Mercato (Lato 2016)

Wszystko o transferach Juventusu, wasze przewidywania, opinie, najnowsze informacje.
Zablokowany
Mehehehe

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 2 razy
Otrzymał podziękowanie: 18 razy

Nieprzeczytany post 30 sierpnia 2015, 13:23

Tyrael pisze:P.s skoro oddalismy do Bayernu i Vidala i Comana to czemu,jego mac, nie wzięliśmy chociażby Gotze???
A kto powiedział, że go nie weźmiemy? :dance2:

mnowo

Qualità Juventino
Qualità Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 30 sierpnia 2015, 13:23

Abstrahując od tego, co odwaliło Schalke, wydaje mi się, że scenariusze są teraz dwa:
1) albo z braku laku weźmiemy jakiś szrot lub półśrodek
2) albo Marotta pójdzie va banque i zaoferuje jakieś grube pieniądze na nieplanowaną "opcję B"

Wiem, że #1 jest bardziej prawdopodobny, ale do końca będę miał nadzieję na #2, zwłaszcza w obliczu zarobku na Comanie.

jakku1

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 30 sierpnia 2015, 13:25

zabekmj23 pisze:
jakku1 pisze:Nie klóćcie się! ;-)

Spokojnie. To chyba jeszcze nie koniec. :prochno:
masz na mysli doniesienia o Lameli czy Hernanesie??
Bo to raczej nie sa 3/4 o jakosci ktorych sie tu spodziewalismy...
Mamy kase...Jesli faktycznie Mu chce dac 80 mln i Oscara za Pogbe to bym brał...a za kase uprzedził Milan po Witsela.
Podobno Draxler jeszcze wcale nie został klepnięty przez Wolfsburg.

Heldt dał wywiad oficjalnej stronie Schalke dzisiaj i podobno zaprzeczył wszystkim informacjom o Wilkach. Niestety, moj niemiecki jest tragiczny, o czym juz wielokrotnie wspominalem, wiec nie moge tego zweryfikowac.

http://www.schalke04.de/de/aktuell/news ... -213-.html

Zapraszam tez na moje konto na twitterze => https://twitter.com/jakku113 ;)
mrozzi

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 4 razy
Otrzymał podziękowanie: 10 razy

Nieprzeczytany post 30 sierpnia 2015, 13:26

Sky potwierdza zainteresowanie Milanu Witselem. Zapewnia takze, ze Zenit bylby gotow oddac Belga na wypozyczenie za 3 mln, z opcja wykupu po sezonie (zaskakujace, biorac pod uwage kwote, jaka za pilkarza Zenit musial swego czasu przelac).

Shadow Marshall

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 30 sierpnia 2015, 13:27

Kiepsko to wygląda. Ani Lamela ani ten młodzik z Marsylii co łapie wszystkich za jaja nie mają takiej charakterystyki jak Draxler. Kurde może to tylko plotki? Oby bo mamy ewidentną dziurę w składzie.

Wojtek

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 30 sierpnia 2015, 13:30

zabekmj23 pisze: Mamy kase...Jesli faktycznie Mu chce dac 80 mln i Oscara za Pogbe to bym brał...a za kase uprzedził Milan po Witsela.
Nie wiem jakim prawem United może handlować graczem Chelsea :D

Liczę na kogoś z górnej półki :cooler:

Hed

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 80 razy
Otrzymał podziękowanie: 3 razy

Nieprzeczytany post 30 sierpnia 2015, 13:31

Bobby X pisze:
Tyrael pisze:I z pięknej bajki zrobil sie zalosny dramat. Oddaliśmy Comana żeby kupic Draxlera i zostajemy z reka w szambie (a nie nocniku) ,mieliśmy grać 4-3-2-1 a będziemy męczyć bule 3-5-2. ..odechcialo mi sie wszystkiego

