Mercato (Lato 2016)
- ozi(Forza_Juve)
- Juventino
jeszcze paru zawodników jest do wzięcia za darmo: http://www.przegladsportowy.pl/pilka-no ... 2,972.html
kogo bierzemy?
:co?:
kogo bierzemy?

Piłkarze odchodzą, mężczyźni zostają!
- Crunny
- Juventino
- Otrzymał podziękowanie: 19 razy
Matko boska, jaki szrot! Ludzie tutaj narzekają na Hernanesa, który przez 3-4 sezony stanowił o sile Lazio i nie odnalazł się w Interze, który był w sezonie przejściowymozi(Forza_Juve) pisze:jeszcze paru zawodników jest do wzięcia za darmo: http://www.przegladsportowy.pl/pilka-no ... 2,972.html
kogo bierzemy?:co?:

Jak Khedira i Hernanes wrócą do formy

- gucio_juve
- Juventino
Za Eboue swojego czasu wielu z forum dałoby się pokroićCrunny pisze:Matko boska, jaki szrot! Ludzie tutaj narzekają na Hernanesa, który przez 3-4 sezony stanowił o sile Lazio i nie odnalazł się w Interze, który był w sezonie przejściowymozi(Forza_Juve) pisze:jeszcze paru zawodników jest do wzięcia za darmo: http://www.przegladsportowy.pl/pilka-no ... 2,972.html
kogo bierzemy?:co?:
Jak Khedira i Hernanes wrócą do formy, to razem z Marchisio i Pogbą mogą stworzyć świetny środek pola. Na ich brak formy będzie czychać wataha młodych wilków: Pereyra, Sturaro i Lemina. Mam nadzieję, że w kolejności do gry będą przed Padoinem.

