Mercato (Lato 2016)
- mateo369
- Juventino
Marotta oddał ZA DARMO! LL aby zrobić miejsce dla Juliana a tu go (a co za tym idzie nas) życie poważnie wyruchało. Teraz wyrucha go (nas) jeszcze Milan. A wszystkiego być pewnym jeszcze nie można. Wisienką na torcie może być Pogba w Chelsea.
Jakimkolwiek dobrym dyrektorem Marotta by nie był, oddanie Fredka za darmo było najgorszym transferem w historii klubu. To że sami wzięliśmy go za dramo niczego nie zmienia.
Jakimkolwiek dobrym dyrektorem Marotta by nie był, oddanie Fredka za darmo było najgorszym transferem w historii klubu. To że sami wzięliśmy go za dramo niczego nie zmienia.
"Freddy believes if a fridge falls in front of you, it's your job to get out of its way. I believe it's the fridge's job to get out of mine." - Frank Underwood
- Robaku
- Juventino
Wiem, że to Palmeri, ale
Juve zapytało o Naingolanna na wypadek sprzedaży Pogby, Roma nie odrzucila zapytania, ale cena wskazana przez Rzymian spowodowała, że Włosi(Juve) odpuścili.
Widzialem ten wywiad, ale nie wkrecałem się w niego zbyt szczególowo, własnie ze wzgledu na zdanie,ze oferty od Juve nie było.
A jeśli Drax to bardzo mocna zasłona dymna, ale przed czym? przed Gotze? czy Lamelą?
Juve zapytało o Naingolanna na wypadek sprzedaży Pogby, Roma nie odrzucila zapytania, ale cena wskazana przez Rzymian spowodowała, że Włosi(Juve) odpuścili.
Widzialem ten wywiad, ale nie wkrecałem się w niego zbyt szczególowo, własnie ze wzgledu na zdanie,ze oferty od Juve nie było.
A jeśli Drax to bardzo mocna zasłona dymna, ale przed czym? przed Gotze? czy Lamelą?

- Robaku
- Juventino
to marketingowo najgorszy pomysł ever, dajemy Pogbie 10 na niecały miesiąc, Puszczamy go 2 dni przed końcem mercato będac w dupie. Do tego wprowadzamy nawet jesli wzielibysmy np. Lemine, Oscara i Witsela taki chaos w pomoc, ze ogarnelibysmy się w marcu dopiero.Dziku1897 pisze:Pogba w Chelsea w zamian za te rzekome 80mln + Oscar to nie głupi pomysł. Chyba.
Nie można by było tego gorzej rozegrac
- mrozzi
- Juventino
- Podziekował: 4 razy
- Otrzymał podziękowanie: 10 razy
:lol: Nie zauwazylem - pisze z kom.jakku1 pisze:Btw, czytaj prywatne wiadomości! ;-)
Przez pospiech nie zauwazylem, ze te lzy mialy rzekomo dotyczyc trenera Schalke, nie samego gracza - tak czy siak dementi.

Heldt wczesniej informowal, ze jesli w sobote sie wszystko nie wyjasni, to o polnocy zamykaja sie na wszelkie rozmowy. Zagadniety o te kwestie odpowiedzial, ze w sobote cos sie ruszylo, dlatego nadal pracuja nad ta sprawa i bedzie to prawdopodobnie trwac do ostatnich minut okienka. W poniedzialek do 18 musza bowiem przygotowac/zlozyc dokumenty.
- Vincitore
- Juventino
Niegłupi, ale na początku lipca, a nie 2 dni przed zamknięciem okienka.Dziku1897 pisze:Pogba w Chelsea w zamian za te rzekome 80mln + Oscar to nie głupi pomysł. Chyba.
Schalke nie sprzeda Draxlera, dopóki nie znajdzie jego następcy, chociaż nas to już raczej nie interesuje.
- PlanetJuve
- Juventino
Zapewne chodziło koledze o MourinhoWojtek pisze:Nie wiem jakim prawem United może handlować graczem Chelseazabekmj23 pisze: Mamy kase...Jesli faktycznie Mu chce dac 80 mln i Oscara za Pogbe to bym brał...a za kase uprzedził Milan po Witsela.
Liczę na kogoś z górnej półki

No rzeczywiście dziwne rzeczy się dzieją, jakby dzisiaj mało stresu u emocji nas czekało :shock:
Ps: Ślub Cabriniego wisi na włosku

