Mercato (Lato 2016)
- ozob
- Juventino
No wlasnie nie ogladales skoro wybierasz tylko statystyki dotyczace Pirlo. Wymien jeszcze odbiory i krotkie zagrania. I wypadaloby wymienic tylko mecze na regiscie w wykonaniu obu zawodnikow. Inaczej zaklamujesz rzeczywistosc.
Ponadto te dlugie zagrania Pirlo nijak sie mialy do przyspieszenia gry, ktorego tak nam brakowalo ubieglej jesieni. Dopiero gdy Max zaczal tam stawiac na Marchisio gra stala sie bardziej dynqmiczna. Przeciwnik mial mniej czasu na ustawinie, bo Claudio nie robil tych kolek Pirlo. Golym okiem bylo widac, ze Juve z Claudio bylo lepsze od tego z Pirlo.
Ponadto te dlugie zagrania Pirlo nijak sie mialy do przyspieszenia gry, ktorego tak nam brakowalo ubieglej jesieni. Dopiero gdy Max zaczal tam stawiac na Marchisio gra stala sie bardziej dynqmiczna. Przeciwnik mial mniej czasu na ustawinie, bo Claudio nie robil tych kolek Pirlo. Golym okiem bylo widac, ze Juve z Claudio bylo lepsze od tego z Pirlo.
La fidanzata d'Italia
- Kucharius1
- Juventino
Tylko to nie chodzi o to czy Markiz to registaVirgil pisze:Właśnie tak się zdarzyło, że oglądałem prawie wszystkie mecze Juve w poprzednim sezonie i bzdurą jest uważanie Marchisio za klasowego rozgrywającego![]()
Ale ok może byś jakimiś statystykami to poparł bo w zeszłym sezonie niby takim rewelacyjnym Marchisio
Dokładne Długi Piłki : 4.7 7.9
Niedokładne : 2.4 2.5
Kluczowe podania : 1.4 (1) 2.2
Pogrubione to statystki Pirlo, który miał słaby sezon. Mogę Ci przytoczyć też staty innych klasowych rozgrywających np. Modrica wszyscy są dużo lepsi niż Marchisio,
Ale oczywiście jestem ślepy i nie widzę tej maestrii Marchisio dlatego ratuję się statystykami.

On nadaje rytm naszej grze, przez co kultura samego rozgrywania wzrasta x10. Widać było pomiędzy nim a Pirlo różnicę szczególnie z lepszymi przeciwnikami. Pirlo przetrzymywał piłkę i często na siłę szukał długiego podania za linię obrońców. Z Claudio po prostu inni prezentują się lepiej, dzięki grze zespołowej.
To jest coś czego potrzebujemy, a nie ciągłe rzucanie piłek za linię. Wymiana pozycji, szybkie wymiany piłek, plus niesamowite zabezpieczenie defensywy dzięki grze Claudio.
Oceniasz w bardzo dziwny sposób, który można podsumować w taki sposób - Markiz jest gorszym Pirlo, niż Pirlo.
Natomiast jest obecnie lepszym piłkarzem, i kimś kogo potrzebujemy.
- Cabrini_idol
- Juventino
ozob pisze: Wymien jeszcze odbiory i krotkie zagrania. I wypadaloby wymienic tylko mecze na regiscie w wykonaniu obu zawodnikow. Inaczej zaklamujesz rzeczywistosc.
NO I WŁAŚNIE to pokazuje, że MARCHISIO to box2box. Odbiory, krótkie podania, wejście z 2 lini w pole karne. Oczywiście Marchisio będzie grał jako rozgrywający i będzie rozrzucał piłki, ale to jest typowy b2b ustawiony na pozycji rozgrywającego. Poza tym tutaj panuje przekonanie, że 5-6 meczach można stwierdzić, że Marchisio to super rozgrywający.
Ostatnio zmieniony 02 września 2015, 15:28 przez Cabrini_idol, łącznie zmieniany 2 razy.

