Mercato (Lato 2016)

Wszystko o transferach Juventusu, wasze przewidywania, opinie, najnowsze informacje.
Zablokowany
TheWitcher

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 29 sierpnia 2015, 14:11

CavAllano pisze:W rzeczwistosci ustalamy raczej jedynie forme zaplaty. My oferujemy 26 + 6, Niemcy chcieliby 27 + 5. Dogramy szybciutko.

Allegri poinformowal takze, ze Isla odejdzie dzis badz jutro i sa dla niego 3 opcje. :dance:
Mówił Allegri na konfie coś o Draxie ? Jerona jak można było takie drewno jak Simone Dzadza sprowadzać do nas ? Przecież ten chłopak tragiczny jest.

mateo369

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 29 sierpnia 2015, 14:11

Tengen pisze:Chłopak jeszcze 20 nie ma a takie ego :whistle:
Jeśli chłopak nie chce grać w Juve to od razu musi to oznaczać, że coś z jego ego jest nie tak i w ogóle jest be? Ciekawa "teoria". Zdradzę Ci sekret, tylko nikomu nie mów - wyobraź sobie, ze gra dla Juventusu nie jest spełnieniem marzeń dla każdego młodego grajka.

"Freddy believes if a fridge falls in front of you, it's your job to get out of its way. I believe it's the fridge's job to get out of mine." - Frank Underwood
paku

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 29 sierpnia 2015, 14:12

mateo369 pisze:
Jeśli chłopak nie chce grać w Juve to od razu musi to oznaczać, że coś z jego ego jest nie tak i w ogóle jest be? Ciekawa "teoria". Zdradzę Ci sekret, tylko nikomu nie mów - wyobraź sobie, ze gra dla Juventusu nie jest spełnieniem marzeń dla każdego młodego grajka.
To mógł zostać tam gdzie był.

Crunny

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Otrzymał podziękowanie: 14 razy

Nieprzeczytany post 29 sierpnia 2015, 14:21

Alexinhio-10 pisze:Coman odchodzi Zaza zostaje... Czasami mam wrazenie, ze liczba wyrobnikow musi sie zgadzac, a kreatywnych jak najmniej.
Przypominam, że A.Sandro, Pogba, Draxler, Dybala i Morata, czyli techniczno-kreatywni gracze będą u nas zaraz stanowić 50% pierwszego składu ;)

Virgil

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 29 sierpnia 2015, 14:21

To gdzie chce grać? Przecież gość nic nie pokazał, jakby oceniać go zupełnie obiektywnie to pokazał podakę i nic więcej i gdyby nie to że uważa się go za talent to nie wiem czy Palermo to nie są za wysokie progi. Może i wypali ale tu i teraz to on nie reprezentuje poziomu Verattiego jak grał w Pescarze czy daleko by szukać Berardiego który już trzeci sezon gra na wysokim poziomie regularnie.

mrozzi

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 4 razy
Otrzymał podziękowanie: 10 razy

Nieprzeczytany post 29 sierpnia 2015, 14:22

TheWitcher pisze:Mówił Allegri na konfie coś o Draxie ?
Nie bezposrednio. Nawet sami dziennikarze przyjeli przbycie Draxlera za pewne, bo pytali sie o wykorzystanie potencjalu graczy, takze Juliana, nie poddajac jednak w watpliwosc jego transferu.

