Serie A: Mercato - zima 2016
- Cabrini_idol
- Juventino
jakku za dużo z pumexem ostatnio rozmawiasz
Bądźmy jednak optymistami bo nadal nasz skład z ławką rezerwową a w szczególności z nią jest murowanym faworytem do mistrzostwa. Roma wzmocniła pierwszą 11 ale ławka woła o pomstę do nieba, podobnie rzecz ma się w Milanie i Interze.

Bądźmy jednak optymistami bo nadal nasz skład z ławką rezerwową a w szczególności z nią jest murowanym faworytem do mistrzostwa. Roma wzmocniła pierwszą 11 ale ławka woła o pomstę do nieba, podobnie rzecz ma się w Milanie i Interze.

- pablo1503
- Juventino
Pamiętam, że po odejściu Conte była ta sama gadka. Od Nas odszedł trener, a w jego miejsce przyszła ciepła klucha. W dodatku kupiliśmy drewno z Madrytu za 20mln, średniaka z Udinese za niemałą sumkę oraz emeryta - rasistę, który przyjechał dorobić. Roma natomiast pozostała przy swoich graczach i wzmocniła się (Iturbe, Manolas czy super talent - Ucan)jakku1 pisze:Zebysmy sie czasem nie zdziwili i to bardzo mocno.Cabrini_idol pisze:Taką dobra ekipę, że znowu będzie plus 15 pkt do Juve![]()
Sam Dybała Rugani i Mandzu to już klasa wyżej od ich zakupów. Wieczny ławkowicz Dzeko, jakieś murzyny z ligue one i arabski Krasic
Celem nie miało być mistrzostwo, lecz zakwalifikowanie się do LM. Resztą historii już chyba każdy zna.

- sebatiaen
- Juventino
Też o tym czytałem i to dobry ruch Interu.
Kovacic jakoś mnie nie przekonywał, po co oni 35 mln dawali? przecież Perez chyba nie zna się na niczym za wyjątkiem marketingu...
Nasi to bardzo dobry gracz i myślę że pokazał by porządną piłkę u nas czy w Interze, moglibyśmy się postarać o niego tylko czy by nie pokazał krnąbrny charakterek za rok po przyjściu Berardiego?
Kovacic jakoś mnie nie przekonywał, po co oni 35 mln dawali? przecież Perez chyba nie zna się na niczym za wyjątkiem marketingu...
Nasi to bardzo dobry gracz i myślę że pokazał by porządną piłkę u nas czy w Interze, moglibyśmy się postarać o niego tylko czy by nie pokazał krnąbrny charakterek za rok po przyjściu Berardiego?
- PlanetJuve
- Juventino
Mama wie, że ćpiesz?? Bo jak nie to wysle jej zdjecie z avataraCabrini_idol pisze:jakku za dużo z pumexem ostatnio rozmawiasz![]()
Już mnie nie bawi lekceważenie całej ligi i cieszenie się z mistrzostwa z marszu.. Nie mamy zastępcy za Evre nie mamy jeszcze jednego godnego pomocnika, a ty juz wyskakujesz ze miazdzymy ławka

Roma sprowadzila w tym okienko wielu renomowanych zawodników. Inter i Milan wzmocnili się o wiele bardziej niż rok temu. Będzie ciężki sezon.
- kawek
- Juventino
Kolejne 7 mln do zaplaty w przyszlym roku ale za chwile napisze ktorys z udzielajacych sie kibicow wilkow ze to nie oznacza sprzedazy wazniejszego gracza w przyszlym rokuMolek big fun juve pisze:Ja mam pytanie. Skąd Roma ma kasę na te inwestycje? Ja kapuje , że wsio to wypożyczenia ... ale z obowiązkowym wykupem . W przyszłym sezonie im się uzbiera ze 100 mln do zapłaty
Roma eweidentnie stawia wszystko na jedna karte z przodu wygladaja naprawde bardzo Fajnie, w ilosci skrzydlowych dawno juz sie pogubilem ale im dalej w tyl tym slabiej. Osobiscie jestem ciekaw Jak bedzie wygladal Strootman po takiej przerwie
- pumex
- Juventino
Ja się pytam: gdzie ta ławka, która rzekomo ma być u nas gwarantem tytułu mistrzowskiego? Podstawowych bocznych obrońców na razie asekurować mają jacyś komedianci, wśród rezerwowych mających obstawić nasz środek pomocy pojawiła się spora niepewność, zaś przypadku trequartisty nawet nie ma co wspominać o ławce, skoro nie ma zawodnika do gry w pierwszym składzie. Tak naprawdę jedynie środek obrony mamy obsadzony na poziomie, który daje gwarancję jakości. Nie twierdzę, że to nie wystarczy na kolejne scudetto, ale z gwarancjami bym nie przesadzał, zwłaszcza że w minionym sezonie pierwsze miejsce głównie zapewnili nam piłkarze pierwszego składu z Tevezem na czele, a nie rezerwowi, którzy raczej nie potrafili pociągnąć zespołu w momencie rotacji czy zmęczenia.Cabrini_idol pisze:nasz skład z ławką rezerwową a w szczególności z nią jest murowanym faworytem do mistrzostwa

- Ouh_yeah
- Qualità Juventino
Mówiłem, że mercato rządzi się swoimi prawami.
Pumi się w kwietniu/maju zachwycał Padoinem, teraz nazywa go komediantem. Trequartisty nie mamy od czasów Diego, ale wyjątkowo w tym sezonie bez niego zginiemy.
Pumi się w kwietniu/maju zachwycał Padoinem, teraz nazywa go komediantem. Trequartisty nie mamy od czasów Diego, ale wyjątkowo w tym sezonie bez niego zginiemy.
- pumex
- Juventino
Oj, przepraszam, bo prawdę powiedziawszy zapomniałem o Padoinie. Pisząc o komediantach miałem na myśli Islę, De Ceglie, Caceresa (on przestaje być komediantem dopiero po złapaniu rytmu) i Asamoah (niestety Kwadwo zagrał u nas ze dwa mecze w roli bocznego obrońcy i we wszystkich dał pupy)Ouh_yeah pisze:Pumi się w kwietniu/maju zachwycał Padoinem, teraz nazywa go komediantem.

