Mercato (Lato 2016)

Wszystko o transferach Juventusu, wasze przewidywania, opinie, najnowsze informacje.
Zablokowany
mrozzi

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 4 razy
Otrzymał podziękowanie: 10 razy

Nieprzeczytany post 29 sierpnia 2015, 20:19

sebatiaen pisze:Na mediaset podają że Witsel wybrał Milan:)
Chyba ich pierwszy naprawdę dobry transfer.
Poczekamy zobaczymy. ;)

B@rt

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 7 razy
Otrzymał podziękowanie: 22 razy

Nieprzeczytany post 29 sierpnia 2015, 20:34

Zenit zaczynał od 35 milionów, a teraz miałby go wypożyczyć ...? Coś nie bardzo to widzę. Wiem, że ostatnio modne jest "pójście piłkarzowi na rękę", ale Rosjanie to Rosjanie :cooler:

sebatiaen

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 29 sierpnia 2015, 20:37

Jeżeli naprawdę go chcemy jako kolejne po Draxlerze wzmocnienie to dziwię się człowiekowi że decyduje się na Milan.
Kibice Rossonerich strasznie krytykują Gallianiego za to mercato, tak ich wszyscy wycisnęli z pieniędzy, szkoda gadać.

Z drugiej strony jesteśmy my, wprost zachwyceni tym latem, naprawdę tak sporo nam się udało odłożyć przez ostatnie lata by aż coś takiego robić?
Pierwszy raz Juventus zalicza takie mercato, zresztą co ja tam pisze i powtarzam się, sami wiecie o co chodzi;)

Zenit wypożyczy go w ostatnim momencie albo drastycznie obniży cenę albo nie kupią Moutinho.

Haris

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 29 sierpnia 2015, 20:48

Di Marzio Podał, że Napoli pytało o Ruganiego :prochno: Chyba nie muszę mówić jaka była nasza odpowiedź. Obecnie coś tam z nimi rozmawiamy na temat Isli. Cieszy mnie dość spore zainteresowanie tym ogórasem.
E:Teraz czysta ciekawostka, podobno Marotta zgodził się wypożyczyć Comana pod warunkiem, że Bayern da Schalke tego Hojbjerga co ułatwi nam sprowadzenie Draxlera.
Ostatnio zmieniony 29 sierpnia 2015, 21:00 przez Haris, łącznie zmieniany 1 raz.

Od kołyski, aż po grób Stara Dama to mój klub! Forza Juve! <3
vitoo

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 14 razy
Otrzymał podziękowanie: 24 razy

Nieprzeczytany post 29 sierpnia 2015, 20:57

Haris pisze:Di Marzio Podał, że Napoli pytało o Ruganiego :prochno: Chyba nie muszę mówić jaka była nasza odpowiedź. Obecnie coś tam z nimi rozmawiamy na temat Isli. Cieszy mnie dość spore zainteresowanie tym ogórasem.
Za poleceniem Sarriego pytali o Ruganiego już wcześniej z tego co pamiętam. Muszą być bardzo zdesperowani, skoro ponawiają propozycję, która z góry skazana jest na niepowodzenie. :smile:

pumex

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 29 sierpnia 2015, 21:29

wagner pisze:
Cabrini_idol pisze:Pumex tu już nie przyjdzie ;)
Przyjdzie przyjdzie, ale powinien sobie dać na wstrzymanie :stop:
Oto jestem Obrazek
CavAllano pisze:Jeszcze niedawno wydawalo sie, ze choc pozyskanie dobrego lewego obroncy bedzie ogromnym sukcesem, tymczasem mamy bajke i Juve marzen.
Obrazek
Można się zrzygać tęczą, jak w mordę strzelił. Mrozzi upuść trochę kropli bo Ci zawór eksploduje :P

Widzę te oceny tegorocznego letniego mercato i już sam nie wiem, czy to ja odleciałem, czy inni odlecieli :think: [darujcie sobie odpowiedź]. 10/10, 11/10, kurna, za chwilę będzie 121/10. Skąd ta eksplozja euforii? 10/10 to synonim mercato idealnego, a takowe raczej nie przewiduje utraty dwóch sprawdzonych, absolutnie topowych zawodników przy jednoczesnym braku pozyskania ich następców - topów gotowych na już. Mercato idealne nie zakłada oddania Llorente w ramach pomocy dla powodzian, nie zakłada wydania na Zazę choćby eurocenta i tak dalej.

Jeśli ostatecznie trafi do nas Draxler ( :shifty: ) i uda się nam pozbyć na w miarę nieurągających warunkach chociaż jednego z duetu parodystów De Ceglie-Isla to wstępnie oceniłbym mercato na 7/10. Lewy obrońca wyglądający na towar oryginalny, a nie podrabiany, jest? Jest, w końcu! Trequartista jest? Może będzie ( :shifty: ). Młody, uzdolniony stoper jest? Jest. Do wyższej oceny brakuje mi kogoś do środka pola (Khedira w kontekście sprzedaży Vidala to wg mnie co najwyżej średnie rozwiązanie) i przede wszystkim choć jednego piłkarza z najwyższej półki, który z miejsca wyrównałby bilans topów w zespole. Z Isco i Ibrą byłoby 9,5/10.