- Makiavel
- Juventino
@Jacky chyba mało widziałeś spotkań w wykonaniu Cuadrado. Były takie, gdzie grał świetnie jako boczny obrońca.
@Cabrini idol Dybala to nie kreator? Widziałeś jakieś jego mecze albo statystyki czy tak po prostu orzekłeś dumając przed monitorem? Dybala akurat śmiało mógłby grać za napastnikami, zresztą już w Juve pokazał, że dogrywać potrafi świetnie.
@Cabrini idol Dybala to nie kreator? Widziałeś jakieś jego mecze albo statystyki czy tak po prostu orzekłeś dumając przed monitorem? Dybala akurat śmiało mógłby grać za napastnikami, zresztą już w Juve pokazał, że dogrywać potrafi świetnie.
"veritas odium parit obsequium amicos"
https://poema.pl/publikacja/2633-moj-dzionek
http://natemat.pl/210925,platna-prawica ... internetem
https://poema.pl/publikacja/2633-moj-dzionek
http://natemat.pl/210925,platna-prawica ... internetem
- Arbuzini
- Juventino
Jestem ciekawy tego co pokaże Hernanes. W Lazio był gwiazdą, kibice żegnali go z ogromnym żalem. W Interze mu nie szło, a i tak strzelił 5 bramek i zaliczył 4 asysty. To wynik lepszy od naszego Roberto.
Byłem napalony na Draxlera, ale wyszło, że chłopakowi brakuje mentalności lidera. Brazylijczyk był dyrygentem Lazio, godnie zastąpionym przez Candrevę. Jakieś plusy ma ten transfer. Choćby to, że przynajmniej teoretycznie mamy zastępstwo dla Marchisio. Pozostaje mi tylko trzymać kciuki za Brazylijczyka. Bycie lepszym trequartistą od Vidala jest w jego zasięgu.
Wspominając o 352 Conte i ważnej roli registy zapominacie o dwóch kluczowych kwestiach: napastnicy i skrzydła. W obecnej formie obie te formacje wyglądają zupełnie inaczej. W ataku mamy szybkich Moratę i Dybalę, dobrze grających z kontry. Obaj też potrafią tworzyć kolegom dogodne sytuacje strzeleckie. O skrzydłach nie ma nawet co mówić. Duet Lichtsteiner-Asamoah został uzupełniony przez doświadczonego Evrę oraz szybkich, świetnych technicznie i lubiących grać przy linii - Cuadrado i Sandro. To są naprawdę znaczące różnice i uważam, że można tak zbalansować drużynę, że centralnym punktem pomocy będzie zawodnik o charakterystyce Marchisio. Także tutaj luk nie stwierdzam, choć wdrożenie nowych schematów i zgranie się zespołu zapewne zajmie trochę czasu.
Jeszcze słów kilka o regiście (tudzież "regiście"). Moim zdaniem w obecnej wizji Allegriego ten zawodnik musi umieć również zabezpieczać tyły. Ja widzę tylko jednego piłkarza, który jest do tego stworzony i nie przyszedł do nas w przeszłości, bo w klubie był już jego idol po sezonie życia - Pirlo.
Widziałem chyba wcześniej szyderkę z Padoina. Szkoda, że niektórzy nie pamiętają już, że gdyby nie on to po bokach obrony w niektórych meczach graliby chyba zawodnicy z Primki. Teraz zdrowy jest Caceres, przyszli Sandro i Lemina więc odstawienie go na boczny tor jest zrozumiałe, co nie znaczy, że nagle stał się bezużyteczny. Po sezonie pewnie odejdzie, bo kończy mu się kontrakt.
Byłem napalony na Draxlera, ale wyszło, że chłopakowi brakuje mentalności lidera. Brazylijczyk był dyrygentem Lazio, godnie zastąpionym przez Candrevę. Jakieś plusy ma ten transfer. Choćby to, że przynajmniej teoretycznie mamy zastępstwo dla Marchisio. Pozostaje mi tylko trzymać kciuki za Brazylijczyka. Bycie lepszym trequartistą od Vidala jest w jego zasięgu.
Wspominając o 352 Conte i ważnej roli registy zapominacie o dwóch kluczowych kwestiach: napastnicy i skrzydła. W obecnej formie obie te formacje wyglądają zupełnie inaczej. W ataku mamy szybkich Moratę i Dybalę, dobrze grających z kontry. Obaj też potrafią tworzyć kolegom dogodne sytuacje strzeleckie. O skrzydłach nie ma nawet co mówić. Duet Lichtsteiner-Asamoah został uzupełniony przez doświadczonego Evrę oraz szybkich, świetnych technicznie i lubiących grać przy linii - Cuadrado i Sandro. To są naprawdę znaczące różnice i uważam, że można tak zbalansować drużynę, że centralnym punktem pomocy będzie zawodnik o charakterystyce Marchisio. Także tutaj luk nie stwierdzam, choć wdrożenie nowych schematów i zgranie się zespołu zapewne zajmie trochę czasu.
Jeszcze słów kilka o regiście (tudzież "regiście"). Moim zdaniem w obecnej wizji Allegriego ten zawodnik musi umieć również zabezpieczać tyły. Ja widzę tylko jednego piłkarza, który jest do tego stworzony i nie przyszedł do nas w przeszłości, bo w klubie był już jego idol po sezonie życia - Pirlo.
Widziałem chyba wcześniej szyderkę z Padoina. Szkoda, że niektórzy nie pamiętają już, że gdyby nie on to po bokach obrony w niektórych meczach graliby chyba zawodnicy z Primki. Teraz zdrowy jest Caceres, przyszli Sandro i Lemina więc odstawienie go na boczny tor jest zrozumiałe, co nie znaczy, że nagle stał się bezużyteczny. Po sezonie pewnie odejdzie, bo kończy mu się kontrakt.
- ozi(Forza_Juve)
- Juventino
Padoin jest przydatnym rezerwowym, nie gra az tak tragicznie, po prostu wszelkie niepowodzenia przypisujemy wlasnie mu. moze grac na bokach obrony, w środku, i przede wszystkim nie marudzi jak siedzi na ławie...
Piłkarze odchodzą, mężczyźni zostają!
- Alexinhio-10
- Juventino
- Podziekował: 20 razy
- Otrzymał podziękowanie: 12 razy
siewier Wielu z nas jest wkurzonych po koncowce mercato
ale z tym slabym tekstem to troche pojechales.
Wolalbym 433/4231 z Roberto,Dybala,Cuadrado na skrzydlach i Hernanesem w trojce pomocnikow, niz 4312 z Cuadrado i Roberto na lawie.

