Liga Mistrzów 2015/16

Serie A, Premier League, La Liga, Bundesliga, Liga Mistrzów, a nawet Ekstraklasa!
ODPOWIEDZ
Cabrini_idol

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 27 sierpnia 2015, 20:02

Na papierze nie jesteśmy żadnym faworytem a jest nim MC. Do tego dołączy do nich KDB na dniach co już jest pewne.

Aguero, Silva, Toure, Kompany, Navas, Otamendi itp, do tego dojdzie jeszcze Kevin DB. To oni mają na papierze silniejszą 11. Do tego grają ze sobą już jakiś czas i mam dziwne wrażenie, że to będzie ich sezon.

Nie mówię, że nie wyjdziemy z 1 miejsca, bo nie zawsze wygrywa drużyna silniejsza na papierze, co pokazał poprzedni sezon w LM.

Obrazek
Julek997

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 27 sierpnia 2015, 20:11

sebatiaen pisze:Julek tak City na początku gra słabo czego najlepszym przykładem było 3-0 z Chelsea ostatnio :C
Chodziło mi o mecze Ligi Mistrzów, gdzie prawie zawsze pierwszego meczu nie wygywają. W przeciwieństwie do ligi, bo w Angli to zawsze pierwszej kolejki to każdego gromią, a potem dopiero puchną.

BlackJacky

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 1 raz
Otrzymał podziękowanie: 2 razy

Nieprzeczytany post 27 sierpnia 2015, 20:22

FelekJUVE pisze:Czuję grupę śmierci....
No to zes wykrakal... Naprawde, mamy grupe ciezka jak jasna cholera i przy naszej przebudowie zespolu 3 lub 4 miejsce i niewyjscie nie bedzie zaskoczeniem. Beppe to jednak szczwany lis - wiedzial komu podrzucic darmowe zgnite jajo, zeby ich oslabic. Na miejscu naszego DS klepalbym teraz Zlatana i Gotze/Draxa/Nasriego, co bysmy na wiosne dalej mogli naszych ogladac we wtorki/srody.
Vincitore pisze:
jakku1 pisze:Czy fakt, ze co Sevilla moglaby byc przypisana tylko do jednej, naszej grupy oznacza, ze gdyby tuz przed Sevilla byl losowany np. Lyon i Francuzi trafiliby na nas zamiast Hiszpanow, to wtedy Sevilla nie moglaby byc przypisana do zadnej grupy?
Tez o tym myslalem, niech ktos to rozrysuje.
Yyyy, Gmoch? :think:
pablo1503 pisze:Chelsea w żałosnej grupie. :facepalm:
Jak zwykle. To samo Barcelona i Bayern.
Hypeman pisze:Mam przeczucie że Llorente nas pokara :think:
Prawo bylego Juventino :spiteful: Jestem bardzo ciekaw jego wystepow - czy bedzie dalej klocuchowal, czy tez moze pokaze swiezosc :think:

A ja takie pytania:
- kto z naszych wlodarzy byl obecny na tym losowaniu?
- co sadzicie o takim rozwiazaniu, gdyby Liga Mistrzow, jak sama nazwa wskazuje, byla liga (jak krajowa). Kazdy z kazdym gralby po dwa razy, o miejscu na koniec decyduje ilosc zgromadzonych punktow (i roznica bramek).

Wybierz, komu chcesz pomóc: https://www.siepomaga.pl

"Lepszy [Arturo Vidal] prosto z baru Semafor niż ta cała reszta"
jarmel

Redaktor
Redaktor
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 27 sierpnia 2015, 20:22

Cabrini_idol pisze:Na papierze nie jesteśmy żadnym faworytem a jest nim MC. Do tego dołączy do nich KDB na dniach co już jest pewne.

Aguero, Silva, Toure, Kompany, Navas, Otamendi itp, do tego dojdzie jeszcze Kevin DB. To oni mają na papierze silniejszą 11.
:shock: Aguero, Silva ok. Ale Toure wypychany do Interu (to już o czymś świadczy :smile:), Kompany od dwóch lat cień samego siebie, Navas i Otamendi bez większego szału. Wiadomo bardzo silna drużyna, ale uważam że nasza 11 jest lepsza. Do tego my już pokazaliśmy, że potrafimy grać w LM, im jeszcze się to za bardzo nie udało.

