Mercato (Lato 2016)
- Łukasz
- Juventino
Chyba wolę Hernanesa od Draxa. Ale za sensowną cenę.
- Mate.G
- Juventino
Astarot pisze: 2. Jovetić - rozgrywa, podaje , strzela - człowiek orkiestra, który mógłby grać z każdym z napastników w tym z najbardziej wysuniętym Dybalą - wypożyczenie za 3 mln euro i śmieszny poziom wykupu![]()
![]()
Ale wg specjalistów jp jest to szklanka, poza tym się wypalił.
Zawsze go chciałem w Juve, poszedł do Interu

- LordJuve
- Juventino
Padoin jest potrzebny, ale w ostatnich meczach pełnił on rolę, o której nawet nie powinien pomyśleć.krystiank pisze:Ale kreatora gry od tyłu nie mamy a próbóją na siłę Padoina z niego zrobić, żal kompletny bo tego pseudo grajka nie powinno byc w tym klubie, zaniża poziom.
Ja nie wiem jakim cudem Allegri może go ustawiać na pozycji kreatora. Tyle spotkań, a Max dalej nie rozumie, że ten tekst o Padoinie, który zastąpi każdego (poza Buffonem), to tylko żart? Do tego coraz mniej zabawny.
- stahoo
- Juventino
@ LORD oraz:
Padoin z Romą nie miał zadania kreować gry, tylko zabezpieczać tyły. Nie ma znaczenia, że grał cofniętego pomocnika. Nie grał "Pirlo", nie grał 'registy'. Padoin grał defensywnego pomocnika. PIłki wyprowadzali Bonucci i Pogba. Z tym, że na Bonucciego często naciskali napastnicy Romy przez co grał dość głęboko, a Pogba... lepiej niz z Udinese, ale znowu nie dał rady poukładać środka pola.
Pominę druga część wypowiedzi. Zajmę się pierwszą.krystiank pisze:Ale kreatora gry od tyłu nie mamy a próbóją na siłę Padoina z niego zrobić, żal kompletny bo tego pseudo grajka nie powinno byc w tym klubie, zaniża poziom.
Padoin z Romą nie miał zadania kreować gry, tylko zabezpieczać tyły. Nie ma znaczenia, że grał cofniętego pomocnika. Nie grał "Pirlo", nie grał 'registy'. Padoin grał defensywnego pomocnika. PIłki wyprowadzali Bonucci i Pogba. Z tym, że na Bonucciego często naciskali napastnicy Romy przez co grał dość głęboko, a Pogba... lepiej niz z Udinese, ale znowu nie dał rady poukładać środka pola.
- Harni10
- Juventino
G.Rossi jak już się wyleczył, to też seryjnie zdobywał bramki w lidze, a jak to się skończyło to wszyscy wiemyMate.G pisze:Ale wg specjalistów jp jest to szklanka, poza tym się wypalił.
Zawsze go chciałem w Juve, poszedł do Interu facepalm

- Gidi
- Juventino
De Bruyne też się w Chelsea nie sprawdził. To jakiś wyznacznik? Nie wszyscy piłkarze pasują do wszystkich lig i trenerów. Szczególnie do Mourinho...Antichrist pisze:Niby Cuadrado był dobry na warunki Serie A, ale czy my faktycznie szukamy kogoś, kto jest dobry na Ligę Włoską? I bez niego nie mieliśmy problemy z wygraniem Scudetto. A on sam w klubie ze światowej czołówki się nie sprawdził.
- binio
- Juventino
A miałem Ciebie za poważnego gościa...alessandro1977 pisze:Mam nadzieję, że to ostatnie mercato Marotty...niech spada jak najdalej stąd, niech ośmiesza prowincjonalne kluby...pobożne życzenia ale łudzę się, że ktoś go rozliczy z tych cudownych ruchów...
Radzę poczekać kilka kolejek a nie teraz obwieszczać upadek klubu. Pierwszy mecz przegrany przez skuteczność, drugi z pretendentem do mistrza na jego stadionie. Zrozumiałbym podobne wypowiedzi gdybyśmy przegrali z Carpi i Suasolo ...

