LM 15/16 (gr. D) [1]: Manchester City 1-2 JUVENTUS
- BlackJacky
- Juventino
- Podziekował: 1 raz
- Otrzymał podziękowanie: 2 razy
I mi. Ale watpie, ze ujrzymy w tym spotkaniu cos innego, niz 3-5-2, ewentualnie 4-3-1-2... To nie mecz, w ktorym mozna poeksperymentowac, skoro nawet z ogorami w lidze nie bylo na to mozliwosci. A zreszta, o czym my mowimy? Kazde ustawienie tej druzyny, to teraz eksperymenty.pablo1503 pisze:Ta niższa grafika mi się podoba.Ivory pisze:
Tak czy owak, wierze w remis.
Wybierz, komu chcesz pomóc: https://www.siepomaga.pl
"Lepszy [Arturo Vidal] prosto z baru Semafor niż ta cała reszta"
"Lepszy [Arturo Vidal] prosto z baru Semafor niż ta cała reszta"
- Haris
- Juventino
Co ty ćpiesz?Cabrini_idol pisze:Wygramy 3 : 0 jutro. Angielskie kluby słabiutkie są. Nie ta taktyka, nie to DNA

Po tych wszystkich słabych meczach nie wiem co dalej myśleć. Do Juve jestem mocno przywiązany od kilkunastu lat i nie wyobrażam sobie życia bez tego klubu. Jakiś tydzień temu gdzieś o tym wspominałem, ale bawi mnie koncepcja zwolnienia Allegriego. :rotfl: Chciałbym wierzyć. że jutro wygramy i zaczniemy marsz w górę tabeli, ale jakoś do końca sam w to nie wierzę. Miałem nadzieję, że w minioną sobotę wszystko już będzie cacy, a jak było widzieliśmy. Mecz będzie cholernie trudny mimo, iż City nie gra tak dobrze w LM to mają piekielnie mocną ekipę. Każdy wynik poza porażką mnie zadowoli.
Od kołyski, aż po grób Stara Dama to mój klub! Forza Juve! <3
- pablo1503
- Juventino
Nie wierzę, nie możliwe, bez jaja!Dragon pisze:Tuttojuve:
(3-5-2): Buffon; Caceres, Bonucci, Chiellini; Lichtsteiner, Lemina, Hernanes, Pogba, Evra; Mandzukic, Morata.
póki co...
Jak 3-5-2, to tylko Cuadrado na prawej. W dodatku City gra bardzo otwartą piłkę i podejrzewam, że będzie nie jedna i nie dwie, a nawet więcej okazji do kontrataków. Obyśmy się tylko nie zamurowali, bo 'błękitni' mają kilku piłkarzy, którzy jedną magiczną zagrywką rozmontują Nas.

- TheWitcher
- Juventino
Ich styl nie jest niewygodny ? Dla nas niewygodny jest styl Chievo i Udinesie, styl City to jest nie do przeskoczenia na ten moment.Ivory pisze:Typuję „zwycięski” remis. City wyrówna dopiero w końcówce. Ich styl nie wydaje mi się szczególnie niewygodny dla nas, nie grają partyzantki w rodzaju Atletico.
W ciągu dnia podawali coś takiego:
Będą srogie baty strzelam, że przyjmiemy jakieś 3 brameczki. Śmiejcie się i nie wierzcie mi, pogadamy jutro. Padoin na przeciwko Toure to jest kpina z kibiców.
- mateelv
- Juventino
- Otrzymał podziękowanie: 1 raz
Niestety nie obudzimy się i nie pokażemy niczego Europie. Nasza gra kompletnie się nie klei, to wygląda jakbyśmy przespali cały okres przygotowawczy. Obrona niestabilna, atak niezgrany, pomoc... zbieranina nowych graczy, jak oni mają razem funkcjonować. Od zarania dziejów środek pola to najtrudniejsza do obsadzenia pozycja, a u nas wygląda to na najsłabszy punkt, właśnie ze względu na masę nowości.
Obawiam się ostrego przytłoczenia przez City. Taka Chelsea zaczęła sezon podobnie jak my, nie idzie im i dostali od nich 3:0.
To nie jest skrajnie negatywne nastawienie, to obiektywne odczucie płynące z tego, co widziałem ostatnio.
Obym się mylił.
Obawiam się ostrego przytłoczenia przez City. Taka Chelsea zaczęła sezon podobnie jak my, nie idzie im i dostali od nich 3:0.
To nie jest skrajnie negatywne nastawienie, to obiektywne odczucie płynące z tego, co widziałem ostatnio.
Obym się mylił.
- wagner
- Juventino
Bez sensu. Prawda jest taka, że będziemy grać z kontry, a Mandzukic się do tego nie nadaje.Dragon pisze:Tuttojuve:
(3-5-2): Buffon; Caceres, Bonucci, Chiellini; Lichtsteiner, Lemina, Hernanes, Pogba, Evra; Mandzukic, Morata.
póki co...
Spodziewane 3-5-2. To oczywiste. Lemina rzucony na głęboką wodę od startu, ale wydaje się że ma być przecinakiem i asekurować Pogbe i Hernanesa. Reszta bez zaskoczenia.
PS: Mobilizacja na takie mecze jest znacznie większa niż na mecze ligowe z przeciętniakami. Na pewno chłopaki zawalczą. Zobaczymy na ile to wystarczy na ten moment w którym jesteśmy. Liczę na remis. Choć już przed losowaniem grup LM najbardziej z angielskich drużyn obawiałem się właśnie City

