Mercato (Lato 2016)

Wszystko o transferach Juventusu, wasze przewidywania, opinie, najnowsze informacje.
Zablokowany
Alexinhio-10

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 26 razy
Otrzymał podziękowanie: 12 razy

Nieprzeczytany post 12 sierpnia 2015, 17:54

sebatiaen pisze:Llore odchodzi wiec ktos przyjdzie. Mysle ze jezeli siqueia nie przyjdzie to nastepny kurzawa albo draxler na dniach.
Zawsze tak jest
Zacznij pisac normalnie i bez bledow, bo nie da sie czytac.

Caly czas mam nadzieje na jakas bombe (Gotze, Kurzawa/Sandro) z naszej strony.

sebastien nawet mi sie nie chce komentowac. Albo masz 14lat, albo cos jest z Toba nie tak.
Ostatnio zmieniony 12 sierpnia 2015, 18:03 przez Alexinhio-10, łącznie zmieniany 1 raz.

pablo1503

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 12 sierpnia 2015, 17:56

sebatiaen pisze:Llore odchodzi wiec ktos przyjdzie. Mysle ze jezeli siqueia nie przyjdzie to nastepny kurzawa albo draxler na dniach.
Zawsze tak jest
A gdzie się wybiera i co najważniejsze - za ile?
Czegoś tu nie rozumiem. Negocjacje z S04 ciągną się już kilkanaście dni. Nie chcemy zaoferować Niemcom kilku, dosłownie kilku baniek więcej, a po sprzedaży Ferdka, za którego dostaniemy ~10mln mamy się dogadać z Schalke i w dodatku uderzyć po Kurzawe, którego koszt wyniesie - nie oszukujmy się - coś około 20mln?
sebatiaen pisze:Pisze z tel.. nie czytaj. Tez mi problem..
Swoją drogą zawsze śmieszył mnie ten argument. Czego brakuje Ci w telefonie, że popełniasz takie błędy i piszesz dość nieczytelnie? Znaki interpunkcyjne przecież masz. Beż żadnego hejt, ale poważnie - musisz nad tym popracować. Ciężko się czasem czyta Twoje komentarze. Peace :wink:
Ostatnio zmieniony 12 sierpnia 2015, 18:02 przez pablo1503, łącznie zmieniany 1 raz.

Obrazek
sebatiaen

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 12 sierpnia 2015, 17:57

Pisze z tel.. nie czytaj. Tez mi problem..
Kozak jestes bo siedzisz przed komputerem :rotfl:

Pofobno za 12 do sevilli. Sory. Wiem ze wstyd ale pisze z phona

Haris

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Otrzymał podziękowanie: 4 razy

Nieprzeczytany post 12 sierpnia 2015, 18:13

sebatiaen pisze:Pisze z tel.. nie czytaj. Tez mi problem..
Kozak jestes bo siedzisz przed komputerem :rotfl:

Pofobno za 12 do sevilli. Sory. Wiem ze wstyd ale pisze z phona
Dla mnie też pisanie na telefonie nie jest żadną przyjemnością, ale nikt do mnie się nie przyczepił za błędy.

Sevilla daje 8 my chcemy 12. Ja bym się zgodził na te 10.

Od kołyski, aż po grób Stara Dama to mój klub! Forza Juve! <3
goodman

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 12 sierpnia 2015, 18:17

pablo1503 pisze:
Czegoś tu nie rozumiem. Negocjacje z S04 ciągną się już kilkanaście dni. Nie chcemy zaoferować Niemcom kilku, dosłownie kilku baniek więcej, a po sprzedaży Ferdka, za którego dostaniemy ~10mln mamy się dogadać z Schalke i w dodatku uderzyć po Kurzawe, którego koszt wyniesie - nie oszukujmy się - coś około 20mln?
Nasz problem z Schalke nie polega na dwóch czy trzech bańkach, a +/- 10, które Juventus ma rzekomo oferowac w formie bonusów, które z kolei mają być uwarunkowane ilością występów Draxlera. Chodzi tu rzecz jasna o jako takie zabezpieczenie, gdyby się okazało że Draxler jest szklany. Gdyby chodziło o 2-3 bańki myślę że deal byłby dawno zamknięty.

