Liga Mistrzów 2015/16

Serie A, Premier League, La Liga, Bundesliga, Liga Mistrzów, a nawet Ekstraklasa!
ODPOWIEDZ
Vanquish

Qualità Juventino
Qualità Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 7 razy
Otrzymał podziękowanie: 6 razy

Nieprzeczytany post 27 sierpnia 2015, 20:47

Kamex22 pisze:A nie jest tak, że w tym roku nc+ ma wyłączność na LM? Tak przynajmniej mówią w reklamach.
W reklamach powiadają, że puszczają 100% Ligi Mistrzów, więc będziesz mógł obejrzeć każdy mecz każdego dnia, jeszcze tylko nie wiadomo jak puszczą 8 meczów na raz mając 4 (?) kanały sportowe. :prochno:

Roma nie ma szczęścia, na dzień dobry przyjeżdża do nich Barcelona, w trzeciej kolejce grają z Bayerem i jeśli nie odróżnią ich od Bayernu to mogą wyjść obsrani na ten mecz. :dance:

jarmel

Redaktor
Redaktor
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 27 sierpnia 2015, 20:51

wagner pisze:
jarmel pisze:W meczu gdzie, bo chyba nie w LM, gdzie co roku nic nie pokazują. Premier League to zupełnie inna bajka.
Żyjecie przeszłością, a tu trzeba patrzeć w przyszłość. Juventus to finalista City nic nie gra to z góry Juve > Man City :bravo:
No ja przynamniej mam jakieś kryterium oceny, a Ty jakie masz?

wagner

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 27 sierpnia 2015, 20:53

jarmel pisze:
wagner pisze:
jarmel pisze:W meczu gdzie, bo chyba nie w LM, gdzie co roku nic nie pokazują. Premier League to zupełnie inna bajka.
Żyjecie przeszłością, a tu trzeba patrzeć w przyszłość. Juventus to finalista City nic nie gra to z góry Juve > Man City :bravo:
No ja przynamniej mam jakieś kryterium oceny, a Ty jakie masz?
Obecny sezon. Juventus po przebudowie z 0:1 z Udinese u siebie. City w świetniej formie 0:2 z Evertonem, 0:3 z Chelsea, które miałem przyjemność oglądać.

Yaro417

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 27 sierpnia 2015, 20:56

Nie ma co, grupa śmierci nam się trafiła. Oby dobrze zacząć pierwszy mecz z City, to chłopaki powinni się podbudować. Na pewno będzie ciekawie :snackgy:

jarmel

Redaktor
Redaktor
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 27 sierpnia 2015, 21:00

To prześledź jak ich świetne wyniki w lidze przekładają się na wyniki w Lidze Mistrzów. Granie w LM, a w Premier League to dwa różne światy. Przyjemny dla oka angielski styl gry od kilku ładnych lat nie przekłada się na dobre wyniki w Europie.
I oceniasz Juve już po pierwszym meczu tak? No sorry.

Alexinhio-10

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 20 razy
Otrzymał podziękowanie: 12 razy

Nieprzeczytany post 27 sierpnia 2015, 21:31

Bardzo mocno grupa. Trzy zespoly na podobnym poziomie, choc City po transferze De Bruyne bedzie faworytem. Borussi nie zaliczyla dobrego syartu w lidze, ale w zeszlym sezonie byla mocna.

Cabrini_idol

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 27 sierpnia 2015, 21:56

Chce się komuś zamieścić terminarz meczy w LM z wkomponowanymi meczami pomiędzy nimi Serie a ? Dzięki.

Obrazek
Arusxs

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 27 sierpnia 2015, 22:06

13.09 Chievo DOM
15.09 City Wyjazd
20.09 Genua Wyjazd
27.09 Napoli wyjazd
30.09 Sevilla DOM
4.10 Bologna DOM
18.10 Inter Wyjazd
21.10 Borussia DOM
25.10 Atalanta DOM
1.11 Torino DOM
3.11 Borussia Wyjazd
8.11 Empoli Wyjazd
22.11 Milan Dom
25.11 City DOM
29.11 Palermo Wyjazd
06.12 Lazio Wyjazd
8.12 Sevilla Wyjazd
13.12 Fiorentina Dom

Łatwo nie będzie ale chyba najbardziej boli ze przy decydującym momencie walki w LM czyli ostatnia kolejka będzie ciężki terminarz chyba, że wcześniej będzie wszystko rozstrzygnięte.

Crunny

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Otrzymał podziękowanie: 14 razy

Nieprzeczytany post 27 sierpnia 2015, 22:10

Taka ciekawostka:
Wczoraj według bukmacherów byliśmy na 5. miejscu do wygrania LM z kursem ok. 17.00. Dziś jesteśmy na 10. miejscu z kursem 33.00.

