Serie A: Mercato - zima 2016

Serie A, Premier League, La Liga, Bundesliga, Liga Mistrzów, a nawet Ekstraklasa!
ODPOWIEDZ
sebatiaen

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 07 sierpnia 2015, 18:32

No bo chodziło mi że jak kupią właśnie tych graczy będą naprawdę solidnym rywalem.
Wymieniłem ogółem że jak obstawiom skład tymi graczami to będą solidnym zespołem i naszym rywalem.
Przecież może się stać tak że nie kupią dobrego lewego obrońcy tak?
nie wiedziałem że Dzeko i Gerson oficjalnie na papierze już u nich.

AdiJuve

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 9 razy
Otrzymał podziękowanie: 20 razy

Nieprzeczytany post 07 sierpnia 2015, 19:14

sebatiaen pisze:No bo chodziło mi że jak kupią właśnie tych graczy będą naprawdę solidnym rywalem.
Wymieniłem ogółem że jak obstawiom skład tymi graczami to będą solidnym zespołem i naszym rywalem.
Przecież może się stać tak że nie kupią dobrego lewego obrońcy tak?
nie wiedziałem że Dzeko i Gerson oficjalnie na papierze już u nich.
Dżeko i Salah tak,ale Gersona mają mieć w kadrze dopiero za rok, no i ich boki obrony są tragiczne, tutaj dużo narzekań na boki obrony Juve,ale te w Romie prezentują się naprawdę słabo. No i dalej mają syf w ofensywie chyba z 15 graczy tam się przewija.

Kruczenzo

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 08 sierpnia 2015, 10:59

Il Fenomeno pisze:
annihilator1988 pisze:To ten gość, który przewyższa Tottiego pod każdym względem? :think:
Del Piero to mój idol z dzieciństwa i zawsze nr. 1 wśród piłkarzy, ale obiektywnie nie mogę się zgodzić, żeby był lepszy od Tottiego. Dziwne, że dałeś linka to bramki z reprezentacji w której Alex nigdy nie znaczył tyle co Totti.
Teraz gówno burza za 3... 2... 1... .

Widze że nie obczaiłes o co chodzi ;) Chodzi o to ze gdy Grosso strzela bramkę i wszyscy włoscy zawodnicy sie ciesza, to Totti podbiega do linii bocznej i ciska w trybuny butelka. I pytanie czy Del Piero kiedykolwiek by zrobił coś takiego :wink: I tu masz odpowiedź czemu Totti nigdy nie dorówna Alexowi :)

Knursen

Romanista
Romanista

Nieprzeczytany post 08 sierpnia 2015, 11:47

A on przypadkiem nie rzucił bidonu w stronę cieszących się kibiców Italii, żeby któryś sobie ten bidon złapał? Niemców miał na samym dole, a wyraźnie rzucił lobem nad nimi.

Don Paolo

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 08 sierpnia 2015, 20:59

Il Fenomeno pisze:
annihilator1988 pisze:To ten gość, który przewyższa Tottiego pod każdym względem? :think:
Del Piero to mój idol z dzieciństwa i zawsze nr. 1 wśród piłkarzy, ale obiektywnie nie mogę się zgodzić, żeby był lepszy od Tottiego. Dziwne, że dałeś linka to bramki z reprezentacji w której Alex nigdy nie znaczył tyle co Totti.
Teraz gówno burza za 3... 2... 1... .
Del Piero ma dwa razy więcej meczów niż Totti i trzy razy więcej bramek w reprezentacji Włoch.

Totti nigdy nie znaczył tyle co Del Piero w europejskich pucharach.
Totti nigdy nie miał w drużynie takiej konkurencji jaką miał Del Piero.

...i parafrazując nieco Nedveda: Totti nigdy nie dowiedział się jak to jest grać w wielkim klubie.

Knursen

Romanista
Romanista

Nieprzeczytany post 08 sierpnia 2015, 21:57

A Del Piero nie rozegrał tylu meczów w SerieA co Totti, nie strzelił w niej tylu goli, tylko co z tego? Obaj są legendami i przekamarzanie się który jest lepszy nie ma sensu. Obaj są wybitni, a każdy nadrabia czymś innym, ADP więcej zdziałał w Europie, a Totti jest symbolem wierności, mógł grać swojego czasu w najlepszych klubach, a został w Romie, wiedząc że nie zdobędzie tak wiele jak choćby w Realu.

zbysioJuve

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 08 sierpnia 2015, 23:10

Trochę się wtrącę i dodam od razu, że jeszcze kiedyś wcześniej bardzo ceniłem Franka za przede wszystkim walkę i przywiązanie do barw klubowych ( co jednak nie mogę powiedzieć o czasie teraźniejszym). Jednak mi się wydaje, że to co różni Alexa od Francesco to przede wszystkim inteligencja boiskowa. Nie wiem albo nie pamiętam, ale Alex chyba raczej nigdy nie posunąłby się do jakiegoś brutalnego faulu a co miał w zwyczaju robić i to dosyć często Totti. Już taka rzecz powinna świadczyć na korzyść Alexa, nie mówiąc już o ilości zdobytych różnych trofeów zdobytych przez obydwu zawodników. Raczej Totti nie może równać się w tej statystyce z Del Piero. I choć może umiejętności czysto piłkarskie u jednego i drugiego są porównywalne to tylko ze względu na te dwa powyższe fakty wyżej bym ocenił Del Piero niż Tottiego.