- Virgil
- Juventino
Właśnie nie, w tamtym sezonie MArchisio był zdecydowanie lepszym piłkarzem niż Pirlo i ja tego nie neguje bo bardzo lubię Marchisio. Pokazuje tylko, że on nie jest żadnym rozgrywającym ani registą. Krótkich piłek nie podawałem bo i tak ma ich Pirlo więcej, a odbiory nie należą do roli rozgrywającego.
Oceniam tylko i wyłącznie jakim "rozgrywającym", "registą" czy jak kto by chciał to nazwać jest Marchisio i jest w przekroju całego sezonu średnim na tle Pirlo i innych topowych rozgrywających. Nie nadaje się do prowadzenia gry topowej drużyny.
Co więcej graliśmy 4-3-1-2 i tutaj jest mniejsza rola kogoś takiego jak Pirlo czy według niektórych Marchisio. Jeżeli mamy 3-5-2 to Marchisio byłby odpowiedzialny właśnie za rozrzucanie piłek, regulowanie tempa i prowadzenie całej gry zespołu a to nie jest jego rola i ma mecze kiedy robi to fatalnie (mecz o Superpuchar chociażby)
Oceniam tylko i wyłącznie jakim "rozgrywającym", "registą" czy jak kto by chciał to nazwać jest Marchisio i jest w przekroju całego sezonu średnim na tle Pirlo i innych topowych rozgrywających. Nie nadaje się do prowadzenia gry topowej drużyny.
Co więcej graliśmy 4-3-1-2 i tutaj jest mniejsza rola kogoś takiego jak Pirlo czy według niektórych Marchisio. Jeżeli mamy 3-5-2 to Marchisio byłby odpowiedzialny właśnie za rozrzucanie piłek, regulowanie tempa i prowadzenie całej gry zespołu a to nie jest jego rola i ma mecze kiedy robi to fatalnie (mecz o Superpuchar chociażby)
Ostatnio zmieniony 02 września 2015, 15:30 przez Virgil, łącznie zmieniany 1 raz.
- ozob
- Juventino
Kolega ma przeciez rozumowanie z FMa gdzie jednego zawodnika musi zastapic identycznym, aby gra sie kleila. :rotfl:
Rzeczywostosc jest jednak zgola inna i na szczescie Allegri jakis czas temu zrozumial z kim na regiscie gra Juventusu wyglada lepiej
czy to w 4-3-1-2 czy 3-5-2.
A Ty kolego Vigril dawaj teraz ilosc meczy na regiscie w wykonaniu obu Panow w zeszlym sesonie, wyniki spotkan i statystyki tych graczy w rych meczach. Wszystkie statystyki.
Rzeczywostosc jest jednak zgola inna i na szczescie Allegri jakis czas temu zrozumial z kim na regiscie gra Juventusu wyglada lepiej

A Ty kolego Vigril dawaj teraz ilosc meczy na regiscie w wykonaniu obu Panow w zeszlym sesonie, wyniki spotkan i statystyki tych graczy w rych meczach. Wszystkie statystyki.

Ostatnio zmieniony 02 września 2015, 15:32 przez ozob, łącznie zmieniany 1 raz.
La fidanzata d'Italia
- Cabrini_idol
- Juventino
ozob pisze: Rzeczywostosc jest jednak zgola inna i na szczescie Allegri jakis czas temu zrozumial z kim na regiscie gra Juventusu wyglada lepiej
Ta, ciekawe ile zagrał Marchisio meczy na regiście ? Kilka. Nie podniecaj się tak. Nie mówię, że Marchisio będzie słaby na tej pozycji, być może da rade ale 3-5-2 wymaga RASOWEGO rozgrywającego co pokazały 2 pierwsze sezony Conte, gdzie Pirlo brylował. Pod koniec ery Conte nie dało się tego oglądać bo Pirlo wypadł z formy. Nawet z Marchisio za Allegriego 3-5-2 wyglądało niezbyt ciekawie inaczej ma się rzecz do 4312 gdzie również Marchisio grywał jako regista ale w tym ustawieniu wyglądało to lepiej ponieważ 4312 daje możliwość przeniesienia rozgrywania na napastników i treqa, gdzie w 352 całe rozgrywanie skupia się na WŁAŚNIE TYM REGIŚCIE.