- Wojtek
- Juventino
Czym sobie Caceres zasłużył na grę?Dragon pisze:Tuttojuve:
póki co...

- zahor
- Juventino
Ustawienie z trójką środkowych pomocników (najpierw 4-3-3, potem 3-5-2) zostało wprowadzone przez Conte jako odpowiedź na problem bogactwa w środku pola. Że od tamtego czasu druga linia w zasadzie zawsze prezentowała się dobrze, zawsze było kogo wystawić, to i grywaliśmy cały czas w ten sposób. Biorąc jednak pod uwagę obecną sytuację kadrową (kontuzje i formę piłkarzy), aż się prosi żeby zagrać cokolwiek innego bo zaryzykuję stwierdzenie że tak niskiej zdolności zdominowania środka nie mieliśmy od czterech lat. Nie wiem czy w chwili obecnej najlepszym rozwiązaniem nie byłoby zwyczajne 4-4-2 z Cuadrado na prawym skrzydle i Evrą/Alexem Sandro na lewym.
- rad
- Juventino
Z wybieganiem Szwajcara i Brazylijczyka, techniką Cuadrado i doświadczeniem Evry i zadziornością Leminy, ew. Pereyry to 442 nie byłoby takie zwyczajne, ale bardzo ciekawe nawet, np. Buffon, Lichtsteiner, Bonucci, Chiellini, Evra, Cuadrado, Pereyra/Lemina, Pogba, Sandro, Dybała/Mandzukic, Morata ? Jakby to była FIFA, to bym tak zagrał :-P
Tylko kto by piłkę rozgrywał ? :doh:
Tylko kto by piłkę rozgrywał ? :doh:
- MCL
- Juventino
Jak mi FotMob wysłał newsa o 3-5-2 z BBC z tyłu, Lichym, Sandro na bokach i pomocy, uwaga, Padoin, Pogba, Pereyra to aż mnie skręciło... Przeciw komu? Gdyby jeszcze Pogba był w formie... ale on nigdy nie ciągnął drużyny. Był zawsze dodatkiem do solidnej pomocy. Teraz będzie kulą u nogi Padoina :roll:
Przykro na to patrzeć, jak z jednej z najlepszej pomocy świata mamy pomoc która ssie ze średniakami Serie A. Nie można sprzedać Ferrari, kupić Fiata i oczekiwać, by Fiat wykręcił taki sam czas okrążenia jak Ferrari.
I ten atak. Morata, Dybala. Morata zgubił gdzieś formę. Dybala działa, jak to on, ale czy starczy na City? Plus taki, że Aguero wyleciał. Marny.
... Nie wierzę w ten skład. <brzydkie słowo ( ͡° ͜ʖ ͡°)>, po raz pierwszy od meczu z Lechem w 2010 nie wierzę, że coś ugramy. Może tak lepiej będzie. Mniej stresu, mogę się tylko miło rozczarować. Będę siedział przed monitorem z szalem w dłoniach. Będę darł się jak popieprzony. Ale panicznie boję się o wynik. to będzie prawdziwy test, Zezola, Allegriego, naszego Mercato i tego, czy w ciągu czterech lat zrobiliśmy jakiekolwiek postępy.
Agnelli może pokazywać numerki na konferencjach prasowych. Ale mnie interesują te numerki przy wyniku. I żeby ten numerek przy nazwie JUVENTUS był o jeden, dwa, trzy większy od tego drugiego. A póki co, boję się, że z City będzie mniejszy. Jezus Maria, mam stres większy niż przed maturą, czy tez prawkiem
Forza! :juve:
Przykro na to patrzeć, jak z jednej z najlepszej pomocy świata mamy pomoc która ssie ze średniakami Serie A. Nie można sprzedać Ferrari, kupić Fiata i oczekiwać, by Fiat wykręcił taki sam czas okrążenia jak Ferrari.
I ten atak. Morata, Dybala. Morata zgubił gdzieś formę. Dybala działa, jak to on, ale czy starczy na City? Plus taki, że Aguero wyleciał. Marny.
... Nie wierzę w ten skład. <brzydkie słowo ( ͡° ͜ʖ ͡°)>, po raz pierwszy od meczu z Lechem w 2010 nie wierzę, że coś ugramy. Może tak lepiej będzie. Mniej stresu, mogę się tylko miło rozczarować. Będę siedział przed monitorem z szalem w dłoniach. Będę darł się jak popieprzony. Ale panicznie boję się o wynik. to będzie prawdziwy test, Zezola, Allegriego, naszego Mercato i tego, czy w ciągu czterech lat zrobiliśmy jakiekolwiek postępy.
Agnelli może pokazywać numerki na konferencjach prasowych. Ale mnie interesują te numerki przy wyniku. I żeby ten numerek przy nazwie JUVENTUS był o jeden, dwa, trzy większy od tego drugiego. A póki co, boję się, że z City będzie mniejszy. Jezus Maria, mam stres większy niż przed maturą, czy tez prawkiem
Forza! :juve:
http://mclpl.blogspot.com <-- Opowiadania, recenzje i inne ciekawe teksty 