Będzie ciężko, najbardziej chciałem trafić na słabych rywali z 3 i 4 koszyka. No ale super system losowania Łysego i spółki nam to uniemożliwił :P

pablo1503

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 27 sierpnia 2015, 20:23

fazzi pisze:
CavAllano pisze:Wielu tu trzesie portami zapominajac chyba, ze bylismy finalista LM. To nas sie powinni obawiac, a LE to nie LM.
Z tevezem i vidalem. Teraz po przemeblowaniu tak naprawde jestesmy zagadka.
Z Tevezem tak, ale z Vidalem? Z całym szacunkiem dla Arturo. Był dla Nas kluczowym zawodnikiem przez ostatnie 4 lata. Serce i płuca drużyny. w sezonach 12/13 i 13/14 był nie do zatrzymania. Światowy TOP na swojej pozycji. Uwielbiałem go, jak i pewnie każdy z Nas. Pora niestety sentymenty odłożyć na bok i spojrzeć trochę obiektywnym wzrokiem. Artek w ubiegłbym sezonie nie był w ogóle kluczową postacią w LM. Mecze lepsze przeplatał ze średnimi, tudzież słabymi. Te lepsze natomiast wcale nie były jakieś super, a już na pewnie nie takie, do jakich Nas przyzwyczajał przed laty. Są piłkarze bez których nie wyobrażam sobie ubiegłorocznej LM, ale na pewno nie ma wśród nich nich Chilijczyka. Buffon, Bonucci, momentami Marchisio, Morata i zdecydowanie Tevez. To są piłkarze, którym możemy zawdzięczać, że zaszliśmy tak daleko. Można nawet zaliczyć do tego grona Evrę, który po kiepskim początku sezonu zaczął się rozkręcać. Jego doświadczenie i spokój były nieocenione w dalszej części sezonu. Nie pamiętam szczegółowo gry Artka, ale pamiętam dwie rzeczy: przestrzelony karny, który potem mógł mieć tragiczne konsekwencje oraz koszmarny początek finałowego meczu. Szczęście mięliśmy, że sam zawodnik nie wyleciał z boiska jeszcze w pierwszej połowie. Jak kochałem Vidala, tak niestety trzeba spojrzeć sobie w oczy i przyznać, że on Nas nie pociągnął do finału.

Obrazek
Cabrini_idol

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 27 sierpnia 2015, 20:25

jacky, cała nasza świta z Moratta i Angellim na czale ;)

Obrazek
kuba2424

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 27 sierpnia 2015, 20:31

Cabrini_idol pisze:Na papierze nie jesteśmy żadnym faworytem a jest nim MC. Do tego dołączy do nich KDB na dniach co już jest pewne.

Aguero, Silva, Toure, Kompany, Navas, Otamendi itp, do tego dojdzie jeszcze Kevin DB. To oni mają na papierze silniejszą 11. Do tego grają ze sobą już jakiś czas [...]
Jedyne, z czym mogę się zgodzić, to zdanie pogrubioną czcionką. Swoją drogą, nie mają żadnych znaczących sukcesów w LM. Nie przekonywali, nie przekonują, i może nigdy nie będą przekonywać w LM. Nie od dziś mają "świetny skład".
Mogę się mylić, byle nie naszym kosztem.

Drugo ufficialmente

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 27 sierpnia 2015, 20:33

Jest już terminarz zaczynamy z City w Anglii.

http://www.uefa.com/MultimediaFiles/Dow ... WNLOAD.pdf

wagner

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 27 sierpnia 2015, 20:37

Wojtek pisze:Hę? Boisz się City, które jest niczym w LM? :stop:
Spodziewaj się, że Ci to jeszcze wypomnę :ok: Zazdroszczę Twojego optymizmu.
Lambi120 pisze:Przejdziemy to na rutynce. :ok:
Hm. Rutynce Zazy, Dybali powiadasz ? :prochno:
CavAllano pisze:Awansujemy my i Sevilla.
Sevilla nie wyjdzie z grupy. Rzekłem.
szczypek pisze:Ciekawe dlaczego w poprzednich sezonach losowania grup nie budziły tu takich kontrowersji :prochno:
Też się zastanawiam. Przeleciałem tych X stron, losowania nie oglądałem, ale czuje wasze emocje. :smile:
jarmel pisze::shock: Aguero, Silva ok. Ale Toure wypychany do Interu (to już o czymś świadczy :smile:), Kompany od dwóch lat cień samego siebie, Navas i Otamendi bez większego szału. Wiadomo bardzo silna drużyna, ale uważam że nasza 11 jest lepsza.
Sorry, ale Twoje słowa świadczą o tym, że nie wiesz o czym mówisz, oceniasz bez obejrzenia ich w meczu.
Drugo ufficialmente pisze:Jest już terminarz zaczynamy z City w Anglii.
Ałć
Ostatnio zmieniony 27 sierpnia 2015, 20:38 przez wagner, łącznie zmieniany 1 raz.