- Mati1990
- Juventino
- Otrzymał podziękowanie: 3 razy
Śniło mi się, że w ostatniej chwili zaklepaliśmy Ibrahimovica. Każdy tutaj "przebaczał" szalonookiemu jego wybryki transferowe.
A wracając do rzeczywistości, to po długich obiecankach o trequ każdy z nas narobił sobie nadziei na topa, lecz niestety takie jest życie, Allegri nie dostanie tego o co prosił najbardziej :lol:
Wygląda na to, że przyjdzie ten Lemina i ktoś z dwójki Hernanes/Witzel.
Hernanes potrafi przynajmniej bić wolne i strzelać z dystansu :facepalm2:
A wracając do rzeczywistości, to po długich obiecankach o trequ każdy z nas narobił sobie nadziei na topa, lecz niestety takie jest życie, Allegri nie dostanie tego o co prosił najbardziej :lol:
Wygląda na to, że przyjdzie ten Lemina i ktoś z dwójki Hernanes/Witzel.
Hernanes potrafi przynajmniej bić wolne i strzelać z dystansu :facepalm2:
- mibor
- Juventino
Poleci kartka trudno, czytając wasze płacze lamenty mam wrażenie że czytam jakieś wypociny gimbazy. Jeszcze tydzień temu klękneli byście przed Marotta i pociągneli z połykiem za wspaniałe transfery i cudowne Mercato, a teraz Marotta nie kupił Draxlera to niech spierdziela bo jest gówniany... bo sprowadza gównianych pilkarzy, rok temu Max tez miał byc gówniany, nie mówiąc juz o Alvaro który połamał się na poczatku i juz był płacz kogo to kupilismy... a teraz zachowanie jak w przedszkolu mama nie kupiła mi samochodzika beee beee jaj nie lubie mamy... ludzie ile wy macie lat 5? 10?15? moze dajcie sobie luz z forum na jakis czas, a nie lamentujecie placzecie. Na własne życzenie odeszło 3 piłkarzy... którzy stanowili trzon naszego zespołu. Nie łatwo 3 topów zastąpic 3 topami... Mamy skład w przebudowie, rynek transferowy rządzi się swoimi prawami, to nie fifa czy fm... Ale przecież to wszystko wina Marotty, że sprowadził Dybale, Alexa Sando Cuadrado, Neto i Mandzu? ( choć ja będę się upierał że Dżeko był by lepszą opcją...) Wygrali bysmy LM scudetto i Mieli Ronaldo w skladzie to i tak pewnie był by placz ze Ronaldo a nie Messi, ręce naprawde opadają czytając wasze niezdrowe podniecanie się, poszło info Hernanes juz 5 kilo więcej w majtach i trzeba swoje lamentowe ejakulaty wylewac na forum w ilościach zatrważających... co dopiero by było gdyby pojawiło się nazwisko Soriano czy innych, częśc juz by się wieszała czy jechała wieprdzielic Beppe? Poziom gimbazy... Nie ma żadnej oficjalki plotki pogłoski itp a wy łykacie wszystko jak Jenna Jameson.
Juve, storia di un grande amore
- Łukasz
- Juventino
Nie wiem, czy Dybala poradziłby sobie, jako najbardziej wysunięty, ale Jove szkoda...Astarot pisze: 2. Jovetić - rozgrywa, podaje , strzela - człowiek orkiestra, który mógłby grać z każdym z napastników w tym z najbardziej wysuniętym Dybalą
- Cabrini_idol
- Juventino
Ale lipa, zostało nam 15 godzin okienka a my mamy taką wyrwę w środku pola i na pozycji treqa, że troszkę zaczynam się martwić.
Choć z drugiej strony, wolę abyśmy nikogo nie sprowadzali, jak miałby to być BRAZOL z interu. Porażka. Marotta nie potrafił dopiąć praktycznie pewnego Niemca przez miesiąc, więc się nie łudzę, że w ciągu kilkunastu godzin dopnie jeden dobry transfer ( a większość liczyła na dwa
w tym ja)
Tielemans,Praet jest kilka młodych fajnych piłkarzy do wyciągnięcia, na co nam wypalony Brazol ? oj Marotta Marotta, takie miałem dobre zdanie o Tobie w tym okienku a Ty i tak koniec końców to spieprzyłes.
Choć z drugiej strony, wolę abyśmy nikogo nie sprowadzali, jak miałby to być BRAZOL z interu. Porażka. Marotta nie potrafił dopiąć praktycznie pewnego Niemca przez miesiąc, więc się nie łudzę, że w ciągu kilkunastu godzin dopnie jeden dobry transfer ( a większość liczyła na dwa

Tielemans,Praet jest kilka młodych fajnych piłkarzy do wyciągnięcia, na co nam wypalony Brazol ? oj Marotta Marotta, takie miałem dobre zdanie o Tobie w tym okienku a Ty i tak koniec końców to spieprzyłes.