- Astarot
- Juventino
Fajnie, że podajesz dane z whoscored - są dosyć miarodajne, też lubię się nimi podpierać.... ALEVirgil pisze:Właśnie tak się zdarzyło, że oglądałem prawie wszystkie mecze Juve w poprzednim sezonie i bzdurą jest uważanie Marchisio za klasowego rozgrywającego![]()
Ale ok może byś jakimiś statystykami to poparł bo w zeszłym sezonie niby takim rewelacyjnym Marchisio
Dokładne Długi Piłki : 4.7 7.9
Niedokładne : 2.4 2.5
Kluczowe podania : 1.4 (1) 2.2
Pogrubione to statystki Pirlo, który miał słaby sezon. Mogę Ci przytoczyć też staty innych klasowych rozgrywających np. Modrica wszyscy są dużo lepsi niż Marchisio,
Ale oczywiście jestem ślepy i nie widzę tej maestrii Marchisio dlatego ratuję się statystykami.
Pirlo wykonywał u nas stałe fragmenty - jak myślisz miało to wpływ na podane przez Ciebie statystyki długich piłek i kluczowych podań ??? bo ja myślę, że miało i to istotny :snackgy: oczywiście stałe fragmenty to ważny skill, szczególnie jeżeli popatrzymy jak wolne wykonywali nasi pozostali kopacze w ostatnich meczach ale to właśnie tym Andrea podbijał sobie statystyki

- Makiavel
- Juventino
Prosta sprawa. Cały zeszły, niezwykle udany, sezon grę w środku pola robił nam Marchisio. Nie Pirlo, nie Pogba, nie Vidal tylko Marchisio. Robił tę grę w swoim stylu, nie jak Pirlo i nie jak nikt inny, tylko, tak jak on gra. Ale robił to dobrze. Grał nisko, przed obrońcami i wyprowadzał akcje, zawsze był pod grą. Zastępował, w bardzo wielu meczach, Pirlo więc grał jako regista. Brak błysków geniuszu, jakie miał Pirlo rekompensował większą mobilnością i szybszą grą. Nagle, po całym sezonie i po początku nowego, gdzie zabrało Marchisio i gry w środku pola nie było, okazuje się, że Marchisio wcale nie był przez cały zeszły sezon rozgrywającym.
Niektórzy nie powinni wyłączać swoich symulatorów piłkarskich (Fify, PESa czy FMa) żeby tutaj pisać...
Natomiast w temacie transferów - oglądając kompilacje wrzuconą na FB zwróciłem uwagę na to, że Hernanes dobrze bije rzuty wolne... obiega nogami
Niektórzy nie powinni wyłączać swoich symulatorów piłkarskich (Fify, PESa czy FMa) żeby tutaj pisać...
Natomiast w temacie transferów - oglądając kompilacje wrzuconą na FB zwróciłem uwagę na to, że Hernanes dobrze bije rzuty wolne... obiega nogami

"veritas odium parit obsequium amicos"
https://poema.pl/publikacja/2633-moj-dzionek
http://natemat.pl/210925,platna-prawica ... internetem
https://poema.pl/publikacja/2633-moj-dzionek
http://natemat.pl/210925,platna-prawica ... internetem
- Wojtek
- Juventino
Dobrze? Raczej szkoda...jeziu89 pisze:Di Marzio napisał, że Arsenal do końca walczył o Zazę. Dobrze, że im się nie udało
- BlackJacky
- Juventino
- Podziekował: 1 raz
- Otrzymał podziękowanie: 2 razy
Chcialem tylko powiedziec, ze ustawianie Cuadrado na prawym wahadle czy tez prawej obronie, to... samobojstwo. Lepiej od razu wyjsc jednego zawodnika mniej. Kolumbijczyk jest fajny w ataku, ale do obrony, to on sie nawet nie moze zblizac!