Ostatnio zmieniony 30 sierpnia 2015, 13:49 przez PlanetJuve, łącznie zmieniany 1 raz.
- PlanetJuve
- Juventino
Zapewne chodziło koledze o MourinhoWojtek pisze:Nie wiem jakim prawem United może handlować graczem Chelseazabekmj23 pisze: Mamy kase...Jesli faktycznie Mu chce dac 80 mln i Oscara za Pogbe to bym brał...a za kase uprzedził Milan po Witsela.
Liczę na kogoś z górnej półki

No rzeczywiście dziwne rzeczy się dzieją, jakby dzisiaj mało stresu i emocji nas czekało :shock:
- Dziku1897
- Juventino
W takim razie nie ma sensu szukać kogoś na siłę, Schalke nas wydymało, Witsel ponoć idzie do Milanu, a półśrodki nie przyniosą nic dobrego. Chyba że Marotta rzuci się na Gotze albo innego Isco (marne szanse).Robaku pisze:to marketingowo najgorszy pomysł ever, dajemy Pogbie 10 na niecały miesiąc, Puszczamy go 2 dni przed końcem mercato będac w dupie. Do tego wprowadzamy nawet jesli wzielibysmy np. Lemine, Oscara i Witsela taki chaos w pomoc, ze ogarnelibysmy się w marcu dopiero.Dziku1897 pisze:Pogba w Chelsea w zamian za te rzekome 80mln + Oscar to nie głupi pomysł. Chyba.
Nie można by było tego gorzej rozegrac
- AdiJuve
- Juventino
- Podziekował: 9 razy
- Otrzymał podziękowanie: 20 razy
Otóż to jak nigdy zgadzam się tutaj z pumexem w 100%, brakuje kogoś na już, oprócz Sandro i Mandżukicia reszta jest albo po słabym sezonie(Cuardado,Khedira) albo melodią przyszłości(Rugani,Dybala) tudzież tylko opcjami na ławkę(Zaza,Neto). O ile pretensji do Marotty o to,że sprzedał Teveza,Vidal i Pirlo mieć nie można o tyle fakt zastąpienia dwójki Vidal,Pirlo jednym graczem w osobie Khediry jest niezaprzeczalnie głupim posunięciem i już za to zapłaciliśmy tracąc 3pkt z Udinesse bo tam nasz środek w 2/3 nie istniał a Pogba sam za dużo chciał. Oceny mercato na 10/10 czy 11/10 :jaw: są naprawdę bardzo życzeniowe. Ktoś do środka jest nam bardzo potrzebny bo tam straciliśmy najwięcej a jednocześnie najmniej zyskaliśmy.pumex pisze:Oto jestemwagner pisze:Przyjdzie przyjdzie, ale powinien sobie dać na wstrzymanieCabrini_idol pisze:Pumex tu już nie przyjdzie
CavAllano pisze:Jeszcze niedawno wydawalo sie, ze choc pozyskanie dobrego lewego obroncy bedzie ogromnym sukcesem, tymczasem mamy bajke i Juve marzen.
Można się zrzygać tęczą, jak w mordę strzelił. Mrozzi upuść trochę kropli bo Ci zawór eksploduje
Widzę te oceny tegorocznego letniego mercato i już sam nie wiem, czy to ja odleciałem, czy inni odlecieli[darujcie sobie odpowiedź]. 10/10, 11/10, kurna, za chwilę będzie 121/10. Skąd ta eksplozja euforii? 10/10 to synonim mercato idealnego, a takowe raczej nie przewiduje utraty dwóch sprawdzonych, absolutnie topowych zawodników przy jednoczesnym braku pozyskania ich następców - topów gotowych na już. Mercato idealne nie zakłada oddania Llorente w ramach pomocy dla powodzian, nie zakłada wydania na Zazę choćby eurocenta i tak dalej.
Jeśli ostatecznie trafi do nas Draxler ( :shifty: ) i uda się nam pozbyć na w miarę nieurągających warunkach chociaż jednego z duetu parodystów De Ceglie-Isla to wstępnie oceniłbym mercato na 7/10. Lewy obrońca wyglądający na towar oryginalny, a nie podrabiany, jest? Jest, w końcu! Trequartista jest? Może będzie ( :shifty: ). Młody, uzdolniony stoper jest? Jest. Do wyższej oceny brakuje mi kogoś do środka pola (Khedira w kontekście sprzedaży Vidala to wg mnie co najwyżej średnie rozwiązanie) i przede wszystkim choć jednego piłkarza z najwyższej półki, który z miejsca wyrównałby bilans topów w zespole. Z Isco i Ibrą byłoby 9,5/10.
