Mercato (Lato 2016)
- Łukasz
- Juventino
Niby Montolivo byłby fajnym backupem dla Marchisio, ale to niebezpieczne. To tyle przereklamowany, co bardzo, bardzo chimeryczny zawodnik i aż boje się pomyśleć, co by było, jakby na dłużej miał zagościć w kladzie. Jestem na nie.
- Cabrini_idol
- Juventino
W piątek prezentacja 3 kompletu trykotów. Wtedy właśnie będzie zaprezentowany oficjalne Draxler. W czwartek będzie już w Turynie. - GDC :czytaj:

- Haris
- Juventino
- Otrzymał podziękowanie: 4 razy
Kolejny powód do frustracji jest taki, że Inter wygrał, a zwycięstwo im dał twój faworyt.alessandro1977 pisze:...

Paratici jest tak dobry, że może przebywać w dwóch miejscach w jednym czasie? :shock: Mam nadzieję, że wyjdzie z tego Calhanoglu
Od kołyski, aż po grób Stara Dama to mój klub! Forza Juve! <3
- Piotrekmmz
- Juventino
Na potwierdzenie twoich słów można powiedzieć, że Wolfsburg po sprzedaży De Bruyne ruszy po Praeta, a nie tak jak wcześniej mówiono że po Draxlera :czytaj:Cabrini_idol pisze:W piątek prezentacja 3 kompletu trykotów. Wtedy właśnie będzie zaprezentowany oficjalne Draxler. W czwartek będzie już w Turynie. - GDC :czytaj:
do usunięcia
Ostatnio zmieniony 25 sierpnia 2015, 08:47 przez fazzi, łącznie zmieniany 2 razy.
Pavel Nedved pisze:"Juve ponownie jest nieprzyjemne? Mam nadzieję, nie interesuje mnie bycie miłym, tylko zwycięskim"
- MRN
- Juventino
- Podziekował: 13 razy
- Otrzymał podziękowanie: 205 razy
Niestety masz rację...Haris pisze:Kolejny powód do frustracji jest taki, że Inter wygrał, a zwycięstwo im dał twój faworyt.![]()

Jove to jeden z mój ulubionych zawodników Serie A kiedy grał w Violi i podczas tego mercato bardzo liczyłem na to, że wreszcie do nas zawita bo okazja była wymarzona...tak się jednak nie stało i mój faworyt trafił do największej padliny Serie A...nie ukrywam nawet, że to mnie zabolało... :oops:

- Vincitore
- Juventino
Według Tuttosport, ten Lemina z Marsylii ma zostać sprowadzony do Juventusu na podobnych zasadach co Sturaro, czyli, że teraz byśmy go sobie zaklepali, a dołączyłby do nas w styczniu.

Juve, tutto su Gundogan. GdS: "E' il profilo ideale, pronti 30 mln". TS: "Non vuole restare al Dortmund"
- mrozzi
- Juventino
- Podziekował: 4 razy
- Otrzymał podziękowanie: 10 razy
Gazzetta del Cabrini?Cabrini_idol pisze:W piątek prezentacja 3 kompletu trykotów. Wtedy właśnie będzie zaprezentowany oficjalne Draxler. W czwartek będzie już w Turynie. - GDC :czytaj:
Jak dla mnie ta rzekoma rezygnacja z trequartisty to jest zaslona dymna. Na pewno nie skonczymy okienka sprowadzeniem wafla Montolivo i ktos solidny nas zasili. Pumex nie kracz, nie kracz, bo wykraczesz. A ja mowie, ze ktos fajny nas zasili, chocby nawet bylby to srodkowy pomocnik. W kosciach czuje jednak Draxlera.
Libero informuje, ze Marotta bedzie chcial wylozyc na stol za Juliana 30 mln, platnych w 3 ratach. Ile w tym prawdy nie wiem, bo szczerze nie znam wiarygodnosci zrodla.
Ostatnio zmieniony 25 sierpnia 2015, 09:24 przez mrozzi, łącznie zmieniany 1 raz.
- Haris
- Juventino
- Otrzymał podziękowanie: 4 razy
A co jeśli Draxler był od początku zasłoną dumną dla misternego planu pozyskania Montolivo za free i Pumi od początku miał rację?CavAllano pisze:Jak dla mnie ta rzekoma rezygnacja z trequartisty to jest zaslona dymna.

