Wszystko o AS Roma
- zbysioJuve
- Juventino
Choć nie ma się co podniecać taką ilością strzelonych bramek przez Romę. To jednak tak patrząc po wyjściowym składzie romanistów wydaje mi się, że jest on chyba najoptymalniejszy na tą chwilę i chyba właśnie takim powinni zacząć Serie A. Jeśli jeszcze dodatkowo dołączy do nich Digne i być może ktoś jeszcze, naprawdę może być ciekawa walka w tym sezonie. Pod warunkiem, że Garcia nie będzie popełniał jakiś większych gaf przy ustalaniu składu a i samym zawodnikom będzie chciało się grać w piłkę.
- wojczech7
- Juventino
Będzie śmiesznie, jak się okaże, ze był to najlepszy mecz Romy w sezonie
Nie wiem, co to za Denis Suarez, ale na skrócie wygląda na kocura...

"Błogosławiony, kto nie mając nic do powiedzenia, nie obleka tego faktu w słowa."
- MichałJuve124
- Juventino
Ten "kocurek" jest wypożyczony z Barcelony.wojczech7 pisze:

- Alexinhio-10
- Juventino
- Podziekował: 20 razy
- Otrzymał podziękowanie: 12 razy
Mbiwa w,Lyonie. Kto tam teraz bedzie na srodku obrony gral ?
- Dragon
- Qualità Juventino
- Podziekował: 2 razy
- Otrzymał podziękowanie: 5 razy
Ciekawy wynik. Z Dżeko to będą mieli pożytek. Niemniej jednak rezultat w dużej mierze spowodowany ogromnym wypompowaniem się z sił Sevilli we wtorek. Po wyniku Barcelony nie mam żadnych wątpliwości. Hiszpanie, mistrzowie odrabiania strat
Uważam Romę za najsilniejszego rywala w walce o tytuł. Świetnie transfery. Mają naprawdę mocny skład. Do 3 razy sztuka? 8) Dużo będzie zależeć jak pójdzie im w LM. Z 4 koszyka są losowani?
Już w 2 kolejce hit. Co prawda wynik nie będzie miał raczej wielkiego znaczenia w kontekście układu tabeli ale mentalnie można się mocno zbudować.
Uważam Romę za najsilniejszego rywala w walce o tytuł. Świetnie transfery. Mają naprawdę mocny skład. Do 3 razy sztuka? 8) Dużo będzie zależeć jak pójdzie im w LM. Z 4 koszyka są losowani?
Już w 2 kolejce hit. Co prawda wynik nie będzie miał raczej wielkiego znaczenia w kontekście układu tabeli ale mentalnie można się mocno zbudować.