- jakku1
- Juventino
Oj tam, oj tamCabrini_idol pisze:jakku za dużo z pumexem ostatnio rozmawiasz![]()

Po prostu uwazam, ze ten sezon bedzie dla nas trudniejszy, niz poprzedni. Wszystkie druzyny z topu Serie A sie wzmocnily. I to dosc powaznie.
Zapraszam tez na moje konto na twitterze => https://twitter.com/jakku113 

- Cabrini_idol
- Juventino
jakku, zobacz za chwilę Sandro wyląduje w Turynie a na koniec okienka jakiś treq i nagle znowu jesteśmy przed wszystkimi sporo z przodu.

- Tobor
- Juventino
Wow Pumi, pojechałeś. Nie mówię, że mamy najlepszy skład na świecie bo brakuje 3 zawodników, o czym wszyscy wiedzą (jak dojdzie A. Sandro to dwóch) na poziomie, żeby mieć skład równy najlepszym. Napisałeś, że jedynie środek obrony mamy obsadzony na poziomie. A ja bym powiedział, że tylko z Bayernem możemy w tym momencie bić się (patrząc na formę Juve z końca ligi, bo teraz jest ją ciężko określić) o najlepszy środek obrony na świecie. Mamy 3 graczy klasy światowej, z czego dwóch w kwiecie wieku (Bonu, Kielon) + megaperspektywiczny Rugani. Zaraz posypią się gromy, że Kielon to parodysta, fakt, że jak coś wali to w taki sposób, że pół piłkarskiego świata o nim mówi, ale ja wole takiego Kielona, żeby raz na bardzo rzadko zrobił rozgwiazdę jak z Borussią, czy rzucił się po piłkę jak z Monaco, ale w najważniejszym meczu sezonu grał jak z Realem. Teraz chyba tylko Bayern z obroną: Boateng, Dante, Benatia i Badstuber. Real z Varanem, Pepe i Ramosem, wg mnie są słabszą pakę. Barca wogole obrony nie ma, Chelsea zawodzi, Reszty Anglii nie liczę. Amenpumex pisze:Ja się pytam: gdzie ta ławka, która rzekomo ma być u nas gwarantem tytułu mistrzowskiego? Podstawowych bocznych obrońców na razie asekurować mają jacyś komedianci, wśród rezerwowych mających obstawić nasz środek pomocy pojawiła się spora niepewność, zaś przypadku trequartisty nawet nie ma co wspominać o ławce, skoro nie ma zawodnika do gry w pierwszym składzie. Tak naprawdę jedynie środek obrony mamy obsadzony na poziomie, który daje gwarancję jakości. Nie twierdzę, że to nie wystarczy na kolejne scudetto, ale z gwarancjami bym nie przesadzał, zwłaszcza że w minionym sezonie pierwsze miejsce głównie zapewnili nam piłkarze pierwszego składu z Tevezem na czele, a nie rezerwowi, którzy raczej nie potrafili pociągnąć zespołu w momencie rotacji czy zmęczenia.Cabrini_idol pisze:nasz skład z ławką rezerwową a w szczególności z nią jest murowanym faworytem do mistrzostwa

- Arbuzini
- Juventino
Bramka: Buffon, Neto
Środek obrony: Bonucci, Chiellini, Barzagli (Rugani)
Prawa obrona: Lichtsteiner (rezerwa Padoin/Caceres)
Lewa obrona: Evra, Sandro
Środek pomocy: Marchisio, Pogba, Khedira, Asamoah, Pereyra
Ofensywny pomocnik: X?
Atak: Mandzukic, Morata, Dybala
16 zawodników, którzy w pozostałych klubach Serie A mieliby raczej pewny plac gra w pierwszym składzie. Plus młody Rugani, który poza Romą i Lazio też raczej byłby zawodnikiem pierwszej 11. Rezerwowi na prawą stronę głowy nie urywają, ale swoją rolę spełniają. Jak dojdzie trequartista to raczej poziomem od tych wymienionych zawodników nie będzie odstawał.
Nie fandzolcie mi tu, że nie mamy ławki...
Środek obrony: Bonucci, Chiellini, Barzagli (Rugani)
Prawa obrona: Lichtsteiner (rezerwa Padoin/Caceres)
Lewa obrona: Evra, Sandro
Środek pomocy: Marchisio, Pogba, Khedira, Asamoah, Pereyra
Ofensywny pomocnik: X?
Atak: Mandzukic, Morata, Dybala
16 zawodników, którzy w pozostałych klubach Serie A mieliby raczej pewny plac gra w pierwszym składzie. Plus młody Rugani, który poza Romą i Lazio też raczej byłby zawodnikiem pierwszej 11. Rezerwowi na prawą stronę głowy nie urywają, ale swoją rolę spełniają. Jak dojdzie trequartista to raczej poziomem od tych wymienionych zawodników nie będzie odstawał.
Nie fandzolcie mi tu, że nie mamy ławki...
- Arbuzini
- Juventino
Sturaro celowo pominąłem. Też uważam, że może być rewelacją rozgrywek, ale w zeszłym sezonie jednak więcej spotkań miał przeciętnych niż tych, w których się wyróżnił. Na tę chwilę sporo ma jeszcze do udowodnienia, moim zdaniem da radę, ale kryształowej kuli nie mam