Wygranie LM
City 12.00
Juventus 33.00
Sevilla 50.00
Borussia 250.00

Wyjście z grupy
City 1.28
Juventus 1.50
Sevilla 2.20
Borussia 4.50

Według kursów bardziej wyrównana jest tylko grupa B.

fazzik8

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 27 sierpnia 2015, 22:44

Ciężko. Grupa, w której każdy może nam urwać punkty. I ten start z Man City, który zaczął sezon świetnie. Wiem, że im w lidze mistrzów jakoś nigdy nie idzie, ale to jednak The Citizens na Etihard, będzie mega ciężko. Sevilla to też dobra drużyna. Jednym słowem trafiliśmy najgorzej jak można było zwłaszcza, że mamy tylu nowych zawodników. Duży plus, że jednak jesteśmy drużyną, której ciężko strzelić bramkę dzięki dobrej defensywie. Na dzień dzisiejszy w mojej opinii będziemy sie bić z Man City o pierwsze miejsce bo jednak kadrowo my i Anglicy jesteśmy zdecydowanie mocniejsi od pozostałych dwóch drużyn, ale wszystko zweryfikuje boisko:)

Arbuzini

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 27 sierpnia 2015, 22:46

Cóż, moim zdaniem wylądowaliśmy w grupie śmierci. Przed nami ciężka przeprawa, ale nie ma co trząść portkami, w końcu to my graliśmy w finale przeciwko Barcelonie i wbrew temu co sugeruje wynik był to dobry mecz w naszym wykonaniu.

Zgodzę się z tym, że drużyna po odejściu Teveza, Vidala i Pirlo wygląda zupełnie inaczej, jesteśmy niewiadomą. Chciałbym jednak przypomnieć, że akurat w finale ta trójka zawiodła na całej linii. W półfinałach i finale wyróżniali się: Buffon, Bonucci, Chiellini, Evra, Marchisio oraz Morata. Żaden z tych zawodników nas nie opuścił, a ponad to Francuz zyskał klasowego rywala w postaci A. Sandro więc można rozsądnie dysponować jego siłami. Zresztą Brazylijczyk to też kawał piłkarza.

Moim zdaniem kluczowe będzie dobranie odpowiedniego partnera dla Marchisio i Pogby, trzeba odbudować nasz środek pola. Trequartisty w zeszłym sezonie i tak nie mieliśmy więc nie ma się co rozpisywać o tej pozycji ;)

Nie ma co ukrywać, na pewno będzie trudno, ale to w końcu Liga Mistrzów - najbardziej prestiżowe rozgrywki piłkarskie na świecie.

rad

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 27 sierpnia 2015, 23:06

Crunny pisze: Wyjście z grupy
City 1.28
Juventus 1.50
Sevilla 2.20
Borussia 4.50
Jeżeli brać to pod uwagę, to najbardziej zacięta walka będzie z City, podczas gdy w rzeczywistości - jestem o tym przekonany - każda z 6 potyczek będzie bardzo ciężka.
Liczmy na kolejne wzmocnienia Juve w tym mercato :pray:

Danielpiero

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 27 sierpnia 2015, 23:26

Dla mnie te losowanie to jedna wielka kpina. Nie wiem po co w ogóle bawienie się w te losowanie, kulki itp, jak połowę roboty dobiera komputer. Ten co wymyślił te zasady to jakiś kretyn... niby w czym miało by to być lepsze od tradycyjnego losowania??

Grupa bardzo trudna, bardzo ważne będzie w meczach z Borussią zgarnąć 6 pkt.

,,Takich meczów nie wygrywa się piłkarzami jak Tacchinardi, ale takimi jak Zidane. Tacchinardi może pomóc, ale trzeba liczyć na mistrzów "
konhup JuveFan

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 27 sierpnia 2015, 23:33

Witam wszystkich ;) To mój pierwszy post na forum, choć obserwuje je od wielu, wielu lat.
Moim zdaniem trafiliśmy do bardzo ciężkiej grupy, gdzie o każde punkty będzie ostra walka. City to klasowy zespół, mimo że generalnie w LM nie zachwycają, to jednak nie rozumiem lekceważącego podejścia niektórych do tej ekipy. Z Sevillą też będzie ciężko, szczególnie na wyjeździe. Na to wszystko składa się także spora przebudowa składu u nas. Jesteśmy finalistą LM, owszem, jednak będziemy w tym sezonie zespołem który stracił kilku ważnych graczy. Trochę czasu minie, zanim to wszystko zatrybi. Ale- przecież jesteśmy Juventusem więc jeśli mamy wysokie aspiracje to musimy udowodnić, że tamten sezon to nie był przypadek :) Forza Juve !!

Wojttek

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 28 sierpnia 2015, 00:15

Nie no, nie awansujemy, nie ma co marzyć.
Taka sama sytuacja jak z Alexem Sandro, od razu było wiadomo, że nie przyjdzie.

ODPOWIEDZ