jarmel

Redaktor
Redaktor
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 27 sierpnia 2015, 20:38

Druga kolejka- u siebie z Sevillą w środę, nie ma żadnego hitowego spotkania w tym samym czasie więc ze względu na Krychowiaka pewnie zobaczymy mecz w TVP. Nie mogę się doczekać Szpaka i spółki :dance2:
wagner pisze:
jarmel pisze::shock: Aguero, Silva ok. Ale Toure wypychany do Interu (to już o czymś świadczy :smile:), Kompany od dwóch lat cień samego siebie, Navas i Otamendi bez większego szału. Wiadomo bardzo silna drużyna, ale uważam że nasza 11 jest lepsza.
Sorry, ale Twoje słowa świadczą o tym, że nie wiesz o czym mówisz, oceniasz bez obejrzenia ich w meczu.
W meczu gdzie, bo chyba nie w LM, gdzie co roku nic nie pokazują. Premier League to zupełnie inna bajka.
Piotrekmmz pisze: Nie ma już meczów LM na TVP :dance2:
Nie wiedziałem, może to i dobrze ;)
Ostatnio zmieniony 27 sierpnia 2015, 20:42 przez jarmel, łącznie zmieniany 2 razy.

Piotrekmmz

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 27 sierpnia 2015, 20:39

jarmel pisze:Druga kolejka- u siebie z Sevillą w środę, nie ma żadnego hitowego spotkania w tym samym czasie więc ze względu na Krychowiaka pewnie zobaczymy mecz w TVP. Nie mogę się doczekać Szpaka i spółki :dance2:
Nie ma już meczów LM na TVP :dance2:

Wojtek

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 27 sierpnia 2015, 20:39

Wg mnie dobry terminarz! :)

W Anglii w pierwszej kolejce remis byłby git, następnie must win z Sevilla u siebie, następnie 2xGladbach = 6pkt, mając 9/10pkt, zagramy z City u siebie więc powinniśmy grać o 3pkt = 12/13 a to już da awans ;)

Kamex22

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 27 sierpnia 2015, 20:43

jarmel pisze:Druga kolejka- u siebie z Sevillą w środę, nie ma żadnego hitowego spotkania w tym samym czasie więc ze względu na Krychowiaka pewnie zobaczymy mecz w TVP. Nie mogę się doczekać Szpaka i spółki :dance2:
A nie jest tak, że w tym roku nc+ ma wyłączność na LM? Tak przynajmniej mówią w reklamach.

Eh terminarz też kiepski. Kończymy w rozgrzanej do czerwoności Sewilli. Oby po pierwszysch 4 meczach mieć 10 pkt...

Maly

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 8 razy
Otrzymał podziękowanie: 25 razy

Nieprzeczytany post 27 sierpnia 2015, 20:44

@jarmel: Krychowiak pewnie odejdzie więc nici z twojego chytrego planu... ;) (EDIT: zresztą nawet nie ma meczów w TV jak koledzy wyżej zauważyli :D )

co do losowania to po tych zmianach Roma losowana z 3 kosza ma łatwiejszą grupę niż my z 1... ale nie o tym chciałem - jedyne rozsądne losowanie powinno polegać na tym, że do 2 pierwszych koszy biorą drużyny z 3 najmocniejszych lig + ekipy z najlepszym rankiem a reszta kosz 3 i 4, tylko takie podejście po 1 nie tworzyłoby patologii, że losowana jako 4 Valencia może trafić tylko do jednej grupy oraz eliminowałaby grupy śmierci...

Kto ma rację dzień wcześniej od innych, ten przez dobę uchodzi za idiotę.

magica Juve vinci

A nie mówiłem?
wagner

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 27 sierpnia 2015, 20:46

jarmel pisze:W meczu gdzie, bo chyba nie w LM, gdzie co roku nic nie pokazują. Premier League to zupełnie inna bajka.
Żyjecie przeszłością, a tu trzeba patrzeć w przyszłość. Juventus to finalista City nic nie gra to z góry Juve > Man City :bravo:

Nigdy bym się nie spodziewał, że City będzie tak ignorowane. Czekam na ten dwumecz :C

ODPOWIEDZ