Na sile moze i nie, ale sprobowac mozna. Chlopaczek grywal na prawym skrzydle ataku (wiem, to pozycja stworzona dla Cuadrado), ale mysle ze bez problemu zagra i na lewym, bo kiepem nie jest.Virgil pisze: Nie widzę możliwości gry 4-3-3 i na siłę wystawienia Dybali na zupełnie mu obcej pozycji i marnować jego potencjał.
Przeciez Gabonczyk sam sie wypowiedzial, ze jego ulubiona pozycja jest b2b. Chyba, ze nawiazujesz do Vidala na trequCavAllano pisze:Mam tez nadzieje, ze wyciegniety z kapelusza Lemina okaze sie nowym Vidalem (choc inna pozycja)
Jesli to prawda, to kolejny glupi ruch z naszej strony.Wojtek pisze:Dobrze? Raczej szkoda...jeziu89 pisze:Di Marzio napisał, że Arsenal do końca walczył o Zazę. Dobrze, że im się nie udało
Wybierz, komu chcesz pomóc: https://www.siepomaga.pl
"Lepszy [Arturo Vidal] prosto z baru Semafor niż ta cała reszta"
"Lepszy [Arturo Vidal] prosto z baru Semafor niż ta cała reszta"
- zoff
- Qualità Juventino
A moim zdaniem to nie jest kwestia ustawienia, tylko delegowania zadań. Główną różnicą między 3-5-2 Conte, a 3-5-2 Allegriego była rola Teveza. U Conte grał blisko drugiego napastnika, wysoko. Za Allegriego cofał się po piłkę, rozgrywach. Kompletnie inny zawodnik. I to jest chyba główna różnica i jednocześnie powód czemu 3-5-2 za Maxa nie wyglądało tak jak za Conte.Cabrini_idol pisze: Ta, ciekawe ile zagrał Marchisio meczy na regiście ? Kilka. Nie podniecaj się tak. Nie mówię, że Marchisio będzie słaby na tej pozycji, być może da rade ale 3-5-2 wymaga RASOWEGO rozgrywającego co pokazały 2 pierwsze sezony Conte, gdzie Pirlo brylował. Pod koniec ery Conte nie dało się tego oglądać bo Pirlo wypadł z formy. Nawet z Marchisio za Allegriego 3-5-2 wyglądało niezbyt ciekawie inaczej ma się rzecz do 4312 gdzie również Marchisio grywał jako regista ale w tym ustawieniu wyglądało to lepiej ponieważ 4312 daje możliwość przeniesienia rozgrywania na napastników i treqa, gdzie w 352 całe rozgrywanie skupia się na WŁAŚNIE TYM REGIŚCIE.
Marchiso za regiście sobie poradzi. Nie mam najmniejszych wątpliwości.
- Gajowy Marucha
- Juventino
Nie no pewnie, powinniśmy zostać z 3 napastnikami :lol:Wojtek pisze:Dobrze? Raczej szkoda...jeziu89 pisze:Di Marzio napisał, że Arsenal do końca walczył o Zazę. Dobrze, że im się nie udało
- Cabrini_idol
- Juventino
Tak masz rację, Tevez brał poniekąd ciężar rozgrywania na siebie, potrafił sam coś wykreować. Dlatego Marchisio tak dobrze wyglądał w niektórych meczach. Teraz Teveza nie ma a ani Dybala ani Morata a tym bardziej Mandzu to nie są kreatorzy, choć mam nadzieję, że Dybala rozwinie się na tyle, że będzie zbliżony do charakterystyki Teveza.zoff pisze:A moim zdaniem to nie jest kwestia ustawienia, tylko delegowania zadań. Główną różnicą między 3-5-2 Conte, a 3-5-2 Allegriego była rola Teveza. U Conte grał blisko drugiego napastnika, wysoko. Za Allegriego cofał się po piłkę, rozgrywach. Kompletnie inny zawodnik. I to jest chyba główna różnica i jednocześnie powód czemu 3-5-2 za Maxa nie wyglądało tak jak za Conte.Cabrini_idol pisze: Ta, ciekawe ile zagrał Marchisio meczy na regiście ? Kilka. Nie podniecaj się tak. Nie mówię, że Marchisio będzie słaby na tej pozycji, być może da rade ale 3-5-2 wymaga RASOWEGO rozgrywającego co pokazały 2 pierwsze sezony Conte, gdzie Pirlo brylował. Pod koniec ery Conte nie dało się tego oglądać bo Pirlo wypadł z formy. Nawet z Marchisio za Allegriego 3-5-2 wyglądało niezbyt ciekawie inaczej ma się rzecz do 4312 gdzie również Marchisio grywał jako regista ale w tym ustawieniu wyglądało to lepiej ponieważ 4312 daje możliwość przeniesienia rozgrywania na napastników i treqa, gdzie w 352 całe rozgrywanie skupia się na WŁAŚNIE TYM REGIŚCIE.
Marchiso za regiście sobie poradzi. Nie mam najmniejszych wątpliwości.