Wolalbym 433/4231 z Roberto,Dybala,Cuadrado na skrzydlach i Hernanesem w trojce pomocnikow, niz 4312 z Cuadrado i Roberto na lawie.
- jpjp5
- Juventino
ludziska przeciez teraz zapewne nie bedziemy grali na typowego rozgrywajacego czytaj registe, bo takiego nie mamy i zreszta nie jest on nam potrzebny bo uzaleznianie gry od jednego zawodnika to slaba opcja. W tamtym sezonie rozgrywanie nalezalo glownie do pirlo i teveza. W tym mysle ze allegri moze postawic na trzech zawodnikow a nawet moze czterech tj. marchisio, pogba, hernanes badz pereyra no i czasami z przodu moze cofac sie po pilke dybala. prawde powiedziawszy 3-5-2 to jest jak dla nas na te chwile zle ustawienie takze mam nadzieje ze czesciej bedziemy grali 4-3-1-2. Dla 3-5-2 jednak mamy za slabe boki zeby mogly pociagnac gre, aczkolwiek jakby ustawic cuardado i alexa sandro na bokach to moze byc ciekawie i kreatywnie ale to zapewne dopiero za miesiac jak poznaja ta taktyke.
- sebatiaen
- Juventino
Już nie przeżywajcie, kropka nad I którą był Hernanes wzmacnia nie dość że walory ofensywne tak też rzuty wolne.
On potrafi uderzyć.
Naprawdę zyskujemy gracza jakiego nam brakowało, potrafi bardzo wiele.
To Juve jest mocniejsze niż przed rokiem, musimy się zgrać, z czasem będzie coraz lepiej.
Marotta ma rację, też chciałem Draxlera ale samymi młodymi to my za wiele nie zdziałamy, musi być doświadczenie, Hernanes to zawodnik niedoceniany, nie jest medialny ale umiejętności ma prze ogromne.
On potrafi uderzyć.
Naprawdę zyskujemy gracza jakiego nam brakowało, potrafi bardzo wiele.
To Juve jest mocniejsze niż przed rokiem, musimy się zgrać, z czasem będzie coraz lepiej.
Marotta ma rację, też chciałem Draxlera ale samymi młodymi to my za wiele nie zdziałamy, musi być doświadczenie, Hernanes to zawodnik niedoceniany, nie jest medialny ale umiejętności ma prze ogromne.
- zoff
- Qualità Juventino
- Otrzymał podziękowanie: 2 razy
Zapomnijcie o innych ustawieniach niż 4-3-1-2 czy 3-5-2. Drużyna nie może w ciągu sezonu używać 4 formacji. Tak naprawdę grą się jedną. 3-5-2 po listopadzie było używane tylko wtedy kiedy była taka konieczność. Jestem zdania, że w finale w Berlinie po wyrównaniu na 1:1 gdyby zdrowy był Chiellini przeszlibyśmy na 3-5-2. Zmiana Barzagliego za Pirlo. Ale to już przeszłość.
4-2-3-1? Wciskanie na siłę Dybali gdzieś na skrzydła? Dajcie spokój. Zostawmy chore pomysły i niech Juventus skupi się nad 4-3-1-2 bo w zeszłym sezonie wyglądało to bardzo dobrze. Dzisiaj mamy wzmocnione boki obrony i jestem zdania, że to ustawienie może ponownie dostarczyć wielu pozytywnych emocji. Szczególnie w Champions League.

