Rosyjska Roma
- ahojekk
- Juventino
- Podziekował: 5 razy
- Otrzymał podziękowanie: 6 razy
Rosyjska Roma
Trwają pertraktacje w sprawie sprzedaży Rosjanom klubu AS Roma
Prezes AS Roma Franco Sensi potwierdził, że trwają rozmowy w sprawie sprzedaży tego klubu piłkarskiego Rosjanom.
"To prawda, trwają rozmowy z Rosjanami, ale będzie to długi proces" - powiedział Sensi, cytowany przez "La Gazzetta dello Sport".
Dziennik wskazuje, że rosyjską firmą zainteresowaną kupnem rzymskiego klubu jest koncern paliwowy "Nafta Moskwa". Przedstawiciele koncernu jeszcze przed świętami Bożego Narodzenia skontaktowali się z Romą i zaproponowali około 400 mln euro za większościowy pakiet akcji. Wicelider Serie A ma długi sięgające 300 mln euro.
Jeśli dojdzie do transakcji, Roma będzie drugim wielkim klubem piłkarskim Europy kontrolowanym przez rosyjskich biznesmenów. Od lipca zeszłego roku właścicielem londyńskiej Chelsea jest Roman Abramowicz.
źródło: sport.wp.pl
a w przeglądzie czytałem że ta "Nafta Moskwa" to nalezy do Abramowicza
wiec Romek kupuje sobie drugi klub z tym że do Romy dał swojego podwładnego ... co sie dzieje w tym f00tbolu
Trwają pertraktacje w sprawie sprzedaży Rosjanom klubu AS Roma
Prezes AS Roma Franco Sensi potwierdził, że trwają rozmowy w sprawie sprzedaży tego klubu piłkarskiego Rosjanom.
"To prawda, trwają rozmowy z Rosjanami, ale będzie to długi proces" - powiedział Sensi, cytowany przez "La Gazzetta dello Sport".
Dziennik wskazuje, że rosyjską firmą zainteresowaną kupnem rzymskiego klubu jest koncern paliwowy "Nafta Moskwa". Przedstawiciele koncernu jeszcze przed świętami Bożego Narodzenia skontaktowali się z Romą i zaproponowali około 400 mln euro za większościowy pakiet akcji. Wicelider Serie A ma długi sięgające 300 mln euro.
Jeśli dojdzie do transakcji, Roma będzie drugim wielkim klubem piłkarskim Europy kontrolowanym przez rosyjskich biznesmenów. Od lipca zeszłego roku właścicielem londyńskiej Chelsea jest Roman Abramowicz.
źródło: sport.wp.pl
a w przeglądzie czytałem że ta "Nafta Moskwa" to nalezy do Abramowicza
wiec Romek kupuje sobie drugi klub z tym że do Romy dał swojego podwładnego ... co sie dzieje w tym f00tbolu
Dawniej Virus[Mauro].
- Desperado---ALEX
- Juventino
Moim zdaniem to tez plota, ale w kazdej plotce jest kawałek prawdy cos musiało byc.Moze miliarder z Rosji buduje sobie zaplecze dla Chelsei
Bo z tego co wiem to jego klub z dziecinstwa to własnie Chelsea, wiec moze kupic Rome i z tego klubu weznie kilku uzdolnionych piłkarzy 

- KowalFromStolica
- Juventino
Mi się wydaje że to taka całkowita plota nie jest. Słyszałem że Romą interesuje się rosyjski multimilioner... Wyobrażacie sobie co by się działo jakby Roma zaczęła sprowadzać tylu zawodników co Chelsea i o takiej renomie??
Oby twój miecz nigdy się nie złamał.
Oby twoja Zbroja nigdy nie zardzewiała.
Oby Trzy Księżyce były przewodnikami twej Magii.
Oby twój Życiowy Cel nigdy nie wybuchł ci w twarz.
Oby twoja Zbroja nigdy nie zardzewiała.
Oby Trzy Księżyce były przewodnikami twej Magii.
Oby twój Życiowy Cel nigdy nie wybuchł ci w twarz.
- Wicior
- Juventino
- Otrzymał podziękowanie: 3 razy
Ja słyszałem i widziałem, że na Polsacie Sport mówili o tej sprawie.ALe ja słyszałem, że ten koncern musi wyłożyć 400mln.
Oby nie bo będzie kolejny zespół, który kupuje zwycięstwa.
Oby nie bo będzie kolejny zespół, który kupuje zwycięstwa.
- JUVEFANE_10
- Juventino
niech przejmują i w następnym sezonie będą na 3 miejscu ze stratą 7 punktów do juve i capello powie że już nie mają szans na mistrzostwo tak ja to powiedział trener Chealsy.
JESTEM OSZUSTEM
- juvek
- Juventino
Ten sport coraz bardziej dziwny sie staje. Dotychczas dru zyna miała pieniądze bo grała dobrze. A teraz gra dobrze bo ma pieniądze. Teraz chelsea nie wygląda jak klub ale jak droga zabawka duzego dziecka, jeszcze troche i wszyscy bedziemy takimi zabawkami. Oby takich przypadków było jak naj mniej, a jesli chodzi o Juve to mógłby sie znależć taki co by nam dał troche kasy i cieszył sie z postępów przed tv a nie zaczynał żadzic sie w klubie.
. . . . . . J U V E . . . . F O R E V E R . . . . . .
- Walo
- Juventino
Ja też sądze że to plotka. Ciągle teraz krążą plotki że rosjanie kupują kluby europejskie ale oprócz Abramowicza nikt sie na taki ruch nie zdecydował. I tak jeden rusek w Europie wystarczy. Przecież nie można sprzedac całej europy :!:
- Juverulez!
- Juventino
- bleblok
- Juventino
Straszne by to było...Jeden klub ‘zabawka’ i już mamy problemy ze sprowadzeniem Lucio i Rosickiego, a jakby było ich więcej, do tego we Włoszech. Jednak małe nadzieje że tak się stanie bo już Rosyjscy miliarderzy mieli kupować Manutd i Leeds, ale jakoś nic nie słychać, i oby i to nie okazało się prawdą. Ale sprzedaż Romy jeszcze bym przebolał, ale jakby Juve kupili to bym chyba oszalał (bo Juve straciło by wtedy swój klimat i charakter).
- Seiru
- Juventino
Ja sobie wyobrażam, zostanie otwarty 3 cyrk w europejskim futbolu.... 8)KowalFromStolica pisze:Mi się wydaje że to taka całkowita plota nie jest. Słyszałem że Romą interesuje się rosyjski multimilioner... Wyobrażacie sobie co by się działo jakby Roma zaczęła sprowadzać tylu zawodników co Chelsea i o takiej renomie??
non mollare mai
- Manifestos
- Juventino
kolejna pralnia brudnych pieniedzy - ale to do romy pasuje jak najbardziej.
too bad she won't live....but than again, who does
:--{======>cannibal holocaust<======}--:
:--{======>cannibal holocaust<======}--: