Mercato (Lato 2016)
- Kruczenzo
- Juventino
No bo Saponara jest dobry, lepszy chociazby od takiego Pereyry i to sporo. W Milanie mu nie pyklo, co patrzac obecnie nie jest zadnym wyznacznikiem. Jak dla mnie moglby przyjsc na pelnienie obecnej roli Pereyry.Crunny pisze:Mam wrażenie, że Saponara na złość wszystkim kibicom Juve, będzie w tym sezonie jednym z największych odkryć sezonusebatiaen pisze:Bardzo mi się podoba Saponara w meczu z Milanem.
On ma dobrą technikę, drybling, włosi nie mają takiego dryblingu, przynajmniej nie przypominam sobie za wielu, poprostu mamy podejście do piłkarzy włoskich takie jakie mamy bo taki system szkolenia był, włosi to taktyka, gra w defensywie a tacy gracze jak Saponara poprostu się wyłamują, to wyjątki.
- Robaku
- Juventino
Nie panikujcie, agent Draxa zrobi robotę.
Agresti napisał, że Isla dał ok względem transferu do Marsylii, a Tancredi chyba, że Bielsa był na nie względem DeCeglie, ale jeśli nie ma Bielsy to nie ma problemu.
http://gianlucadimarzio.com/news-cat/om ... ituazione/
O co chodzi?
OM chce nam wszystkich rezerwowych podebrać.
Matri na 4 napastnika? Jestem na nie.
Spokojnie. Julian i Lemina będą Juventinio.
Agresti napisał, że Isla dał ok względem transferu do Marsylii, a Tancredi chyba, że Bielsa był na nie względem DeCeglie, ale jeśli nie ma Bielsy to nie ma problemu.
http://gianlucadimarzio.com/news-cat/om ... ituazione/
O co chodzi?
OM chce nam wszystkich rezerwowych podebrać.
Matri na 4 napastnika? Jestem na nie.
Spokojnie. Julian i Lemina będą Juventinio.
Ostatnio zmieniony 29 sierpnia 2015, 22:45 przez Robaku, łącznie zmieniany 1 raz.
- Crunny
- Juventino
- Otrzymał podziękowanie: 14 razy
Będzie jak z Candrevą. Nie dał rady w Juve, wrócił do Udinese, potem został gwiazdą Lazio i wielu o nim marzy.Kruczenzo pisze:No bo Saponara jest dobry, lepszy chociazby od takiego Pereyry i to sporo. W Milanie mu nie pyklo, co patrzac obecnie nie jest zadnym wyznacznikiem. Jak dla mnie moglby przyjsc na pelnienie obecnej roli Pereyry.Crunny pisze:Mam wrażenie, że Saponara na złość wszystkim kibicom Juve, będzie w tym sezonie jednym z największych odkryć sezonusebatiaen pisze:Bardzo mi się podoba Saponara w meczu z Milanem.
On ma dobrą technikę, drybling, włosi nie mają takiego dryblingu, przynajmniej nie przypominam sobie za wielu, poprostu mamy podejście do piłkarzy włoskich takie jakie mamy bo taki system szkolenia był, włosi to taktyka, gra w defensywie a tacy gracze jak Saponara poprostu się wyłamują, to wyjątki.
- sebatiaen
- Juventino
Nasi mogliby Zaze sprzedać z możliwością odkupu Lazio.
On przy tej sile ofensywnej pokazał by na co go stać, w Juve jest za duża konkurencja w napadzie, nie przeskoczy tego.
Rewelacje Di Marzio biorę na nie poważnie.
Nie ma sensu się tym przejmować.
On przy tej sile ofensywnej pokazał by na co go stać, w Juve jest za duża konkurencja w napadzie, nie przeskoczy tego.
Rewelacje Di Marzio biorę na nie poważnie.
Nie ma sensu się tym przejmować.
- mnowo
- Qualità Juventino
Już to zostało zdementowane, pewnie już sam widzisz, jeśli patrzysz tam gdzie jaCavAllano pisze:Di Marzio poinformowal, ze Schalke zdjelo Draxlera z rynku. Nie moge teraz tego zweryfikowac, bo info pojawilo sie na jednym z portali na FB.

- Piotrekmmz
- Juventino
Może to ten sam koleś, co trolluje u nas na forumCavAllano pisze:Teraz sie okazuje, ze to jakis troll sie podszyl pod Di Marzio i byl to fake.
- Robaku
- Juventino
Mrozzi, ależ ty panikujesz obecnie, spokojnie jesteś tak samo wiarygodny jak jakku, wierzymy wam.Piotrekmmz pisze:Może to ten sam koleś, co trolluje u nas na forumCavAllano pisze:Teraz sie okazuje, ze to jakis troll sie podszyl pod Di Marzio i byl to fake.
Bedzie Drax i Lemina, nie widze innej możliwości.
- pumex
- Juventino
szczypek pisze:YOLO