Ed.
Jasne, że tak
Brawo dla Was Panowie Tengen i Mehehehe 
4-2-3-1? Wciskanie na siłę Dybali gdzieś na skrzydła? Dajcie spokój. Zostawmy chore pomysły i niech Juventus skupi się nad 4-3-1-2 bo w zeszłym sezonie wyglądało to bardzo dobrze. Dzisiaj mamy wzmocnione boki obrony i jestem zdania, że to ustawienie może ponownie dostarczyć wielu pozytywnych emocji. Szczególnie w Champions League.
Prawda. Różnicą pomiędzy drużyną Conte, a drużyną Maxa to właśnie wysokość gry. Za Conte na siłę graliśmy bardzo wysoko, skracaliśmy maksymalnie pole gry. Allegri pozwolił wciągnąć trochę rywala. Zdecydowanie lepiej graliśmy z kontry. Mając nawet Teveza, który mimo 30 na karku zapieprzał aż miło. Teraz mając takich graczy jak Sandro, Dybala, Cuadrado powinno to wyglądać jeszcze lepiej. Nawet w 3-5-2. Ale wszystko wymaga czasu.Arbuzini pisze: Wspominając o 352 Conte i ważnej roli registy zapominacie o dwóch kluczowych kwestiach: napastnicy i skrzydła. W obecnej formie obie te formacje wyglądają zupełnie inaczej. W ataku mamy szybkich Moratę i Dybalę, dobrze grających z kontry. Obaj też potrafią tworzyć kolegom dogodne sytuacje strzeleckie. O skrzydłach nie ma nawet co mówić. Duet Lichtsteiner-Asamoah został uzupełniony przez doświadczonego Evrę oraz szybkich, świetnych technicznie i lubiących grać przy linii - Cuadrado i Sandro. To są naprawdę znaczące różnice i uważam, że można tak zbalansować drużynę, że centralnym punktem pomocy będzie zawodnik o charakterystyce Marchisio.
Kogo masz na myśli?Arbuzini pisze:. Ja widzę tylko jednego piłkarza, który jest do tego stworzony i nie przyszedł do nas w przeszłości, bo w klubie był już jego idol po sezonie życia - Pirlo.
Arbuzini pisze: Widziałem chyba wcześniej szyderkę z Padoina. Szkoda, że niektórzy nie pamiętają już, że gdyby nie on to po bokach obrony w niektórych meczach graliby chyba zawodnicy z Primki. Teraz zdrowy jest Caceres, przyszli Sandro i Lemina więc odstawienie go na boczny tor jest zrozumiałe, co nie znaczy, że nagle stał się bezużyteczny. Po sezonie pewnie odejdzie, bo kończy mu się kontrakt.

Ed.
Jasne, że tak

Ostatnio zmieniony 03 września 2015, 00:15 przez zoff, łącznie zmieniany 3 razy.
- Tengen
- Juventino
Veratti?zoff pisze:Kogo masz na myśli?Arbuzini pisze:. Ja widzę tylko jednego piłkarza, który jest do tego stworzony i nie przyszedł do nas w przeszłości, bo w klubie był już jego idol po sezonie życia - Pirlo.

- Mehehehe
- Juventino
- Podziekował: 2 razy
- Otrzymał podziękowanie: 18 razy
Marco V.zoff pisze:Kogo masz na myśli?Arbuzini pisze:. Ja widzę tylko jednego piłkarza, który jest do tego stworzony i nie przyszedł do nas w przeszłości, bo w klubie był już jego idol po sezonie życia - Pirlo.
- Flas
- Juventino
Chyba chodzi o Verattiego? Chociaż nie kojarzę, żeby nazywał Pirlo swoim idolem, no i powody jego nie przejścia do nas pewno były bardziej złożone.zoff pisze:Kogo masz na myśli?Arbuzini pisze:. Ja widzę tylko jednego piłkarza, który jest do tego stworzony i nie przyszedł do nas w przeszłości, bo w klubie był już jego idol po sezonie życia - Pirlo.
Co do Hernanesa to zgadzam się, że przydadzą się jego wolne, bo póki co miernie to wygląda. Samo Mercato budzi ambiwalentne uczucia. Wzmocnienia wyglądają co najmniej przyzwoicie - nawet na tle ubytków. Zdaje mi się,że największy zgrzyt wywołują warunki odejść z klubu. Gdybyśmy dostali tak z 10 więcej za Vidala, a za resztę towarzystwa tak z 15 mln, to nawet przy braku wisienki na torcie w postaci "prestiżowego" 3/4 byłbym z mercato zadowolony. A tak mam poczucie, że ktoś nas zrobił bez mydła ... (co jest głupie bo akurat jesli chodzi o finanse to naprawdę Juve jest nieźle zarządzane więc i te transakcje z klubu musiały być przemyślane ekonomicznie)
Edit. Z tym Verattim to popisałem się refleksem szachisty

- stf
- Juventino
Fajny post bez uzasadnienia :rotfl:ozob pisze:Veratti gra zupelnie inaczej niz Pirlo.
Veratti to rzeczywiście najbardziej zbliżony stylem zawodnik do Pirlo. A z drugiej strony to nikt nie gra tak jak Pirlo i tyle.