- Sajan
- Juventino
Orientuje się ktoś czy onet ma w tym roku LM ? Szukam nigdzie nie ma a wykupienie dzień wcześniej zawsze tańsze było
Osobiście nie moge znaleźć kupna biletu na transmisje 

"Wyobraź sobie worek, w worku bilon, worek ze trzy metry i wazy ze sto kilo. Wyobraź sobie worek, w worku banknoty, a teraz spójrz na tych co sprzedali się za pięć złotych"
- MRN
- Juventino
- Podziekował: 13 razy
- Otrzymał podziękowanie: 205 razy
Zawsze przed LM byłem optymista ale nie tym razem...zawsze mieliśmy obronę, na ogół było tak, że jak coś straciliśmy to tez coś ukłuliśmy...teraz nie ma obrony, nie ma pomocy ani ataku...tak się zastanawiam - po co ściągaliśmy tego Ruganiego skoro i tak gra szrot w obronie nie potrafiący wyciągać wniosków...gorzej już być nie może, co pokazały pierwsze trzy mecze więc czas na Ruganiego...nawet jutro !
Jutro znowu będzie pierwszy strzał na bramkę i padnie gol...na przełamanie naszej ofensywy z wisienka na torcie w postaci Hernanesa nie liczę...
Jutro znowu będzie pierwszy strzał na bramkę i padnie gol...na przełamanie naszej ofensywy z wisienka na torcie w postaci Hernanesa nie liczę...

- PrzemasJuve
- Juventino
Na taki mecz Lemina? akt odwagi czy rozpaczy (po tym co pokazał Sturaro)
Magica Juve resiste il mio cuore lontano da te soltanto se penso alla figa!!
- zbysioJuve
- Juventino
Na pewno łatwo nie będzie i szykuje się ciężki mecz. No, ale cóż mimo nawet wypadnięcia Marchisio oraz braku Khediry trzeba wierzyć, że uda się wywieźć co najmniej remis. Może to właśnie jutrzejszy mecz będzie tym od którego ta gra zacznie powoli się poprawiać na lepsze a i poszczególni zawodnicy pozytywnie nas zaskoczą.
FORZA :juve: !!!
P.S. Alessandro wrócił i jest już narzekanie
Trochę wiary, może nie będzie tak tragicznie.
FORZA :juve: !!!
P.S. Alessandro wrócił i jest już narzekanie