Serie A 15/16 (1): JUVENTUS 0-1 Udinese
- vitoo
- Juventino
- Podziekował: 14 razy
- Otrzymał podziękowanie: 24 razy
Pierwszej połowy nie widziałem, więc skupię się na drugich 45 minutach.
Szczerze mówiąc podobała mi się nasza gra do straty bramki, Evra, Pogba, Dybala, Coman, nawet Lichtsteiner z Pereyrą czasem fajnie sobie razem klepali. Brakowało tylko kropki nad "i" bo albo wybił w ostatniej chwili obrońca albo Pogba za długo się bawił piłką. Generalnie miałem wrażenie, że nasza gra wygląda płynnie, biorąc pod uwagę, że skład był tak przemeblowany. Nawet Padoin dawał radę. Po straconej bramce wszystko siadło, jedna za drugą piły na banię w pole karne - efekt oczywisty.
Lichsteiner znowu koncertowo przysnął przy golu, brawo.
I słówko o Comanie. Jak zobaczyłem go w wyjściowej 11 to byłem niemało zdziwiony, uznałem, że może Allegri dał Francuzowi ostatnią szansę: pokaż co potrafisz, jak spiszesz się dobrze - zostajesz, jak znów się będziesz kopał po czole to możesz spadać do Bawarii. I, o dziwo, moim zdaniem Coman zaprezentował się, w drugiej połowie przynajmniej, dobrze, w sumie to zagrał lepiej niż Dybala: dryblingi, podania, rajdy - tylko przyklasnąć.
Isla to sabotażysta chyba. :shock: Czy on w ogóle wybiegł na boisko myślami?
Szczerze mówiąc podobała mi się nasza gra do straty bramki, Evra, Pogba, Dybala, Coman, nawet Lichtsteiner z Pereyrą czasem fajnie sobie razem klepali. Brakowało tylko kropki nad "i" bo albo wybił w ostatniej chwili obrońca albo Pogba za długo się bawił piłką. Generalnie miałem wrażenie, że nasza gra wygląda płynnie, biorąc pod uwagę, że skład był tak przemeblowany. Nawet Padoin dawał radę. Po straconej bramce wszystko siadło, jedna za drugą piły na banię w pole karne - efekt oczywisty.
Lichsteiner znowu koncertowo przysnął przy golu, brawo.
I słówko o Comanie. Jak zobaczyłem go w wyjściowej 11 to byłem niemało zdziwiony, uznałem, że może Allegri dał Francuzowi ostatnią szansę: pokaż co potrafisz, jak spiszesz się dobrze - zostajesz, jak znów się będziesz kopał po czole to możesz spadać do Bawarii. I, o dziwo, moim zdaniem Coman zaprezentował się, w drugiej połowie przynajmniej, dobrze, w sumie to zagrał lepiej niż Dybala: dryblingi, podania, rajdy - tylko przyklasnąć.
Isla to sabotażysta chyba. :shock: Czy on w ogóle wybiegł na boisko myślami?
- PlanetJuve
- Juventino
Jeden z najwyższych zawodników ma bić rożne, od kiedy? Choćby Coman w pierwszej połowie. Bo o rzucie wolnym nie wspomne..LordJuve pisze:Hm, a kto miał bić, jeśli nie on?Paweljuve2006 pisze:Kto dal prawo Pogbie bic wolne i rozne?? Toz to kompromitacja.. :doh:
Ostatnio zmieniony 23 sierpnia 2015, 20:19 przez PlanetJuve, łącznie zmieniany 1 raz.
- mrozzi
- Juventino
- Podziekował: 4 razy
- Otrzymał podziękowanie: 10 razy
Dajcie spokój Panowie. Nie wyciągajcie daleko idących wniosków. Martwić się będziemy (tfu, tfu, tfu - uchroń nas Panie), jeśli będziemy mieć kilka niepokojących wyników. Za tydzień będzie Morata, może ten wózek rozrusza.
Oczywistym jest, że porażka u siebie, do tego na starcie, z takim rywalem musi boleć, ale odkujemy się z czasem - musimy być cierpliwi.
Oczywistym jest, że porażka u siebie, do tego na starcie, z takim rywalem musi boleć, ale odkujemy się z czasem - musimy być cierpliwi.
- kuba2424
- Juventino
No cóż, bywa i tak (osobiście wolę przegrać z Udine niż z Interem, Milanem czy Romą)!
Zagraliśmy tak, jak byśmy grali mecz o "złote kalesony" (u nas na boisku używaliśmy takiego określenia). Największe pretensje jednak mam do Pogby, który za dużo pajacuje. Widać, że coraz większy z niego celebryta. Kompletnie nie udźwignął ciężaru tego meczu. I te rzuty wolne oraz rożne...