Od kołyski, aż po grób Stara Dama to mój klub! Forza Juve! <3
- Vincitore
- Juventino
Jestem tego samego zdania, wątpię byśmy na tydzień przed końcem mercato zmienili plan działania, którego konsekwentnie trzymamy się od początku okienka, świadczyłoby to o delikatnej niekompetencji Szalonookiego.CavAllano pisze:Jak dla mnie ta rzekoma rezygnacja z trequartisty to jest zaslona dymna. Na pewno nie skonczymy okienka sprowadzeniem wafla Montolivo i ktos solidny nas zasili. (...) W kosciach czuje jednak Draxlera.
Gdyby nie fakt, że wydaje się to oczywiste i jest w stanie to wykombinować średnio lotny nastolatek, to skłaniałbym się ku opcji, że to kolejna zagrywka taktyczna na Schalke, by ich jeszcze bardziej przycisnąć, ale to taki tani chwyt...
Wątpię także by nagle Allegri się zabetonował z 3-5-2, skoro 4-3-1-2 przynosiło mu profity.
Co do Montolivo to przypominam, że Agresti zanegował (o ile ktoś jeszcze uważa go za autorytet ws. mercato).
- aras
- Juventino
Myślę, że Cuadrado będzie grał na skrzydle w 3-5-2, albo w rotacji z innym treqiem.
W sytuacjach kryzysowych będzie grał na prawym skrzydle w ataku przy ustawieniu 4-3-3.
Isla natomiast będzie grał przy 4 obrońców jako zmiennik Lichego. Myślę że będzie on dobrym zmiennikiem., tym bardziej że nie będzie on tak często używany w ofensywie, bo jest Kolumbijczyk.
Isla musi zostać, bo inaczej musielibyśmy na szybko sprowadzać prawego obrońcę, którego teraz nie mamy prócz Lichego. Ja bym mu dał szanse. Zły nie jest, może przy Maxie się odrodzi.
Jedynym naszym cele transferowym jest AM, oraz wypożyczenie z klubu Cegły i Llorente/Zazy (ale to już pewnie czysta formalność).
Pozbyliśmy się całego szrotu. Mamy dwie silne 11. Llorente wyceniany na 25 mln 2 lata temu jest dziś piątym napastnikiem... Wskoczyliśmy na wyższy level. Teraz Max musi to poukładać, no i dostać jeszcze AM.
W sytuacjach kryzysowych będzie grał na prawym skrzydle w ataku przy ustawieniu 4-3-3.
Isla natomiast będzie grał przy 4 obrońców jako zmiennik Lichego. Myślę że będzie on dobrym zmiennikiem., tym bardziej że nie będzie on tak często używany w ofensywie, bo jest Kolumbijczyk.
Isla musi zostać, bo inaczej musielibyśmy na szybko sprowadzać prawego obrońcę, którego teraz nie mamy prócz Lichego. Ja bym mu dał szanse. Zły nie jest, może przy Maxie się odrodzi.
Jedynym naszym cele transferowym jest AM, oraz wypożyczenie z klubu Cegły i Llorente/Zazy (ale to już pewnie czysta formalność).
Pozbyliśmy się całego szrotu. Mamy dwie silne 11. Llorente wyceniany na 25 mln 2 lata temu jest dziś piątym napastnikiem... Wskoczyliśmy na wyższy level. Teraz Max musi to poukładać, no i dostać jeszcze AM.
- kamil-8853
- Juventino
zagroo pisze:Co do Cuadrado to ciekaw jestem gdzie Max zamierza go wystawiać. Kosztem Lichego na prawej czy jako treq? Gdzie jest z niego największy pożytek? Bo jakoś nigdy za bardzo jego gry nie śledziłem.
Dred będzie hasał po prawej flance w ustawieniu 3-5-2, Z pewnością przy złym wyniku w trakcie meczu Max ustawi go jako prawego napastnika w systemie 4-3-3 (zdarzyło nam się parę razy grać w takim ustawieniu w poprzednim sezonie) no i ktoś tutaj rzucił jakiś czas temu info że zawodnik może wystąpić w środku 3 osobowej linii pomocy (coś alla Di Maria) Nie można odmówić Kolumbijczykowi wszechstronności

- Vincitore
- Juventino
Cuadrado najlepiej wyglądał w 3-5-2, każdy wie jakie są mocne strony tego zawodnika. Może nie jest to najinteligentniejszy taktycznie gracz, ale kołowrotek w nodze ma niesamowity i motor w tyłku godny podziwu.
Jako klasyczny winger też daje radę.
Cuadrado, Morata, Coman, Dybala, trochę nam się sprinterów namnożyło w ofensywie.
Jako klasyczny winger też daje radę.
Cuadrado, Morata, Coman, Dybala, trochę nam się sprinterów namnożyło w ofensywie.