Mercato (Lato 2016)
- mateo369
- Juventino
Kurde, wiedziałem, że jeśli nie napiszę dosłownie to nie zrozumiesz... Tak, jest coś o czym widocznie nie wiesz - 9 na 10 młodzików w jego sytuacji wybrałoby Bayern bo to dla nich lepszy klub. Ten dziesiąty, który wolałby Juve byłby zapewne naszym wychowankiem. Potwierdzenie moich słów sam napisałeś - nie chciał wypożyczenia do gorszego zespołu od Juve więc takie propozycje odrzucał. Znalazł się Bayern to się zgodził. Gdyby to była Barca albo Real byłoby podobnie.Tengen pisze:Kurde, wiedziałem, że jakiś "obtrzaskany" ziom się znajdzie i będzie mi tłumaczył, więc na koniec, nieco asekuracyjnie napisałem "No chyba, że jest coś, o czym nie wiemy."
I nie, nie poczułem się lepiej bo i na jakiej podstawie? niby dlatego, że musiałem komuś tłumaczyć oczywistą oczywistość? :roll:
"Freddy believes if a fridge falls in front of you, it's your job to get out of its way. I believe it's the fridge's job to get out of mine." - Frank Underwood
- Tengen
- Juventino
Nie mam siłymateo369 pisze:Kurde, wiedziałem, że jeśli nie napiszę dosłownie to nie zrozumiesz... Tak, jest coś o czym widocznie nie wiesz - 9 na 10 młodzików w jego sytuacji wybrałoby Bayern bo to dla nich lepszy klub. Ten dziesiąty, który wolałby Juve byłby zapewne naszym wychowankiem. Potwierdzenie moich słów sam napisałeś - nie chciał wypożyczenia do gorszego zespołu od Juve więc takie propozycje odrzucał. Znalazł się Bayern to się zgodził. Gdyby to była Barca albo Real byłoby podobnie.Tengen pisze:Kurde, wiedziałem, że jakiś "obtrzaskany" ziom się znajdzie i będzie mi tłumaczył, więc na koniec, nieco asekuracyjnie napisałem "No chyba, że jest coś, o czym nie wiemy."
I nie, nie poczułem się lepiej bo i na jakiej podstawie? niby dlatego, że musiałem komuś tłumaczyć oczywistą oczywistość? :roll:

- dawid1897
- Juventino
- Podziekował: 1 raz
@Haris - pełna zgoda. Coman wybral chyba najgorzej jak mogl, ale możliwe, że to my go wypchalismy z Juve. Szkoda, bo tracimy kreatywnego zawodnika a zostaje drewno Zaza. Teraz Dybala nie ma zmiennika, super.
FORZA JUVE!!!
- meda11
- Juventino
- szczypek
- Juventino
- Otrzymał podziękowanie: 24 razy
Poza tym tak jęczycie że Dybala nie będzie miał zmiennika, a jaki z tego Comana był zmiennik? Czy chociaż jeden raz grając od pierwszej minuty albo wchodząc na boisko z ławki zrobił coś kluczowego dla losów spotkania?
- Cabrini_idol
- Juventino
No już już już ..wojczech7 pisze:Skończ waść, wstydu oszczędź.Cabrini_idol pisze:No i dobrze. Ja już wiedziałem dawno, że będzie nasz (żadnego zwątpienia nie było mrozzi, tylko perturbacje bo zapomniałem o losowaniu LM).
Cabrini_idol pisze:Przykro mi koledzy, wydaje mi się, że rynek dla nas jest zamknięty. Podobnych słów użył Beppe. Oczywiście może to być ściema. Ale któż to wie....
Te słowa : ,, Nie ma obecnie na rynku piłkarza pasującego/godnego Juve '' mogą trochę niepokoić i można sądzić, że zamknęliśmy nasze mercato, niestety.

Coman opchany za 28 mln to jak wygrana w totolotka. Jeśli Allegri nie spodziewał się, że tak to się potoczy to na 90 % przyjdzie do nas jeszcze jakiś napadzior. (Matri będzie ok)
Pytanie pozostaje jeszcze jedno co ze środkiem pomocy. Ryzykujemy i czekamy cierpliwie na Claudio i Samiego grając w środku Pogbą Sturaro Padoinem (Pereyrą), czy sprowadzamy w ostatnich dniach jakiegoś typowego CM (Witsel).