P.s skoro oddalismy do Bayernu i Vidala i Comana to czemu,jego mac, nie wzięliśmy chociażby Gotze???
Sugerujesz porwanie?
Jak najbardziej, piszesz sie? Wiem ze mario nie duży ale sam moge nie da rady, przepraszam, ze odplynalem od tematu. Wracam do narzekania i czekam na koniec tego okna.

pablo1503

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 30 sierpnia 2015, 13:33

Pumi, już nie przeginaj z tymi dziennikami. Pytasz jakie? No niemalże wszystkie związane z mercato. Gdy wiele, wiele źródeł nagle zaczyna podawać informacje, że piłkarz X jest blisko klubu Y, to, nie oszukujmy się, kwestia czasu, aż transfer zostanie domknięty. Casus Alexa Sandro. Rzadko się zdarza, żeby po takim wybuchu informacji coś się zwaliło. No cóż, tym razem trafiło na Nas. Także ten. Nigdy, ale to nigdy nie dowiemy się, jak toczą się negocjacje oraz, czy piłkarz X jest zawodnikiem klubu Y dopóki nie będzie oficjalnego oświadczenie klubu. Mediom nie ma co wierzyć, niemniej są sytuacje, w których po prostu ludzie nabierają optymizmu. Tak było 3 dni temu.

Obrazek
mrozzi

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 4 razy
Otrzymał podziękowanie: 10 razy

Nieprzeczytany post 30 sierpnia 2015, 13:33

@Jakku

W tym wywiadzie dzieja sie dziwne rzeczy. :jaw: Heldt zaprzecza, ze Juventus zlozyl Schalke oferte (stan sobota po poludniu), zapewnia, ze nieprawda jest porozumienie z Wolfsburgiem, a sam pilkarz nie mial po meczu lez w oczach, absolutnie nie wypowiadal sie tez o mozliwosci zalozenia trykotu Vfl. Jednoczesnie zapewnil, ze dalej pracuja nad cala sprawa i musza wszystko przemyslec.

:shock: O co tu chodzi?

jpjp5

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 30 sierpnia 2015, 13:34

Szok, szczęki wszystkim poopadały, więc ktoś odważny musiał się wyrwać przed szereg z tak zdecydowanym stanowiskiem facepalm
Akurat to nie jest opinia oparta tylko na fiasku związanym z draxlerem ale na całym tegorocznym mercato:
Vidal- sprzedany za małe pieniądze
LLorente- oddany za darmo
Tevez- oddany za marne grosze
Pirlo- oddany za darmo
Dybala- przepłacony
Alex Sandro- przepłacony
Zaza- przepłacony

Troche dużo tych wpadek jak na jedno mercato.

Bobby X

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 17 razy
Otrzymał podziękowanie: 9 razy

Nieprzeczytany post 30 sierpnia 2015, 13:34

Tyrael pisze:
Bobby X pisze:
Tyrael pisze:I z pięknej bajki zrobil sie zalosny dramat. Oddaliśmy Comana żeby kupic Draxlera i zostajemy z reka w szambie (a nie nocniku) ,mieliśmy grać 4-3-2-1 a będziemy męczyć bule 3-5-2. ..odechcialo mi sie wszystkiego

P.s skoro oddalismy do Bayernu i Vidala i Comana to czemu,jego mac, nie wzięliśmy chociażby Gotze???
Sugerujesz porwanie?
Jak najbardziej, piszesz sie? Wiem ze mario nie duży ale sam moge nie da rady, przepraszam, ze odplynalem od tematu. Wracam do narzekania i czekam na koniec tego okna.
Niechętnie. Ani Goetze ani Draxler nie robią na mnie wrażenia. Isco to co innego :hellyes:

:allegri: na śmietnik
zabekmj23

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 30 sierpnia 2015, 13:35

Wojtek pisze:
zabekmj23 pisze: Mamy kase...Jesli faktycznie Mu chce dac 80 mln i Oscara za Pogbe to bym brał...a za kase uprzedził Milan po Witsela.
Nie wiem jakim prawem United może handlować graczem Chelsea :D

Liczę na kogoś z górnej półki :cooler:
bo chcą Pogbe u siebie ponownie :D

każdy chce kogoś z Topu ale tak naprawdę to jest już bardzo późno
I właśnie dlatego uważam że S04 nas wydymało bo takiego gracza domyka sie szybko a nie targuje drobniaki,a teraz mamy rywali z kasa i przewaga ze nie musi sie chłopak przenosić do nowego kraju.Ciekawe co na to kibice S04 i jakie będzie miał powitanie w rewanżu na wiosnę.

Bulentus

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 30 sierpnia 2015, 13:36

W skrócie wywiad Heldta, który podrzucił Jakku:

- wczoraj po południu Juve nie złożyło żadnej oferty za Draxlera
- nic nie jest na 100% dogadane w Wolfsburgiem
- prawdopodobnie będzie się wszystko rozgrywać do ostatniej minuty. Wszystkie dokumenty muszą być złożone do poniedziałku do 18:00
- Draxler i jego agent stanowczo zaprzeczyli doniesieniom, jako by się pytał kolegów z drużyny, czy dobrze wygląda w koszulce Vfl i że przy zmianie we wczorajszym meczy miał łzy w oczach lub jego "dziwne" podanie ręki by coś znaczyło

RICTOR

Juventino
Juventino
Otrzymał podziękowanie: 1 raz

Nieprzeczytany post 30 sierpnia 2015, 13:37

Przecież Schalke od początku tej całej sprawy wykazuje poziom nieprofesjonalizmu na miarę Interu i transakcji Vucinic - Guarin. A myślałem, że ciężko będzie coś takiego przebić conajmniej przez kilkanaście lat. Co zrobić jeśli jakiś klub wystosowuje niską ofertę za jednego z twoich graczy? Polecieć poinformować cały świat o szczegółach negocjacji na twitterze zaznaczając, że zrywa się z tym klubem jakiekolwiek kontakty :facepalm:

jakku1

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 30 sierpnia 2015, 13:38

CavAllano pisze:@Jakku

W tym wywiadzie dzieja sie dziwne rzeczy. :jaw: Heldt zaprzecza, ze Juventus zlozyl Schalke oferte (stan sobota po poludniu), zapewnia, ze nieprawda jest porozumienie z Wolfsburgiem, a sam pilkarz nie mial po meczu lez w oczach, absolutnie nie wypowiadal sie tez o mozliwosci zalozenia trykotu Vfl. Jednoczesnie zapewnil, ze dalej pracuja nad cala sprawa i musza wszystko przemyslec.

:shock: O co tu chodzi?
No właśnie. To jest dobre pytanie ;-). Moje pierwsze wrazenie po tej "rzekomej" ofercie z Wolfsburga było takie, ze Niemcy zwyczajnie chca od nas wyciagnac wiecej hajsu. Od tygodni w kontekscie Wilkow przewija sie temat Preata, a teraz nagle decyduja sie na Draxlera, ktory jest pilkarzem o zdecydowanie innej charakterystyce?

Mysle, ze powinnismy zwyczajnie poczekac. Media, zarowno niemieckie jak i wloskie, sa orężem w tej grze o miliony euro. Na VS temat dotyczacy mercato został zamkniety na pare godzin, az wszyscy troche ochlona. Nie wiem, czy to nie byloby najmadrzejsze rozwiazanie takze tutaj ;-).

Btw, czytaj prywatne wiadomości! ;-)
alessandro1977 pisze:Wiem...poniosło mnie bo chłopaki rzucają tutaj to co i ja czytam...przepraszam więc i mrozziego i jakku...chyba emocje robią swoje...akurat oni dużo dobrego na tym forum robią... :ok:
Nie ma problemu :ok:
Ostatnio zmieniony 30 sierpnia 2015, 13:39 przez jakku1, łącznie zmieniany 1 raz.

Zapraszam tez na moje konto na twitterze => https://twitter.com/jakku113 ;)
Zablokowany