Serie A 15/16 (2): Roma 2-1 JUVENTUS
- pumex
- Juventino
Nie, tutaj się zgadzam - może wyglądać lepiej, ale to na nie urządza, bo między tym co prezentują obecnie a poziomem choćby średnio-dobrym - a ten nijak nie odpowiada aspiracjom klubu - jest wielka przestrzeń. Jak sam zauważyłeś na razie ciężko ocenić potencjał nowo budowanego zespołu i to jest niepokojące.wojczech7 pisze:Hola, hola. Mnie chodziło o to, że ta drużyna nie gra na miarę swoich możliwości. Jakie te możliwości będą, gdy już się to uda, wiesz chyba tylko Ty. Mnie się zdaje, że może to wyglądać zdecydowanie lepiej niż dzisiaj. Mylę się?

- Cabrini_idol
- Juventino
A czego Ty się spodziewałeś ??? Pokaż mi zespół w Europie miażdżący 5 lat z rzędu rozgrywki w lidze i dochodzący do finału LM ? Nie MA TAKIEGO. Czego się spodziewałeś ?? ISCO ? Silve ? Dobrze wiesz, że Serie A dopiero wstaje z kolan i żadne super ekstra gwiazdy tu się nie zjawią. Skończ pitolić. Rewolucja w składzie to był mus po ostatnim sezonie. Nasze mercato jest świetne do tej pory bo przyszło dużo graczy o potencjale a na pewno kogoś jeszcze sprowadzimy. Ta drużyna potrzebuje czasu i JESTEM PEWIEN, że z czasem zaczniemy grać na miarę mistrza Włoch. To było nieuniknione, że drużyna po tylu zmianach będzie potrzebować czasu. SKOŃCZ MARUDZIĆ, ciesz się życiem i tym, że kibicujesz takiej drużynie jak JUventus, bądź dumny albo zamilknij. No offence.pumex pisze:Nie, tutaj się zgadzam - może wyglądać lepiej, ale to na nie urządza, bo między tym co prezentują obecnie a poziomem choćby średnio-dobrym - a ten nijak nie odpowiada aspiracjom klubu - jest wielka przestrzeń. Jak sam zauważyłeś na razie ciężko ocenić potencjał nowo budowanego zespołu i to jest niepokojące.wojczech7 pisze:Hola, hola. Mnie chodziło o to, że ta drużyna nie gra na miarę swoich możliwości. Jakie te możliwości będą, gdy już się to uda, wiesz chyba tylko Ty. Mnie się zdaje, że może to wyglądać zdecydowanie lepiej niż dzisiaj. Mylę się?

