Il Fenomeno pisze:A do Rzymu przylatuje jutro lub w środę, Lucas Digne. Wypożyczenie + opcja wykupu za kilkanaście mln euro.
W ostatnich latach naprawdę rzadko oceniam poszczególne transfery ligowych rywali lepiej niż nasze (choć zazwyczaj na nasze kręcę nosem), ale tego Digne będę żałować. 22 lata, uważany za spory talent, Francuz, dostępny na warunkach
Marotta style, profil zawodnika odpowiadający wymaganiom Juve, a tymczasem bierzemy 29-letniego Siqueirę - zawodnika bez przeszłości i sorry, ale raczej bez większej przyszłości. Dlaczego Marotta i Paratici tak daleko w odbycie mają zawodników z Ligue1, gdzie naprawdę można wyhaczyć ciekawych kandydatów za rozsądną kwotę - to jedna z większych zagadek :doh:
Odnośnie Milanu, transfery Bertolacciego i Romagniolego, choć byli/będą drodzy, wstępnie oceniam bardzo dobrze. Myślę, że Rossoneri będą mieć pociechę szczególnie z obrońcy, który bardzo imponował mi w ostatnich miesiącach. Trudno spodziewać się, że momentalnie stanie się liderem swojej formacji, ale ma potencjał, by za 2-3 lata mówić o nim jako o defensorze europejskiego formatu.
Trwające mercato naprawdę wzmocniło naszych rywali. Milan w końcu ma jakiegoś trenera, Inter sprowadził lidera defensywy, perspektywicznego, silnego pomocnika i partnera dla Icardiego z potencjałem. Roma w końcu ma napastnika na szpicę, który swego czasu stał obok najlepszych w swoim fachu. Nie wiem tylko skąd u Giallorossich to zamiłowanie do zawodników o profilu "biegnij przed siebie i jakoś to będzie"

Najpierw Gervinho, potem Itrube i Ibarbo, teraz Salah...