Pomysłu ze sprzedażą Comana w tym momencie ocenić nie potrafię, nawet wstępnie. Myślę, że talent ma ogromny. Problem w tym, że Kingsley potrzebuje częstej gry by w perspektywie wskoczyć na wyższy poziom, tymczasem Juventus za każdym razem potrzebuje piłkarza gotowego na tu i teraz. Pogba w pierwszym sezonie w barwach Juve raz grał lepiej, raz gorzej, ale widać było w nim piłkarza gotowego pod względem zarówno fizycznym jak i taktycznym, zaś od Comana, mimo wyraźnie dużego potencjału, capiło juniorstwem na kilometr. Pogba obdarzał swoimi cechami cały zespół, potrafił przenieść swoje indywidualne umiejętności na grę całej drużyny, a postawa Comana nijak nie wpływała na grę kolegów. W jego przypadku wyglądało to trochę jak 'sobie a muzom'. Poza tym problemem Comana w Juve był system gry, bo ani 3-5-2 ani 4-3-1-2 nie uwydatniały jego możliwości, które opierały się na wolnej przestrzeni i grze przodem do bramki rywala. Kasa zaproponowana przez Bayern jest świetna i to aktualnie chyba zamyka całą dyskusję, która być może na nowo otworzy się w przyszłości. Problem tylko w zastępcy Dybali, choć jak ktoś wcześniej słusznie zauważył Coman póki co był kiepskim backupem.

Obrazek
Robaku

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 29 sierpnia 2015, 21:35

Czyżby kolejna nocna bombka?
BeINSport poinformowało, że Isla podpisze kontrakt z Marsylią w ciągu następnych kilku godzin. Czekamy na potwierdzenie z innych źródeł jak i kwestie warunków. czy tak jak wskazał Pumi, kolejna dotacja dla imigrantów z państwa Afryki znajdujących się w Marsylii, czy może jakieś grosze dostaniemy i tak samo czy wypożyczenie z obligatoryjnym wykupem czy też może jakaś sprzedaż.

Coś tam też pisze DiMarzio względem Isli, DeCeglie i Leminy. Tak jakas wymianka DeCeglie Maurycy do OM , my wypozyczamy Leminę za 1,5mln i możliwością/oblig(?) wykupu za 10,5 mln. Ale nie wiem jak to się ma do kwot za DeCeglie i Isle. może jakieś potrącenie.

szczypek

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Otrzymał podziękowanie: 24 razy

Nieprzeczytany post 29 sierpnia 2015, 21:44

pumex pisze:Już naprawdę nie wiem jak mam Wam tłumaczyć - tak żebyście tego nie odebrali jak zwykłego przekomarzania się z mojej strony - że żadnego Draxlera nie będzie. Tak jak pisałem wielokrotnie, media będą wałkować jego temat do ostatnich godzin mercato, ale jak jesteśmy bez trequartisty, tak bez niego zostaniemy.
YOLO.

I tak jest źle.

Mam nadzieję, że Isla odejdzie, będzie mniej stresu w trakcie sezonu, że mógłbym go znowu zobaczyć na boisku.

Robaku

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 29 sierpnia 2015, 21:45

szczypek pisze:
Mam nadzieję, że Isla odejdzie, będzie mniej stresu w trakcie sezonu, że mógłbym go znowu zobaczyć na boisku.
Mnie stresują najbardziej jego doślizgi do piłki..niczym jak na Rolland Garros. tutaj już dobiega do piłki .... i ślizg, za chwile to samo i kolejny ślizg, chłopak się wkręcił w tenis niesamowicie widac.

mrozzi

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 4 razy
Otrzymał podziękowanie: 10 razy

Nieprzeczytany post 29 sierpnia 2015, 21:49

Di Marzio: Juventus chce domknac transakcje z udzialem Leminy. De Ceglie i Isla mieliby isc do Marsylii na wypozyczenie.
3 pieczenie na jednym ogniu. :dance2: :smile:

Pumex sie pograza i brnie dalej. :spiteful:

sebatiaen

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 29 sierpnia 2015, 21:55

Tylko czy ten Lemina taki dobry?
Ja go tylko z youbube kojażę, typowy fighter DM.

Mati1990

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Otrzymał podziękowanie: 3 razy

CavAllano pisze:Di Marzio: Juventus chce domknac transakcje z udzialem Leminy. De Ceglie i Isla mieliby isc do Marsylii na wypozyczenie.

3 pieczenie na jednym ogniu. :dance2: :smile:

Pumex sie pograza i brnie dalej, :spiteful:
Kolesia widziałem w meczu z nami ( jakiś szajbus z niego) no i na youtube w kompilacjach. Z wyglądu robi się na Pogbę, jakiś tam walczak z niego jest, ale martwi mnie jego charakter, bo z tego co pokazał z Juve i w kompilacjach, to lubi kosić rywali ( taki buraczek lekki z niego).
No, ale nie przyjdzie, to przyjdzie my tego nie zmienimy.

To co, on i Draxler i koniec fajnego okienka? :whistle:

Virgil

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Pumex daj już spokój, wygłupiłeś się już z tym trollowaniem Draxlera, teraz znowu jakieś głębokie przemyślenia (jak w przypadku Draxlera też się rozpisałeś i wyszło jak kulą w płot) jak to mercato jest złe.

Jak na nasze warunki i na to jak do tej pory Marotta kupował to mercato jest idealne jak nas nas.
Draxler
Dybala
Sandro
Cuadrado

+
Khedira
Rugani

Ale Pumex pewnie oczekiwał Thiago Silvy, IBry i Messiego
:juve:

Czarek_88

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 29 sierpnia 2015, 21:59

Media piszą że Giaccherini w Boloni na wypożyczenie...
Chętnie bym go przywitał u nas z powrotem:)

Robaku

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 29 sierpnia 2015, 22:03

Co do Leminy to kurcze gorzej niż Isla i DeCeglie nei będzie. Nawet jesli chłop nie ogarnie to za rok półtora bedzie nadal mlodym prospektem, który może się odnaleźć, więc jestem jak najbardziej na tak, jeśli umożliwi to nam pozbycie sie naszych asów.

Zablokowany