- AdiJuve
- Juventino
- Podziekował: 9 razy
- Otrzymał podziękowanie: 20 razy
mibor@
Dobra tylko jak tutaj nie krytykować skoro Marotta oddał Pirlo i Vidala, oczywiście pretensji o to mieć nie można, chyba,ze o kwotę za Vidala, ale fakt,że sprowadził za nich połamanego Khedirę i wiedząc o urazach Markiza i Khediry oraz fakcie,że Allegri preferuje grę 4-3-1-2 nikogo jeszcze nie pozyskał daje podstawy do krytyki. Teraz się budzi i szuka po omacku i o ile tego Leminę można jeszcze jakoś przełknąć choć gość nic na razie nie pokazał o tyle odpad z Interu w postaci Hernanesa za 10mln +
To jest po prostu kpina, miał tyle czasu by to załatać a jak zwykle bierze się za to w ostatniej chwili. To mercato w mojej ocenie jest ledwie dobre a na pewno nie 10/10 czy tam 11/10 jak to niektórzy sugerują i zgadzam się w ocenie w 100% z pumexem.
Dobra tylko jak tutaj nie krytykować skoro Marotta oddał Pirlo i Vidala, oczywiście pretensji o to mieć nie można, chyba,ze o kwotę za Vidala, ale fakt,że sprowadził za nich połamanego Khedirę i wiedząc o urazach Markiza i Khediry oraz fakcie,że Allegri preferuje grę 4-3-1-2 nikogo jeszcze nie pozyskał daje podstawy do krytyki. Teraz się budzi i szuka po omacku i o ile tego Leminę można jeszcze jakoś przełknąć choć gość nic na razie nie pokazał o tyle odpad z Interu w postaci Hernanesa za 10mln +

- Osgiliath
- Juventino
Pamiętaj, że to forum płakało, płacze i będzie płakać.mibor pisze:...
Niektórym po 4 scudetti, pucharze CI i finale LM zaświeciła się lampka, że Juve już zawsze będzie wygrywało a teraz - w sezonie przejściowym i po dwóch przegranych - jest płacz do potęgi. A po każdej przegranej standardowo będą hasła o Vidalu, Tevezie i Pirlo...
Zapamiętać trzeba, że ta drużyna - po wymianie tylu graczy - musi się zgrać, pewne schematy muszą chwycić. W tym względzie dobrze, że teraz przerwa na repre.
---
Owszem, żałuję, że nie przyszedł póki co żaden klasowy 3/4, który - pomijając inne pozycje - był tym transferem, który miał być kluczowy. Skoro kwestia z Draxem była dawno ustalona a to, na co się napalaliśmy od kilku dni było zwykła kaczką medialną - trudno. Jestem pogodzony już, że na te ostatnie godziny nie wyrwiemy już żadnego klasowego gracza, ale z drugiej strony, czy taki Hernanes na w miarę sensownych warunkach byłby zły? Poziomu nie podniesie, ale też nie zaniży strasznie.
Lemina? Jako, że nie znam typa dam się zaskoczyć, jeśli do nas miałby trafić a jako, że miałby do nas trafić jako wypożyczenie i nie musielibyśmy dawać hajsu za Witsela mam ostatnią iskierkę nadziei na coś więcej w temacie 3/4, choć po słowach Marotty stwierdzam, że sprzedaż Vidala miała nam choć trochę zrekompensować finansowo mercato i już więcej żadnych zakupów za większy hajs nie poczynimy.
- mibor
- Juventino
Marotta nie oddał Pirlo i Vidala, Oni sami chcieli odejśc to duża różnica.
Sprowadził Połamanego Khedirę, a Draxler nie był połamany?
Markiz połamał się w trakcie przygotowań to też wina Marotty ?
A rozumiem że juz wiesz ze Hernanes to oficjal i mozna juz sie pluc i plakać?
Czy może lepiej wstrzymać się z ocenami po Mercato ?
Śmiac mi się chce bo jeszcze kilka mc temu było Pirlo won, sprzedać Pirlo, a teraz jest za nim placz...
Sprowadził Połamanego Khedirę, a Draxler nie był połamany?
Markiz połamał się w trakcie przygotowań to też wina Marotty ?
A rozumiem że juz wiesz ze Hernanes to oficjal i mozna juz sie pluc i plakać?
Czy może lepiej wstrzymać się z ocenami po Mercato ?
Śmiac mi się chce bo jeszcze kilka mc temu było Pirlo won, sprzedać Pirlo, a teraz jest za nim placz...

Juve, storia di un grande amore
- Piotrekmmz
- Juventino
To po co on ma przychodzić? To już lepiej, żeby w pierwszym składzie grał PereyraOsgiliath pisze:Jestem pogodzony już, że na te ostatnie godziny nie wyrwiemy już żadnego klasowego gracza, ale z drugiej strony, czy taki Hernanes na w miarę sensownych warunkach byłby zły? Poziomu nie podniesie, ale też nie zaniży strasznie.mibor pisze:...