie podobaalessandro1977 pisze:No i do zbysia...gdzie tutaj narzekanie ? Stwierdzam fakt bo nie ulega wątpliwości, że po pierwszych meczach sezonu powodów do radości nie ma...

Też bym na niego postawił jego wzrost na pewno byłby przydatny w walce powietrznej w polu karnym z obrońcami Manchesteru. A po tym co pokazał Morata w pierwszej połowie spotkania z Chievo jego wyjście w podstawowym składzie myślę, że byłoby uzasadnione.Eric6666 pisze:Liczę na Mandża w ataku. Ograny w LM i nie zdziwiłbym się jakby tam grał zdecydowanie lepiej.
- MRN
- Juventino
- Podziekował: 13 razy
- Otrzymał podziękowanie: 205 razy
Trochę mijasz się ze stanem faktycznym bo jeżeli chodzi o LM to chyba jeszcze nie narzekałem...
Nawet w zeszłej edycji kiedy nam nie szło, byłem optymistą i miałem zawsze pozytywne odczucia ale obecny sezon nieco zachwiał moją wiarę co nie oznacza, że te trzy mecze mogły jej mnie pozbawić...
Co do MC, nie jest dla mnie najważniejsze to, że Aguero nie zagra ale to, że z nimi na ogół dobrze się Juve grało więc mam nadzieję, że i tym razem tak będzie...

Nawet w zeszłej edycji kiedy nam nie szło, byłem optymistą i miałem zawsze pozytywne odczucia ale obecny sezon nieco zachwiał moją wiarę co nie oznacza, że te trzy mecze mogły jej mnie pozbawić...
Co do MC, nie jest dla mnie najważniejsze to, że Aguero nie zagra ale to, że z nimi na ogół dobrze się Juve grało więc mam nadzieję, że i tym razem tak będzie...

- bajbek17
- Juventino
Jeżeli gramy 3-5-2 to co robi Caceres na środku obrony? Morata i Mandzukic mnie nie przekonują w ogóle w tym sezonie póki co. Hernanes musi grać w każdym meczu, nabierać pewności, czucia i zgrania jeśli ma być naszym rozgrywającym. Ten środek pola mnie martwi i to nawet bardzo. Panowie straciliśmy 3 kluczowych graczy ze środka w tamtym sezonie (liczę Marchisio z powodu kontuzji) i został Pogba w słabej formie. Jak myślałem, że nasi powoli się pozbierają to teraz poważnie zastanawiam się czy początek sezonu nas nie załatwi. Zostaje Pogba, Sturaro (bardzo słaba forma), Pereyra (bardziej przydatny jako joker), Hernanes, Lemina (wielka niewiadoma) no i kurcze ten Asamoah pechowy.