- AdiJuve
- Juventino
- Podziekował: 9 razy
- Otrzymał podziękowanie: 20 razy
Pomijając ich obronę można powiedzieć,ze skład mają mocy,ale jeżeli zagłębić się w ich defensywę: starzy Cole i Maicon, Castan po długiej kontuzji solidny Torosidis,niezły Manolas i skrzydłowy Florenzi. Na tydzień przed startem ligi muszą kupić jeszcze 3-4 obrońców. Obrona najbardziej potrzebuje zgrania,więc może być tak,że Roma straci szanse na tytuł tym razem zanim sezon wkroczy w decydującą fazę.Dragon pisze:Ciekawy wynik. Z Dżeko to będą mieli pożytek. Niemniej jednak rezultat w dużej mierze spowodowany ogromnym wypompowaniem się z sił Sevilli we wtorek. Po wyniku Barcelony nie mam żadnych wątpliwości. Hiszpanie, mistrzowie odrabiania strat![]()
- Knursen
- Romanista
Castan już gra, regularnie trenował w czasie letniego zgrupowania, grał w sparingach, jest gotowy do rozpoczęcia sezonu. Jednak nie gra jeszcze tego co przed kontuzją.
Co do koszyka w LM to Roma jest na pograniczu 3 i 4. Musi odpaść w eliminacjach jedna z wyprzedzających ją w rankingu ekip. Np. Valencia musiałaby odpaść z Monaco.
Cole prawdopodobnie rozwiąże kontrakt z Romą, nie był powołany na wczorajszą prezentacje drużyny.
Ogólnie wydaję mi się że Roma wyglądać będzie naprawdę dobrze na papierze, oczywiście po przyjściu Digne, Rudigera i jeszcze kogoś do rotacji.
Nie wiem czy Roma jest w stanie walczyć z Juventusem o trofeum, podchodzę do tego z dystansem, wiele będzie zależało od tego czy będą graczy omijać kontuzję i czy obrona się szybko zgra ze sobą, choć podstawową obronę stanowić będą pewnie w 3/4 obecni gracze (Manolas, Castan, Florenzi)
Aha i cieszcie się że nie kupiliście tego Iturbe, bo koleś jest tak cienki że naprawdę zastanowiłbym się czy takiego gracza wziąć za darmo. Taki Falque chyba więcej w sparingach pokazał niż Iturbe w całym poprzednim roku.
Co do koszyka w LM to Roma jest na pograniczu 3 i 4. Musi odpaść w eliminacjach jedna z wyprzedzających ją w rankingu ekip. Np. Valencia musiałaby odpaść z Monaco.
Cole prawdopodobnie rozwiąże kontrakt z Romą, nie był powołany na wczorajszą prezentacje drużyny.
Ogólnie wydaję mi się że Roma wyglądać będzie naprawdę dobrze na papierze, oczywiście po przyjściu Digne, Rudigera i jeszcze kogoś do rotacji.
Nie wiem czy Roma jest w stanie walczyć z Juventusem o trofeum, podchodzę do tego z dystansem, wiele będzie zależało od tego czy będą graczy omijać kontuzję i czy obrona się szybko zgra ze sobą, choć podstawową obronę stanowić będą pewnie w 3/4 obecni gracze (Manolas, Castan, Florenzi)
Aha i cieszcie się że nie kupiliście tego Iturbe, bo koleś jest tak cienki że naprawdę zastanowiłbym się czy takiego gracza wziąć za darmo. Taki Falque chyba więcej w sparingach pokazał niż Iturbe w całym poprzednim roku.
- zoff
- Qualità Juventino
- Otrzymał podziękowanie: 2 razy
Poczekałbym jeszcze z Iturbe. W sumie chłopak miał tylko trzy dobre spotkania. CSKA, Juventus i Lazio. Możliwości ma. Generalnie Roma w poprzednim roku zawodziła. Zawodziła na tle tego co pokazała w sezonie 2013/2014. Teraz jak jest rzetelna "9" moim zdaniem powinno być lepiej. I może właśnie Iturbe łatwiej się odnajdzie.
- mazi12
- Juventino
Rudi w swoim prawdziwym wydaniu
Jeszcze niedawno nie widział przyszłości i perspektyw w tym klubie a teraz takie bajery. Naobiecuje, kibice się zmoczą, i będzie wielki zonk. Oj Rudy :lol:

- kawek
- Juventino
Roma zaczynajac od przodu wyglada naprawde okazale ale i m bardziej w tył tym juz gorzej a dla mnie osobiscie obrone maja katastrofalna szczegolnie boki i nie zmieni tu nic zaden Digne. Takze gadu gadu ale Rudiego znowu poniosło przed startem sezonu moze znowu jakas młoda rzymianka zakreciła mu w glowiemazi12 pisze:Rudi w swoim prawdziwym wydaniuJeszcze niedawno nie widział przyszłości i perspektyw w tym klubie a teraz takie bajery. Naobiecuje, kibice się zmoczą, i będzie wielki zonk. Oj Rudy :lol:
- AdiJuve
- Juventino
- Podziekował: 9 razy
- Otrzymał podziękowanie: 20 razy
Później Totti powie,że Juve gra w swojej lidze i Roma moralnie będzie zwycięzcą:Dkawek pisze:Roma zaczynajac od przodu wyglada naprawde okazale ale i m bardziej w tył tym juz gorzej a dla mnie osobiscie obrone maja katastrofalna szczegolnie boki i nie zmieni tu nic zaden Digne. Takze gadu gadu ale Rudiego znowu poniosło przed startem sezonu moze znowu jakas młoda rzymianka zakreciła mu w glowiemazi12 pisze:Rudi w swoim prawdziwym wydaniuJeszcze niedawno nie widział przyszłości i perspektyw w tym klubie a teraz takie bajery. Naobiecuje, kibice się zmoczą, i będzie wielki zonk. Oj Rudy :lol:
- annihilator1988
- Juventino
Jak dla mnie to facet jest chory, co nie jest niczym dziwnym, jak przez taki czas przebywa się w otoczeniu Tottiego. Na zgrupowaniach zapewne rozpalają ognisko i w nocy opowiadają sobie przerażające boiskowe historie "I wtedy podszedł do mnie sędzie i szepnął do ucha: Padoin 4 roma 3"
ktośtam na forum p$g pisze:Odnoszę wrażenie, że Ibra nie jest związany z PSG