- UndeaD
- Juventino
1. 3-5-2 to dobra taktyka, tylko trzeba kompetentnych piłkarzy. Przypomnę, że z Vidalem wyglądało to o niebo lepiej (nawet, gdy Arturo był bez formy). Sturaro to, według mnie, typowy DMF, który (póki co) nie daje jakości w ofensywie; przy 3 pomocników w środku potrzeba co najmniej dwóch piłkarzy, którzy potrafią szarpać do przodu.
2. Padoin mógłby grać czasem, tam gdzie grał. Obok niego musi być jednak bardziej kompletny pomocnik, niż Sturaro (chociaż wiadomo, że Simone nie jest wymarzonym piłkarzem na wspomnianą pozycję).
3. Pogba jest trochę spalony przez presję. Ważniejszym powodem jego obecnej gry jest to, co przytoczyłem wyżej. Brak kompetentnych partnerów w pomocy. Daję głowę, że u boku Claudio będzie grał o niebo lepiej
4. Zmiennicy weszli i zmienili obraz gry; Morata, Pereyra i Cuadrado to piłkarze, którzy lubią szarpać do przodu i właśnie kogoś takiego dzisiaj potrzebowaliśmy. Co do Cua uważam, że nie przyszedł do nas jako prawy obrońca i nie sądzę, żeby zbyt często był delegowany w tamte rejony. Dlatego też przydałby się nam prawy obrońca; Lichy to solidny piłkarz, potrafi czasami zaskoczyć prostym zwodem itd., ale potrzebny jest imo ktoś, kto nie gubi krycia.
5. Świetnie zagrał Dybala. Jeśli będzie miał za plecami kompetentnych pomocników, może bić się o najlepszego ofensywnego piłkarza w lidze.
6. Mandzu nie przekonuje, sam byłem sceptycznie do niego nastawiony. Wiadomo, że po odejściu Teveza klub chciał sprowadzić piłkarza, który będzie gwarantem tych 15 bramek w sezone; póki co jednak nikogo chyba nie przekonuje i dobrze byłoby, gdyby następne spotkanie rozpoczynał Morata.
Nie ma co płakać. Jak chłopaki zaskoczą, bo będą golili wszystkich.
2. Padoin mógłby grać czasem, tam gdzie grał. Obok niego musi być jednak bardziej kompletny pomocnik, niż Sturaro (chociaż wiadomo, że Simone nie jest wymarzonym piłkarzem na wspomnianą pozycję).
3. Pogba jest trochę spalony przez presję. Ważniejszym powodem jego obecnej gry jest to, co przytoczyłem wyżej. Brak kompetentnych partnerów w pomocy. Daję głowę, że u boku Claudio będzie grał o niebo lepiej
4. Zmiennicy weszli i zmienili obraz gry; Morata, Pereyra i Cuadrado to piłkarze, którzy lubią szarpać do przodu i właśnie kogoś takiego dzisiaj potrzebowaliśmy. Co do Cua uważam, że nie przyszedł do nas jako prawy obrońca i nie sądzę, żeby zbyt często był delegowany w tamte rejony. Dlatego też przydałby się nam prawy obrońca; Lichy to solidny piłkarz, potrafi czasami zaskoczyć prostym zwodem itd., ale potrzebny jest imo ktoś, kto nie gubi krycia.
5. Świetnie zagrał Dybala. Jeśli będzie miał za plecami kompetentnych pomocników, może bić się o najlepszego ofensywnego piłkarza w lidze.
6. Mandzu nie przekonuje, sam byłem sceptycznie do niego nastawiony. Wiadomo, że po odejściu Teveza klub chciał sprowadzić piłkarza, który będzie gwarantem tych 15 bramek w sezone; póki co jednak nikogo chyba nie przekonuje i dobrze byłoby, gdyby następne spotkanie rozpoczynał Morata.
Nie ma co płakać. Jak chłopaki zaskoczą, bo będą golili wszystkich.
- mnowo
- Qualità Juventino
Jak to powiedział kiedyś pewien bramkarz: "Widziałeś w swoim życiu mur, który skacze?"pumex pisze:PS. Pierwsza bramka być może by nie padła, gdyby paniczowi Pogbie zechciało się podskoczyć w murze, bo piłka przeleciała centralnie nad nim, a on stał jak wryty. Graty dla Romy.