Tak też mi się wydawało po tym jak i Belg i jego agent jasno dali do zrozumienia ruskim,że kontraktu nie przedłużą. To jest właśnie okazja w stylu Beppe, gracz na pewno lepszy od Leminy a obecnie takiego gracza trzeba nam i to bardzo:)CavAllano pisze:Sky potwierdza zainteresowanie Milanu Witselem. Zapewnia takze, ze Zenit bylby gotow oddac Belga na wypozyczenie za 3 mln, z opcja wykupu po sezonie (zaskakujace, biorac pod uwage kwote, jaka za pilkarza Zenit musial swego czasu przelac).
Ostatnio zmieniony 30 sierpnia 2015, 13:52 przez AdiJuve, łącznie zmieniany 1 raz.
- Robaku
- Juventino
http://gianlucadimarzio.com/calciomerca ... ianconeri/
Czyl co? Witsel, Lemina i Lamela w Juve?
Ale śmiesznie, bo wygląda na to, że byśmy mogli wszystkich wziąc na wypożyczenie z opcją wykupu.
Czyl co? Witsel, Lemina i Lamela w Juve?
Ale śmiesznie, bo wygląda na to, że byśmy mogli wszystkich wziąc na wypożyczenie z opcją wykupu.
- Alexinhio-10
- Juventino
- Podziekował: 20 razy
- Otrzymał podziękowanie: 12 razy
Wydaje mi sie ze to wszystko zaslona dymna do wiekszego transferu. Wiele rzeczy jest ze soba powiazanych. Real moze czekac na De Gee i puszcza Isco zeby miec srodki na niego. Heldt czy jak mu tam juz dawno mowil ze nie bylo oferty Juve, albo ze byla tylko jedna (nie pamietam). Poczekajmy do jutra, bedziemy madrzejsi. Licze na Isco/Eriksena.
Tyrael Ma kaca doslownie i w przenosni
Robaku Marotta nie jest na tyle glupi i raczej zdaje sobie sprawe ze i tak juz duzo nowych zawodnikow przyszlo.
Tyrael Ma kaca doslownie i w przenosni
Robaku Marotta nie jest na tyle glupi i raczej zdaje sobie sprawe ze i tak juz duzo nowych zawodnikow przyszlo.
Ostatnio zmieniony 30 sierpnia 2015, 13:53 przez Alexinhio-10, łącznie zmieniany 1 raz.
- Virgil
- Juventino
Jeżeli Marotta naprawdę zostanie ta zrobiony bez mydła to ja nie mam pytań bo oddaliśmy za free LL, Coman odszedł i nagle zostajemy z JEDNYM, JEDNYM kreatywnym zawodnikiem w osobie niesprawdzonego Dybali, który nie ma nawet sensownego zmiennika :doh:
Milan nic nam nie zrobił Witsel to żaden znowu wielki piłkarz żeby rozpaczać.
Milan nic nam nie zrobił Witsel to żaden znowu wielki piłkarz żeby rozpaczać.
- dawid1897
- Juventino
- Podziekował: 1 raz
Na koniec okienka chcecie całkiem rozwalić ten zespół? Sprzedaż Pogby teraz, gdy już mamy drugą kolejkę ligi i gramy za dwa tygodnie pierwszy mecz LM? W ogóle nie rozumiem tego wyczekiwania na Draxlera, poświęciłbym nawet te 5mln i ściągnąłbum go w lipcu by zgrać drużynę przed startem ligi i ligi mistrzów. Przez te ociąganie mamy dwa miesiące poślizgu, ale w sumie mało to ważne, bo trequartisty jak nie było tak nie ma.
FORZA JUVE!!!
- RICTOR
- Juventino
- Otrzymał podziękowanie: 1 raz
Jeśli miałby przyjść ktoś z zagranicy to musi być dogadany już dziś. Jutro zostaną już tylko ewentualne opcje włoskie. Nie uda się wyrobić z przylotem, przejściem badań i podpisaniem wszystkich papierków.