TottiGol

Romanista
Romanista
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 09 sierpnia 2015, 09:56

Nie myl inteligencji z inteligencją boiskową... Akurat boiskową miał i ma dużo wyższą niż Alex

Forza Roma
annihilator1988

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 09 sierpnia 2015, 10:44

TottiGol pisze:Nie myl inteligencji z inteligencją boiskową... Akurat boiskową miał i ma dużo wyższą niż Alex
Za Tottim przemawia jedynie utrzymanie na nogach i to tyle. To co napisałeś to jeden wielki smark. Aha. Padoin 4, roma 3. Btw, roma zdobyła pierwsze trofeum od lat...Trofeum Naranja :lol:
Knursen pisze:
annihilator1988 pisze: Aha. Padoin 4, roma 3
Nie ma to jak rzeczowy argument w dyskusji.
To nie jest argument, tylko fakt, w odróżnieniu od wypowiedzi na temat inteligencji boiskowej Alexa :wink:
Ostatnio zmieniony 09 sierpnia 2015, 11:16 przez annihilator1988, łącznie zmieniany 1 raz.

ktośtam na forum p$g pisze:Odnoszę wrażenie, że Ibra nie jest związany z PSG
Knursen

Romanista
Romanista

Nieprzeczytany post 09 sierpnia 2015, 11:07

annihilator1988 pisze: Aha. Padoin 4, roma 3
Nie ma to jak rzeczowy argument w dyskusji.

mrozzi

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 4 razy
Otrzymał podziękowanie: 10 razy

Nieprzeczytany post 09 sierpnia 2015, 11:25

Jak smiesz porownywac tego boiskowego chama Tottiego do czlowieka, ktory na murawie gral fair (podobnie jak Maldini czy Zanetti). Temu knurowi niejednokrotnie puszczaly nerwy i do dzis mam w pamieci sytuacje, gdy kopnal w glowe lezacego na ziemi Nedveda albo z premedytacja skosil od tylu Balotellego, o pluciu nawet nie wspominajac. Takich sytuacji bylo mnostwo. Ten czlowiek ma wybitne umiejetnosci czysto pilkarskie, ale na obraz sportowca sklada sie o wiele wiecej. W zeszlym sezonie bez pardonu stwierdzil, ze Juventus gra w osobnej lidze i nigdy sie to nie zmieni. I nie, nie byl to komplement.

Łukasz

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 09 sierpnia 2015, 11:25

TottiGol pisze:Nie myl inteligencji z inteligencją boiskową... Akurat boiskową miał i ma dużo wyższą niż Alex
Cholernie ryzykowna teza, w stosunku do gościa, któremu wiele można zarzucić, ale nie to, że nie wybierał zawsze najlepszych boiskowych rozwiązań (mówię o Aleksie; swoją drogą tu to chyba pod tym względem mógłby go przewyższać tylko Pirlo i może Frankowski, który praktycznie tylko tym grał, choć to nie ten poziom).

Del Piero i Totti to dwie legendy, zawodnicy zawsze porównywani i porównywalni. W kadrze żaden z nich liderem pełną gębą nigdy nie został - taka jest prawda. Przekomarzanie się, który lepszy, to jak dyskutowanie o wyższości świąt wielkanocnych nad świętami Bożego Narodzenia (a jesteśmy na forum Bożego Narodzenia ;) ).

Ale, Alex, Alessandro. DEL PIERO!

http://wsamookno.bloog.pl
zbysioJuve

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 09 sierpnia 2015, 14:18

Wracając do mercato, to niepokorny Antonio znowu będzie szalał po boiskach Serie A. Oficjalnie został ponownie zawodnikiem Sampdorii:
http://www.seriea.pl/313252-oficjalnie- ... dorii.html

Dizzee

Interista
Interista
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 09 sierpnia 2015, 21:15

Według Sky Romagnoli w Milanie, za 25 milionów + 5 w postaci bonusów.

Uważam, że jest to głupi ruch Milanu, który kupił dwóch rezerwowych Romy za 50 milionów i sfinansował klubowi z Rzymu praktycznie całe Mercato, umożliwiające im walkę o Scudetto. Abstrahując od ogromnej kwoty, patrząc na obronę Milanu, potrzebny tam jest lider dający jakość już teraz, a nie młody junior, mogący w wieku 20 lat nie wytrzymać presji i podołać oczekiwaniom.

Przypomina mi się sytuacja z sezonu 2010/2011. Dwóch zdolnych młodych defensorów- Ranocchia i Bonucci, trafia za kilkunastomilionowe kwoty do topowych klubów we Włoszech. Po kilku latach jeden z nich jest czołowym obrońcą na świecie, drugi pośmiewiskiem w całych Włoszech. Zobaczymy, czy i który z dwójki Romagnoli/Rugani będzie Bonuccim a który Ranocchią.

Javier Pastore, 42 miliony- #przepłacony
Eric Lamela, 30 milionów- 2 tragiczne sezonu w średniaku Premiership #niewypał
Juan Iturbe, 25 milionów-katastrofalny sezon w AS Roma #niewypał
Paolo Dybala, 40 milionów- TBA
Milano1910

Milanista
Milanista
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 09 sierpnia 2015, 21:34

Kasa za Romagnoliego to przesada, ale..

Jak wypali to nikt o kwocie nie będzie pamiętał. Mnie martwi jedynie przydomek "Nowy Nesta". Ciężko będzie mu osiągnąć poziom tak wybitnego zawodnika, choć historia b. podobna do tej gdy ściągaliśmy Alessandro. Skoro Mihajlović miał go codziennie w Sampie to wnioskuje, że zna go jak własną kieszeń i wie co robi, nawet za takie pieniądze. Na pewno ten transfer wygląda rozsądniej niż sprowadzenie Bertolacciego, w którego też wierze. Nie ma transferów bez ryzyka. Oby obaj wypalili

ODPOWIEDZ