Wobec najnowszych wieści ktoś faktycznie się pogrąża, ale tym razem nie ja. Przynajmniej jeśli chodzi o kwestię Draxlera :snackgy:CavAllano pisze:Pumex sie pograza i brnie dalej. :spiteful:
Zarząd uznał, że pewien cykl dobiegł końca i postawił na nowe otwarcie, do którego niezbędne były sprzedaże - ok, rozumiem. Nie chcę już powtórnie wnikać w ilość pieniędzy, które dzięki nim zyskaliśmy. Chodzi mi jedynie o to, że liczyłem, że sukcesy sportowe dadzą nam komfort sięgania po gotowych zawodników, tak żeby nowy okres w historii klubu można było zacząć bez kroku wstecz tj bez utraty jakości. Owszem, mamy perspektywicznych zawodników dających nadzieję na przyszłość, ale do mercato idealnego jak w mordę strzelił brakuje kogoś dającego gwarancję 'na już'. Jak można dać ocenę 10/10, podczas gdy pierwszy skład został osłabiony?vitoo pisze:Pumex, zdążyłem się już zorientować, że jesteś wiecznym pesymistą (tak, wiem, nie pesymistą, a realistąpumex pisze:Widzę te oceny tegorocznego letniego mercato i już sam nie wiem, czy to ja odleciałem, czy inni odlecieli[darujcie sobie odpowiedź]. 10/10, 11/10, kurna, za chwilę będzie 121/10. Skąd ta eksplozja euforii? 10/10 to synonim mercato idealnego, a takowe raczej nie przewiduje utraty dwóch sprawdzonych, absolutnie topowych zawodników przy jednoczesnym braku pozyskania ich następców - topów gotowych na już. Mercato idealne nie zakłada oddania Llorente w ramach pomocy dla powodzian, nie zakłada wydania na Zazę choćby eurocenta i tak dalej.
Jeśli ostatecznie trafi do nas Draxler ( :shifty: ) i uda się nam pozbyć na w miarę nieurągających warunkach chociaż jednego z duetu parodystów De Ceglie-Isla to wstępnie oceniłbym mercato na 7/10. Lewy obrońca wyglądający na towar oryginalny, a nie podrabiany, jest? Jest, w końcu! Trequartista jest? Może będzie ( :shifty: ). Młody, uzdolniony stoper jest? Jest. Do wyższej oceny brakuje mi kogoś do środka pola (Khedira w kontekście sprzedaży Vidala to wg mnie co najwyżej średnie rozwiązanie) i przede wszystkim choć jednego piłkarza z najwyższej półki, który z miejsca wyrównałby bilans topów w zespole. Z Isco i Ibrą byłoby 9,5/10.), ale mógłbyś choć raz oddać Marotcie to, co mu się należy. Jeżeli obniżasz mu ocenę za sprzedaże Vidala, Teveza (i Pirlo) to powinieneś chyba mieć pretensje do samych zawodników, którzy chcieli odejść. W przypadku Teveza zresztą można się było od dawna spodziewać na jakich mniej więcej warunkach od nas odejdzie. Można mieć pretensje do Beppe, że nie wydoił bardziej Niemców, ale nie o to, że sprzedał Chilijczyka, któremu się znudziło w Turynie.

- szczypek
- Juventino
- Otrzymał podziękowanie: 24 razy
Pumex, bo jedna sprawa mnie jedwabiście ciekawi, muszę zapytać. Całe mercato byłeś przekonany, że żaden Draxler do nas nie przyjdzie, w zasadzie dla Ciebie mercato skończyło się jeszcze przed przyjściem Cuadrado. Musiałeś mieć wtedy jakieś oczekiwania wobec Juventusu w tym nadchodzącym sezonie, jakieś odpowiednie dla siebie nastawienie do tematu. Chciałbym wiedzieć czy i jak takie transfery jak ten Draxlera (o ile będzie) zmieniają ten punkt widzenia? Z "olaboga, jęk, dramat" do "olaboga, jęk" czy jakoś inaczej/bardziej? No bo nie wiem, przecież nie spodziewałeś się tego, to powinno być jakieś "WOW!" a nie widzę nawet "fajnie!".
- gucio_juve
- Juventino
Sytuacja wygląda tak jak kilka tygodni wcześniej pisałem
Heldt mimo iż zaakceptował ofertę, to musi wszystko przejść przez Tonniesa. Trochę się tego boję, bo gość jest nieobliczalny jeżeli chodzi o swoje decyzje. Chociaż z drugiej strony to biznesmen i będzie się dla niego liczyć pewnie to, czy za Draxlera jest możliwość wysnucia większej kwoty w ostatnich dniach okna, nawet z innego klubu.
Najbardziej wiarygodne źródło jeżeli chodzi o Schalke - Dirk Schlarmann na twitterze:

Najbardziej wiarygodne źródło jeżeli chodzi o Schalke - Dirk Schlarmann na twitterze:
Niewykluczone też, że Schalke szuka alternatyw, stąd czas oczekiwania. Ponoć Kostić odpadł, więc pewnie grzebią dalej.Draxler-Update: fix is nix! Grundsätzlich geht es wohl eher in Richtung Abschied, aber weiterhin ist alles möglich! #verrückt!
- D-Rose
- Juventino
Schalke jest NIE-PO-WAZ-NE :lol: :lol: :lol:
Mam nadzieje, ze w takim razie temat Draxlera zamkniemy na dobre. Nie ma co sie płaszczyc przed niepowaznymi ludzmi.
Mam nadzieje, ze w takim razie temat Draxlera zamkniemy na dobre. Nie ma co sie płaszczyc przed niepowaznymi ludzmi.
Ostatnio zmieniony 29 sierpnia 2015, 23:14 przez D-Rose, łącznie zmieniany 1 raz.

- Robaku
- Juventino
Podobno Wolfsburg wbił się z ofertą i dlatego myśla, ale mniemam, że to jest kwestia taka - ok, dostaniemy z 5 baniek mniej od Juve, ale Wolfsburg - czyli bezposredni rywal z Niemiec nie zostanie wzmocniony, albo bierzemy wiecej hajsu z Niemiec, ale Drax przechodzi do innego klubu niemieckiego a kibice nas nienawidzą.D-Rose pisze:Schalke jest nie powazne. :lol: :lol: :lol:
- pumex
- Juventino
Dobre pytanie szczypku, ale na razie nie widzę sensu produkowania się, by zaspokoić Twoją ciekawość. Pozwól, że wrócimy do tematu gdy już wszystko będzie rozstrzygnięte, bo póki co trequartisty nie było, nie ma i nie wiadomo czy będzie.