W obliczu ostatnich wypowiedzi bardzo dobrze, ze oddalismy Comana, serio. Chlopak byc moze ambitny, ale mie mogl oczekiwac wiecej minut w tym wieku, takze przy fakcie, ze nie byl produktywny. Zbyt wybujale ego, do tego chyba zbyt bardzo kierowal sie historia Pogby i jego sukcesem.
Ostatnio zmieniony 29 sierpnia 2015, 14:26 przez mrozzi, łącznie zmieniany 1 raz.

wloski

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 29 sierpnia 2015, 14:22

Alexinhio-10 pisze:Coman odchodzi Zaza zostaje... Czasami mam wrazenie, ze liczba wyrobnikow musi sie zgadzac, a kreatywnych jak najmniej.
Taaaaa, ale żeście sobie w głowie wykreowali tego Comana, jego problemem jest Pogba, Waszym też. Bo młody myślał, że będzie jak drugi Pogba, Wy również. Na dzień dzisiejszy cieszmy się z tego interesu, bo wzamian za Comana przychodzi ukształtowany Draxler, który w piłce klubowej ma już 3 lata za sobą i to jakie? No bardzo przyzwoite. Coman z kreatora nie ma za wiele, jest to typowy skrzydłowy, który posiada super przyśpieszenie i drybling, ale w naszej taktyce (3-5-2 oraz 4-3-1-2) nie ma dla siebie miejsca. Po prostu są taktyki w których piłkarze mogą grać, a są takie w których nie mogą. On sobie nie radził jako "10", bo nią nie jest, być może dlatego ja jestem dla niego tak bardzo surowy, bo jest to zawodnik, żeby dostać piłkę w narożniku i zrobić "szus". A on grał na swojej nienaturalnej pozycji, do której nie ma po prostu predyspozycji. Jeśli transfer za rok zamkniemy w kwocie około 30 milionowej to powinniśmy się cieszyć, bo to oznacza, że zarobiliśmy na nim niebotyczną kasę, którą wiele klubów marzyłoby zarobić na swoim piłkarzu. Powtarzam 30 mln zysku, czystego.

I dla przypomnienia, Henry też u nas grał na nie swojej pozycji, bo dostał wręcz odwrotne zadania, co Coman czyli granie skrzydłowego, będąc napastnikiem. To nie zawsze może się udać.
Ostatnio zmieniony 29 sierpnia 2015, 14:23 przez wloski, łącznie zmieniany 1 raz.

Eric6666

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 29 sierpnia 2015, 14:23

paku pisze:
mateo369 pisze:
Poszedł za amerykańskim snem Pogby i liczył na powtórkę. Ciekawe, że nie pamiętam by Paul narzekał na małą liczbę minut na boisku w swoim początkowym sezonie... No nic czysty zarobek na nim mamy, a póki co nie jest tyle wart (może okazać się, że będzie warty więcej, ale to tylko magia przyszłości). Szkoda, że Rabiota jeszcze wtedy nie wyciągnęliśmy.... :koszulka:

Okienko jest bardzo udane, ale czysto matematycznie jak sprawa z Zazą jest prawdziwa i mogliśmy za niego mieć te 18 mln od West Ham? po sezonie, to wolałbym jednak się pozbyć jego w pierwszej kolejności.

Tengen

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 29 sierpnia 2015, 14:24

mateo369 pisze:
Kurde, wiedziałem, że jakiś "obtrzaskany" ziom się znajdzie i będzie mi tłumaczył, więc na koniec, nieco asekuracyjnie napisałem "No chyba, że jest coś, o czym nie wiemy.". Ale spoko, pewnie poczułeś się lepiej, to jakiś plus jest :ok: Młody odchodzi z PSG "bo nie gra", przechodzi do Juve i gra o wiele więcej, jak na młodziana to raczej nie powinien narzekać (to też pierwszy sezon, a konkurenci mocni). A teraz chce przejść do Bayernu, gdzie wywalczyć miejsce w składzie będzie miał jeszcze trudniej? Skoro chciał grać więcej, to mógł iść na wypożyczenie, albo męczyć o transfer do klubu, gdzie będzie miał pewniejszy pierwszy skład.

wloski

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 29 sierpnia 2015, 14:26

Eric6666 pisze:
paku pisze:
mateo369 pisze: Jeśli chłopak nie chce grać w Juve to od razu musi to oznaczać, że coś z jego ego jest nie tak i w ogóle jest be? Ciekawa "teoria". Zdradzę Ci sekret, tylko nikomu nie mów - wyobraź sobie, ze gra dla Juventusu nie jest spełnieniem marzeń dla każdego młodego grajka.
Poszedł za amerykańskim snem Pogby i liczył na powtórkę.
Bez ciężkiej pracy nie da się tego powtórzyć. Tak jak ludzie w pewnych sytuacjach życiowych liczą na szczęście oparte na jakieś statystyce, a nie oparte o etos pracy.