- zoff
- Qualità Juventino
Po to został właściwie Hernanes kupiony, żeby na "10" w ustawieniu 4-3-1-2 nie musiał grać box-to-box. Rolę jego zmiennika będzie pełnił Roberto P. Liczę na tego młodszego. Ostatnio bardzo dobre wejście. W poprzednim sezonie Argentyńczyk pełnił rolę zmiennika. Zmiennika "10", której i tak de facto nie było.Cabrini_idol pisze: Tak masz rację, Tevez brał poniekąd ciężar rozgrywania na siebie, potrafił sam coś wykreować. Dlatego Marchisio tak dobrze wyglądał w niektórych meczach. Teraz Teveza nie ma a ani Dybala ani Morata a tym bardziej Mandzu to nie są kreatorzy, choć mam nadzieję, że Dybala rozwinie się na tyle, że będzie zbliżony do charakterystyki Teveza.
Marchisio i tak będzie istotnym elementem układanki. Będzie ustawiał grę od tyłu. Szczególnie z rywalami, którzy będą się starać nas zdominować. Największą wadą Pirlo z ostatniego sezonu nie było to, że nie miał już tyle asyst czy długich zagrań jakże charakterystycznych dla Niego. Ale po prostu grał już za mało skutecznie, miał zbyt wiele strat, które w tej strefie boiska w której gra dziś Marchisio, a wczoraj Pirlo są szalenie niebezpiecznie. Wierzę w Marchisio. To jest dobry duch tej drużyny.
- Robaku
- Juventino
Troche wyjasnia Marotta o transferze Draxa
http://www.welt.de/sport/fussball/bunde ... ow_twitter
Tutaj DiMarzio podsumowuje nasze mercato
http://gianlucadimarzio.com/serie-a/juv ... i-mercato/
Pojawio się troche infromacji pomercatowych a panicze na stronie milczą :0 moze warto jakieś krótkie newsy odnosnie dzisiejszego powitania Leminy i Hernanesa, do tego info o Zazie w Arsenalu.
Wyluzuj z tego typu tekstami skierowanymi do redakcji JP. Możesz stąd wylecieć szybciej niż ci się wydaje.
/Siewier
och,och to mnie wyrzuć.:placze:
pozmieniaj regulamin, dostosuj do sytuacji, i mnie wyrzuc. Niech każdy będzie wyznawcą redakcji JP.
http://www.welt.de/sport/fussball/bunde ... ow_twitter
Tutaj DiMarzio podsumowuje nasze mercato
http://gianlucadimarzio.com/serie-a/juv ... i-mercato/
Pojawio się troche infromacji pomercatowych a panicze na stronie milczą :0 moze warto jakieś krótkie newsy odnosnie dzisiejszego powitania Leminy i Hernanesa, do tego info o Zazie w Arsenalu.
Wyluzuj z tego typu tekstami skierowanymi do redakcji JP. Możesz stąd wylecieć szybciej niż ci się wydaje.
/Siewier
och,och to mnie wyrzuć.:placze:
pozmieniaj regulamin, dostosuj do sytuacji, i mnie wyrzuc. Niech każdy będzie wyznawcą redakcji JP.
Ostatnio zmieniony 02 września 2015, 20:44 przez Robaku, łącznie zmieniany 2 razy.