Mercato (Lato 2016)
- Robaku
- Juventino
co ty opowiadasz za <brzydkie słowo ( ͡° ͜ʖ ͡°)>, za przeproszeniem. Robi się transfery rownież we Wloszech za pietnaście dwunasta. I tak robi sie we Włoszech, tak się robi wszedzie w Europie.RICTOR pisze:Jeśli miałby przyjść ktoś z zagranicy to musi być dogadany już dziś. Jutro zostaną już tylko ewentualne opcje włoskie. Nie uda się wyrobić z przylotem, przejściem badań i podpisaniem wszystkich papierków.
- RICTOR
- Juventino
- Otrzymał podziękowanie: 1 raz
Pokaż kiedy Juventus za czasów Agnellego i Marotty podpisał jakiegoś piłkarza zanim ów nie przeszedł badań? To, że takie rzeczy robią w Anglii czy Hiszpanii to mnie za przeproszeniem gówno obchodzi.
- B@rt
- Juventino
- Podziekował: 7 razy
- Otrzymał podziękowanie: 22 razy
Czyli mercato zawalone po całości!jpjp5 pisze:Akurat to nie jest opinia oparta tylko na fiasku związanym z draxlerem ale na całym tegorocznym mercato:Szok, szczęki wszystkim poopadały, więc ktoś odważny musiał się wyrwać przed szereg z tak zdecydowanym stanowiskiem facepalm
Vidal- sprzedany za małe pieniądze
LLorente- oddany za darmo
Tevez- oddany za marne grosze
Pirlo- oddany za darmo
Dybala- przepłacony
Alex Sandro- przepłacony
Zaza- przepłacony
Troche dużo tych wpadek jak na jedno mercato.

Natomiast Dybala czy Alex Sandro to transfery przeczące Twojej opinii, że Marotta nie potrafi przeprowadzić dużego transferu. I nie sądzę, żeby to były zakupy przepłacone. Teraz tacy zawodnicy za tyle są kupowani, kolejnym przykładem będzie Draxler, który też za grubą bańkę odejdzie z Schalke, już mniejsza o to w jakim kierunku. No i pominąłeś Neto, Ruganiego, Cuadrado i Khedirę. A także sprzedaż rezerwowego Ogbonny do Anglii za 11 mln. Zbyt małe kwoty, żeby mogły mieć wpływ na ocenę pracy Marotty?

Ostatnio zmieniony 30 sierpnia 2015, 14:00 przez B@rt, łącznie zmieniany 1 raz.
- Alexinhio-10
- Juventino
- Podziekował: 20 razy
- Otrzymał podziękowanie: 12 razy
RICTORZamiast przyznac sie do bledu to rzniesz cwaniaka. Tak sie robi wszedzie, a ze ostatnio takiego zagrania u nas nie bylo, to cytuje "g mnie to obchodzi".
- RICTOR
- Juventino
Nie rżnę cwaniaka tylko wiem jak obecne władze w Juventusie przeprowadzają transfery. Jak ktoś chce sobie wierzyć w transfery a'la Moggi, za piętnaście dwunasta Ibra i Cannavaro to proszę bardzo, nie bronię. Tylko żeby później nie było rozczarowań jak z Draxlerem.
Ostatnio zmieniony 30 sierpnia 2015, 14:03 przez RICTOR, łącznie zmieniany 1 raz.
- Robaku
- Juventino
Misiu złoty, czy to zgrupowanie w hotelu w Mediolanie, niech ktoś podrzuci nazwe hotelu, wlasnie nie ma na celu dogrywanie transferow za tzw. "pięc dwunasta". Kiedy siedza tam wszyscy dziennikarze a DM wychodzą dopiero kiedy wybije deadline.RICTOR pisze:Pokaż kiedy Juventus za czasów Agnellego i Marotty podpisał jakiegoś piłkarza zanim ów nie przeszedł badań? To, że takie rzeczy robią w Anglii czy Hiszpanii to mnie za przeproszeniem gówno obchodzi.
Jasne, może się zdarzyć, że nie przyjdzie nikt wielki już, ale nie można wykluczyć zawodników typu Saponara, Witsel, Lemina, Lemela, którymi interesujemy się od pewnego czasu, sledzimy ich poczynania i kwestie zdrowotne. Mniemam, że zadne nowe nazwisko nie wybuchnie, ale to nie znaczy, że nie zwrócimy się względem innego zapomnienego.
- RICTOR
- Juventino
Twierdzę, że jak taki Witsel czy Lamela nie zostaną obgadani dziś i nie przylecą wieczorem do Włoch to nie ma co wierzyć, że jutro na szybko Marotta w ciemno podłoży im kontrakt do podpisania nie upewniając się wcześniej, że jeden czy drugi nie ma jakichś poważnych problemów zdrowotnych. Saponarę jak się uprą to mogą i w Empoli przebadać, ale o transferach wewnątrz ligi to akurat zdaje się pisałem, że są jak najbardziej możliwe :roll:
- PlanetJuve
- Juventino
Mediaset podal, żę Draxler praktycznie pilkarzem Wolfsburga także jest szansa 
Ps: Wszyscy twierdzili, ze oprócz niemca i tak kogoś sprowadzimy więc spokojnie bo ktos przyjdzie.