Powtarzam. Pogba to człowiek z głową na karku, Coman to jeździec bez głowy. Dlatego jednemu się udało w tak młodym wieku, drugiemu nie.

Virgil

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 29 sierpnia 2015, 14:30

Dokładnie Pogba choć wydaje się szalony i można pomyśleć że to drugi Balo ma świetnie poukładane w głowie,ciężko pracuje i podejmuje na razie świetne decyzje jeżeli chodzi o sportowy rozwój. Jak na razie sodówa mu nie odbiła mimo że mogła i gdziekolwiek nie Odejdzie czy zostanie szacun dla niego.

bendzamin

Redaktor
Redaktor
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 29 sierpnia 2015, 14:33

Eric6666 pisze:Ciekawe, że nie pamiętam by Paul narzekał na małą liczbę minut na boisku w swoim początkowym sezonie...
Pewnie dlatego, że Pogba rozegrał w swoim pierwszym sezonie w Juve jakieś 3x więcej minut niż Coman :D

Dostajemy 30 baniek za gościa, który w dorosłym futbolu nie spędził jeszcze na murawie 900 minut i któremu przestało się w klubie podobać. Na miejscu Marotty zawiązałbym mu na tym warkoczyku kokardkę i osobiście dostarczył do Monachium. Swoją drogą, Agresti pisze, że Allegri się na Francuza wkurzył i poczuł zdradzony jego decyzją.

aras

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 29 sierpnia 2015, 14:37

Więc jeśli Coman był w planach trenera, to oznacza, że powinniśmy się spodziewać kogoś jeszcze.

Jakaś bomba na koniec. :prochno:

D-Rose

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 29 sierpnia 2015, 14:38

Swoją drogą, Agresti pisze, że Allegri się na Francuza wkurzył i poczuł zdradzony jego decyzją.
Tym bardziej jestem za tym transferem. Tylko niech bawaria płaci w terminie.
Jakaś bomba na koniec.
Ibra. :koszulka:

Obrazek
Haris

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 29 sierpnia 2015, 14:43

Ten Coman to ma nierówno pod sufitem jak większość <brzydkie słowo ( ͡° ͜ʖ ͡°)>. Nie chcę wyjść na żadnego rasistę bo nim nie jestem i darzę sympatią wielu czarnoskórych, ale niestety prawda jest tak, że z nimi często jest coś nie tak. Pogba to taki trochę szaleniec ma wielkie ambicje, marzy o złotej piłce, ale na boisku daje dużo od siebie, a taki Coman w wieku 19 lat dostał szanse zagrania w finale LM (kilka minut, ale zawsze coś) o którym marzy każdy piłkarz, wielu wspaniałych nawet nie miało okazji zagrać w takim meczu, a jemu się coś jeszcze nie podoba? Myśli, że w Bayernie przy takich weteranach jak Robben, Ribery Muller dostanie takie szanse jak u nas? Zabawne. Dla niego najlepszym rozwiązaniem byłoby pójście np. do Sassuolo, które bardzo go chciało, poznałby Berardiego z którym mógłby stworzyć naprawdę dobre skrzydła, ale cóż. Z przyjścia gościa nazwanym "wielkim talentem" za free się cieszyłem, ale na boisku nigdy mnie nie przekonywał, tak więc jestem zdanie że wybraliśmy najlepszy dostępny wariant.

Od kołyski, aż po grób Stara Dama to mój klub! Forza Juve! <3
Zablokowany