- juventussek
- Juventino
Ja nie wiem po co tyle kombinacji. Sturaro z padoinem w środku to porazka, pereyra nie grał a przecież każdy kibic widzi ze odstające od Roberto. Allegri powinien postawić na 4-3-3 i tyle bo nie ma za dużo wyboru w pomocy, to chociaż w ofensywie cos pokazać. Optymalnie to Padoin(def) pogba(roz(def) pereyra (ofs/def). Allegro woli postawić na środek który nie ma nawet prawa istnieć, przecież mamy solidna obronę to może warto wystawić trójkę z przodu?
- szczypek
- Juventino
- Otrzymał podziękowanie: 24 razy
Ciężki start, ale to dopiero początek. Wierzę, że po powrocie Marchisio wszystko wróci do normy.
A teraz zadanie domowe!
Poczytajcie komentarze (czasami pewnie nawet swoje) po Superpucharze, potem poczytajcie (czasami pewnie nawet swoje) komentarze po dzisiejszym meczu. Następnie dajcie sobie 5-10 (niektórzy mogą zwiększyć czas do 30-45, dla pewności) minut na skupienie i przemyślcie sobie to wszystko. Czekam na wnioski.
A teraz zadanie domowe!
Poczytajcie komentarze (czasami pewnie nawet swoje) po Superpucharze, potem poczytajcie (czasami pewnie nawet swoje) komentarze po dzisiejszym meczu. Następnie dajcie sobie 5-10 (niektórzy mogą zwiększyć czas do 30-45, dla pewności) minut na skupienie i przemyślcie sobie to wszystko. Czekam na wnioski.
- pumex
- Juventino
No na pewno nie tego, że po trzech miesiącach od zakończenia poprzedniego sezonu kibice finalisty UCL nie będą wiedzieć, czego mogą spodziewać się po ich ulubieńcach w najbliższej kampanii, którą rozpoczęli od dwóch gongów w ryj, w dużej mierze dzięki mercato, które oceniasz jako 'świetne'. Jeszcze tylko zapomniałeś napisać, żebym zmienił obiekt westchnień na Real lub Barcę, jeśli nie podoba mi się obecne Juve.Cabrini_idol pisze:A czego Ty się spodziewałeś?
Ekhm... zastrzeliłeś mniemnowo pisze:Jak to powiedział kiedyś pewien bramkarz: "Widziałeś w swoim życiu mur, który skacze?"pumex pisze:PS. Pierwsza bramka być może by nie padła, gdyby paniczowi Pogbie zechciało się podskoczyć w murze, bo piłka przeleciała centralnie nad nim, a on stał jak wryty. Graty dla Romy.

Ostatnio zmieniony 30 sierpnia 2015, 21:28 przez pumex, łącznie zmieniany 3 razy.

- Hed
- Juventino
- Podziekował: 80 razy
- Otrzymał podziękowanie: 3 razy
Panowie,chodzi o to ze jeden ofensywny pomocnik dalby nam w uj możliwości na zmianę taktyki i pozwolil na granie 4 z tylu...mecz katastrofa! Nie kupimy juz nikogo i tego jestem pewien.grajmy w koncu 4 z tylu bo bedzie masakra.
P.s pozdrawiam chłopaków z Białegostoku,milo mi sie ogladalo mecz,jedyny pozytyw tego wieczoru.
P.s pozdrawiam chłopaków z Białegostoku,milo mi sie ogladalo mecz,jedyny pozytyw tego wieczoru.
- Alexinhio-10
- Juventino
- Podziekował: 20 razy
- Otrzymał podziękowanie: 12 razy
Dokładnie takie samo mam wrażenie. Max myśli że wrzuci do pierwszego składu jednego kreatywnego zawodnika i jakoś to będzie, a na ławie Perreyra i Cuadrado.zoff pisze:Co się stało? Zagrali tak samo beznadziejnie jak w pierwszej połowie.annihilator1988 pisze:Niestety nie oglądałem drugich 45 minut. Czy ktoś jest wstanie zrelacjonować co się stało, że się zesrało?
Wychodzimy ze Sturaro, Padoinem. Drzewem w ataku i oczekujemy, że samo wpadnie? Słabiutko to wygląda.
Molek big fun juve No nie ? <brzydkie słowo ( ͡° ͜ʖ ͡°)> argument.
Ludzie w Romie grało 5ciu nowych zawodników, więc w jaki sposób chcecie usprawiedliwić, że u nas nastąpiła duża zmiana ?
- blackadder
- Juventino
Ja nie wiem, ktoś tu się spodziewał że po rewolucji w składzie, będziemy od początku wszystko wygrywać? Minie dobrych kilka kolejek zanim Allegri wszystko poukłada, wróci Marchisio i zaczniemy się rozkręcać.
To będzie najcięższy sezon w porównaniu do ostatnich trzech.
Jak dla mnie, wicelider w lidze i wyjście z drugiego miejsca w LM na półmetku będzie dobrym wynikiem.
To będzie najcięższy sezon w porównaniu do ostatnich trzech.
Jak dla mnie, wicelider w lidze i wyjście z drugiego miejsca w LM na półmetku będzie dobrym wynikiem.