- Robaku
- Juventino
Pedulla czy Agresti podali, że Isla ma oferty z Marsylii i Fiorentiny. Laudisa jeszcze podal Palermo względem Isli. Spoko Zampa, może wzamian za Vazqueza jako zastepca Draxa.
Taaa... Lorek miał z Madrytu i Sewilli,\
DiMarzio podal, ze odejscie DeCeglie do Sampy zablokowane z tego powodu, ze najpierw muszą pozbyć sie Mesbaha, który wszystkie propozycje odrzuca... a to gamon
DiMarzio podal, ze odejscie DeCeglie do Sampy zablokowane z tego powodu, ze najpierw muszą pozbyć sie Mesbaha, który wszystkie propozycje odrzuca... a to gamon
Ostatnio zmieniony 29 sierpnia 2015, 15:26 przez Robaku, łącznie zmieniany 1 raz.
- jpjp5
- Juventino
niech to mercato sie juz skonczy bo za dwa dni moze juz nie bedziemy mieli zadnego dobrego zawodnika, wszystkich sprzedamy albo oddamy za darmo. Jak tak ma byc w przyszlym roku to nie wiem czy wogole awansujemy do fazy pucharowej ligi mistrzow.
- Ouh_yeah
- Qualità Juventino
W Coppa Italia strzelił piękną bramkę, ale to był w sumie taki mecz, że nawet Giovinco robił co chciał z Hellasem.szczypek pisze:Poza tym tak jęczycie że Dybala nie będzie miał zmiennika, a jaki z tego Comana był zmiennik? Czy chociaż jeden raz grając od pierwszej minuty albo wchodząc na boisko z ławki zrobił coś kluczowego dla losów spotkania?
Wygląda na to, że Draxler zamelduje się w Turynie dopiero w poniedziałek. Mało czasu, ale chyba jeszcze kogoś spróbują wyciągnąć, prawda?
- wloski
- Juventino
No nie zrobił :hellyes: , ale fani spuszczania się nad talentem Comana nie potrafią przełknąć jakże ogromnej straty.szczypek pisze:Poza tym tak jęczycie że Dybala nie będzie miał zmiennika, a jaki z tego Comana był zmiennik? Czy chociaż jeden raz grając od pierwszej minuty albo wchodząc na boisko z ławki zrobił coś kluczowego dla losów spotkania?
- SKAr7
- Juventino
Podoba mi się to (opcjonalne) 8+20 z brakiem obowiązku wykupu. Dostajemy do rąsi miły piniądz, a tu może się w trakcie sezonu okazać, że Coman u Pepa robi burdy o minuty i wraca do nas 20 latek z łatką wciąż wielkiego talentu. A nawet jak będzie z niego gwiazda, to tu i teraz 28 milionów za niego to kwota za którą warto z tym ryzykować.
Ostatnio zmieniony 29 sierpnia 2015, 15:38 przez SKAr7, łącznie zmieniany 1 raz.
- MishaAveJuve
- Juventino
- Otrzymał podziękowanie: 5 razy
Przepraszam bardzo a Pereyra i Cuadrado to niby kim są jak nie zmiennikami Dybaly i Draxlera?
Od kołyski Az po grób jedna miłość jeden klub!!!!- JUVENTUS
- AdiJuve
- Juventino
- Podziekował: 9 razy
- Otrzymał podziękowanie: 20 razy
No jak się okazało Llorente miał przecież ofertę z Sevillli, to,że oferta dla Juve była równa okrągłe "0" nie zmienia faktu,że była :CRobaku pisze:Pedulla czy Agresti podali, że Isla ma oferty z Marsylii i Fiorentiny.
Co do Comana to taka kasa była nie do odrzucenia, on w Monachium raczej więcej nie pogra a pewnie tak czy siak rzucą te 20mln bo Guardiola będzie tego chciał. Także za niego mamy już chyba na 100% Draxlera.
Teraz pozostaje kwestia taktyki, bo nie widzę dalej gry 4-3-1-2 bo bardziej mi to pasuje do 4-3-3 a póki nie ma Khediry i Markiza to nie wiem czy nie lepszym wyjściem byłoby 4-2-3-1.
- mrozzi
- Juventino
- Podziekował: 4 razy
- Otrzymał podziękowanie: 10 razy
:rotfl: Cos bym napisal, ale sie powstrzymam, bo nie lubie kartek.jpjp5 pisze:niech to mercato sie juz skonczy bo za dwa dni moze juz nie bedziemy mieli zadnego dobrego zawodnika, wszystkich sprzedamy albo oddamy za darmo. Jak tak ma byc w przyszlym roku to nie wiem czy wogole awansujemy do fazy pucharowej ligi mistrzow.

Sky potwierdza, ze Marsylia powaznie interesuje sie Isla. Poki co brak szczegolow, ale wiadomo, ze Francuzi pilnie potrzebuja tego typu gracza.
Oby nie wiazalo sie to tylko z Lemina, bo chlopak ma siano w glowie. U nas dostalby za swoje zachowanie od Bonucciego w czape i tyle bysmy z niego mieli pozytku.
- Baczu
- Juventino
- Podziekował: 1 raz
- Otrzymał podziękowanie: 6 razy
4-2-3-1 byłoby idealne, właśnie z Khedirą i Markizem w środku pola. W tej taktyce, dwójka DMów musi ogarniać w miare defensywe, zaś ustawienie tam Pogby to marnowanie jego walorów ofensywnych. Aczkolwiek na słabszego rywala można tak spróbowac, i przy kontrach płynnie przechodzić w 4-1-4-1, tak jak to robi Bayern. Moglibyśmy też ciupać klasyczne 4-4-2, z Draxem i Cuadrado na skrzydłach i parze Morata/MM-Dybala.Teraz pozostaje kwestia taktyki, bo nie widzę dalej gry 4-3-1-2 bo bardziej mi to pasuje do 4-3-3 a póki nie ma Khediry i Markiza to nie wiem czy nie lepszym wyjściem byłoby 4-2-3-1.
Generalnie z obecną kadrą, możemy chyba zagrać każdą możliwą formacją.