Ps: Wszyscy twierdzili, ze oprócz niemca i tak kogoś sprowadzimy więc spokojnie bo ktos przyjdzie.
Ostatnio zmieniony 30 sierpnia 2015, 14:13 przez PlanetJuve, łącznie zmieniany 1 raz.
- Robaku
- Juventino
Mniemam, że poraz pierwszy za czasów Beppe i Andrei jesteśmy w takiej dupce - mniemam, bo może Marotta ma ten skład ułozony wraz z Maxem już od czasów transferów Cuadrado. I nie jednokrotnie się zdarzało, że to klubowi lekarze latali za granice badać, zamiast zawodnicy własnie ze względu na jakieś ogarniczenia czasowe.
I tutaj ze względu na taka sytuacje - która przedstawiają w taki sposób dziennikarze, uznaje, ze może dojść do jakiegoś precedensu.
I tutaj ze względu na taka sytuacje - która przedstawiają w taki sposób dziennikarze, uznaje, ze może dojść do jakiegoś precedensu.
- rydwadydwa
- Juventino
Wiem, że nie dotyczy to obecnie bezpośrednio Juve, ale polska prasa podaje, że Milos Krasić zagra w Lechii 

- pablo1503
- Juventino
Zraz mam wyjazd, więc przez jakieś 2h będę bez internetu. Po powrocie odpalę sobie PS4, a potem oglądnę meczyk z Romą. Do tego momentu nie wejdę do tego pokoju. Mam nadzieję, że w ciągu 5-6 godzin coś się rozwiąże.
Człowiek nie może się rozluźnić nawet w piękną, słoneczną niedzielę :placze:
Nadal w coś wierzę. Na obecną chwilę nie wiem w co, ale wierzę...
Człowiek nie może się rozluźnić nawet w piękną, słoneczną niedzielę :placze:
Nadal w coś wierzę. Na obecną chwilę nie wiem w co, ale wierzę...

- RICTOR
- Juventino
Jeśli dziś Beppe nie dogada Witsela/Lameli/Gece/Eriksena (niech każdy sobie wstawi co chce) to jutro już będą tylko ewentualne oferty za Vasqueza/Saponarę/Soriano/Guarina/Hernanesa itd. I jak się komuś to nie podoba to się może obrażać czy wykłócać albo nawet zwyzywać, nie to żebym się tym przejmował.
A Zamparini jakby dostał ofertę 26+6 za Vasqueza to by mu kokardę na szyi zawiązał i sam go w nocy z Palermo do Turynu przywiózł. Oczywiście sam piłkarz tyle wart nie jest.
A Zamparini jakby dostał ofertę 26+6 za Vasqueza to by mu kokardę na szyi zawiązał i sam go w nocy z Palermo do Turynu przywiózł. Oczywiście sam piłkarz tyle wart nie jest.
Ostatnio zmieniony 30 sierpnia 2015, 14:18 przez RICTOR, łącznie zmieniany 1 raz.
- jpjp5
- Juventino
B@rt
Czytaj ze zrozumieniem ja napisałem tylko o wpadkach Marotty w tym mercato oczywiście wg mojej niezależnej opinii, którą sam sobie wypracowałem. Także po co na tej liście szukasz dobrych transferów? Gdy napisałem że Marotta nie potrafi mi pzreprowadzać dużych transferów to miałem na mysli że kupuje piłkarzy za takie pieniądze które znacząco nie odpowiadają ich wartości, a nie że da duzo kasy i kupi gracza, bo to kazdy głupi potrafi, ważne żeby cena odpowiadała jego wartości. A jeśli chodzi o draxlera to ma on wiążącą umowe do 2018 i jest młody także transfer będzie przeprowadzony za większą kase.
Czytaj ze zrozumieniem ja napisałem tylko o wpadkach Marotty w tym mercato oczywiście wg mojej niezależnej opinii, którą sam sobie wypracowałem. Także po co na tej liście szukasz dobrych transferów? Gdy napisałem że Marotta nie potrafi mi pzreprowadzać dużych transferów to miałem na mysli że kupuje piłkarzy za takie pieniądze które znacząco nie odpowiadają ich wartości, a nie że da duzo kasy i kupi gracza, bo to kazdy głupi potrafi, ważne żeby cena odpowiadała jego wartości. A jeśli chodzi o draxlera to ma on wiążącą umowe do 2018 i jest młody także transfer będzie przeprowadzony za większą kase.