pablo1503

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 12 sierpnia 2015, 18:35

goodman pisze:Nasz problem z Schalke nie polega na dwóch czy trzech bańkach, a +/- 10, które Juventus ma rzekomo oferowac w formie bonusów, które z kolei mają być uwarunkowane ilością występów Draxlera. Chodzi tu rzecz jasna o jako takie zabezpieczenie, gdyby się okazało że Draxler jest szklany. Gdyby chodziło o 2-3 bańki myślę że deal byłby dawno zamknięty.
Ja doskonale zdaję sobie sprawę dlaczego Nasi działacze są tacy powściągliwi. Ale spójrzmy na to też z innej strony. Mówi się o sumie około 25-30mln(wraz z bonusami) w zależności od źródła ploty. Niemcy chcą 30, My dajemy 25. Jeżeli sprawdziłby się najgorszy scenariusz - czyli taki, w którym Draxler przesiedziałby znaczną część sezonu w szpitalu, to i tak wtopilibyśmy naprawdę sporą gotówkę. I myślę, że byłoby to bez znaczenia, czy rozchodziłoby się o 25, czy 28 baniek. Gdybyśmy naprawdę mieli dogodną sytuację finansową, to postawilibyśmy wszystko na jedną kartkę i dali te dodatkowe miliony. Siqueira jest drugim przypadkiem. Dogadujemy się z samym piłkarzem, ustalamy z Atletico formę transferu i wszystko cacy. Bańka teraz i dodatkowe 8 po sezonie. Na cholerę mielibyśmy ściągać przeciętnego piłkarza ostatnimi czasy(niezłym, jeżeli jest w formie) za całkiem niewielkie pieniądze? Podejrzewam, że nie mamy tych +/- 20mln na Kurzawe/Sandro i zadowalamy się Brazylijczykiem, bo przecież trzeba mieć jakiegoś zmiennika dla Evry.

Obrazek
jakku1

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 12 sierpnia 2015, 20:55

Podobniez (La Repubblica) wycofujemy sie z walki o Draxlera. Laudisa z kolei twierdzi, ze sytuacja jest coraz trudniejsza.

Zapraszam tez na moje konto na twitterze => https://twitter.com/jakku113 ;)
Haris

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Otrzymał podziękowanie: 4 razy

Nieprzeczytany post 12 sierpnia 2015, 21:02

jakku1 pisze:Podobniez (La Repubblica) wycofujemy sie z walki o Draxlera. Laudisa z kolei twierdzi, ze sytuacja jest coraz trudniejsza.
No to się robi ciekawie, kto następny na liście? Jutro jest czwartek, (o ile dobrze kojarzę :prochno: ) więc "kluczowy tydzień" dobiega końca, a jakoś jeszcze nikogo jeszcze nie sprowadziliśmy. Daję czas do piątku w późniejsze transfery ciężko będzie mi uwierzyć.

Od kołyski, aż po grób Stara Dama to mój klub! Forza Juve! <3
19

Juventino
Juventino
Podziekował: 4 razy
Otrzymał podziękowanie: 17 razy

Nieprzeczytany post 12 sierpnia 2015, 21:24

Stawiam na Witsela, co w mojej ocenie nie będzie złym rozwiązaniem.

MRN

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 14 razy
Otrzymał podziękowanie: 210 razy

Nieprzeczytany post 12 sierpnia 2015, 21:30

jakku1 pisze:Podobniez (La Repubblica) wycofujemy sie z walki o Draxlera. Laudisa z kolei twierdzi, ze sytuacja jest coraz trudniejsza.
Lubię to... :ok:

Obrazek
Zdun

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 12 sierpnia 2015, 21:33

A wystarczyło już w tym sezonie ściągnąć Berardiego ( szkoda ze sam zawodnik wolał jeszcze nie..) do Draxlera jestem średnio przekonany, juz lepiej zaufać Comanowi w 4 3 3 na boku z Dybala i srodkowym Mandzu :wink:

Urbi27

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 1 raz
Otrzymał podziękowanie: 26 razy

Nieprzeczytany post 12 sierpnia 2015, 21:39

Zdun pisze:A wystarczyło już w tym sezonie ściągnąć Berardiego ( szkoda ze sam zawodnik wolał jeszcze nie..) do Draxlera jestem średnio przekonany, juz lepiej zaufać Comanowi w 4 3 3 na boku z Dybala i srodkowym Mandzu :wink:
Coman w pierwszym składzie? Wierzę w tego gościa i liczę, że ten rok będzie dla niego lepszy, ale aktualnie nie nadaje się do tego aby opierać na nim grę w ofensywie.

Jeżeli nie Draxler to kto? Nie ma już realnych zawodników na tą pozycję, którzy mogliby nam dać tyle co potencjalnie Niemiec.

Ivory

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 12 sierpnia 2015, 21:50

Barany, myśleli, że tak łatwo wyciągnąć wychowanka z dużym potencjałem. Cała strategia negocjacyjna, powiedzmy to sobie uczciwie, była do bani. Oferty mało poważne, czajenie się, przeciąganie. To musiało się tak skończyć. Zaraz uraczą nas takimi alternatywami, że po usłyszeniu aż nogi zmiękną :stop:

MRN

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 14 razy
Otrzymał podziękowanie: 210 razy

Nieprzeczytany post 12 sierpnia 2015, 21:55

Zapewniam Cię, że Saponara przyczłapie na czworakach nawet do Juve i jest w możliwościach finansowych oraz negocjacyjnych naszego zarządu... :-D

A tak na serio - pora na wdrożenie planu J...

Obrazek
krystiank

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 12 sierpnia 2015, 22:33

W ogóle to wszystko to porażka !!! Żeby finalista LM robil takie transfery to patologia totalna. Wielu z nas liczylo na na super transfery i konkretne wzmocnienia uzupełniające a tu podstawowi odeszli i od poczatku wszystko. Tylko w Dybali nadzieja ....

Zablokowany