Mercato (Lato 2016)

Wszystko o transferach Juventusu, wasze przewidywania, opinie, najnowsze informacje.
Zablokowany
albertcamus

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 29 sierpnia 2015, 12:11

jakku1 pisze: PS. Wszystko wskazuje, ze bedziemy grac 4321.
Ale że jak?

Morata (Mandzukic)

Draxler, Dybala (Pereyra, Cuadrado)

Marchisio, Pogba, Khedira (Sturaro)

?

Wojtek

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 29 sierpnia 2015, 12:13

Kogut87 pisze:Jeszcze jakby Zaza odszedł, a tu 31go godz 23 BOMBA - IBRACADABRA :bravo:
Zupełnie jak w 2004 roku :D Myślę, że Ibra zdecyduje się do nas przyjść jedynie jak będzie miał pewność gry, a mając Moratę i Mandzu na jedną pozycję w 4-3-2-1 to nie wiem jak ich upchać :D Chyba, że Morata dałby radę zagrać w duecie za napastnikiem, bo to trochę inna 9tka, to wtedy mamy Ibrę albo Mandzu na szpicy :D

Oby tego Zazę opylili, po kija oni wgl go brali? :roll:

ps. Coman nowym Henrym lub Pogbą? Ja bym powiedział, że raczej nowy Giovinco :D parametry podobne, też odbija się od przeciwników, w grze ciałem nie ma szans, strzał też ma słaby...myślę, że Coman najlepiej by się sprawdził w Premier League ;)
Ostatnio zmieniony 29 sierpnia 2015, 12:16 przez Wojtek, łącznie zmieniany 1 raz.

Arbuzini

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 29 sierpnia 2015, 12:13

Paweł 10 pisze:No żeby Coman nie został czasem nowym Henrym
Albo drugim Pogbą.

Rozumiem żal po Comanie, ale te analogie do innych, czarnych Francuzów robią się już nudne. Jeśli odejście Kingsley'a ma umożliwić nam pozyskanie Draxlera, a w za rok Berardiego to ja nie mam zastrzeżeń. To również młodzi zawodnicy, ale oni w przeciwieństwie do Comana zdążyli już w pełni potwierdzić swój talent.

mrozzi

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 4 razy
Otrzymał podziękowanie: 10 razy

Nieprzeczytany post 29 sierpnia 2015, 12:14

albertcamus pisze:Morata (Mandzukic)

Na przyklad. Dlatego tez zakup jeszcze jednego pomocnika ma sens. Taki Witsel bylby w rzeczonej sytuacji idealny.

aras

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 29 sierpnia 2015, 12:21

CavAllano pisze:
albertcamus pisze:Morata (Mandzukic)

Na przyklad. Dlatego tez zakup jeszcze jednego pomocnika ma sens. Taki Witsel bylby w rzeczonej sytuacji idealny.
Jest jeszcze Asa i Padoin.

Haris

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 29 sierpnia 2015, 12:24

Wojtek pisze:Ja bym powiedział, że raczej nowy Giovinco :D parametry podobne, też odbija się od przeciwników, w grze ciałem nie ma szans, strzał też ma słaby
Jak dla mnie też. Gość mnie irytuje jak niegdyś Seba. Niby wielki talent, niby od czasu do czasu błyśnie, ale nic poza tym.
Skończmy już z tymi transferami bo ja oszaleję. :prochno:

Od kołyski, aż po grób Stara Dama to mój klub! Forza Juve! <3
aras

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 29 sierpnia 2015, 12:30

Jeśli Coman i Zaza odejdą to idealnym uzupełnieniem byłby Berardi :roll:

albertcamus

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 29 sierpnia 2015, 12:31

aras pisze:Jeśli Coman i Zaza odejdą to idealnym uzupełnieniem byłby Berardi :roll:
To co? Rozwiązujemy kontrakt za porozumieniem stron z Zazą, ten wraca do Sassuolo, a Berardi przychodzi do nas za kilkanaście milionów? :prochno:

Wojtek1207

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 29 sierpnia 2015, 12:33

Witsel ok, ale chyba nie będzie wielkiego ciśnienia na transfer. Mamy Asę, na którego baaardzo liczę. Niech wraca jak najszybciej i wbija do podstawowego składu.
Zupełnie nie rozumiem opinii o "sezonie przejściowym", "problemie zgrania" itp.. Ok, na pewno będzie pod tym względem gorzej, niż rok temu, ale nie będzie też jakoś tragicznie. W składzie podanym przez albertcamus
Morata (Mandzukic)

W podstawie, przy uwzględnieniu, że na LO gra Evra, mamy 3 nowych zawodników (Draxler, Dybala, Khedira). Tyle samo mieliśmy w meczu otwarcia w sezonie 11/12 (Gacek, Pirlo, Lichy), zaś podstawowymi piłkarzami w tamtym sezonie byli: Vidal, Lichy, Pirlo i Vucinić. 4 zawodników. A jak tamten sezon wyglądał, każdy wie.