- AdiZ
- Juventino
Ktoś wyżej myśli podobnie jak ja. Teraz wyjdzie cały kunszt Maxia (twierdze, że w ogóle go nie ma). W Milanie z każdym kolejnym sezonem było gorzej. Do tej pory jechał na tym co Conte zbudował teraz on jest budowniczym, oglądałem 1 połowę i wyglądało to jak za kolegi Marotty - Del Nerego. Do tego te kontuzje, ale to bije w Allegrego bo za Conte takiej fali nie byłojakku1 pisze:Ktos wyzej napisal, ze teraz sie okaze jakim Allegri jest trenerem. I ja sie z tym absolutnie zgadzam. Do tej pory Max bazował na schematach i ustawieniu, ktore zaproponował Conte. Naszym sercem była pomoc, ustawiona w trójkąt. I jeśli za Conte to ustawienie bylo dla nas optymalne poniewaz eksponowało wszystkie walory naszej pomocy, tak teraz sytuacja sie zmieniła bo pożegnalismy sie z Pirlo. Z Pirlo, czyli z elementem, pod ktory byla budowana cala pomoc. W chwili obecnej nalezy inaczej ustawic te ekipe, mamy zupelnie innych zawodnikow, posiadajacych inne cechy.
To samo zreszta dotyczy obrony. Conte wymyslił trzyosobowy blok obronny, aby wyciagnac to, co najlepsze z Bonucciego, Barzagliego i Chielliniego, oraz zamaskować to, co najsłabsze w tej trojce (czyli szybkosciowe pojedynki 1 na 1 oraz - wówczas - czeste bledy Leo).
Druzyna sie kompletnie zmienila. Przyszlo 9 czy 10 pilkarzy, trzeba to ustawiać na nowo. Czy bedzie to 4321, 433, 343, 361 czy jeszcze cos innego, to wszystko zalezy od trenera. Allegri musi wybrac tak, aby wyciagnac jak najwiecej z tej ekipy.

Dobra, może wróci do normy a jak Markiz wypadnie znowu to co ? Dalej będzie to wyglądało jak teraz? uzależniamy wszystko od powrotu Markiza a gdzie jakieś alternatywy. To jest chaos!szczypek pisze:Ciężki start, ale to dopiero początek. Wierzę, że po powrocie Marchisio wszystko wróci do normy.
- Cabrini_idol
- Juventino
pumex, ANI BARCA ANI REAL nie zdominowali ligi krajowej od chyba 21 lat tak jak zrobiło to Juve, więc trochę nie trafiłeś (nie będę się teraz rozwodził na temat sił poszczególnych lig). Daj trochę czasu tej drużynie.
Dybala, Khedira, Madzu, Rugani, Cuadrado i na pewno ktoś jeszcze nie wyglądają źle. Dobrze wiesz, że nie mamy szans na graczy pokroju Aguero Silvy czy Isco i jeszcze kilka lat nie będzie na nich szans. Szanuj naszą drużynę! wspieraj ją !. Bo to co zrobił z nią Angelli od czasu przejęcia 5 lat temu zasługuję na brawo na stojąco, infrastrukturalnie, sportowo i marketingowo zrobiliśmy milowy krok w stronę czołówki europejskiej.
Dybala, Khedira, Madzu, Rugani, Cuadrado i na pewno ktoś jeszcze nie wyglądają źle. Dobrze wiesz, że nie mamy szans na graczy pokroju Aguero Silvy czy Isco i jeszcze kilka lat nie będzie na nich szans. Szanuj naszą drużynę! wspieraj ją !. Bo to co zrobił z nią Angelli od czasu przejęcia 5 lat temu zasługuję na brawo na stojąco, infrastrukturalnie, sportowo i marketingowo zrobiliśmy milowy krok w stronę czołówki europejskiej.