Zagraliśmy tak, jak byśmy grali mecz o "złote kalesony" (u nas na boisku używaliśmy takiego określenia). Największe pretensje jednak mam do Pogby, który za dużo pajacuje. Widać, że coraz większy z niego celebryta. Kompletnie nie udźwignął ciężaru tego meczu. I te rzuty wolne oraz rożne...
Ano byle kto, mogli zagrać w marynarza przed rzutami, bo kto by nie kopał, efekt byłby nie gorszy!LordJuve pisze:Hm, a kto miał bić, jeśli nie on?Paweljuve2006 pisze:Kto dal prawo Pogbie bic wolne i rozne?? Toz to kompromitacja.. :doh:
- marcinek
- Juventino
- Otrzymał podziękowanie: 7 razy
Falstart i tyle bez historii. W wyjściowej jedenstasce brakowało graczy którzy będą stanowić o sile Juve w tym sezonie:
- Marchisio
- Morata
- Dybala
- Sandro
- Cuadrado
- Khedira (być może).
Panowie jak widzicie nasz docelowy skład będzie różnił się od dzisiejszego o 4-5 graczy. Spokojnie ja wierzę że ten zespół będzie lepszy i bardziej perspektywiczny niż sezon temu.
- Marchisio
- Morata
- Dybala
- Sandro
- Cuadrado
- Khedira (być może).
Panowie jak widzicie nasz docelowy skład będzie różnił się od dzisiejszego o 4-5 graczy. Spokojnie ja wierzę że ten zespół będzie lepszy i bardziej perspektywiczny niż sezon temu.
Stefano Tacconi o pseudokibicach: "Szkoda, że czyjeś starania, by zrobić coś dla sportu są niszczone przez bandę idiotów..."
- Ein
- Juventino
Rozumiem, że nie każdego meczu da się wygrać, że gdyby to była 3,5,10 kolejka to byłaby "wpadka" i jedziemy dalej, dlatego ten wynik tak boli, ale...
Jeżeli Max mówił, że ISLA jest w formie, to ja tego typa nie chcę widzieć bez formy :lol:
I czemu naszego najbardziej produktywnego gracza ściągnęliśmy ? Czemu graliśmy pod koniec jakimś dziwnym 3-4-3 ? Czemu wszedł Isla ? Tak na prawdę z poprzedniego zagrało 3(?) rezerowych w postaci Pereyry i Padoina, Comana i jeden nowy w ataku w postaci Jugola. Czemu ściągnięty został Pereyra i Lichy, którzy grali solidnie/dobrze ?
Nie lubię takich spotkań na początku sezonu, bo nie ma do niczego porównania, ale od 80 min. graliśmy jak Milan za czasów Allegriego w postaci czystej paniki, piłek na chaos etc.
Ktoś w jakimś temacie pytał czy tęskni ktoś za Conte ? Tą osobą chyba będę ja, bo za Antka nie było takiego chaosu.
Ogólnie Romę trzeba rozjechać i to jest sprawa honoru.
Jeżeli Max mówił, że ISLA jest w formie, to ja tego typa nie chcę widzieć bez formy :lol:
I czemu naszego najbardziej produktywnego gracza ściągnęliśmy ? Czemu graliśmy pod koniec jakimś dziwnym 3-4-3 ? Czemu wszedł Isla ? Tak na prawdę z poprzedniego zagrało 3(?) rezerowych w postaci Pereyry i Padoina, Comana i jeden nowy w ataku w postaci Jugola. Czemu ściągnięty został Pereyra i Lichy, którzy grali solidnie/dobrze ?
Nie lubię takich spotkań na początku sezonu, bo nie ma do niczego porównania, ale od 80 min. graliśmy jak Milan za czasów Allegriego w postaci czystej paniki, piłek na chaos etc.
Ktoś w jakimś temacie pytał czy tęskni ktoś za Conte ? Tą osobą chyba będę ja, bo za Antka nie było takiego chaosu.
Ogólnie Romę trzeba rozjechać i to jest sprawa honoru.
Moggi: "People keep asking where Juve got the money to buy Vlahovic but they forget that the club is owned by the Elkanns. 2% of the Elkann assets are enough to buy Inter, this is not a joke, let's be clear, it's real data."
- Ein
- Juventino
A i jeszcze Pogba ... czemu on rożne wykonywał ? na 8 okazji, jedna w pole karne :lol:
Moggi: "People keep asking where Juve got the money to buy Vlahovic but they forget that the club is owned by the Elkanns. 2% of the Elkann assets are enough to buy Inter, this is not a joke, let's be clear, it's real data."
- annihilator1988
- Juventino
Sorek21 pisze:Wystawienia Isli to była kropka nad i

Mecz przegrał Pogba, każda akcja w obrębie pola karnego kończyła się tak samo. Murzynek czekał, aż otoczy go trójka przeciwników. Nic tylko kretyn

Prawda jest taka, że Coman nie powinien wychodzić w pierwszym składzie, a jego akcja z 14 minuty powinna być zakończona bramką. Nigdy więcej Comana w pierwszym garniturzeCavAllano pisze:Prawda jest taka, że choć 2 bramki z tego co mieliśmy powinny były wpaść.
Ostatnio zmieniony 23 sierpnia 2015, 20:36 przez annihilator1988, łącznie zmieniany 1 raz.
ktośtam na forum p$g pisze:Odnoszę wrażenie, że Ibra nie jest związany z PSG
- mrozzi
- Juventino
- Podziekował: 4 razy
- Otrzymał podziękowanie: 10 razy
Brak Sandro, Khediry, Marchisio, Moraty, do tego jutro pojawi się Cuadrado plus w tygodniu być może Draxler. Zobaczcie, ile w tych zawodnikach potencjału i jak wyglądała dziś nasza druga linia. To nie mogło się skończyć dobrze, skoro skład budowaliśmy wokół Padoina... Bardzo lubię Simo, nigdy nie marudzi, nie schodzi poniżej pewnego poziomu, ale problem polega na tym, że pewnego poziomu też nigdy nie przebije. Ot gracz do szerokiej kadry. Pogba nie wziął na siebie odpowiedzialności, a to on powinien być w takiej sytuacji gwarantem jakości.
Nie graliśmy dziś skutecznie + pech. Prawda jest taka, że choć 2 bramki z tego co mieliśmy powinny były wpaść.
Nie graliśmy dziś skutecznie + pech. Prawda jest taka, że choć 2 bramki z tego co mieliśmy powinny były wpaść.
- PlanetJuve
- Juventino
Dobra gosciu idz sobie walnij dziesiatke rozanca i idz spac, bo jak zwykle nie masz nic do powiedzenia tylko czepiasz sie innych zadając pytania.. Jest to bardziej przykre niż dzisiejszy wynik także na dobranoc ci muszę podziekowac.LordJuve pisze:No to może grali, a Pogba miał wyjątkowe szczęście dziś w grze w marynarza?kuba2424 pisze: Ano byle kto, mogli zagrać w marynarza przed rzutami, bo kto by nie kopał, efekt byłby nie gorszy!
Jutro prezentacja Sandro i testy Cuadrado. Oby to Juve zaskoczyło, bo jestem przyzwyczajony do wygrywania. :cfaniak:
- rydwadydwa
- Juventino
Nie zgodzę się z tym. Pogba starał się nam zastąpić Pirlo i Vidala naraz, miał bardzo wiele obowiązków i próbował brać wszystko na siebie, łącznie z tymi tragicznymi stałymi fragmentami. Problemem był Padoin, który właśnie jako regista powinien brać na siebie ciężar rozgrywania, tymczasem kompletnie nie szukał piłki i reszta drużyny też nie szukała go podaniami.CavAllano pisze:Brak Sandro, Khediry, Marchisio, Moraty, do tego jutro pojawi się Cuadrado plus w tygodniu być może Draxler. Zobaczcie, ile w tych zawodnikach potencjału i jak wyglądała dziś nasza druga linia. To nie mogło się skończyć dobrze, skoro skład budowaliśmy wokół Padoina... Bardzo lubię Simo, nigdy nie marudzi, nie schodzi poniżej pewnego poziomu, ale problem polega na tym, że pewnego poziomu też nigdy nie przebije. Ot gracz do szerokiej kadry. Pogba nie wziął na siebie odpowiedzialności, a to on powinien być w takiej sytuacji gwarantem jakości.
- jarmel
- Redaktor
Moje ulubione. Ale przepraszam bardzo czemu on niby miałby marudzić? Że za mało gra? :lol: Ludzie..CavAllano pisze:Bardzo lubię Simo, nigdy nie marudzi
Czekam aż wróci Marchisio, Khedira, Morata +Sandro i Cuadrado, na pewno będzie to wszystko wyglądało wtedy zupełnie inaczej. Tylko, że wybraliśmy sobie zły moment na wpadkę, za tydzień w Rzymie może być różnie i jak nie pójdzie po naszej myśli to mogą się już wkraść nerwy itp.
Co do rożnych to może się jakoś specjalnie nie znam, ale piłki chyba powinny być bite dużo lżej, a nie takie jakieś płaskie bomby, które posyłał Pogba..