E:
Di Marzio: #WestHam, nuovo tentativo nella notte per #Zaza: la #Juventus vuole trattenere il giocatore
Nie znam włoskiego, ale Google Tłumacz mówi, że West Ham chciał Zazę, ale Juventus nie chce go oddawać. Tak więc tego, w kontekście Ibry.. :doh:

kubik123

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 29 sierpnia 2015, 12:49

Sky Sport Italia podało przed chwilą informację, że obie strony doszły do porozumienia w sprawie transferu Niemca. Kwota transferu ma wynieść 26 mln plus 6 mln bonusów. Wedle tych samych doniesień jeszcze dziś kluby ogłoszą ostateczne porozumienie.

Juve Storia Di Un Grande Amore...
annihilator1988

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 29 sierpnia 2015, 13:00

kubik123 pisze:Sky Sport Italia podało przed chwilą informację, że obie strony doszły do porozumienia w sprawie transferu Niemca. Kwota transferu ma wynieść 26 mln plus 6 mln bonusów. Wedle tych samych doniesień jeszcze dziś kluby ogłoszą ostateczne porozumienie.
Człowieku, czytaj posty innych. Od 2 godzin już o tym mowa, nie wspominając o głównej stronie :facepalm:
Dzieci na FM nie będą już miały kogo kupować do Juve. Skład kompletny. No, może gdyby Ibra jeszcze doszedł :P

ktośtam na forum p$g pisze:Odnoszę wrażenie, że Ibra nie jest związany z PSG
Crunny

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Otrzymał podziękowanie: 14 razy

Nieprzeczytany post 29 sierpnia 2015, 13:07

To 4-3-2-1 to w zasadzie będzie to samo co 4-3-3 z głębiej ustawionymi Draxlerem i Dybalą.

Draxler - Morata - Dybala
Pogba - Marchisio - Khedira
A.Sandro - Chiellini - Bonucci - Lichtsteiner
Buffon

I do tego ławka: Neto, Evra, Rugani, Barzagli, Caceres, Asamoah, Padoin, Sturaro, Pereyra, Cuadrado, Mandżukić

Kolejne 2-3 okienka: następca Buffona i Lichtsteinera + ewentualne zastąpienie Pogby/Moraty

Po takich wydatkach, z takim składem i tak szeroką ławką, wstydem byłoby nie wygrać piątego Scudetto! Zbudowaliśmy drużynę, która ma szansę ugruntować swoją pozycję w TOP-5 Europy: Barca, Real, Bayern, Chelsea i my. Duże wyzwanie przed Allegrim, żeby zaspokoić ambicje tych wszystkich młodych gwiazdek.

ozi(Forza_Juve)

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 29 sierpnia 2015, 13:19

Coman ma iść niby na wypożyczenie,
może będzie to wyglądało tak:w przyszłym sezonie ma mizerne szanse u nas na gre, wypożyczamy go do bayernu, oni nam dają 8 baniek za samo wypożyczenie! z ustaleniem że po sezonie może przejść za 20, ale ne musi. Po sezonie my mówimy że Kingsley wraca do nas bo przecież ma z nami kontrakt a bayern ma tylko prawo do pierwokupu, czyli tylko w przypadku jakbyśmy chcieli go sprzedać :)

Piłkarze odchodzą, mężczyźni zostają!
Garreat

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 32 razy
Otrzymał podziękowanie: 12 razy

Nieprzeczytany post 29 sierpnia 2015, 13:21

ozi(Forza_Juve) pisze:Coman ma iść niby na wypożyczenie,
może będzie to wyglądało tak:w przyszłym sezonie ma mizerne szanse u nas na gre, wypożyczamy go do bayernu, oni nam dają 8 baniek za samo wypożyczenie! z ustaleniem że po sezonie może przejść za 20, ale ne musi. Po sezonie my mówimy że Kingsley wraca do nas bo przecież ma z nami kontrakt a bayern ma tylko prawo do pierwokupu, czyli tylko w przypadku jakbyśmy chcieli go sprzedać :)
Raczej 'jak bedzie dobry to od ręki'

Wojtek

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 29 sierpnia 2015, 13:23

Są już powołania na mecz z Romą. Na owej liście brakuje Comana więc chyba wszystko jasne ;)

Zablokowany